Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δίλημμα με την επιστροφή στη δουλειά...

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας,

αύριο επιστρέφω στη δουλειά μου ύστερα από περίπου έναν χρόνο απουσίας μου. Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Από τη μια πολλές φορές που καθόμουν εδώ με το μωρό και βαριόμουνα μόνη μου, έλεγα, α όελς οι φίλες μου δουλεύουν, δεν έχω ούτε μια παρέα να βγω για καφέ. Από την άλλη, σηνίθισα τώρα σε έναν τρόπο ζωής πιο ήρεμο, πιο ξένιαστο κλπ. Στη δουλειά που εργάζομαι έχω αρκετή πίεση. Η ίδια η δουλειά δεν είναι πολύ πιεστική, το περιβάλλον εργασίας όμως είναι αρκετά άσχημο. Η διευθύντρια είναι αρκετά παρανοϊκή (μισεί τα μωρά και τα παιδιά, προσλαμβάνει μόνο γεροντοκόρες να δουλεύουν μαζί της ή κάτι περίργους τύπους που δεν έχουν οικογένεια κλπ) και είχα περάσει αρκετά δύσκολα την περίοδο της εγκυμοσύνης μου. Μου φαίρονταν αρκετά άσχημα εκεί μέσα. Εκτός αυτού μου ανακοίνωσε πριν λίγες βδομάδες που πέρασα από το γραφείο ότι μας αλλάζει τις συμβάσεις και μας κάνει μερικής απασχόλησης μειώνοντας εννοείται και τους μισθούς μας. Έτσι θα δουλεύω 5 ώρες τη μέρα και τη Δευτέρα θα κάθομαι (λόγω μειωμένου ωραρίου). Αυτό σε πρώτη φάση μας βολεύει γιατί έχουμε το μωρό, ωστόσο δεν σας κρύβω ότι απογοητεύτηκα. Είχα υπολογίσει σε κάποια χρήματα (έχουμε και τη βάφτιση τον Αύγουστο), θέλω να αρχίσουμε να βάζουμε και κάτι στην άκρη για το μωρό, γενικά στενοχωρήθηκα τόσο σε σημείο να σκέφτομαι αν αξίζει ο κόπος να κάνω 1 ώρα δρόμο για να καταλήγω να παίρνω 600 ευρώ (και αν αφαιρέσω βενζίνες, πάρκινγκ, μετρό κλπ. 450....Εκτός αυτού είχα και μια εναλλακτική πρόταση εργασίας από έναν συγγενή μας που έχει μια επιχείριση ο οποίος με συνάντησε 3 φορές και ο οποίος αλλιώς μου τα παρουσίασε στην αρχή και αλλιώς στο τέλος. Αρχικά μου είπε ότι θέλει κάποιον για πλήρες ωράριο, θα κάνει αυτό κι εκείνο ( ενδιαφέροντα πράγματα). Τη 2η φορά ήταν πιο συγκρατημένος και την 3η φορά μου είπε ότι θέλουν κάποιον για part-time πάλι για 3-4 μήνες και μετά θα γίνει full time γιατί φεύγει μια κοπέλα με άδεια εγκυμοσύνης. Να πω ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι αρκετά κοντά στο σπίτι μου ενώ η τωρινή μου δουλειά είναι μακριά.

Το δίλημμα είναι: μένω στην παλιά δουλειά με τα 600 ευρώ και τις λίγες ώρες εργασίας (συν τη Δευτέρα που δεν θα δουλεύω) σε αυτό το αρρωστημένο περιβάλλον χωρίς προοπτικές εξέλιξης και χωρίς πολλές ελπίδες τα 600 να γίνουν πάλι 800??? ή πηγαίνω σε αυτή την καινούρια επιχείρηση όπου δεν ξέρω τη δουλειά, αρχικά θα είμαι part-time με λίγότερα χρήματα από την τωρινή δουλειά και σε 3-4 μήνες θα γίνω full time?? Βέβαια κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα γιατί τι θα γίνει αν ο διευθυντής της επιχείρησης αλλάξει ή αν η κοπέλα που ήταν έγκυος δεν γεννήσει ή αν δεν πάρει έναν χρόνο άδεια κλπ;;;; Είμαι πολύ μπλεγμένη, δεν ξέρω τι να κάνω. Ο άντρας μου υποστηρίζει ότι το τωρινό περιβάλλον εργασίας είναι αρρστημένο και πιεστικό ενώ η άλλη δουλειά θα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον, επικοινωνία κλπ και καλύτερες προοπτικές γιατί πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση....Σκέφτομαι το μωρό και θέλω το καλύτερο για αυτό, θέλω να μμπορώ να του αγοράζω τα παιχνιδάκια του, τα βιολογικά του κλπ χωρίς να το σκέφτομαι, πρέπει λοιπόν να κάνω κάτι καλύτερο επαγγελματικά για να εξασφαλίσω το μωρό...Αυτά είχα να πω, θα δούμε

Διαφημίσεις