Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ 6 ΕΤΩΝ

Recommended Posts

Καλημέρα. Ο γιος μου έκλεισε τα 6 πριν από λίγες ημέρες και έχει ύψος 1,22 και βάρος 31 κιλά. Αν και είναι ψηλό παιδί, το βάρος του είναι παραπάνω από το ανώτερο επιτρεπόμενο για την ηλικία του και το ύψος του.

Δεν τρώει άστατα, μαγειρεύω καθημερινά και του δίνω φαγητό στο νηπιαγωγείο (από τον παιδικό σταθμό ακόμη), δεν μαγειρεύω παχυντικά, δεν τρώει συχνά γλυκά και όταν τρώει είναι τις περισσότερες φορές σπιτικά. Δεν τρώει καραμέλες, γαριδάκια και γενικά junk food (με εξαίρεση κάποιες φορές πατατάκια), αλλά και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η ποσότητα είναι από μικρή έως μέτρια. Το θέμα είναι ότι τρώει από το μαγειρευτό από εμένα φαγητό σε ποσότητα που θα έτρωγα εγώ, δηλαδή δε χορταίνει. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι. Η παιδίατρος μου είπε να μην ανησυχώ εφόσον ψηλώνει, παρά μόνο αν παχαίνει χωρίς να ψηλώνει.

Αντιμετωπίζει κάποια από εσάς τέτοιο πρόβλημα με το παιδί της και αν ναι, πώς το χειρίζεστε;

Σημειωτέον ότι εγώ έχω ύψος 1,68 και βάρος 56 κιλά και ο άντρας μου ύψος 1,83 και βάρος.....110 κιλά (αυτό είναι που με ανησυχεί, δηλαδή η κληρονομικότητα...)

Διαφημίσεις

Γεια σου κ γω μικρή είχα αυτο το θέμα μου το είπαν οι δικοί μου είναι κληρονομικό το ίδιο έχει κ η βαφτιστηρα μου

Ζω τις πιο ευτυχισμενες μέρες χάρη στον άντρα της ζωής μου <3

Γεια σου κ γω μικρή είχα αυτο το θέμα μου το είπαν οι δικοί μου είναι κληρονομικό το ίδιο έχει κ η βαφτιστηρα μου

Το θέμα είναι ότι ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου θέλουμε να είναι παχύσαρκος. Βλέποντάς τον σήμερα δεν το λες παχύσαρκο, το βάρος του είναι κατανεμημένο σε όλο το σώμα, αλλά οπωσδήποτε είναι γεμάτο παιδί. Τον στέλνουμε κολυμβητήριο και γενικά είναι σε διαρκή κίνηση, αλλά του αρέσει να τρώει φαγητό παραπάνω από την κανονική του μερίδα και αν δεν του δώσω, κινδυνεύει να φάει ό,τι βρει στα ντουλάπια, οπότε προτιμώ να του δώσω έστω παραπάνω από τη μία μερίδα, από το δικό μου φαγητό.

Στα παντελόνια ψάχνουμε με λάστιχο, γιατί αυτά με το κουμπί δεν του κάνουν, ειδικά τα τζιν, σ' αυτά παίρνουμε νούμερο 8-9 και το διπλώνουμε από κάτω.

Ο άντρας μου είναι παχύσαρκος (όπως και η πεθερά μου), αλλά πάντοτε έτρωγε παχυντικά φαγητά (και junk food) και δε γυμναζόταν. Δεν θέλουμε να αφήσουμε την κληρονομικότητα να καθορίσει το βάρος του. Άλλωστε, γιατί να μην πάρει από εμένα που είμαι αδύνατη;

Έχει καμιά σας αντιμετωπίσει παρόμοιο περιστατικό και αν ναί, πώς το χειρίστηκε και πώς κρατά το παιδί της σε όρια φυσιολογικού βάρους;

