Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιατί αλλάζει τόσο πολύ ο μπαμπάς μετά τη γεννά!!!

Recommended Posts

Καλημέρα

Το θέμα μου οπός και το γράφο παραπάνω γιατί αλλάζουν τόσο πολύ οι άντρες μετά τη γεννά .στο διάστημα της εγκυμοσύνης μου ήταν πολύ κοντά μου κάναμε όνειρα για το μωρό μας ,και για το πώς θα με βοηθούσε στο μεγάλωμα του!!!

Ο μπέμπης μου είναι τώρα 5 μηνών και πολλές φορές τα έχω βρει σκούρα και για τη σας το λέω αυτό γιατί όταν τον χιάζομαι λίπη. Δεν ξέρω αν φταίω και εγώ για αυτό τα έχω πάρει όλα πάνω μου στο 100%.Τον βλέπω να μην έχει όρεξη για τίποτα ούτε για έμενα αλλά ούτε και για το παΐδι. Αυτά από έμενα αν κόπια από εσάς το αντιμετωπίζει πείτε μου και έμενα τι πάρω να κάνω. φιλια

Διαφημίσεις

Πολλές φορές οι νέες μανούλες κάνουν το λάθος να αφοσιώνονται υπερβολικά στο παιδί, γεγονός που έχει δυο επιπτώσεις στην ψυχολογία του νεου μπαμπά: αφενός τον κάνει να νοιώθει περιττός, αφού δεν αναλαμβάνει καμία δραστηριότητα που αφορά το παιδί ο ίδιος (η μαμά τα έχει προλάβει όλα μόνη της και καλύτερα απ' τον καθένα), αφετέρου τον κάνει να νοιώθει παραμελημένος, εφόσον με την αποκλειστική διάθεση του χρόνου της στο παιδί η νεα μαμά δεν έχει χρόνο ούτε για τον εαυτό της ούτε για οτιδήποτε άλλο (συμπεριλαμβανομένου του συζύγου).

Δεν θα ήταν καλύτερα για σένα, και πιο ξεκούραστα κυρίως, αν τον άφηνες να αναλάβει μερικώς την φροντίδα του μωρού; Μπορεί να το αλλάζει και να το κάνει μπάνιο, να το κρατά να ρευτεί μετά το θηλασμό, να το ντύσει ο ίδιος όταν είναι να πάτε κάπου κι εσύ πρέπει να ετοιμαστείς...τόσα πράγματα μπορεί να κάνει χωρίς να είσαι εσυ παρούσα...Κι αν δεις κάποιο λάθος, δώσε του το δικαίωμα να μην τα κάνει όλα τέλεια...Μπορεί να τα κάνεις καλύτερα κάποια πράγματα, αλλά κι εκείνος αν δεν κάνει λάθη δεν θα μάθει...Απλά, με ωραίο τρόπο θα μπορούσες να επισημάνεις το λάθος, με ωραίο τρόπο επαναλαμβάνω για να μην προσκρούσεις επάνω στον αντρικό του εγωϊσμό και κυρίως χωρίς να τον απογοητεύσεις, έτσι ώστε να το διορθώσει...Θα γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο για τον εαυτό σου και για την σχέση σου έτσι! Κι εκείνος δεν θα αισθάνεται πλέον οτι μένει "εκτός".

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να λησμονείς οτι εκτός απο μαμά του μπέμπη σας είσαι και σύντροφος του...Περάστε λίγο χρόνο μαζί, οσο περισσότερο γίνεται, βλέποντας μια ταινία, βγαίνοντας μια βόλτα, συγυρίζοντας το σπίτι, πηγαίνοντας για ψώνια....Υπάρχουν πολλές στιγμές - κι οχι μόνο χαλάρωσης- που μπορείς να μοιραστείς με τον άλλο....κι αυτές οι στιγμές, ακόμη και υποχρεώσεων, θα είναι κοινές! Λίγο είναι αυτό;

Μην ανησυχείς...δώσε του λίγη σημασία παραπάνω και όλα θα φτιάξουν...Πρέπει να θυμάσαι οτι πολλές φορές ακόμη κι όταν υπάρχει μόνο ένα παιδί στην οικογένεια, η μαμά πρέπει να συμπεριφέρεται σα να έχει δυο! Αν είχες άλλο ένα μεγαλύτερο παιδί, δεν θα του διέθετες χρόνο έτσι ωστε να μη ζηλέψει; Το ίδιο πρέπει να κάνεις και τώρα...Οι άντρες δεν μοιάζουν με παιδιά εξωτερικά, είναι όμως!!! (Κι αυτό δεν είναι καθόλου αρνητικό, αν το καλοσκεφτείς αυτός είναι και ο λόγος που τους αγαπάμε τόσο πολύ...)

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Κι εγω εκανα λαθη στο πρωτο μωρο

Ενα μπραβο δεν του ειχα πει ολο "πως του εβαλες ετσι την πανα!,ξεπλυνε καλα το μωρο!" κλπ,κλπ και σημασια σε αυτον καμια

Στο τελος αρχισε κι αυτος να μη μου δινει σημασια ουτε και στο παιδι!

καποια στιγμη το συζητησαμε και λυθηκε το θεμα

Υπομονη και ολα θα φτιαξουν :wink:

4

EXETE DIKIIO 8ELI IPOMONI ALLA ORES ORES TA NEYRA MOY SPANE .PROSPA8O NA TOYS AFINO MONOYS GIA NA KANI KAPIA PRAGMATA KAI TO PIO SIMANTIKO NA MENOYN KAI LIGO XORIS EMENA .ESTANOME KAPIES STIGMES OTI TO 8ELI KAI O MPEMPIS ALLA KAI O ANTRAS MOY NA EINAI I DIO TOYS .

SAS EYXARISTO POY MOY APANTISATE STO MINIMA MOY

FILIA :D

silmaril πολύ όμορφα αυτά που γράφεις και πόσο δίκιο έχεις!

Άκουσα τελευταία μια συμβουλή "προσέξτε να μην αντικαταστήσει το μωρό τον ένα από τους δυο σας" και συνειδητοποίησα πόσο σωστή είναι!

Πράγματι ο μπαμπάς περνάει σε δεύτερη μοίρα

όταν το νέο μωράκι κλέβει το ενδιαφέρον,το χρόνο,τα μάτια της μαμάς

και θέλει προσοχή να τηρηθούν οι ισορροππίες

ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις στο ζευγάρι.

Διαφημίσεις

θα επισημάνω ένα σημείο που είχα διαπιστώσει ότι χρειάζεται προσοχή:

Λόγω του ότι εγώ έμενα σπίτι με τις διάφορες άδειες, εγώ πρόσεχα το μωρό κλπ όπως λέτε, με το μπαμπά να δείχνει χλιαρό ενδιαφέρον.

Όταν ο μπαμπάς άρχισε να δείχνει περισσότερο, ενοχλήθηκα που κάποια πράγματα τα έκανα με τον τρόπο του, π.χ. ο τρόπος που τον τάιζε, που τον άλλαζε, που τον κράταγε. Δεν ήταν λάθος ο τρόπος... απλά διαφορετικός. Σκέφτηκα και κράτησα το στόμα μου κλειστό... δεν μπορώ να υποχρεώσω τον μπαμπά να τα κάνει όλα όπως εγώ.

Αφήστε του λοιπόν πρωτοβουλίες!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png