Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καισαρική και τριήμερο στο μαιευτήριο

Recommended Posts

Κορίτσια έχει μείνει καμία τρεις ημερες σε ιδιωτικό ή δημόσιο μαιευτήριο μετά από καισαρική? Ποια η στάση του παιδιάτρου και ποια του μαιευτήρα ως προς μια τέτοια δυνατότητα? Το θέτω λίγο γενικά, απλώς ο γιατρός μου μου είπε ότι επιτρέπει αναχώρηση στο τριήμερο, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με την τακτική των μαιευτηρίων και τι λένε οι παιδίατροι, εφόσον φυσικά όλα έχουν πάει καλά?

Θα μου ήταν χρήσιμη κάθε σχετική εμπειρία. Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Διαφημίσεις

Κορίτσια έχει μείνει καμία τρεις ημερες σε ιδιωτικό ή δημόσιο μαιευτήριο μετά από καισαρική? Ποια η στάση του παιδιάτρου και ποια του μαιευτήρα ως προς μια τέτοια δυνατότητα? Το θέτω λίγο γενικά, απλώς ο γιατρός μου μου είπε ότι επιτρέπει αναχώρηση στο τριήμερο, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με την τακτική των μαιευτηρίων και τι λένε οι παιδίατροι, εφόσον φυσικά όλα έχουν πάει καλά?

Θα μου ήταν χρήσιμη κάθε σχετική εμπειρία. Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Καλησπερα απο όσο ξέρω 3 μέρες κανείς στον φυσιολογικο τοκετο κ 4 στην καισαρικη εγω στο ιασω έκανα 4 μέρες.

O γιος μου η ζωή μου ο έρωτας μου....

Στην προηγουμενη γεννα μου γεννησα τριτη μεσημερι και βγηκα παρασκευη..δηλαδη 3 νυχτες..νομιζω οτι ειναι αναλογα με την κατασταση τη δικη σου κ του παιδιου...

Μπορει να έχεις κ δίκιο πάντως κ η αδερφή μου έκανε 4 διανυκτέρευσης ίσως ειναι ανάλογα κ τον γιατρο.εγω έκανα καισαρικη κ επάνω στην τομη έκανα κ πλαστική λες να παίζει ρόλο αυτο?

γεια σας κοριτσια,κι εγω καισαρικη εκανα σε ιδιωτικο μαιευτηριο κ συγκεκριμενα επειδη ειχα πολλες επισκεψεις ηταν δεν ηταν το μωρο στο δωματιο η γυναικολογος μου χε πει μετα την τριτη μερα να φυγω(λογω πολλων επισκεψεων).η κατασταση μας ηταν καλη εγω δε πονουσα κ το μωρο φυσιολογικα ουτε ικτερο δεν ειχε κανει.οταν ηρθε η παιδιατρος και της το πα,το απεκλεισε αυτο το ενδεχομενο,λεγοντας μου πως πρεπει να δει το παιδι κ την 5η μερα για κατι εξετασεις σχετικα με τον ικτερο που δεν ειχε,οπως σασ ειπα απλα ηθελε να σιγουρευτει οπως ειπε.τι να σας πω κι εγω νομιζω οι 4 διανυκτερευσεις ειναι υποχρεωτικες.αν ομως συμφωνησαν κ ο γυναικολογος και ο παιδιατρος κατι παραπανω θα ξεραν!

Διαφημίσεις

Κι εμένα για καισαρική μου είπε τριήμερο. Επειδή το πρώτο το γέννησα με φ.τ. δεν ξέρω πώς ενδέχεται να αντιδράσει ο οργανισμός μου και είμαι λίγο δύσπιστη ότι σε τρεις ημέρες θα αντέχω να γυρίσω σπίτι, όπου βέβαια θα έχω βοήθεια.

Από την άλλη θέλω να γυρίσω σύντομα κοντά στο πρώτο παιδάκι μου.