Διαφημίσεις

Ο δικος μου είναι 6,5 ετων 1,27 και 27 κιλά. Τα 31 για την ηλικια τους ειναι πολλά νομιζω. Ασκηση οσο περισσοτερο μπορειται και προσπαθησε οχι να χασει αλλα να μη βάλει. Εισαι σιγουρη οτι το παιδι δεν τρωει κατι περιττο πχ απο καμια γιαγιά; Μηπως πινει πολλους χυμους;

rQGhp3.png

Ο δικος μου είναι 6,5 ετων 1,27 και 27 κιλά. Τα 31 για την ηλικια τους ειναι πολλά νομιζω. Ασκηση οσο περισσοτερο μπορειται και προσπαθησε οχι να χασει αλλα να μη βάλει. Εισαι σιγουρη οτι το παιδι δεν τρωει κατι περιττο πχ απο καμια γιαγιά; Μηπως πινει πολλους χυμους;

Ναι, δε μένει μόνος με τους παππούδες του. Ξέρω τί τρώει, απλώς, όπως είπα τρώει διπλή μερίδα για να χορτάσει! Χυμό πίνει μόνο φυσικό 3-4 πορτοκάλια την ημέρα. Πάει κολυμβητήριο και είναι σε διαρκή κίνηση. Από το Σεπτέμβρη θα είναι περισσότερες ώρες στο σχολείο και θα συνεχίσει και την κολύμβηση. Αυτό μου είπε και η παιδίατρος, δηλαδή όχι να χάσει, αλλά να μην πάρει κιλά. Όπως είπα έχει την κατατομή του άντρα μου και πολύ φοβάμαι πως θια πρέπει να είναι μια ζωή σε διαρκή προσοχή στο τί τρώει γιατί αίνεται πως η κληρονομικότητα (από τον άντρα μου) δεν τον βοηθά.

η κορη μου ειναι 6 χρονων και 4 μηνων και εχει βαρος 26 κιλα με υψος 1,28 εκατοστα. αφου εισαι σιγουρη οτι το παιδια τρεφεται σωστα και το μονο προβλημα ειναι η ποσοτητα φαγητου ,τοτε μαλλον πρεπει να την περιορισετε. δηλαδη θελει 2 πιατα φαγητο. βαλε λιγο λιγοτερο σε καθε πιατο ωστε να μειωσεις κατα μιση μεριδα το φαγητο του. δυστυχως να μαθει να τρωει μεγαλη ποσοτητα φαγητου απο τωρα τοτε αυτο θα συνεχιστει και ναι μεν ψηλωνει οποτε με βαση την τωρινη του δραστηριοτητα δεν ειναι χοντρος αλλα στο μελλον και αφου υπαρχει κληρονομικοτητα ισως εχετε θεμα.

παντως μην τοτυ μεταφερεις το αγχος σου και καλυτερα να το διαχειριστεις μονη σου καπως μυστικα ωστε να μην αισθανθει αβολα με το σωμα του. δεν ειναι και τραγικο με λιγη προσοχη νομιζω θα τα καταφερετε:D

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

• 2 months later...

Λοιπόν, μετά το καλοκαίρι και αφού είχε φτάσει τα 32,9 :( κιλά και με ύψος 1,22, είμαστε πλέον σε πολύ καλό δρόμο. Με μετρημένες ποσότητες φαγητού μαγειρεμένου υγιεινά από εμένα (βέβαια πάντα έτσι ήταν), με πολύ περισσότερα λαχανικά και φρούτα και με περισσότερη σωματική δραστηριότητα (ποδήλατο) και χωρίς καθόλου "σαβούρες" (ποτέ δεν τις έτρωγε), χάνει 100 γρμ στις 10 ημέρες (το μήνα 300 γρμ). Ελπίζω ότι θα ρίξει και ύψος (οι γονείς είμαστε ψηλοί) και είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά. Φτάνοντας στα 30 κιλά (πρώτα ο θεός), ελπίζω ότι με την προσπάθεια που κάνουμε θα σταθεροποιηθεί και θα περιμένουμε απλώς να ψηλώσει (όχι να αδυνατίσει).

