Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιορτή νηπιαγωγείου, υπερπαραγωγή ή απλή

Recommended Posts

Χθες πήγαμε στη γιορτή του ιδιωτικού νηπιαγωγείου του γιού μου. Έγινε σε χώρο διαμορφωμένο σαν θέατρο σε άλλη ιδιωτικό σχολείο, Κράτησε 3 ώρες με την αρχική αναμονή. Τα παιδιά τα είχαμε πάει ακόμα νωρίτερα στο νηπιαγωγείο από όπου μεταφέρθηκαν στο χώρο της γιορτής με σχολικά.

Το πρώτο μέρος περιαλάμβανε ένα είδος μουσικοχορευτικής παράστασης με ηθοποιό για τον κεντρικό ρόλο και τις δασκάλες ιδιαίτερα έντονες στην παρουσία τους, ντυμένες με τουαλέτες υποτίθεται ανάλογου ύφους με το θέμα, εντυπωσιακά μαλλιά και γενικώς απαστράπτουσα εικόνα βραδινής δεξίωσης. Τα παιδάκια ήταν ντυμένα με ειδικές στολές σχετικές με το θέμα, ενιότε ιδιαίτερα ζεστές για ένα καλοκαιρινό πρωινό. Ο ρόλος τους είχε μόνο κινήσεις, δεν μιλούσαν.

Το δεύτερο μέρος είχε τραγούσια στα αγγλικά και ελληνικά, όπου τα παιδιά ή κάποια από αυτά συνόδευαν στην ουσία την κασέτα που τα επαιζα και τις δασκάλες που τα έδινάν όλα. Τέλος απήγγειλαν τα ποιηματάκια τους (επιτέλους μόνα τους) και του απονεμήθηκε αναμνηστικό αποφοιτήτιο νηπιαγωγείου. Άφθονες επαγγλματικές φωτογραφίες και βίντεο (μου θύμιζε γάμο η υπόθεση)

Οι υπόλοιποι γονείς; Κατενθουσιασμένοι, έδιναν συνεχώς συγχαρητήρια στην ιδιοκτήτρια και διευθύντρια.

Αισθάνθηκα σαν ούφο που θεώρησα όλο αυτό το πράγμα υπερβολικό και υποκριτικό. Τα παιδιά είχαν ελάχιστα περιθώρια να δέιξουν κάτι από τον υπέροχο και διασκεδαστικό εαυτό τους. Ήταν διακοσμητικά στοιχεία μιας ημιεπαγγαλματικής παράστασης ενηλίκων. Επίσης, πρέπει να έγιναν πτώματα χωρίς καν νερό μια τόσο ζεστή μέρα, εγώ πάντως έγινα. Άφησε πια το πλήθος των φωτογραφιών και τα επιβεβλημένα ποζαρίσματα.

Θα ήθελα κάτι πιο απλό, πιο σύντομο και πιο αυθόρμητό κι ας έχανε και κανένας τα λόγια του, κι ας ήταν παράφωνα τα τραγούσια κι ας έβγαιναν από τη σειρά.

Εσείς τι λέτε;

Διαφημίσεις

Το έχω ξαναγράψει, θεωρώ ότι μια παράσταση όπως την περιγράφεις θα ήταν πολύ κουραστική για τα παιδιά. Τέτοιου είδους παραστάσεις μόνο ως "διαφήμιση" του σχολείου λειτουργούν. Προτιμώ κάτι πιο χαλαρό και "ανυπόκριτο" αν θέλεις.

Όμως, να ρωτήσω: ο γιος σου σου παραπονέθηκε καθόλου; Τον είδες πιεσμένο ή κουρασμένο; Μήπως τελικά το φχαριστιούνται τα ποιδάκια κι ας έχουμε ενστάσεις;

Έχω εμπειρία από ανάλογη γιορτή-υπερπαραγωγή και ειλικρινά δεν ξαναέβαλα από τότε το παιδί μου σε τέτοια δοκιμασία.

Ατελείωτες πρόβες επί βδομάδες.

