Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι βοήθεια σας για Βάμο Χανίων

alphae

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα Θα σας παρακαλούσα να με βοηθήσετε όσες είστε από Χανιά ή όσες γνωρίζετε απο Χανιά. Θα πάει ο άνδρα μου για μια δουλειά στα Χανιά και θα ακολουθήσουμε και εγώ με τα παιδιά, μας έχουν κλείσει να μείνουμε σε ένα χωριό Βάμος σε ένα αγροτουριστικό κατάλυμα (?). Απ’ ότι κατάλαβα δεν έχει θάλασσα κοντά εννοώ με τα πόδια και εγώ θα είμαι αρκετές ώρες μόνη με τα παιδιά. Τι χωριό είναι αυτό; Μπορώ να κάνω κάτι εκεί; Που ταΐσω τα βλαστάρια μου; Αυτό το κατάλυμα τι είναι; Θα σας ήμουν υπόχρεη αν μου δίνατε τα φώτα σας. Πρώτη φορά πάω κάπου στα πολύ τυφλά...:confused:

Διαφημίσεις

Απότι θυμαμαι ειναι ησυχο χωριο με ανηφορες/κατηφορες γιατι ειναι χτισμενο σε υψωμα. Εχει 2-3 ωραια ταβερνακια και 2-3 καφενεδακια.Για το καταλυμα που λες δε ξερω. Θαλασσα εχει το απο κατω χωριο που λεγεται Καλυβες(?) και ειναι πιο τουριστικο αλλα ειναι λιγο μακρυα να πας με τα ποδια, ειδικα με τα παιδια. Με το αμαξι ειναι ομως 5'. Με τα παιδια δε νομιζω οτι εχει κατι ιδιαιτερο να κανεις εκει, εκτος απο βολτες στους αγρους, αν ειχες αμαξι ομως μπορουσες να πας οπουδηποτε η Σουδα απεχει 10'-15' και η πολη των Χανιων 30'. Μη βασιζεσαι σε συγκοινωνιες, δεν ειναι συχνες ουτε αξιοπιστες...

Ομως δεν πιστευω οτι θα περασετε ασχημα, μη το φοβασαι και οι ντοπιοι θα σε εξυπηρετουν σε οτι μπορουν.

Δεν ξερω αν τα λεω και σωστα, ας με διορθωσει οποιος ξερει καλυτερα.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Είχα πάει πριν 3-4 χρόνια για έναν γάμο.Είναι ωραίο χωριό λίγο διαφορετικό από εκείνα που έχουμε συνηθίσει.Το θέμα είναι όμως να υπάρχει αυτοκίνητο γιατί οι παραλίες είναι μεν κοντά αλλά όχι με τα πόδια.Καλό είναι να πάρεις ένα τηλεφωνο αυτόν που θα σας νοικίασει το κατάλυμα για να σε διαφωτίσει σχετικά με την συγκοινωνία.Οπως έγραψε και η μπουρμπουρ έχει ταβερνάκια αλλα πριν φτάσετε κάντε μια στάση στα Χανιά σε ένα σουπερ-μαρκετ να προμηθευτείς μερικά πραγματάκια.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Κορίτσια καλησπέρα Θα σας παρακαλούσα να με βοηθήσετε όσες είστε από Χανιά ή όσες γνωρίζετε απο Χανιά. Θα πάει ο άνδρα μου για μια δουλειά στα Χανιά και θα ακολουθήσουμε και εγώ με τα παιδιά, μας έχουν κλείσει να μείνουμε σε ένα χωριό Βάμος σε ένα αγροτουριστικό κατάλυμα (?). Απʼ ότι κατάλαβα δεν έχει θάλασσα κοντά εννοώ με τα πόδια και εγώ θα είμαι αρκετές ώρες μόνη με τα παιδιά. Τι χωριό είναι αυτό; Μπορώ να κάνω κάτι εκεί; Που ταΐσω τα βλαστάρια μου; Αυτό το κατάλυμα τι είναι; Θα σας ήμουν υπόχρεη αν μου δίνατε τα φώτα σας. Πρώτη φορά πάω κάπου στα πολύ τυφλά...:confused:

Παραλίες κοντά στο Βάμο

• Αλμυρίδα, οργανωμένη αμμουδερή παράλια, windsurfing και άλλα θαλάσσια αθλήματα, 8 χλμ.
  • Καλύβες, οργανωμένη αμμουδερή παράλια, beach volley, 6 χλμ
  • Κυανή Ακτή , 1 χιλιόμετρο μετά τις Καλύβες, με κατεύθυνση προς Χανιά.Λιγότερο πολυσύχναστη παραλία με μια ταβέρνα και μια καντίνα, και ιδανική για τους λάτρεις της ρακέτας!
  • Κερά, Καλυβών και Αλμυρίδας, παραλία με άμμο, για όσους δεν προτιμούν τις οργανωμένες παραλίες, 7 χλμ.
  • Κόλπος Ομπρόσγιαλος βραχώδης ακτή με ζωηρόχρωμη θάλασσα, μεταξύ Παλαιλονιού και Κεφαλά, μια συμπαθητική ταβέρνα με φρέσκα ψάρια, ιδανικά νερά για snorkeling, εκτεθειμένη στον άνεμο, 8 χλμ.
  • Γεωργιούπολη,τουριστική παραλία, εκτεθειμένη στον άνεμο, αλλά δυτικά του ποταμού της Γεωργιούπολης υπάρχει η παραλία Καλυβάκι, προστατευμένη από τον άνεμο, και συνεχίζοντας ανατολικά 1 χλμ. μετά τον ποταμό και τα ξενοδοχεία, βρίσκεται η παραλία με τους αμμόλοφους, τα πιο ήσυχα μέρη της μεγάλης αμμώδους παραλίας. Δυνατότητα για ιππασία στην παραλία.

Το χωριό είναι το μεγαλύτερο της (πρώην) επαρχίας. Έχει πολλούς κατοίκους μόνιμους (Έλληνες και ξένους) και τουρίστες.

Πες μου συγκεκριμένα τι σε ενδιαφέρει να υπάρχει για να σου πω αν υπάρχει. Για παράδειγμα εκεί έχει έδρα γυμνάσιο και λύκειο που εξυπηρετεί τα γύρω χωριά. Αλλά δε νομίζω να σε απασχολεί κάτι τέτοιο. :D:D

Για να περάσει η ώρα σας μπορείς να κάνετε βόλτες με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο σε γύρω χωριά ή και στο ίδιο το χωριό. Όλα τα γύρω μέρη με τις παραλίες έχουν κόσμο, καφετέριες, ξενοδοχεία κτλ.

Οι παραλίες δεν είναι και τόσο μακριά, όπως βλέπεις παραπάνω. Επίσης ούτε και τα Χανιά είναι τόσο μακριά (25 χλμ). Δε σου λέω να πηγαίνεις κάθε μέρα, αλλά μπορείτε να πάτε.

Πες μου το όνομα του καταλύματος να σου πω τι γνωρίζω.

Όσο για το τι θα τρώτε, δεν κατάλαβα αν ρωτάς αν έχει να τρώτε έξω ή να ψωνίζεις να μαγειρεύετε;; Αν θες να ρωτήσω να δω αν έχει κάτι σαν σούπερ μάρκετ (σίγουρα έχει, αλλά δεν έχω δώσει σημασία γιατί δε μου χρειάστηκε ποτέ). Θα έχει ρεύμα το κατάλυμα ;; Φαντάζομαι πως ναι.

Στις Καλύβες έχει σούπερ μάρκετ, ΙΝΚΑ, να πας να ψωνίσεις ό,τι θες.

Αν θες κάτι πες μου...

έντιτ : Αυτοκίνητο θα έχετε;; Γιατί βλέπω τα κορίτσια να σου γράφουν για συγκοινωνίες...θες δρομολόγια ή κάτι άλλο;; Γιατί το καλοκαίρι είναι διαφορετικά τα δρομολόγια και περισσότερα νομίζω...

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Ευχαριστώ κορίτσια! Όχι δεν θα έχω αυτοκινητο. Εννοώ αν ξέρετε καποια ταβέρνα να τρώμε. Δεν ξέρω τι είναι το κατάλυμα. Απλά μου είπαν πως είναι κατάλυμα αγροτουρισμού. Δε τολμώ να ρωτήσω και πολλά γιατί μας το προσφέρουν άρα δεν θέλω να φανώ αγενής:(

Διαφημίσεις

Καλησπερα!!!!εγω ειμαι απο Κρητη και εχω να σου πω οτι εκει που θα πατε ειναι πολυ ομορφα.

καταρχην μπορεις να ενημερωθεις αμεσα και απο το παρακατω site http://www.vamossa.gr/el

και εαν ξερεις να οδηγεις και νοικιασεις αυτοκινητο εισαι πολυ κοντα με πολλα ομορφα μερη!!!