Το σημαντικό είναι ότι το θέλει και ο ίδιος, χωρίς να καταπιέζεται, απλώς αντιλαμβάνεται ότι δεν πρέπει να τρώμε ασύστολα, διότι αυτό μας παχαίνει και κάνει κακό στην υγεία μας. Μου κάνει τεράστια εντύπωση ότι προσαρμόστηκε αμέσως στο νέο πρόγραμμα και η αγαπούλα μου δεν διαμαρτύρεται.

Σε κάθε περίπτωση, έχω ευαισθητοποιηθεί πολύ και είμαι σε εγρήγορση πλέον.

Η Παναγια να προστατεύει τα παιδιά όλων μας!!!

Διαφημίσεις

Μπράβο του για τη θέληση και την υπομονή του... Μπορείς να τον γράψεις και κάποια δραστηριοτητα...( ποδοσφαιρο, μπάσκετ, τέννις κτλ)

Καλημέρα! Ναι, όντως, προσαρμόστηκε το πουλάκι μου! Μάλλον ένοιωθε κι ο ίδιος άσχημα! Σκέψου ότι στη βάπτιση του ξαδέλφου του κι ενώ όλα τα παιδάκια έτρωγαν τις βλακείες (ζαχαρωτά, καραμέλες, σοκολατάκια), που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι γονείς δίνουν και λεφτά για να τα αγοράσουν, ο μικρός μου μού ζήτησε μόνο λίγο παγωτό και έφαγε ένα πολύ μικρό χωνάκι, λέγοντας μάλιστα στα άλλα παιδιά ότι αυτά που τρώνε παχαίνουν και χαλάνε τα δόντια, ό,τι δηλαδή του λέω εγώ!

Με μικρότερες ποσότητες φαγητού και τις υπόλοιπες ώρες τα σνακ μας είναι φρούτα, μπάρες δημητριακών, γιαουρτάκια και τοστ με μαύρο ψωμί γαλοπούλα-τυρί. Και στο γάλα βάζουμε μέλι και όχι κακάο.

Θα κάνει στο σχολείο κολύμβηση 2 φορές την εβδομάδα και θα τον πηγαίνω εγώ aikido άλλες δύο. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και όπως είπα, φέτος είμαι πιο ευαισθητοποιημένη για καλό του ίδιου του παιδιού!

• 1 month later...

Ακριβως τα ιδια και εμεις ..Χωρις να τρωει καθολου ζαχαρη παρακαλω..απλα ειναι 1.30 απο τα πιο ψηλα παιδια στην α δημοτικου αλλα εκτος απο χορο μοντερνο και παραδοσιακο δεν κανει τιποτα αλλο γιατι δεν του αρεσει ποδοσφαιρο κλπ.

• 11 months later...

Λοιπόν, 1 χρόνο ακριβώς μετά την 1η ανάρτηση, πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι πλέον 7 ετών και 3 μηνών, 1,29 στο ύψος και ζυγίζει 32 κιλά (δηλαδή μέσα σ' ένα χρόνο ψήλωσε 7 πόντους και έβαλε 1 κιλό). Δεν είναι βέβαια αδύνατος, αλλά τουλάχιστον δεν είναι παχύσαρκος. Είναι αρκετά "δεμένο" παιδάκι. Κάνει κολύμβηση και ποδόσφαιρο, αλλά πιο πολύ ποδήλατο και γενικά είναι σε διαρκή κίνηση. Έκανε πρόσφατα αιματολογικές εξετάσεις (γενική αίματος) και είναι πάρα πολύ καλές. Δεν έχει χοληστερίνη (είναι στο 180, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή είχε 205). Τρώει το ίδιο φαγητό που έτρωγε και πέρυσι, αλλά μικρότερες μερίδες και φέτος μπορεί να τρώει και κάποιο σνακ από τα παχυντικά (1-2 φορές την εβδομάδα σε κανονική ποσότητα).