Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρωτεϊνη και παχυσαρκία - Θα μας τρελλάνουν

Recommended Posts

Διάβασα αυτό (το είχα ξαναδιαβάσει σε διαφημιστικό της Milupa αλλά δεν έδωσα σημασία) και λίγο με άγχωσε. Δε μου βγαίνουν τα νούμερα. Με βάση το άρθρο μόνο με το γάλα που πίνουμε (400-500ml την ημέρα) καλύπτουμε πλήρως όλη την πρωτεϊνη που πρέπει να πάρουμε σε μια μέρα (εκτός αν καταναλώσουμε γάλα χαμηλό σε πρωτεϊνη - που μόνο το Milupa έχω βρει). Εμένα δλδ που η δικιά μου τρελλαίνεται και για αυγό, για κρέας, φέτα, τυρί τι θα κάνω? Δε θα της δίνω τίποτα. Καταρχάς σύμφωνα με αυτούς με 60γρ κρέας έχεις καθαρίσει από πρωτεϊνη για την ημέρα πάλι. Ξέρετε πόσο λίγο είναι 60γραμμάρια? Ένα μπιφτεκάκι είναι. Θα μας τρελλάνουν με τις έρευνες τους!!!!! Θέλω τις απόψεις σας!

http://users.sch.gr/babaroutsoup/diatrofi/diatrofipaidi.htm#Νηπιακή_Διατροφή

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Για ποια απο της δυο ρωτας? Γιατι εμας στο Βελγιο μας ειχαν πει μετα το χρονο 30γραμμαρια πρωτεινη. Και φυσικα οχι αυγο και κρεας και τυρι την ιδια μερα..

Νομιζω οι υπερβολες βλαπτουν και οχι το 1 ή 2 μπιφτεκια αλλα η συνολικη καταναλωση του φαγητου

Συγγνώμη που θα το πω αλλά ύποπτο που μόνο η Milupa αναφέρεται συνεχώς.:cool:

μα, την ημερίδα τη διοργάνωσε η Milupa...:cool:

ναι, καλά για την παιδική παχυσαρκία φταίει η επιπλέον πρωτείνη και όχι οι διάφορες σαχλαμάρες που τρώνε τα παιδάκια...

αυτο δεν το λεει μονο η milupa αλλα και οι διατροφολογοι. Ολα με μετρο. Απλα σε μια μερα δεν ειναι αναγκη να φαει και μπιφτεκια και αυγα και τυρι. Εξαλλου οι γιατροι φωναζουν και λενε οτι πλεον κοκκινο κρεας πρεπει να τρως ελαχιστο το μηνα, να ειναι σαν συμπληρωμα στο πιατο. Οι υπερβολες δεν χρειαζονται και στην ελλαδα πολυ ειναι αυτη που δινουν βαζακια στα παιδια ως ευκολη λυση και γαλατα εβαπορε

Διαφημίσεις

αυτο δεν το λεει μονο η milupa αλλα και οι διατροφολογοι. Ολα με μετρο. Απλα σε μια μερα δεν ειναι αναγκη να φαει και μπιφτεκια και αυγα και τυρι. Εξαλλου οι γιατροι φωναζουν και λενε οτι πλεον κοκκινο κρεας πρεπει να τρως ελαχιστο το μηνα, να ειναι σαν συμπληρωμα στο πιατο. Οι υπερβολες δεν χρειαζονται και στην ελλαδα πολυ ειναι αυτη που δινουν βαζακια στα παιδια ως ευκολη λυση και γαλατα εβαπορε

Ναι αλλά μόνο από τα 2 ποτήρια γάλα έχεις 13γρ πρωτεϊνης που αυτά είναι τα επιτρεπτά. Εμένα παίρνει η μεγάλη γύρω στα 40γρ πρωτεϊνης την ημέρα. Κάποιες μέρες λιγότερο κάποιες περισσότερο. Πίνει 2 ποτήρια γάλα, τρώει ενδιάμεσα λίγο τυρί ή γιαούρτι σίγουρα με το φαγητό και ή θα φάει κρέας το μεσημέρι ή ψάρι ή όσπρια (που όλα έχουν πρωτεϊνη) και σίγουρα αν έχει μακαρόνια θα τρίψουμε τυρί. Εντωμεταξύ 3φ/ εβδομάδα κυρίως όταν το φαγητό δεν είναι ψάρι ή κρέας τρώμε αυγό!!! Κάνω κάτι λάθος? Δε βγαίνει με τίποτα το 14πάντως!