ευχομαι να περασετε καλα,ειμαι σιγουρη γιαυτο,γιατι οπου και να πας στην Κρητη ειμαστε πολυ φιλοξενοι..και πολυ μαλιστα με τους Μακεδονες!!!(εγω ειμαι μιση απο Κρητη και μιση απο Θεσσαλονικη).οτι θελεις να με ρωτησεις πολυ ευχαριστως να σου απαντησω!!! :D

ΜΠΕΤΤΥ

Επισης μερη που αξιζει να επισκεφτεις πολυ κοντα που εχω παει και ειναι πολυ γραφικα,δες εδω..το χωριο πλάκα,καλύβες και το χωριο κεφαλάς

http://www.chaniatown.gr/photos/apokorwnou/1112-photo-plaka

http://www.explorecrete.com/crete-west/GR-plaka.html

http://www.explorecrete.com/crete-west/GR-kalyves.html

http://www.chaniatown.gr/photos/apokorwnou/1050-photo-kalyves

http://www.chaniatown.gr/photos/photo-chania/apokorwnou/1232-photo-kefalas

και φυσικα ο Βάμος που θα μεινετε..

http://www.chaniatown.gr/photos/apokorwnou/1184-photo-vamos

εχω να σου πω οτι στο κεντρο του χωριου εαν θυμαμαι καλα εχει μια ωραια ταβερνα

που πρεπει ναχει παιδοτοπο.οπως επισης για καλο φαγητο εχει καλες ταβερνες στις Καλύβες.

και φυσικα να πατε οπωσδηποτε ΡΕΘΥΜΝΟ και ΧΑΝΙΑ αξιζει!!!!καλη διαμονη!!!! :D

ΜΠΕΤΤΥ

Κορίτσια καλησπέρα Θα σας παρακαλούσα να με βοηθήσετε όσες είστε από Χανιά ή όσες γνωρίζετε απο Χανιά. Θα πάει ο άνδρα μου για μια δουλειά στα Χανιά και θα ακολουθήσουμε και εγώ με τα παιδιά, μας έχουν κλείσει να μείνουμε σε ένα χωριό Βάμος σε ένα αγροτουριστικό κατάλυμα (?). Απʼ ότι κατάλαβα δεν έχει θάλασσα κοντά εννοώ με τα πόδια και εγώ θα είμαι αρκετές ώρες μόνη με τα παιδιά. Τι χωριό είναι αυτό; Μπορώ να κάνω κάτι εκεί; Που ταΐσω τα βλαστάρια μου; Αυτό το κατάλυμα τι είναι; Θα σας ήμουν υπόχρεη αν μου δίνατε τα φώτα σας. Πρώτη φορά πάω κάπου στα πολύ τυφλά...:confused:

Γεια σου,

εγω ειμαι αλλα και μενω και στα χανια....ο βαμος ειναι υπεροχος αλλα και τα γυρω χωρια εξισου.εχει ταβερνες και σουπερ μαρκετ και ομορφα καφενια και καφετεριες.μπορεις με αμαξι να πας για μπανιο καλυβες αλλα και στις παραλιες που διαβασα πιο κατω.εκει κοντα ειναι και το χωριο βρυσσες το οποιο ειναι ακομη πιο οργανωμενο...για συγκοινωνιες τι να πω...καλυτερα αστο....γενικα δυσκολες....αν δεν εχεις αμαξι χανεις πολλα αλλα και γενικα η γη μας ειναι καπως τραχια να την πω ,ανηφορες κατηφορες κτλ....ε....το λεωφορειο περναει απο τα κεντρικα χωρια.εξαρταται και απο το ποσο θα κατσετε..γιατι αν μου πεις ενα μηνα χωρις αμαξι με 2 παιδια ε ειναι λιγο φρικη....τα χανια η πολη ειναι περιπου μιση ωρα απο εθνικη οδο,,πιστευω να την επισκεφτητε ειναι πολυ ομορφη η παλια πολη!!!!επισης ο βαμος ειναι στα μισα περιπου με το ρεθυμνο αν θελετε να πατε και εκει...παντως θα σου ελεγα αν εσυ προσωπικα δεν εχεις αμαξι εξοπλισου με μαρκαδορους,παιχνιδακια,dvd για τα παιδια ειδικα αν κατσετε πανω απο 5 μερες...παντως ειναι ολα πολυ οργανωμενο θα το δεις ειναι η περιοχη οπου εχουν αγορασει πολυ ξενοι σπιτια και τα εχουν κανει πανεμορφα...οι ανθρωποι ειναι πολυ καλοι και αν μπορεσεις και πας βρυσσες παρε γιαουρτι ντοπιο δικο μας προβειο το οποιο ειναι πολυ πολυ νοστιμο...αν σου αρεσει να ειναι λιγο πως να το πω...ξινο...εμεις προσωπικα το τρωμε με τον μικρο μου...τι σου λεω τωρα ε???απλα φημιζετε ολος ο αποκορωνας για το γιαουρτι του...αν θες κατι αλλο ρωτα με...εμενα το χωριο μου αν δεις στο χαρτη ειναι ο εμπροσνερος αρκετα κοντα...μπες και ιντερνετ να δεις και φωτο να παρεις μια ιδεα...εχει πολυ ζεστη εδω αν και στο βαμο εχει πιο δροσια απο την πολη που ειμαστε εμεις....ποτε ερχεστε????