Υπάρχει περίπτωση παρά την άδεια του γιατρού το μαιευτήριο να έχει άλλη πολιτική? Τι είναι το συνήθως συμβαίνον? Δεν έχω πάει να ρωτήσω ακόμη επί τόπου. Αν επιλέξει κάποια νωρίτερα χρεώνεται και η επιπλέον ημέρα ή η χρέωση είναι ανάλογη με τις ημέρες παραμονής?

γεια σας κοριτσια,κι εγω καισαρικη εκανα σε ιδιωτικο μαιευτηριο κ συγκεκριμενα επειδη ειχα πολλες επισκεψεις ηταν δεν ηταν το μωρο στο δωματιο η γυναικολογος μου χε πει μετα την τριτη μερα να φυγω(λογω πολλων επισκεψεων).η κατασταση μας ηταν καλη εγω δε πονουσα κ το μωρο φυσιολογικα ουτε ικτερο δεν ειχε κανει.οταν ηρθε η παιδιατρος και της το πα,το απεκλεισε αυτο το ενδεχομενο,λεγοντας μου πως πρεπει να δει το παιδι κ την 5η μερα για κατι εξετασεις σχετικα με τον ικτερο που δεν ειχε,οπως σασ ειπα απλα ηθελε να σιγουρευτει οπως ειπε.τι να σας πω κι εγω νομιζω οι 4 διανυκτερευσεις ειναι υποχρεωτικες.αν ομως συμφωνησαν κ ο γυναικολογος και ο παιδιατρος κατι παραπανω θα ξεραν!

Αυτό το θέμα του ίκτερου με προβληματίζει, γιατί παρουσίασε και το πρώτο μου παιδάκι, όχι σε σημείο που να χρειαστεί βέβαια να μπει κάτω από τη λάμπα, αλλά σε κάθε περίπτωση δε νομίζω να μπορούσα να το ρισκάρω.

θεωρω χωρις βεβαια να μαι σιγουρη οτι πληρωνεις οσες μερες μενεις.τωρα για το ποσες μερες θα μεινεις μεσα φανταζομαι αν σου πει ογιατρος φυγε τι δουλεια εχει η κλινικη?

Ναι πληρώνεις την καθε μέρα που είσαι μέσα όπως κ την καθε εξετάσει που κανείς.οσο για τον ικτερο ολα τα παιδακια έχουν αλλα ειναι στα όρια φυσιολογικου κ αλλα όχι εμείς είμασταν στα φυσιολογικά αλλα μου είπε η μαια μου οταν θα πάω σπιτι να τον έχω σε φωτεινό δωμάτιο δόξα το Θεό το σπιτι μου ειναι σχεδων όλο τζαμί έτσι απο της 8 το πρωί μέχρι την δύση του ήλιου τον είχα πάντα στο φως κ σε λίγες μέρες είχαμε ξεμπερδεψη με αυτο το θέμα κ είχαμε ένα δερματακι άσπρο άσπρο ....

Να κανω μια σφήνα πόση διάφορα θα έχουν με το καλο τα παιδακια σου οταν θα έρθει κ το δεύτερο μωρακια σου?εμενα ο γιος μου ειναι 3 μηνών κ 9 ημερών κ θέλω να κάνω κ δεύτερο παιδάκι ειμαι 25 χρόνων.

Διαφημίσεις

Θα έχουν κάτι παραπάνω από 4 χρόνια διαφορά. Μάλλον φαίνεται και στα τικεράκια μου.

Αν ήμουν στην ηλικία σου δε θα βιαζόμουν για το δεύτερο. Βέβαια αυτό είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό, ανάλογα με τις συνθήκες και τις επιθυμίες καθενός. Να τον χαίρεσαι το γιο σου!

Να κανω μια σφήνα πόση διάφορα θα έχουν με το καλο τα παιδακια σου οταν θα έρθει κ το δεύτερο μωρακια σου?εμενα ο γιος μου ειναι 3 μηνών κ 9 ημερών κ θέλω να κάνω κ δεύτερο παιδάκι ειμαι 25 χρόνων.