azHYp2.png

vwuep3.png

Ναι αλλά μόνο από τα 2 ποτήρια γάλα έχεις 13γρ πρωτεϊνης που αυτά είναι τα επιτρεπτά. Εμένα παίρνει η μεγάλη γύρω στα 40γρ πρωτεϊνης την ημέρα. Κάποιες μέρες λιγότερο κάποιες περισσότερο. Πίνει 2 ποτήρια γάλα, τρώει ενδιάμεσα λίγο τυρί ή γιαούρτι σίγουρα με το φαγητό και ή θα φάει κρέας το μεσημέρι ή ψάρι ή όσπρια (που όλα έχουν πρωτεϊνη) και σίγουρα αν έχει μακαρόνια θα τρίψουμε τυρί. Εντωμεταξύ 3φ/ εβδομάδα κυρίως όταν το φαγητό δεν είναι ψάρι ή κρέας τρώμε αυγό!!! Κάνω κάτι λάθος? Δε βγαίνει με τίποτα το 14πάντως!

τα παιδάκια σου είναι παχύσαρκα? για αυτό ανησυχείς?

τα παιδάκια σου είναι παχύσαρκα? για αυτό ανησυχείς?

Η μεγάλη όχι, απλά της αρέσουν πολύ τα ζωικά ...

Η μικρή είναι χοντρούλα ναι. Εϊναι σαν παλαιστής του σούμο με το μαγιό.

azHYp2.png

vwuep3.png

αυτο τον περιορισμο στην πρωτεινη που τον ειδες; δεν νομιζω να ισχυει. γιατι διαφορετικα αν φανε το γαλα πρεπει να φανε μονο ψωμι η μονο υδατανθρακες; μου φαινεται λιγο κουλο ολο αυτο. και δεν ομιζω να ευθυνεται η πρωτεινη για παχυσαρκια. το αντιθετο.σκεψου τις διαιτες τυπου ατκινς.

πιστευω πως η καταχρηση βλαπτει. Ολα τα παιδια αλλα και οι μεγαλοι θα πιουν γαλα και θα φανε κρεας αλλα παχυσαρκοι δεν θα ειναι. Αν καποιος εχει ταση να παχυνει καλα ειναι να τρωει τη μια μερα τυρι την αλλη γιαουρτι γενικα να ξερει συνδυασμους. Θεωρω λιγο απιθανο ενα παιδι που ολη μερα τρεχει και πιει το γαλατακι του και φαει το μπιφτεκακι με τυρι θα γινει παχυσαρκο. Ισως η ερευνα να αφορουσε και κλρονομικοτητα που δεν ειδα να αναγραφεται και σε συνδυασμο με πρωτεινη να γινονται παχυσαρκα. Παντως οταν ημουν εγκυος και το παιδι δεν επαιρνε βαρος μου ελεγε ο γιατρος να τρωω πολλες πρωτεινες. Ουτε το παιδι παχυνε κι ευτυχως ουτε κι εγω αλλα και οι δυο γονεις ειμαστε αδυνατοι

Διαφημίσεις

εμενα παλι αυτο δε μου θυμιζει μεσογειακη διατροφη γιατι καπου κατι μου λειπει,,τι ειναι αυτο???τα λαδερα,,,,,τουλαχιστον αυτο ξερω οτι ειναι η μεσογειακη διατροφη,,,,τωρα τι συμπερασμα βγαζουν αυτοι δε ξερω,,,

το'' Ενδεικτικά αναφέρουμε 1 μέρα την εβδομάδα κόκκινο κρέας (60γρ. = 14γρ. πρωτεΐνης), 2 μέρες άσπρο κρέας (60 γρ. = 14γρ πρωτεΐνης), 2 μέρες ψάρι (60 γρ. = 14 γρ. πρωτεΐνης), 3-4 μέρες αβγό (6 γρ. πρωτεΐνης) , 2 μέρες όσπρια (8 κ.σ. = 14 γρ. πρωτεΐνης).''

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Μα ακριβώς αυτό θέλω να πω κι εγώ... ότι θα μας τρελλάνουν, μου φαίνονται πολύ περίεργα όλα αυτά. Αλλά ότι η έρευνα υπάρχει αυτό είναι σίγουρο!!! Σ' αυτή την έρευνα στηρίζεται και η Milupa που έχει γάλα χαμηλό σε πρωτεϊνη για να λέει ότι τα παιδιά ρπέπει αν πίνουν γάλα χαμηλό σε πρωτεϊνη!!!! (δλδ το δικό της)

azHYp2.png

vwuep3.png

αν εγω θελω να αποδειξω οτι ο ελεφαντας εινια σαρκοφαγος, κανω μια ερευνα με στοιχεια ετσι διαλεγμενα ωστε να αποδειξω οτι ο ελεφαντας εινια σαρκοφαγο.