Όταν έφθασε επιτέλους η μέρα, πολύ μεγάλη αναμονή, ένα άγχος και ένας χαμός γενικότερα από δασκάλες, διοργανωτές κτλ. Τράβαγαν τα παιδιά απο εδώ και από εκεί για να τα βάλουν στις θέσεις τους. Πολλές φανφάρες, ατελείωτοι "λόγοι", βίντεο, φωτογραφίες, κόσμος, φώτα κτλ και πιο το αποτέλεσμα? Που βγήκε για 10 λεπτά στη σκηνή, αγχωμένο και κουρασμένο?

Αυτό έγινε πριν 2 χρόνια. Από τότε, το παιδί μου μιλάει για εκείνη τη γιορτή με απέχθεια. Το συνειδητοποίησα και εγώ την ώρα που γινόταν όλο αυτό, ότι δεν πρόκειται να την ξαναβάλλω να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους γιορτή. Μετά σε ανάλογες γιορτές που ακολούθησαν, δεν ήθελε και η ίδια να συμμετάσχει.

Φέτος (σε άλλο σχολείο), όλες οι γιορτές ήταν ανθρώπινες και σχεδιασμένες με γνώμονα τα παιδιά.

Δεν είσαι λοιπόν υπερβολική.

εχω δυο μπουμπουκακια

παντως αν ειναι να συνεχισει στο ιδιο ιδιωτικο ο γιος σου, ίσως μια κουβεντα για τις αποψεις σου αυτες με αλλους γονεις και καποια στιγμη με την διευθυνση του σχολειου, ίσως τους εδινε μια αλλη οπτικη των πραγματων που θεωρουν σημαντικα οι γονεις.

Μια αντίστοιχη γιορτή ιδιωτικού παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου παρακολούθησα την εβδομάδα που μας πέρασε. Οι εκπαιδευτικοί ντυμένες σαν κουμπάρες σε γάμο και βάλε όπου επί 3 ώρες κυριολεκτικά τραβούσαν από τους ώμους και τα χέρια τα μικρά να είναι στη θέση τους και να χορεύουν "σωστά". Σε κάθε τμήμα 4!!! εκπαιδευτικοί να τραβολογάν τα παιδάκια νομίζοντας πως αυτό που έκαναν ήταν ωραίο. Περιττό να σας πω ότι ανά τμήμα 25 παιδιών υπήρχαν τουλάχιστον 3 με 4 παιδιά που έκλαιγαν πάνω στη σκηνή.

Δε θα ξεχάσω ένα κοριτσάκι το πολύ 3 ετών που είχε δυο σειρούλες ποίημα και έκλαιγε γοερά, η εκπαιδευτικός του κολλούσε με μανία το μικρόφωνο στο στόμα για να ολοκληρώσει το ποίημα της παρότι το μωρό έκλαιγε χωρίς να μπορεί να πάρει ανάσα!!!

Άλλο αγοράκι ίδιας ηλικίας στεκόταν ακίνητο και έκλαιγε και η εκπαιδευτικός επίμονα το τραβούσε να χορεύει όπως "έπρεπε", το έσερνε κυριολεκτικά.

Και αυτό ήταν μια δήθεν ωραία γιορτή που οι γονείς χειροκροτούσαν κιόλας!

Δεν έχω παιδί αλλά αν είχα δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να το αφήσω να οδύρεται πάνω στη σκηνή και μια τύπισα που θέλει να με πείσει ότι κάνει καλή δουλειά να το τραβολογάει συνεχώς.

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τα λυπήθηκα διότι προφανώς τα μικρούλια ένιωθαν μεγάλη πίεση και άγχος.

Και για όλο αυτό το έκτρωμα οι γονείς πληρώνουν αδρά! Απαράδεκτο!

