Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπερβολικό Βάρος...τι να κάνω πια;;;;;;

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Έχω ένα αγοράκι που τέλος καλοκαιριού κλείνει τα 4. Το ύψος του είναι 1,14 και το βάρος του...28 κιλά!!!! Από μωρό...που ως γεύμα είχε μόνο γάλα..ήταν αρκετό το βάρος του. Πάντα δηλαδή ήταν γεροδεμένο παιδάκι όμως τον πρόσεχα και τον προσέχω πολύ καθώς βλέπω πως έχει την τάση... Το όλο θέμα ξέφυγε από τον έλεγχο μου όταν ξεκίνησε (από τον περασμένο Οκτώβρη) τον παιδικό σταθμό. Τρώει εκεί το μεσημέρι αλλά εκ των υστέρων διαπίστωσα πως πολλές φορές του βάζουν και 2η ή και 3η μερίδα. Μια φορά μάλιστα η καθαρίστρια μου είπε πως έφαγε 3 ΠΙΑΤΑ ΑΡΑΚΑ!!! Μάταια έχω κάνω την παρατήρηση ακόμη και στη διευθύντρια του σταθμού να μην του δίνουν 2η μερίδα. Δεν καταλαβαίνουν!!! Μου λένε πως ρωτάνε όλα τα παιδάκια αν θέλουν και άλλη μερίδα και αφού 5-6 παιδιά λένε "ναι" (μέσα σε αυτά και ο δικός μου), δεν γίνεται να βάλουν στα υπόλοιπα και σε εκείνον όχι! Αποτέλεσμα: Του έχει ανοίξει η όρεξη... Θέλει συνέχεια να τρώει. Μετά τον παιδικό σταθμό σαν γυρίζει σπίτι, θέλει πάλι "κάτι" να φάει...από το φαγητό που έχουμε. Το απόγευμα όταν ξυπνήσει επίσης!!! Το βράδυ τα ίδια!!! Τι κλάμα έχει ρίξει για το φαγητό δεν λέγεται...Του εξηγώ με το καλό, με το ήρεμο, με το άγριο...μάταια....Είμαι πολύ προβληματισμένη...Δεν ξέρω που να απευθυνθώ...Ξέρω πως τα παιδάκια αυτής της ηλικίας αδυνατούν να μπουν σε "δίαιτα". Το ψυγείο μου είναι πάντοτε φουλ στα φρούτα και στα λαχανικά! Εγώ και ο σύζυγος δεν είμαστε παχύσαρκοι, δεν τρώμε συχνά φαγητό απ' έξω..Δεν έχω πατατάκια, τσιπς κλπ στο σπίτι και αν έχω κάποιο γλυκό ή κάτι το κρύβω μέσα μέσα στα ψηλά ντουλάπια. Αν θέλουμε εγώ και ο άντρας μου να φάμε κάτι πχ γλυκό..το τρώμε κρυφά σαν τους κλέφτες. Σπάνια πια αγοράζω ψωμί..Μόνο του τοστ μαύρο έχω...Δεν το συζητώ όμως τι γίνεται όταν τον βγάζω βόλτα....Κοπανιέται για να του πάρω τυρόπιτα, χυμό, παγωτό.....ουφ....Θα τρελαθώ πραγματικά....Εξετάσεις θυροειδή δεν του έχω κάνει καθώς το βλέπω..πως απλά τρώει πολύ.... οπότε δεν νομίζω πως είναι παθολογικό το θέμα....Η όρεξη του έχει αυξηθεί. Ο παιδίατρος μου έχει πει να του κόψω το βραδινό....Μα αφού γίνεται πανικός....κλάμα μέχρι τελικής πτώσης...Και δεν δέχεται για παράδειγμα να φάει μισό τοστάκι (πάντα με μίλνερ και γαλοπούλα)...ή κάτι τέτοιο ελαφρύ...θέλει φαγητό....Δεν ξέρω...οι όποιες συμβουλές ή ιδέες χειρισμού..δεκτές....