πολλεςερευνες γινονται για να αποδειξουν αυτο που θελουν να αποδειξουν με δειγματα πολυ συγκεκριμενα. νομιζα οτια αναφερεσαι σε ερευνα πανεπιστημιακη η ανεξαρτητη που και παλι καμια ερευνα σε γενικες γραμμες δεν εινια ανεξαρτητη.

εγω προσωπικα δεν θα εδινα και δεν δινω σημασια.

αν εγω θελω να αποδειξω οτι ο ελεφαντας εινια σαρκοφαγος, κανω μια ερευνα με στοιχεια ετσι διαλεγμενα ωστε να αποδειξω οτι ο ελεφαντας εινια σαρκοφαγο.

πολλεςερευνες γινονται για να αποδειξουν αυτο που θελουν να αποδειξουν με δειγματα πολυ συγκεκριμενα. νομιζα οτια αναφερεσαι σε ερευνα πανεπιστημιακη η ανεξαρτητη που και παλι καμια ερευνα σε γενικες γραμμες δεν εινια ανεξαρτητη.

εγω προσωπικα δεν θα εδινα και δεν δινω σημασια.

Έγινε σε συνεργασία με το Παίδον γι' αυτό έδωσα σημασία

azHYp2.png

vwuep3.png

Έχεις κάποιο λινκ με την ίδια την έρευνα; Το είχα ακούσει κι εγώ πριν από καιρό στην τιβι στην Ελλάδα, αλλά μόλις άκουσα τη μαγική λέξη μιλούπα σταμάτησα να δίνω σημασία :) αλλά θα ήθελα να δω την έρευνα, αν κάποιος την έχει.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

Για ποιες ηλικιες ειναι το γαλα της Milupa? Γιατι εδω ολα τα βρεφικα γαλατα (3 κυκλοφορουν) εχουν λιγοτερη πρωτεινη και μετα στα παιδικα αυξανεται σταδιακα μεχρι τα 3..

Για ποιες ηλικιες ειναι το γαλα της Milupa? Γιατι εδω ολα τα βρεφικα γαλατα (3 κυκλοφορουν) εχουν λιγοτερη πρωτεινη και μετα στα παιδικα αυξανεται σταδιακα μεχρι τα 3..

Μήπως έχουν λιγότερη πρωτεΐνη από ό,τι το φρέσκο αγελαδινό, κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν δίνουμε φρέσκο πριν το χρόνο τουλάχιστον; Αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν μπορούν να το επεξεργαστούν τα νεφρά και το συκώτι, όχι για λόγους παχυσαρκίας όμως.

Μήπως έχουν λιγότερη πρωτεΐνη από ό,τι το φρέσκο αγελαδινό, κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν δίνουμε φρέσκο πριν το χρόνο τουλάχιστον; Αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν μπορούν να το επεξεργαστούν τα νεφρά και το συκώτι, όχι για λόγους παχυσαρκίας όμως.

Εμενα αυτο την εξηγηση μου ειχε δωσει η παιδιατρος. Μας επετρεψε το κανονικο γαλα απο τα 2 και μετα. Τωρα για το θεμα βαρους εχω ξαναγραψει οτι εβαλε τον μεγαλο μου σε διαιτα οταν ηταν 4 μηνων (και δεν ειχε δει τον μπαμπα μας - μονο εμενα που δεν εχανα τα κιλα)

Εμενα αυτο την εξηγηση μου ειχε δωσει η παιδιατρος. Μας επετρεψε το κανονικο γαλα απο τα 2 και μετα. Τωρα για το θεμα βαρους εχω ξαναγραψει οτι εβαλε τον μεγαλο μου σε διαιτα οταν ηταν 4 μηνων (και δεν ειχε δει τον μπαμπα μας - μονο εμενα που δεν εχανα τα κιλα)

4 μηνών δίαιτα; :shock: Τι να πω, κάτι παραπάνω θα ξέρει φαντάζομαι, αλλά οι γενικές συστάσεις (ακόμη κι εδώ που το θέμα της παχυσαρκίας είναι μεγάλο) είναι ότι πριν τα 2 δεν περιορίζουμε ποτέ ούτε τη χοληστερίνη, ούτε το λίπος, ούτε τις πρωτεΐνες ούτε τους υδατάνθρακες από σωστές τροφές (όχι τζανκ δλδ). Είναι όλα απαραίτητα για την ανάπτυξη, αλλά και το λίπος ειδικά για την καλύτερη λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου.

