Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πώς τα ταΐζουν στους παιδικούς

Recommended Posts

Όταν τον ταΐζω (είναι 13 μηνών) θέλει παράλληλα να παίζει, να κάνει κάτι άλλο. Πολλές φορές φεύγει κιόλας, βαριέται το ένα παιχνίδι και πάει να βρει άλλο. Κι εγώ από πίσω... Γιατί θέλει να φάει, έτσι; Δεν τον πιέζω, μόλις βλέπει το κουτάλι ανοίγει το στόμα μια χαρά.

Επίσης, κάποιες φορές μπορεί να μη θέλει να φάει άλλο, αλλά αν επανέλθω μετά από 10 λεπτά να φάει κανονικότατα και με όρεξη.

Οπότε, επιμένω για να φάει. Και το φαγητό του μπορεί να κρατήσει και μισή ώρα, ίσως και μία

Χτες πήγε πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό. Μου είπαν ότι έφαγε, αλλά εγώ το βράδυ είδα ότι ήταν πεινασμένος. Και φοβάμαι ότι του έδωσαν 5-6 μπουκιές και μετά τον είδαν ότι έφυγε ή ότι δεν έτρωγε άλλο και σταμάτησαν θεωρώντας ότι χόρτασε.

Μήπως ξέρετε πώς τα ταΐζουν εκεί; Επιμένουν; Φαντάζομαι ότι δεν τα κηνυγάνε από πίσω όπως εγώ, έτσι;

Μήπως τελικά κακώς τον κηνυγάω για να φάει; (καλά, αυτό είναι για άλλη κατηγορία)

Διαφημίσεις

Και φοβάμαι ότι του έδωσαν 5-6 μπουκιές και μετά τον είδαν ότι έφυγε ή ότι δεν έτρωγε άλλο και σταμάτησαν θεωρώντας ότι χόρτασε.

δυστυχώς είσαι μέντιουμ!!!!!! δεν κάθονται γλυκιά μου να ασχοληθούν με ένα παιδί, έχουν τόσα έκει μέσα! αυτή είναι η πικρή αλήθεια!!

δεν είναι παντού έτσι ..

π.χ. εκεί που πήγαινα τον γιο μου καθόταν η δασκάλα του και τον τάιζε γιατί εκείνος δεν ήθελε να φάει την φακή .... και την έτρωγε απο την δασκαλα...

μπορείς να μιλήσεις στην δασκάλα του μικρού σου και να την ενημερώσεις για τις διατροφικές συνήθειες του...

εγώ πάντως τον έστελνα σε ιδιωτικό σταθμό ...

Κι εγώ σε ιδιωτικό τον στέλνω. Αλλά προβληματίζομαι με τη δική μου τακτική. Δηλαδή, εδώ που τα λέμε, δε μου φαίνεται και ό,τι καλύτερο να τρέχεις πίσω από ένα παιδί, δεν ξέρω αν κάνω καλά και ίσως άμα πεινάσει εκεί πέρα να μάθει να κάθεται. Αλλά δεν ξέρω αν λειτουργεί έτσι... Αν κάποια είχε εμπειρία με παιδί που έτρωγε δύσκολα, ίσως να έχει να μου πει πώς επέδρασε ο παιδικός πάνω στις συνήθειές του...

Διαφημίσεις

Τα παιδια προσαρμοζουν την συμπεριφορα τους στο ατομο που εχουν απεναντι τους.

Ο Βασιλης την 1η μερα στον παιδικο εμεινε νηστικος, την 2η το ιδιο και την τριτη αποφασισε οτι δεν του περναει και εφαγε (ηξερε οτι θα πεινασει αν δεν φαει). Στην αρχη εσκασα μετα αρχισα να καμαρωνω το εκει τον καταφεραν να φαει φακες κλπ ενω εγω δεν τα ειχα καταφερει. Δοκιμαζοντας της τις λατρεψε και εγιναν το αγαπημενο του φαγητο.

ΥΓ. Το να μαθουν οτι τα κυνηγαμε με ενα πιατο δεν ειναι το καλυτερο για την μανα μεγαλωνοντας το παιδι (το καμαρωνω επειδη δεν το καταφερα το αντιθετο :oops::lol::lol: )

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Σήμερα είχε φακές και ούτε που τις άγγιξε, ούτε μια κουταλιά να δοκιμάσει...

Μάλλον, τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει ότι εκεί θα πηγαίνει κάθε μέρα και του κόπηκε η όρεξη... :cry:

Και να πεις ότι απ'τη στενοχώρια μου κόβεται κι εμένα η όρεξη;;;;;; Μόλις το άκουσα πήγα για παγωτό :D

Εμενα σε δημοσιο σταθμο που πηγαινε η Μελινα τα "μπουκωνανε" αν ηθελες,με την Μελινα δεν ειχα προβλημα,ο Μαριος ομως δεν τρωει γενικα.Περυσι στον παιδικο πηγαινα εγω φαγητο και του το εδιναν ολο(σε 1ωρα),τα σκ στο σπιτι δεν ετρωγε τιποτα!

Εχθες ξεκινησε στον σταθμο που πηγαινε η αδελφη του και πιανω την τραπεζοκομα και της λεω"σου ειχα ζητησει την Μελινα να μην την πιεσεις ποτε ,αυτον εδω θελω να τον ταιζεις!".θα δουμε...