Διαφημίσεις

Θέλω να τον γράψω σε κάποια αθλητική δραστηριότητα αλλά δεν ξέρω κάτι που κάνει για την ηλικία του. Κολυμβητήριο...είναι μακριά και δεν θα μπορώ να τον πηγαίνω...Έλεγα για tae kwon do μήπως τον ξεκινήσω από Σεπτέμβρη....αν θα τον πάρουν λόγω ηλικίας. Κάθε απόγευμα τον βγάζω για περπάτημα..αλλά τι να το κάνω που σκούζει για τυροπιτοειδή....ούτε να περπατήσουμε δεν τολμάμε...όλο ζητάει.... :( Τον πάμε και για ποδήλατο αλλά έχω την αίσθηση πως δεν αρκεί.....

Τι να σου πω βρε κοπέλα μου.Θεωρούσα οτι πρόβλημα είναι να είναι λιγόφαγα τα παιδιά όπως τα δικά μου που τρώνε με χίλια ζόρια και παρακάλια.Όμως μάλλον χειρότερο είναι να παρακαλάει το παιδί σου να του δώσεις φαγάκι και συ να πρέπει να του αρνηθείς.Είναι ζωηρό?Δηλαδή στο πόδι όλη μέρα?Μήπως τα καίει βρε παιδί μου με το παιχνίδι και το τρέξιμο?

Ζωηρός.....στο φουλ...Ακάθιστο τον λέω...Το θέμα είναι πως έχει κάνει μεγάλη κοιλιά...έχει και μπουτάκια και μαγουλάκια..αλλά στη κοιλιά του είναι το πιο πολύ... Όλη μέρα τρέχει...παίζει...είναι συνέχεια στη κίνηση αλλά τι να το κάνεις αν τα εισερχόμενα είναι πιο πολλά από τα εξερχόμενα... Σίγουρα καλύτερα να το κυνηγούσα για να φάει παρά τώρα που τον κυνηγάω για να μην φάει...Άστα..άστα...απελπισία σου λέω...και στεναχωριέμαι αφάνταστα....

Όταν πάτε σε ένα πάρκο και παίζει με άλλα παιδάκια πάλι σου ζητάει να φάει ? Το ρωτάω με την έννοια αν υπάρχει κάποια δραστηριότητα που του αρέσει,διασκεδάζει και κατά συνέπεια ξεχνιέται και δεν πεινάει τόσο.Πάρτε μια μπάλα και βγαίνετε έξω καθημερινά για δυο τρεις ώρες,ώστε να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός και να περνάτε καλά ταυτόχρονα.Δίαιτα σε καμία περίπτωση,απλά σταθερή ώρα γευμάτων και κομμένες βλακειούλες από έξω.

Διαφημίσεις

Καλημέρα και από εμένα.... πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις συνδυασμό πραγμάτων.. από την μία δραστηριότητες (π.χ. ποδήλατο είναι καλύτερο από το περπάτημα που του κάνεις / το κολυμβητήριο είναι ιδανικό γι' αυτή την ηλικία..) εάν δεν εργάζεσαι και μπορείς να τον πηγαίνεις κολυμβητήριο θα σου το συνιστούσα.. επίσης στον παιδικό εάν πεινάει θεωρώ ότι είναι κρίμα να του στερείς το φαγητό.. πες τους να του βάζουν μικρότερη μερίδα στο πρώτο πιάτο και να του δίνουν και δεύτερο (σε αυτή την ηλικία δεν ξέρεις πως το βλέπουν κιόλας τα παιδιά) δηλ. εκεί που είναι να του γεμίσουν ένα πιάτο φούλ και να του δώσουν και δεύτερο ας μοιράσουν την ποσότητα στη μέση... στο σπίτι μπορείς να φτιάχνεις τυροπιτάκια με αλεύρι ολικής άλεσης / γλυκά με χαμηλά λιπαρά... δεν κάνεις να τον στερείς συνεχώς από τις αηδίες γιατί μετά θα πέσει με τα μούτρα.. φτιάχτου σπιτικά τσιπς.... ξέρω ότι είναι ταλαιπωρία αλλά θα ελέγχεις τι τρώει.. δίαιτα ούτε εγώ το συζητώ σε αυτή την ηλικία... δεν ξέρω και πόσα κιλά συνήθως είναι σε αυτή την ηλικία για το εάν όντως το παιδάκι είναι απλά τσουποτούλι :P ή υπέρβαρο όπως λες