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας. 5 μέρες θα κάτσω, αυτοκινητο δεν μπορώ να έχω με δύο παιδιά σε άγνωστο μέρος...Μάλλον θα πάρω τα παιδιά και θα γυρίζουμε στο χωριο. Ελπίζω να βρω κάπου να τα ταϊσω. Το βράδυ που θα είναι και ο άνδρα μου θα γυρίζουμε τριγύρω!

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας. 5 μέρες θα κάτσω, αυτοκινητο δεν μπορώ να έχω με δύο παιδιά σε άγνωστο μέρος...Μάλλον θα πάρω τα παιδιά και θα γυρίζουμε στο χωριο. Ελπίζω να βρω κάπου να τα ταϊσω. Το βράδυ που θα είναι και ο άνδρα μου θα γυρίζουμε τριγύρω!

παναγια μου ...ντα δεν πας στην αφρικη.....και ταβερνες εχει και καφετεριες και σουπερ μαρκετ..μην αγχωνεσαι για το φαγητο!!!!!!το βραδυ που λες αν μπορεσετε καλο θα ηταν να κανετε μια βολτα προς χανια στην πολη.ειναι κριμα να ειστε στον βαμο και να μην επισκεφτητε το παλιο λιμανι....ενταξει τη μερα θα περναει με τα παιδια,λιγο παιχνιδι,ενα καφε λιγο περπατημα ,εναν υπνακο,,,,το βραδακι αν τα καταφερετε θα ηταν καλα να βλεπατε την πολη.καλα να περασετε:lol:

Διαφημίσεις

βρε γκαρνταση γιατι τοσο αγχος??ποτε θα ειστε κατω?εχει τα παντα,ταβερνες,σουπερ μαρκετ και κοντινες παραλιες..ειδες καθολου τα σαιτ που σου εβαλα πιο πανω??γιατι δεν ρωτας πως το λενε το καταλυμα να δεις μηπως εχει δραστηριοτητες για τα παιδια??ολοι οι Κρητικοι..σε οποιο μερος και να πας ετσι και τους ζητησεις ενα πραγμα θα σου δωσουν 3πραγματα!!!να το θυμασαι αυτο!!!δεν το λεω για να δειξω την υπερηφανια μου..το λεω απο καρδιας γιατι ετσι ειναι..ειμαστε πολυ φιλοξενοι και χαιρομαστε να βοηθαμε!!!οτι αλλο θελεις πολυ ευχαριστως να σου απαντησω!!! :D

ΜΠΕΤΤΥ

Το ξέρω βρε κορίτσι! Τα είδα και σέυχαριστώ. Απλά αναρωτιόμουν τι θα κάνω όλη μέρα με τα παιδιά, αν είσαι μόνο σου δεν το συζητώ πας όπου θέλεις! Εγώ για τους Κρητικούς μόνο καλά έχω να πω. Όλες οι κοπέλες που έκανα παρέα στο πανεπιστημιο απο Ηράκλειο ήταν και με όλες έκανα τέλεια παρέα! Η σχέση των Θεσαλονικιών με τους Κρητικούς είναι το κάτι άλλο!

θελεις εαν οχι εδω γραψε μου με πμ ποτε θα εισαι κατω μηπως θαμαι και εγω κατω??

και εγω ενα παιδακι εχω!!! :)

ναι οι σχεσεις ειναι πολυ στενες ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ!!! ;)

Παρε μαζι σου οπως σουπε και η αλλη κοπελα διαφορα πραγματακια που μπορει να τα απασχολησει την μερα..πλαστελινη,ζωγραφικη,μπρατσακια..εαν εχει πισινα το ξενοδοχειο θα κανετε και βουτιες!!! :)

ΜΠΕΤΤΥ

Διαφημίσεις