κι εγω στην ηλικια σου ημουν οταν εκανα το πρωτο, εμεινα εγκυος στο δευτερο οταν το πρωτο ηταν 11 μηνων, αλλα θα ηθελα να το κανω νωριτερα (απλως δε "βολευε").

Νομιζω ειναι θεμα εντελως υποκειμενικο και ο,τι και να κανεις, ενα παιδι, δυο ή πεντε, ειτε εχουν ενα χρονο διαφορα ειτε 10, καθε σεναριο εχει τα θετικα και τα αρνητικα του.

Εμενα τελικα μου αρεσε που ειχαν μικρη διαφορα (και οπως ειπα μακαρι να ειχαν και μικροτερη) ο πρωτος χρονος ειναι μια κολαση ειδικα αν δεν εχετε βοηθεια και ειστε μονο οι δυο σας με δυο μωρα, αλλα μετα εχουν παρεουλα, εστω και τους καυγαδες, απασχολουν το ενα το αλλο κλπ.

Εγω επισης το εκανα και για εγωιστικους λογους, βρηκα τον πρωτο χρονο ζωης των παιδιων πολυ "βαρετο" και ηξερα πως αν ξεμπερδευα με πανες και μπιμπερο και κολικους και νανουρισματα μεχρι τις 3 το πρωι δε θα ξαναμπαινα σ'αυτο το χορο.

Μερικες φορες αισθανομαι οτι ισως ημουν λιγο μικρη οταν αποφασισα να κανω παιδακι και τελικα δεν προλαβα να κανω ολα οσα θα ηθελα. Απο την αλλη ομως, οταν τελικα ξεμπερδεψω και φυγουν θα ειμαι ακομη πολυ νεα. Κατι λοιπον κερδιζεις, κατι χανεις.

Να χαιρεσαι το μωρακι σου και καλη τυχη ο,τι κι αν αποφασισεις

Κι εμένα για καισαρική μου είπε τριήμερο. Επειδή το πρώτο το γέννησα με φ.τ. δεν ξέρω πώς ενδέχεται να αντιδράσει ο οργανισμός μου και είμαι λίγο δύσπιστη ότι σε τρεις ημέρες θα αντέχω να γυρίσω σπίτι, όπου βέβαια θα έχω βοήθεια.

Από την άλλη θέλω να γυρίσω σύντομα κοντά στο πρώτο παιδάκι μου.

Υπάρχει περίπτωση παρά την άδεια του γιατρού το μαιευτήριο να έχει άλλη πολιτική? Τι είναι το συνήθως συμβαίνον? Δεν έχω πάει να ρωτήσω ακόμη επί τόπου. Αν επιλέξει κάποια νωρίτερα χρεώνεται και η επιπλέον ημέρα ή η χρέωση είναι ανάλογη με τις ημέρες παραμονής?

εγω αυτο που ξερω ειναι οτι αν υπογραψεις πως απαλασσονται ευθυνης για την κατασταση της υγειας σου μπορεις να φυγεις οποτε θελεις.

Βεβαια δεν ξερεις και πως θα εισαι, πχ εγω μετα την κτ σηκωθηκα σε λιγες ωρες και για μια δυο μερες ενιωθα λιγα τραβηγματα, ουτε καν πονο, την τριτη μερα ειχαν φυγει κι αυτα. Διαβαζω ομως εδω απο αλλες κοπελες οτι εκαναν πολλες μερες να αισθανθουν αρκετα δυνατες να επιστρεψουν στο σπιτι.

Ο γιος σου δε μπορει να σ'επισκεπτεται αν χρειαστει να μεινεις 4 μερες;

Θα έχουν κάτι παραπάνω από 4 χρόνια διαφορά. Μάλλον φαίνεται και στα τικεράκια μου.