Καλημέρα σας,

Έχω ένα αγοράκι που τέλος καλοκαιριού κλείνει τα 4. Το ύψος του είναι 1,14 και το βάρος του...28 κιλά!!!! Από μωρό...που ως γεύμα είχε μόνο γάλα..ήταν αρκετό το βάρος του. Πάντα δηλαδή ήταν γεροδεμένο παιδάκι όμως τον πρόσεχα και τον προσέχω πολύ καθώς βλέπω πως έχει την τάση... Το όλο θέμα ξέφυγε από τον έλεγχο μου όταν ξεκίνησε (από τον περασμένο Οκτώβρη) τον παιδικό σταθμό. Τρώει εκεί το μεσημέρι αλλά εκ των υστέρων διαπίστωσα πως πολλές φορές του βάζουν και 2η ή και 3η μερίδα. Μια φορά μάλιστα η καθαρίστρια μου είπε πως έφαγε 3 ΠΙΑΤΑ ΑΡΑΚΑ!!! Μάταια έχω κάνω την παρατήρηση ακόμη και στη διευθύντρια του σταθμού να μην του δίνουν 2η μερίδα. Δεν καταλαβαίνουν!!! Μου λένε πως ρωτάνε όλα τα παιδάκια αν θέλουν και άλλη μερίδα και αφού 5-6 παιδιά λένε "ναι" (μέσα σε αυτά και ο δικός μου), δεν γίνεται να βάλουν στα υπόλοιπα και σε εκείνον όχι! Αποτέλεσμα: Του έχει ανοίξει η όρεξη... Θέλει συνέχεια να τρώει. Μετά τον παιδικό σταθμό σαν γυρίζει σπίτι, θέλει πάλι "κάτι" να φάει...από το φαγητό που έχουμε. Το απόγευμα όταν ξυπνήσει επίσης!!! Το βράδυ τα ίδια!!! Τι κλάμα έχει ρίξει για το φαγητό δεν λέγεται...Του εξηγώ με το καλό, με το ήρεμο, με το άγριο...μάταια....Είμαι πολύ προβληματισμένη...Δεν ξέρω που να απευθυνθώ...Ξέρω πως τα παιδάκια αυτής της ηλικίας αδυνατούν να μπουν σε "δίαιτα". Το ψυγείο μου είναι πάντοτε φουλ στα φρούτα και στα λαχανικά! Εγώ και ο σύζυγος δεν είμαστε παχύσαρκοι, δεν τρώμε συχνά φαγητό απ' έξω..Δεν έχω πατατάκια, τσιπς κλπ στο σπίτι και αν έχω κάποιο γλυκό ή κάτι το κρύβω μέσα μέσα στα ψηλά ντουλάπια. Αν θέλουμε εγώ και ο άντρας μου να φάμε κάτι πχ γλυκό..το τρώμε κρυφά σαν τους κλέφτες. Σπάνια πια αγοράζω ψωμί..Μόνο του τοστ μαύρο έχω...Δεν το συζητώ όμως τι γίνεται όταν τον βγάζω βόλτα....Κοπανιέται για να του πάρω τυρόπιτα, χυμό, παγωτό.....ουφ....Θα τρελαθώ πραγματικά....Εξετάσεις θυροειδή δεν του έχω κάνει καθώς το βλέπω..πως απλά τρώει πολύ.... οπότε δεν νομίζω πως είναι παθολογικό το θέμα....Η όρεξη του έχει αυξηθεί. Ο παιδίατρος μου έχει πει να του κόψω το βραδινό....Μα αφού γίνεται πανικός....κλάμα μέχρι τελικής πτώσης...Και δεν δέχεται για παράδειγμα να φάει μισό τοστάκι (πάντα με μίλνερ και γαλοπούλα)...ή κάτι τέτοιο ελαφρύ...θέλει φαγητό....Δεν ξέρω...οι όποιες συμβουλές ή ιδέες χειρισμού..δεκτές....