4 μηνών δίαιτα; :shock: Τι να πω, κάτι παραπάνω θα ξέρει φαντάζομαι, αλλά οι γενικές συστάσεις (ακόμη κι εδώ που το θέμα της παχυσαρκίας είναι μεγάλο) είναι ότι πριν τα 2 δεν περιορίζουμε ποτέ ούτε τη χοληστερίνη, ούτε το λίπος, ούτε τις πρωτεΐνες ούτε τους υδατάνθρακες από σωστές τροφές (όχι τζανκ δλδ). Είναι όλα απαραίτητα για την ανάπτυξη, αλλά και το λίπος ειδικά για την καλύτερη λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Ειχε παρει πολυ βαρος αποτομα. Τωρα δεν μας λεει τιποτα. Μονο να τρωνε κρεας τουλαχιστον δυο φορες την εβδομαδα (ο μεγαλος εχει στιγμα, ο μικρος αναιμια). Παντως τωρα αν και οι δυο ειναι βαριοι για το υψος τους δεν εχουν ουτε μπουτακια ουτε κοιλιτσες και ελπιζω να παραμεινουν ετσι μια και ο μπαμπας τους κια εγω ταλαιπωρουμαστε απο πιαδια με το βαρος μας..

http://www.eumedline.eu/post/H-YPSHLH-PROSLHPSH-PRWTEINHS-STA-NHPIA-EYNOEI-THN-PAXYSARKIA/

Τα συμπεράσματά σας με ενδιαφέρουν!!! Μήπως πρέπει να γυρίσω τη μικρή σε σκόνη πάλι?

Ναι αλλα δεν λεει (ή δεν το καταλαβα - χειροτερευουν τα ελληνικα μου) αν τα νηπια που καταναλωνουν περισσοτερη πρωτεινη εχουν περισσοτερο σωματικο βαρος σε σχεση με αυτα που καταναλωνουν λιγοτερη η αν εχουν την ταση να παρουν βαρος. Ουτε μιλαει πουθενα για την συνολικη καταναλωση τροφης.

Εμενα σιγουρα περνουν πολυ πρωτεινη ως και ολη απο το γαλα γιατι δεν τρωνε κρεας. Στον παιδικο σταθμο μια και η ερευνα ειναι για αυτες τις ηλικιες νομιζω οτι ειχε 4 μερες πρωτεινη ζωικη και μια λαχανικα (τα οσπρια μαλλον δεν τα τρωνε οι βελγοι - ευτυχως ομως υπαρχουν). Ομως η οδηγια του παιδιατρου ηταν μια φορα την μερα οπως ειπα και πιο πριν. Οχι αυγο για πρωινο και μετα κρεας. Τυρι σαν κυριως πιατο ή λιγο τριμενο στα μακαρονια. Τωρα στο προνηπιο - δημοτικο (δηλαδη απο 3 και πανω) σερβιρουν καθε μερα πρωτεινη αλλα δεν ξερω σε τι ποσοτητα ουτε βεβαια ποσο τρωει καθε παιδι..

Εμενα οι δικοι μου δεν τρωνε πλεον κρεας ισως φανε μια φορα την εβδομαδα απο 3 nuggets και αλλη μια φορα 3 fishsticks. Τρωνε πολυ ψωμι, μπισκοτα, μακαρονια και κρεμες. Σε βατρος ειναι στον μεσο ορο περιπου ο μεγαλος και ο μικρος λιγο βαρυς για το υψος του αλλα οχι για την ηλικια του. Γενικα απο αυτα που διαβαζω στο φορουμ γενικα τα παιδακια ειναι πιο μεγαλοσωμα απο τα δικα μου. Η εξηγηση της κουνιαδας μου? Γιατι τρωνε κρεας...

Έχω κι έναν συνάδελφο που δίνει κατσικίσιο στα παιδιά του και γενικά με έχει προβληματήσει με τα οφέλη του κατσικίσιου.

Υποτιθεται οτι το αγελαδινο ειναι πιο επεξεγασμενο για να πινεται καλυτερα απο τον ανθρωπο. Στον μεγαλο μου εχω δωσει (πινει γαλα γενικα) και στην μαμα μου αρεσει. Αν δεν υπαρχει προβλημα με την γευση γιατι οχι? Εχει λιγοτερη πρωτεινη? (Εδω ειναι δυσευρετο και πανακριβο - εχει την διπλασια τιμη απο το αγελαδινο)