Τα ταλαιπωρούν χωρίς λόγο, η γιορτή θα έπρεπε να είναι χαρά για τα παιδιά, ούτε ταλαιπωρία ούτε άγχος ούτε πίεση.

as1cxHCFg2B0010MzUzNjZsfDQwMzk2Mmx8d2UgYXJlIGluIGxvdmUgZm9y.gif

Διαφημίσεις

προσωπικα εχω εμπειρια απο τρεις διαφορετικες γιορτες υπερπαραγωγες.Οι δυο πρωτες αφορουν το σχολειο της μικρης και συγκεκριμενα τις γιορτες που γινονται στην ληξη της σχολικης χρονιας για προνηπιο και νηπιο. Τα παιδια αρχιζουν να προετοιμαζονται περιπου απο το πασχα με προβες την ωρα του σχολειου. Δεν ειχαν ποτε τιποτα να "μαθουν" στο σπιτι, η στολή ήταν ακριβή κατα την γνωμη μου και οι παραστασεις εγιναν στο χωρο του σχολειου απογευματινη ωρα. Το παιδι και τις δυο χρονιες ηταν ενθουσιασμενο, τοσο στις προβες όσο και την ημερα της παραστασης. Και τις δυο χρονιες την μερα της παραστασης ολα τα παιδια σχεδον μεινανε στο χωρο του σχολειου σχεδον μεχρις τις 11 το βραδυ παιζοντας και γελωντας:D (η παρασταση τελειωνε περιπου στις 10)..το δε dvd το εχουμε λιωσει:D:D. Απο τους συμμαθητες επισης ξερω ότι ολα εχουν την ιδια αντιμετωπιση. Στην αρχη και εγω ημουν αρνητικη αλλα πραγματικα το ιδιο το παιδι με εκανε να μην ειμαι καθολου τελικα αφου πραγματικα και οι δυο παραστασεις της εχουν μεινει αξεχαστες.

Η τριτη παρασταση υπερπαραγωγη ηταν η φετινη παρασταση σε θεατρο με την σχολη μπαλετου της. Εκει στις προβες την ειδα δυο τρεις φορες κουρασμενη αλλα την ημερα της παραστασης αλλα και καποιες μερες που πηγαιναμε στο θεατρο για πολυωρες προβες ηταν τρελα ενθουσιασμενη.

Εν ολιγοις πιστεω οτι ολα ειναι θεμα ηλικιας παιδιων και σαφως και αντιμετωπισης απο τους δασκαλους...Οι γιορτες υπερπαραγωγες των παιδικων σταθμων σαφως και δεν προσφερουν τιποτα αλλο παρα μονο κουραση στα παιδια. Για μεγαλυτερα παιδια ομως και φυσικα χωρις πιεση απο τους εκπαιδευτικους οι μεγαλες γιορτες τα γεμιζουν με θετικες εμπειριες και ευχαριστες αναμνησεις.

Επειδη μου κανει εντυπωση που αναφερεται οτι οι δασκαλες συμμετειχαν στην γιορτη... Στις δικες μας στο σχολειο ουδεποτε υπηρξε δασκαλα στην σκηνη...και αυτο φυσικα τους εδινε πολυ μεγαλο περιθωριο "γλυκων ευτραπελων" και αυτοσχεδιασμων:D:D:D. Επισης ξανατονιζω οτι ποτε δεν ζητηθηκε να μαθουν κατι σπιτι. Και τις δυο χρονιες το θεμα της γιορτης το ειχαν δουλεψει επισης και με αλλους τροπους πχ.ζωγραφικη, τραγουδι συζητηση...την πρωτη χρονια το θεμα ηταν η αγαπη μεταξυ των ανθρωπων και την φετινη χρονια τα παραδοσιακα παραμυθια...

Ακομα και στο μπαλετο που αναγκαστικα συμμετειχαν 3-4 επαγγελματιες χορευτες το πρωτο ρολο σε ολα τα χορευτικα ειχαν τα παιδια και ακομα και ο πρωταγωνιστης πχ ο πινοκιο (που ηταν επαγγελματιας χορευτης) ειχε δευτερο μη πω τριτο ρολο. Αν οι δασκαλες συμμετεχουν και τραβολογουν χανεται το νοημα της γιορτης των παιδιων.

Υπάρχει τρόπος να χαρούν και τα μικρά παιδιά στις γιορτές. Απλά οι άνθρωποι που εργάζονται στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς έχουν χάσει την ουσία. Θεωρούν πως ότι κάνουν το κάνουν για να ευχαριστήσουν τους γονείς που πληρώνουν και όχι τα παιδιά. Σας το λέω εκ των έσω καθώς είμαι νηπιαγωγός και γνωρίζω από ιδιωτικά.