Αν ήμουν στην ηλικία σου δε θα βιαζόμουν για το δεύτερο. Βέβαια αυτό είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό, ανάλογα με τις συνθήκες και τις επιθυμίες καθενός. Να τον χαίρεσαι το γιο σου!

Σε ευχαριστω και εσύ να χαίρεσαι το παιδάκι σου και με το καλο να ερθει κ το αλλο πάντως για τωρα μου ειναι λίγο δύσκολο να κάνω κι αλλο γιατι λόγο δουλειάς έχουμε έρθει με τον άντρα μου στο εξωτερικό κ εδω ειμαι Μονή οποτε με ένα μωρο κ έγκυος θα μου ειναι λίγο δύσκολο..:-(

Διαφημίσεις

κι εγω στην ηλικια σου ημουν οταν εκανα το πρωτο, εμεινα εγκυος στο δευτερο οταν το πρωτο ηταν 11 μηνων, αλλα θα ηθελα να το κανω νωριτερα (απλως δε "βολευε").

Νομιζω ειναι θεμα εντελως υποκειμενικο και ο,τι και να κανεις, ενα παιδι, δυο ή πεντε, ειτε εχουν ενα χρονο διαφορα ειτε 10, καθε σεναριο εχει τα θετικα και τα αρνητικα του.

Εμενα τελικα μου αρεσε που ειχαν μικρη διαφορα (και οπως ειπα μακαρι να ειχαν και μικροτερη) ο πρωτος χρονος ειναι μια κολαση ειδικα αν δεν εχετε βοηθεια και ειστε μονο οι δυο σας με δυο μωρα, αλλα μετα εχουν παρεουλα, εστω και τους καυγαδες, απασχολουν το ενα το αλλο κλπ.

Εγω επισης το εκανα και για εγωιστικους λογους, βρηκα τον πρωτο χρονο ζωης των παιδιων πολυ "βαρετο" και ηξερα πως αν ξεμπερδευα με πανες και μπιμπερο και κολικους και νανουρισματα μεχρι τις 3 το πρωι δε θα ξαναμπαινα σ'αυτο το χορο.

Μερικες φορες αισθανομαι οτι ισως ημουν λιγο μικρη οταν αποφασισα να κανω παιδακι και τελικα δεν προλαβα να κανω ολα οσα θα ηθελα. Απο την αλλη ομως, οταν τελικα ξεμπερδεψω και φυγουν θα ειμαι ακομη πολυ νεα. Κατι λοιπον κερδιζεις, κατι χανεις.

Να χαιρεσαι το μωρακι σου και καλη τυχη ο,τι κι αν αποφασισεις

Και εσυ να χαίρεσαι τα παιδακια σου θέλω πολυ να κάνω κ αλλο αλλα όπως έγραψα κ πιο κατω θα μου ειναι δύσκολο ΑΣΕ που ο άντρας μου δεν ειναι κ τόσο θερμός στο θέμα για δεύτερο τόσο γρήγορα λόγο του ότι είμαστε στο εξωτερικό αλλα ειναι 39 δεν νομίζεις ότι δεν πρεπει να το καθυστερήσουμε πολυ ?:rolleyes:

Ο γιος σου δε μπορει να σ'επισκεπτεται αν χρειαστει να μεινεις 4 μερες;

Μάλλον είναι ψυχολογικό θέμα δικό μου! Δεν θέλω να αισθανθεί ότι τον αφήνω για πολλές ημέρες. Βέβαια δεν είμαι η πρώτη ούτε η τελευταία που θα κάνει δεύτερο παιδί. Απλώς επειδή λόγω ηλικίας καταλαβαίνει τα πάντα θέλω να τον έχω από κοντά μα πολύ κοντά, γιατί η δική του ζωή νομίζω θα επηρεαστεί πιο πολύ από τις δικές μας...

γεννησα στη γενικη κλινικη με καισαρικη και τα δυο παιδια. στο πρωτο εμεινα υποχρεωτικα 5 μερες μεσα και τοτε δεν εκαναν αλλη τιμη αν εμενες λιγοτερες μερες.