Πρωινό κανονικό τρώει το παιδάκι; Τα γεύματά του είναι σε τακτικές ώρες; Προσπάθησε να μαγειρεύεις όσο πιο υγιεινά γίνεται, λάδι να προσθέτεις στο τέλος στο πιάτο. Γάλα μόνο με χαμηλά λιπαρά να του δίνεις. Το σημαντικότερο: απευθύνσου σε ειδικό παιδικής παχυσαρκίας. Υπάρχει διατολογικό τμήμα στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία. Γενικά, στα παιδάκια θέλει προσοχή και παρακολούθηση από ειδικό. Ο παιδίατρος δεν τα λέει καλά: δεν κόβουμε γεύματα ποτέ σε κανέναν και ειδικά στα παιδάκια. Επίσης πρέπει στον παιδικό να καταλάβουν οτι είναι και αυτοί υπεύθυνοι για την υγεία του παιδιού. Τέλος, στα παιδάκια δεν κάνουμε στερητικές δίαιτες. Προσπαθούμε να εδραιώσουμε ένα πρόγραμμα στις ώρες και τις συνήθειες του φαγητού και προάγουμε τη σωματική δραστηριότητα.

Στις καμπύλες πως είναι το παιδί ? Λογικά πρέπει να είναι πολύ πάνω.

Ο γιος μου είναι 6,5 ετών, 1,27 υψος και 27 κιλά. 1,5 χρόνο μεγαλύτερος και 13 πόντους ψηλότερος.

Στη θέση εντελώς προληπτικά θα έκανα τις εξετάσεις θυροειδή.

Επειδή έχω στον κύκλο μου παιδάκι παχύσαρκο αλλά και ενήλικες ξέρω ότι είναι μια πάρα πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Πρέπει κάτι να κάνεις.

Κατά πάσα πιθανότητα το υπέρβαρο παιδί θα γίνει παχύσαρκος ενήλικας με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ξεκίνα από διατροφολόγο να σου δόσει κάποιες συμβουλές.

Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν κάνουμε διαιτα αλλά κρατάμε το παιδί στα ίδια κιλά να έρθει στα φυσιολογικά για την ηλικία και το ύψος του.

rQGhp3.png

Στις καμπύλες πως είναι το παιδί ? Λογικά πρέπει να είναι πολύ πάνω.

Ο γιος μου είναι 6,5 ετών, 1,27 υψος και 27 κιλά. 1,5 χρόνο μεγαλύτερος και 13 πόντους ψηλότερος.

Στη θέση εντελώς προληπτικά θα έκανα τις εξετάσεις θυροειδή.

Επειδή έχω στον κύκλο μου παιδάκι παχύσαρκο αλλά και ενήλικες ξέρω ότι είναι μια πάρα πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Πρέπει κάτι να κάνεις.

Κατά πάσα πιθανότητα το υπέρβαρο παιδί θα γίνει παχύσαρκος ενήλικας με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ξεκίνα από διατροφολόγο να σου δόσει κάποιες συμβουλές.

Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν κάνουμε διαιτα αλλά κρατάμε το παιδί στα ίδια κιλά να έρθει στα φυσιολογικά για την ηλικία και το ύψος του.