Χάνουν τον προσανατολισμό τους, προτιμούν να δώσουν για παράδειγμα μια κάρτα όμορφη κομμένη και ζωγραφισμένη από τα χέρια της νηπιαγωγού για να είναι αψεγάδιαστη σε ομορφιά παρά μια κάρτα κομμένη και ζωγραφισμένη από το παιδί. Που ο λόγος που θα κάνει ένα παιδί μια κάρτα στο νηπιαγωγείο είναι πρωτίστως για να αναπτύξει τη λεπτή κινητικότητα και όχι για να δείξει η νηπιαγωγός στη μαμά πόσο όμορφα πράγματα κάνει στη τάξη.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις γιορτές. Ακριβές στολές, πολλές ώρες πρόβας για ένα αποτέλεσμα "καλό" μόνο για τους γονείς. Για τα παιδιά τίποτε ουσιαστικό... προσέχετε κορίτσια. Μη σας γελούν οι "μάσκες" και οι φανφάρες και όταν κάτι δε σας αρέσει να το λέτε και να απαιτείτε.

as1cxHCFg2B0010MzUzNjZsfDQwMzk2Mmx8d2UgYXJlIGluIGxvdmUgZm9y.gif

Σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Μελία συμφωνώ μαζί σου και για τις κάρτες. Έχει χαθεί το νόημα. Μου έχει τύχει και περσυ (προνήπια) και φέτος (νήπια) την ώρα που παραλαμβάνω το μεσήμερι το παιδί και έχει λήξει ας πούμε το επίσημο πρόγραμμα και είναι στη φύλαξη, η δασκάλα να κάνει πανικόβλητη χειροτεχνίες στις οποίες τα παιδιά θα κολήσουν ένα φυλαράκι που λέει ο λόγος και θα μας τις στείλουν σπίτι ως έργα των παιδιών. Η πιο αγαπημένη μου δουλειά είναι η ολοφάνερα στραβοκομμμένη από το γιο μου καρδούλα με τα κακότεχνα γραμματάκια του "Σ΄αγαπώ πολύ μαμά" για τη γίορτή της μητέρας, την οποία βεβαίως ΄΄εχω αναρτήσει σε περίοπτη θέση στην κρεββατοκάμαρα μου, ενώ οι περιποιημένες χειροτεχνίες κατά 95% της δασκάλας βρίκονται σε ένα συρτάρι.

Ωστόσο, οφείλω να πω ότι δεν είδα ποτέ 2, 5 χρόνια σε παιδικό- προνήπιο - νήπιο δασκάλα να τραβολογάει παιδί, δεν είδα παιδί να κλαίει στη σκηνή, όταν κάποιο ξαχνάει τα λόγια, η δασκάλα του τα ψυθιρίζει στο αυτάκι και αυτό επεναλαμβάνει και στο τέλος πέφτει το ίδιο χειροκρότημα. Επίσης, το παιδί δεν έκανε καμία προετοιμασία στο σπίτι, έκαναν όμως πολλές πρόβες στο σχολείο από το Πάσχα και μετά κάποιες φόρές έξω μέσα στι ζέστη και πολλές φορές μου είπε ότι βαριόταν ώσπου να τελειώσει η ατέλειωτη πρόβα, αφού όσα περίμεναν δεν είχαν κάτι άλλο να κάνουν. Δεν μπορώ να ξέρω για όλα τα παιδιά. πάντως ο γιός μου δεν είχε άγχος, ήθελε να πάει σηκώθηκε αμέσως μόλις του έπεσε ένας πυρετός που ατυχώς τον έπιασε τις τελευταίες μέρες, ενώ φυσικά του είπα ότι εκείνος θα αποφασίσει αν νιώθει δυνατός για να πάει κι έχοντας χάσει τις τελευταίες πρόβες. Πήγε γιατί το ήθελε και τα έβγαλε πέρα μια χαρά κι εγώ χαίρομαι που το έκανε, απλά θα ήθελα λιγότερη ώρα, λιγότερες πρόβες, λιγότερη συμμεοτοχή των δασκάλων κι ας μην ήταν τόσο τέλεια. Να άκουγα περισσότερο τις φώνούλες τους.