τωρα στο δευτερο εμεινα 3 μερες, με συναινεση γυναικολογου και παιδιατρου. σηκωθηκα σχετικα ευκολα και το μωρο δεν ανεβασε κανενα συγκλονιστικο ικτερο,το πηρα με 9 και εφυγα. πληρωσα το πακετο των 3 ημερων. μαζι μου οι αλλες κοπελες που γεννησαν επισης με καισαρικη θα εφευγαν στις 4 ημερες. πηγα το μπεμπη 2 φορες για μετρηση ικτερου χωρις κανενα προβλημα ευτυχως.μου επετρεψε η κλινικη να ερθει μια φορα ο μεγαλος να με δει.

ειναι και θεμα τυχης νομιζω. αν το παιδι ανεβαζε ικτερο θα εμενα η αν εγω δεν ημουν σε καλη κατασταση. επισης, το "τιμημα" ηταν οτι στο σπιτι ετσι κι αλλιως κατι εκανα αποδουλειες και ανοιξε πολυ λιγο και εντελως επιφανειακα η τομη αλλα εκλεισε ευκολα ευτυχως. στον πρωτο ενω εκανα πολυ περισσοτερες δουλειες ευτυχως δεν ανοιξε. τωρα βεβαια μπορει να ανοιξε επειδη ηταν και δευτερη τομη.

Κοριτσια εγω παντως το δηλωσα στο γιατρο μου οτι την 3η μερα παω πληρωνω , περνω το παιδακι και φευγω (το πολυ πολυ να δεχτω να μεινω 3 βραδια στην χειροτερη περιπτωση ) . Θυμαμαιι και εγω εκεινα τα τραγικα με 5 μερες στο μαιευτηριο και εγω με φυσιολογικο 4:shock: , τωρα αμα ητανε φυσιολογικος δεν θα εμενα πανω απο 2 μερες . Το παιδακι δειχνει μεσα στα 2 πρωτα 24ωρα αμα θα κανει ικτερο ή οχι , δηλαδη στο ε3ωτερικο που τις αφηνουνε να φυγουνε στις 2 μερες δεν παρουσιαζουνε ικτερο τα παιδακια ? και βασικα μια φωτοθεραπεια ειναι αμα τυχων συμβει τιποτα .

QRyOp2.png

Εγω παντως που γεννησα με καισαρικη , Παρασκευη γεννησα και Δευτερα πρωι ημουν σπιτι μου.Η αδερφη μου με φυσιολογικο τοκετο εμεινε 2 βραδυα.Η μονη διαφορα ειναι οτι εστειλαν μαια στο σπιτι να παρει αιμα απο την κορη της γιατι αυτες οι εξετασεις που τα κανουν και τα στελνουν στο υπουργειο υγειας , απ'οτι μας ειπαν γινονται την τριτη μερα.Η δικια μου της εκανε τριτη μερα και φυγαμε.Οσο για τον ικτερο, την κρατουσα κι εγω στο φως λιγη ωρα καθε μερα και ολα καλα.

Πιστευω πως αν ολα πανε καλα και ειναι υγιεις και οι δυο , το θεμα των ημερων ειναι μονο για να κερδιζουν οι κλινικες χρηματα.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τη συνδρομή σας. Τελικά φαίνεται ότι από το 2008 που γέννησα έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα! Αύριο θα πάω επί τόπου σε δύο κλινικές για να μάθω λεπτομέρειες.

Εγώ γέννησα Δευτέρα απόγευμα (έφτασα στο δωμάτιο 10το βράδυ) με καισαρική και ζήτησα από μόνη μου να φύγω την Πέμπτη.Μου είπαν ότι αν από γυναικολόγο και παιδίατρο δεν υπάρχει θέμα τότε μπορώ να φύγω, αλλά η τιμή δεν άλλαξε-το πακέτο ήταν για 4 μέρες και έτσι δεν γλίτωσα λεφτά, απλά πήγα μια ώρα νωρίτερα στο σπιτάκι μου.