2.5 χρονια μεγαλυτερος ειναι ο δικος σου και ναι συμφωνω. Δεν θα το αφηνα μονο με ελεγχο δικο μου και απλα παιδικη χαρα και ποδηλατο. Πιστευω οτι το παιδι θελει φουλ πακετο εξετασεων να δειτε τι παιζει (επισης ζαχαρο δημιουργει παχυσαρκιες και αναγκη συνεχομενου φαγητου γιατι πεφτει η γλυκοζη στο αιμα, εχετε το στον νου σας, και ειναι και πολυ επικυνδινο). Φουλ πακετο εξετασεων, παιδιατρο ή οτι αλλο γιατρο χρειαστει ω μη γεννητω. Εννοω ενδοκρινολογους κλπ. Και φυσικα οπου σας οδηγησουν ολα αυτα. Αν βγουν ολα καθαρα τοτε διατροφολογο, τον γραφεις και σε αθλητισμο οπωσδηποτε και του μαθαινεις να τρωει πιο λιγο. Αναγκαστικα πλεον γιατι αυτο θα τον ακολουθησει σε ολη του την ζωη. Και ναι τα θεωρω παρα πολλα κιλα για την ηλικια του. Καλα δεν συγκρινω γιατι εμενα ειναι κοριτσι και ΠΟΛΥ πιο κοντη κατ'αρχας αλλα η μικρη ειναι 14.5 κιλα και 1.03........και κλεινει τα 4 λιγο μετα απο εσας.

Καντε εξετασεις ......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Στον παιδικό μπορείς να πηγαίνεις εσύ φαγητό και έτσι θα ορίζεις και την ποσότητα!Πρέπει να σεβαστούν την ανησυχία σου και την υγεία του παιδιού σου..Αλλιώς, ξανασκέψου την επιλογή σου..Επίσης η ιδέα της elenip είναι πολύ έξυπνη, εννοώ το μοίρασμα της ποσότητας, να τους το προτίνεις!Φόβησέ τους και λίγο, οτι ο παιδίατρος σας συνέστησε εξετάσεις και οτι το ψάχνεις κλπ..Επίσης μπορείς να έχεις μαζί σου υγειινά σνακ, πχ φρούτα, λαχανικά, γιαουρτάκι, κριτσίνια ολικής, και να του δίνεις αυτά στην βόλτα..Βρες και μια δικαιολογία για την τυρόπιτα, πχ τυρόπιτα τρώνε τα παιδάκια κάθε Τρίτη, το λέει η δασκάλα, σήμερα θα φάμε μήλο!

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα με την Engleza! Αν απευθυνθείς στο Αγιά Σοφία σίγουρα θα σε κατευθύνουν υπεύθυνα και ολοκληρωμένα και θα παράσχουν συμβουλευτική και ιατρική (ίσως χρειάζεται να κάνει κάποιες εξετάσεις όπως θυρεοειδή) υποστήριξη στο παιδί και σε όλη την οικογένεια!

Ο παιδίατρος σας έχει γράψει να κάνει γενικές εξετάσεις αίματος? Το ρωτάω γιατί εκεί ελέγχονται χοληστερίνες, γλυκόζηη κλπ

Έχει ελέγξει ποτέ τον Δείκτη Μάζας σώματος?

Πάντως η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείτε στο διαιτολογικό τμήμα του Αγία Σοφία. Δες το κάτι σαν προληπτική επίσκεψη. Δεν είναι κακό να προλαμβάνουμε και να ενημερωνόμαστε αν κάτι μας ανησυχεί στο παιδί μας και μας προκαλεί πίεση στην καθημερινή οικογενειακή μας ζωή!

Και στο λέω αυτό γιατί κι εμείς έχουμε αποτανθεί στην παιδοψυχιατρική κλινική του Αγία Σοφία για θέματα λόγου (δεν προφέρει κάποια σύμφωνα) τώρα που ο γιος μας θα γίνει 4, χωρίς να υπάρχει κάτι επείγον... Απλά προληπτικά και ενημερωτικά!

Καλή επιτυχία!

tZh5p3.png

G0KVp3.png