Τώρα για τη συνέχει έτσι κι αλλιώς πάμε αλλού, εκεί δεν υπάρχει δημοτικό κι απ΄' ότι μπορώ να καταλάβω απο την ενημέρωση δίνουν κάπως λιγότερη σημασία στη φιοριτούρα (ελπίζω)

ουτε εμενα μου αρεσουν οι υπερπαραγωγες..ως παιδι ημουν πολυ ντροπαλη στις γιορτες -ποιημα σε κοινο;με τιποτα!-......και δεν θα ηθελα η κορη μου να αισθανεται το ιδιο..

δεν θα γραψω για νηπιαγωγειο, μιας κ η μικρη ειναι στον παιδικο ακομα (3 ετων), αλλα μου εκανε τοσο καλη εντυπωση η γιορτη τους, που επειδη γραφετε για ιδιωτικους κ υπερπαραγωγες, θελω να πω οτι υπαρχουν κ καλα παραδειγματα:P ..μας εδειξαν τους χορους τους και τα παιχνιδια τους με απλες 'στολες' (κορμακι και χαρτινο στεφανακι )που παρειχε ο σταθμος, ειπαν κ δυο λογακια με τη βοηθεια της δασκαλας (οχι ποιημα), πηραμε και τους φακελους με τις 'εργασιες' και αυτο ηταν...απλα πραγματακια , που τα εκαναν στο σχολειο ετσι κ αλλιως ....ειναι πολυ μικρα για μεγαλη εκθεση σε κοινο.....

καταλαβαινω τη λαχταρα να δεις το παιδι σου να 'κανει' πραγματα (κ εγω την εχω) αλλα για το ιδιο το παιδι ειναι συνηθως μεγαλο στρες χωρις νοημα....και μια σκεψη ακομα....ειναι πραγματι πολυ χαριτωμενα τα μικρα μας ντυμενα με τα κορμακια τους και οταν χορευουν , οταν τραγουδουν... αλλα δεν ειναι για να τρανταζομαστε στα γελια την ωρα που 'παιζουν'...εκεινη την ωρα για τα ιδια ειναι σοβαρο αυτο που κανουν κ υπαρχει ο κινδυνος να προσβληθουν, δεν ειναι σταντ-απ κομεντι:-)

Διαφημίσεις

Μη σας γελούν οι "μάσκες" και οι φανφάρες και όταν κάτι δε σας αρέσει να το λέτε και να απαιτείτε.

Εγώ είμαι από τις περιπτώσεις που δεν εντυπωσιάζονται από τις φανφάρες και έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα σε εμένα...:D 1 φορά την πήγα σε τέτοια γιορτή και ουδέποτε ξανασυμμετείχε. Πάντως τώρα στο δημόσιο, μια χαρά απλές γιορτούλες κάνουν και τα παιδιά το χαίρονται.

Και εγώ λάμβανα συνέχεια χειροτεχνίες της δασκάλας, οι οποίες βέβαια φαίνονταν από χιλιόμετρα ότι δεν είναι του παιδιού...

. Ωστόσο, οφείλω να πω ότι δεν είδα ποτέ 2, 5 χρόνια σε παιδικό- προνήπιο - νήπιο δασκάλα να τραβολογάει παιδί, δεν είδα παιδί να κλαίει στη σκηνή, όταν κάποιο ξαχνάει τα λόγια, η δασκάλα του τα ψυθιρίζει στο αυτάκι και αυτό επεναλαμβάνει και στο τέλος πέφτει το ίδιο χειροκρότημα. Επίσης, το παιδί δεν έκανε καμία προετοιμασία στο σπίτι, έκαναν όμως πολλές πρόβες στο σχολείο από το Πάσχα και μετά κάποιες φόρές έξω μέσα στι ζέστη και πολλές φορές μου είπε ότι βαριόταν ώσπου να τελειώσει η ατέλειωτη πρόβα, αφού όσα περίμεναν δεν είχαν κάτι άλλο να κάνουν.