EPBrp3.pngpFYfp2.png

• 1 month later...

Βρε κοριτσια μμου ειναι νομιμο τωρα να χρεωνουνε το πακετο των 4 ημερων ενω θα μεινει καποια 3 ?????? η κλινικη δεν εχει λογο στις ποσες μερες θα μεινει καποια αλλα ο γιατρος της , δηλαδη αμα χτυπα ξυλλο αναγκαζοταν καποια να μεινει παραπανω μερες τοτε θα τη χρεωνανε για 4? ????? ή φυσικα για παραπανω???? μηπως πρεπει να ξυπνησουμε λιγο οι καταναλωτες ως προς αυτη την εκμεταλευση ?? το θεωρω απλα απαραδεκτο να μεινω 3 μερες και να πληρωσω για 4 ( οπου ετσι θα γινει το 3ερω ) αλλα επισης το θεωρω επισης τραγικο να μενεις νμια παραπανω μερα και να μην γυρηζεις σπιτακι σου και στα αλλα παιδακια αμα εχει η καθεμια , χωρις να υπαρχει κανενας ιατρικος λογος .

QRyOp2.png

Και να σημειωσω οτι το γιατρο μου του εχω εμπιστοσυνη απολυτη οποτε αμα πει 3 μερες ειναι 3 .Ομως αμα τυχων θελουνε να σου την κανουνε , πεταει μια μαλακια ο παιδιατρος και σε αναγκαζουνε να μεινεις μια μερα παραπανω , εκει τι γινεται ???? η φερνει καποιος δικο του παιδιατρο που εχει εμπιστοσυνη ή το τρως ?? θα μου πεις εισαι καχυποπτη , φυσικα και ειμαι και 3ερετε γιατι ?γιατι μας πριζανε παλια για το ποσο σημαντικη ητανε η παραμονη 5 ημερων με καισαρικη ( για ονομα του Θεου δηλαδη ) και ακομα πιο ακυρες και τραγικες 4 μερες του φυσιολογικου .

QRyOp2.png

Βρε κοριτσια μμου ειναι νομιμο τωρα να χρεωνουνε το πακετο των 4 ημερων ενω θα μεινει καποια 3 ?????? η κλινικη δεν εχει λογο στις ποσες μερες θα μεινει καποια αλλα ο γιατρος της , δηλαδη αμα χτυπα ξυλλο αναγκαζοταν καποια να μεινει παραπανω μερες τοτε θα τη χρεωνανε για 4? ????? ή φυσικα για παραπανω???? μηπως πρεπει να ξυπνησουμε λιγο οι καταναλωτες ως προς αυτη την εκμεταλευση ?? το θεωρω απλα απαραδεκτο να μεινω 3 μερες και να πληρωσω για 4 ( οπου ετσι θα γινει το 3ερω ) αλλα επισης το θεωρω επισης τραγικο να μενεις νμια παραπανω μερα και να μην γυρηζεις σπιτακι σου και στα αλλα παιδακια αμα εχει η καθεμια , χωρις να υπαρχει κανενας ιατρικος λογος .

μπορείς αν θες να πεις στο μαιευτήριο και αφού συνενωηθείς με τον γιατρό σου ότι θα κάτσεις 3 μέρες και να σε χρεώσουν λιγότερο... δεν νομίζω να σε χρεώσουν παραπάνω αν κάνεις συννεόηση πριν να γεννήσης .. τουλάχιστον έτσι νομίζω και ελπίζω να είμαι σωστή... διότι είναι αυτό που λες αν κάτσεις παραπάνω μέρες πχ 5 στο γέννεσης για παράδειγμα είναι συν 100 ευρώ η παραπάνω μέρα... άρα λογικά και λογιστικά να το πάρουμε θα ισχύει και το αντίθετο:? σωστα??