Εγώ είδα να τραβολογάνε την κόρη μου, για να τη βάλουν στη σκηνή. όχι γιατί αντιστεκόταν το παιδί (καμία σχέση), αλλά γιατί τα είχαν δίπλα στη σκηνή να περιμένουν τη σειρά τους και την επίμαχη ώρα, τα τράβαγαν στην κυριολεξία για να κάνουν γρήγορα.

Δεν είδα παιδί να κλαίει, αλλά είδα το τρομοκρατημένο βλέμμα της κόρης μου να κοιτάει το τεράστιο "πλήθος" στο θέατρο, καθώς και τον σκηνοθέτη κάμεραμαν με τα αντίστοιχα "εργαλεία" λες και το πρόγραμμα ήταν ζωντανό στην τηλεόραση.:rolleyes:

Δεν έκανε προετοιμασία στο σπίτι, αλλά κάνανε συνέχεια πρόβες στο σχολείο + στο θέατρο

Για μεγαλύτερες ηλικίες ίσως να είνει δελεαστικό. Τα μικρότερα παιδάκια απλώς ταλαιπωρούνται.

εχω δυο μπουμπουκακια

περισυ (προνηπιο)ανεβασαν την λυσιστρατη ομολογω οτι παιδια δημοτικου δεν θα τα καταφερναν ΑΛΛΑ ΛΑΛΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...Φετος μια παο τα ιδια κουραστικο βαρετο και μονοτονο κα τα παιδια δεν χαρηκαν καθολου..

σε αντιθεση με το διπλανο τμημα που ολο χορευαν και γελουσαν και εγινε πανικος .ηταν ομορφη η δικη τους παρασταση..

αδικα τα ζοριζουν τοσο πολυ..τα παιδια θελουν απλα να περνανε καλα .....

Εχω ξαναγράψει σε παρόμοιο θεμα, ειμαι νηπιαγωγος και μακαρι να μη ξαναχρειαζοταν ποτε να κανουμε γιορτη στο τελος του σχολικου ετους!!Φετος, αντι γιορτης αποφάσισα να κανουμε ενα ανταλλακτικο παζάρι, το οποίο έγινε καθαρά για τα παιδιά και το διασκέδασαν!!Ουτε πρόβες ουτε τιποτα!!

Θα συμφωνησω με τη συνάδελφο Μελία σε όσα λεει! Απλά , να σας πω οτι ο ιδωτικός σταθμος έχει μεγάλη διαφορά με το δημόσιο νηπιαγωγειο σε αυτο το θεμα. Τα αφεντικά των σταθμων πιέζουν αφάνταστα τις εκπαιδευτικους, οι οποιες με τη σειρα τους πιέζουν τα παιδια!Οταν δουλευα σε σταθμό ,εφευγα πολλες φορες στις 10 ή 12 το βραδυ σε περιοδο προετοιμασιας και ολα αυτα για να ικανοποιησουμε τις ορεξεις της αφεντικινας!Το ενα της ξινιζε το άλλο της βρωμαγε κ μεχρι να πετυχει αυτο που ηθελε, δηλαδη να εντυπωσιασει τους γονεις που την πληρωναν, μας εβγαζε το λαδι! Τα παιδια κουραζοντουσαν πολύ για να βγει το αποτελεσμα που ηθελε.Ζουσε για το χειροκροτημα!! Αρα, δεν ειναι παντα στο χερι των εκπαιδευτικων, υπαρχουν αλλα "συμφεροντα" από πίσω!

Και οσο για τις υπερπαραγωγες, ειναι παραλογο πλεον με τετοια κριση να ζηταμε ενα κοκκινο μπλουζακι οπωσδποτε ή ένα πρασινο παντελονι με σταμπες!! Εδω οι άνθρωποι δεν εχουν να φανε!!Μπορουμε με χαρτονια να φτιάξουμε τα παντα, ορεξη και διαθεση να υπαρχει!! Παντως, οι γονεις στην πλειοψηφια τους θελουν τις υπερπαραγωγες!δεν ξερουν ομως τι περναει το παιδι για να δουν αυτο που βλεπουν! Ειναι οντως σπανιο να ειναι πολυ χαρουμενο ενα παιδακι με τις προβες, οπως ειπε μια μαμα παραπανω!Μακρι να ηταν ετσι με ολα, αλλα η πιεση φερνει αντιθετα αποτελεσματα.

Co8Lp3.png

QkL2p3.png

Θα συμφωνησω με τη συνάδελφο Μελία σε όσα λεει! Απλά , να σας πω οτι ο ιδωτικός σταθμος έχει μεγάλη διαφορά με το δημόσιο νηπιαγωγειο σε αυτο το θεμα. Τα αφεντικά των σταθμων πιέζουν αφάνταστα τις εκπαιδευτικους, οι οποιες με τη σειρα τους πιέζουν τα παιδια!Οταν δουλευα σε σταθμό ,εφευγα πολλες φορες στις 10 ή 12 το βραδυ σε περιοδο προετοιμασιας και ολα αυτα για να ικανοποιησουμε τις ορεξεις της αφεντικινας!Το ενα της ξινιζε το άλλο της βρωμαγε κ μεχρι να πετυχει αυτο που ηθελε, δηλαδη να εντυπωσιασει τους γονεις που την πληρωναν, μας εβγαζε το λαδι! Τα παιδια κουραζοντουσαν πολύ για να βγει το αποτελεσμα που ηθελε.Ζουσε για το χειροκροτημα!! Αρα, δεν ειναι παντα στο χερι των εκπαιδευτικων, υπαρχουν αλλα "συμφεροντα" από πίσω!

Σε πιστεύω! Έβλεπα και εγώ πόσο αγχωμένες ήταν οι δασκάλες. Και το τραβολόγημα που είπα πριν, ξέρω ότι δεν το έκαναν από κακία ή αναισθησία, αλλά πάνω στον πανικό τους ξέχναγαν ότι έχουν να κάνουν με παιδιά και όχι με ηθοποιούς.

Πάντως εγώ είμαι από τους γονείς που δεν εντυπωσιάστηκαν, το ακριβώς αντίθετο. Ίσως να υπήρχαν και άλλοι σαν εμένα, γιατί πέρυσι ακυρώθηκε τελικά γιορτή, λόγω έλλειψης συμμετοχών από τους γονείς (έτσι είπαν επισήμως). ίσως να έπαιζε ρόλο και το οικονομικό, αφού ζητούσαν έξτρα λεφτά για στολές, ίσως και τελικά να μην εντυπωσιάστηκαν οι γονείς τόσο όσο νόμιζαν οι υπεύθυνοι του σταθμού, ίσως και να μην έδειχναν ενδιαφέρον τα παιδιά...δεν ξέρω...

εχω δυο μπουμπουκακια

Εχω ξαναγράψει σε παρόμοιο θεμα, ειμαι νηπιαγωγος και μακαρι να μη ξαναχρειαζοταν ποτε να κανουμε γιορτη στο τελος του σχολικου ετους!!Φετος, αντι γιορτης αποφάσισα να κανουμε ενα ανταλλακτικο παζάρι, το οποίο έγινε καθαρά για τα παιδιά και το διασκέδασαν!!Ουτε πρόβες ουτε τιποτα!!

Και οσο για τις υπερπαραγωγες, ειναι παραλογο πλεον με τετοια κριση να ζηταμε ενα κοκκινο μπλουζακι οπωσδποτε ή ένα πρασινο παντελονι με σταμπες!! Εδω οι άνθρωποι δεν εχουν να φανε!!Μπορουμε με χαρτονια να φτιάξουμε τα παντα, ορεξη και διαθεση να υπαρχει!! Παντως, οι γονεις στην πλειοψηφια τους θελουν τις υπερπαραγωγες!δεν ξερουν ομως τι περναει το παιδι για να δουν αυτο που βλεπουν! Ειναι οντως σπανιο να ειναι πολυ χαρουμενο ενα παιδακι με τις προβες, οπως ειπε μια μαμα παραπανω!Μακρι να ηταν ετσι με ολα, αλλα η πιεση φερνει αντιθετα αποτελεσματα.

ακριβως...πιστευω οτι οι ιδιοκτητες των ιδιωτικών προσπαθουν να πουλησουν εκεινη την ωρα ...δεν τους ενδιαφερει το παιδι αλλα τα εσοδα τους.....κ στη θεσ-νικη εχει εναν τετοιο απαραδεκτο σταθμο στο ασβεστοχωρι...οι ανθρωποι ειναι για λυπηση.....

Διαφημίσεις

Χθες πήγαμε στη γιορτή του ιδιωτικού νηπιαγωγείου του γιού μου. Έγινε σε χώρο διαμορφωμένο σαν θέατρο σε άλλη ιδιωτικό σχολείο, Κράτησε 3 ώρες με την αρχική αναμονή. Τα παιδιά τα είχαμε πάει ακόμα νωρίτερα στο νηπιαγωγείο από όπου μεταφέρθηκαν στο χώρο της γιορτής με σχολικά.

Το πρώτο μέρος περιαλάμβανε ένα είδος μουσικοχορευτικής παράστασης με ηθοποιό για τον κεντρικό ρόλο και τις δασκάλες ιδιαίτερα έντονες στην παρουσία τους, ντυμένες με τουαλέτες υποτίθεται ανάλογου ύφους με το θέμα, εντυπωσιακά μαλλιά και γενικώς απαστράπτουσα εικόνα βραδινής δεξίωσης. Τα παιδάκια ήταν ντυμένα με ειδικές στολές σχετικές με το θέμα, ενιότε ιδιαίτερα ζεστές για ένα καλοκαιρινό πρωινό. Ο ρόλος τους είχε μόνο κινήσεις, δεν μιλούσαν.

Το δεύτερο μέρος είχε τραγούσια στα αγγλικά και ελληνικά, όπου τα παιδιά ή κάποια από αυτά συνόδευαν στην ουσία την κασέτα που τα επαιζα και τις δασκάλες που τα έδινάν όλα. Τέλος απήγγειλαν τα ποιηματάκια τους (επιτέλους μόνα τους) και του απονεμήθηκε αναμνηστικό αποφοιτήτιο νηπιαγωγείου. Άφθονες επαγγλματικές φωτογραφίες και βίντεο (μου θύμιζε γάμο η υπόθεση)

Οι υπόλοιποι γονείς; Κατενθουσιασμένοι, έδιναν συνεχώς συγχαρητήρια στην ιδιοκτήτρια και διευθύντρια.

Αισθάνθηκα σαν ούφο που θεώρησα όλο αυτό το πράγμα υπερβολικό και υποκριτικό. Τα παιδιά είχαν ελάχιστα περιθώρια να δέιξουν κάτι από τον υπέροχο και διασκεδαστικό εαυτό τους. Ήταν διακοσμητικά στοιχεία μιας ημιεπαγγαλματικής παράστασης ενηλίκων. Επίσης, πρέπει να έγιναν πτώματα χωρίς καν νερό μια τόσο ζεστή μέρα, εγώ πάντως έγινα. Άφησε πια το πλήθος των φωτογραφιών και τα επιβεβλημένα ποζαρίσματα.

Θα ήθελα κάτι πιο απλό, πιο σύντομο και πιο αυθόρμητό κι ας έχανε και κανένας τα λόγια του, κι ας ήταν παράφωνα τα τραγούσια κι ας έβγαιναν από τη σειρά.

Εσείς τι λέτε;

Μπράβο σου που μπόρεσες κ είδες πίσω από όλο αυτό. Δυστυχώς έτσι είναι τα παιδιά κουράζονται πάρα πολύ για αυτές τις υπερπαραγωγές κ χάνουν πολύτιμο χρόνο από καθημερινές δραστηριότητες που θα τα ωφελούσαν.

Για μένα όσο πιο απλή είναι η γιορτή τόσο καλύτερο. Και καθόλου να μην έκαναν πάλι θα μου άρεσε.

Και τα λέω αυτά έχοντας δουλέψει σε ιδιωτικά κ έχοντας δει από μέσα τι συμβαίνει. Συμφωνώ 100% με τις συναδέλφους στα όσα είπαν.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius