Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

έχετε ακόμα πονάκια περιόδου?

Recommended Posts

κορίτσια καλημέρα, διανύω την 15 εβδομάδα (βάσει ανάπτυξης του εμβρύου γιατί έχω καταμπερδευτεί) και ακόμα κάποιες στιγμές έρχονται και φεύγουν τα πονάκια περιόδου. Στις 7/06 που πήγα στο γιατρό, κάναμε και την αυχενική, με διαβεβαίωσε ότι όλα πάνε πολύ καλά και ότι τα πονάκια σιγά θα υποχωρούν και τη θέση τους θα παίρνουν τραβήγματα στους συνδέσμους της μήτρας. Απ' ότι βλέπω όμως, ακόμα να υποχωρήσουν. Υπάρχουν κοπέλες που τα έχουν ακόμα και διανύουν το 2ο τρίμηνο? Ρωτάω γιατί ο γιατρός μου, μου είπε ότι δν τα θέλουμε και πολύ αυτά τα πονάκια και ελαφρώς η φράση αυτή γυρνάει, που και που, στο μυαλό μου.

Επίσης παρατηρώ το εξής: κάθε φορά που πονάω, χαϊδεύω απαλά την κοιλίτσα μου και ως δια μαγείας ο πόνος εξαφανίζεται, σαν να θέλει χάδια η μικρή μου!:)

Διαφημίσεις

natasa πρώτα σου εύχομε όλα να σου πάνε καλά,να προσέχεις τον εαυτό σου και όλα θα πάνε καλά.εγώ αυτά τα πονάκια περιόδου τα νιώθω από πολύ νωρίς.περίπου από την 10 εβδομάδα.τώρα είμαι στην 18 εβδομάδα.από 15 εβδομάδα πέρνω και μαγνήσιο trofocard.εμένα στην δεξιά πλευρά κάτω κάτω στην κοιλιά πεταγότανε κάτι σαν καρούμπαλο,και σε δευτερόλεπτα ξεφούσκωνε.δεν πέτρωνε όλη οι κοιλιά μου.στην αρχή όταν με πιάσανε πήρα την γιατρό,και είπε να πάρω μαγνήσιο.κοίτα να δεις όμως πήγα εχθες και αφου της εξηγησα πως ειναι αυτο που με πιανει μου ειπε δεν ειναι συσπασεις.οι συσπασεις πετρωνουν ολη την κοιλια οχι κομματι κομματι.αλλα συνεχιζω μαγνησιο και παρακολουθω καθε τι που με πιανει.αν χρειαστει θα παρω yotopar χαπι για συσπασεις.οι εξετασεις υπερυχου ολες καλες.μια φιλη μου τις εχει απο 8 εβδομαδων,και πονους περιοδου κ παιρνει κ αυτη μαγνησιο.το μεγαλυτερο ποσοστο εγκυων τα εχουν αυτα.η γιατρος μου,πολυ καλή,δεν αφηνει τιποτα να πεσει κατω,και ολα τα εξηγει,ειναι διπλα μου,μου ειπε οτι γινετε χαμος με πονους περιοδου,και συσπασεις,και μετα γεννανε κανονικοτατα.εδω λεμε τις εμπειριες μας.πανω απο ολα ψυχραιμια και την καθε απορια χαζη η σοβαρη την λες στον γιατρο.ολα ειναι σοβαρα,διοτι εχουμε να κανουμε με δυο ζωες.την δικη μας και του παιδιου μας.οτι χρειαστεις εγω εδω.

είχα πόνους περιόδου-όχι έντονους όμως- κάθε φορά που άλλαζα μήνα για 2-3 μέρες..μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο.τώρα στο τρίτο τρίμηνο παίρνω μαγνήσιο οπότε κ να έχω δεν νομίζω να το καταλάβαινα.ογιατρός είχε πει οτι είναι φυσιολογικό επειδή μεγαλώνει κ "τραβιέται" η μήτρα.σε λογικά πλαίσια ξέρω οτι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά εαν τα νιώθεις συνέχεια κ πολύ έντονα τότε οπωσδήποτε να πας στον γιατρό σου!!!

ntRCp3.png

Κορίτσια, να 'στε καλά, ανακουφίστηκα με τις απαντήσεις σας! Η αλήθεια είναι πως τα πονάκια με πιάνουν περίπου 2-3 φορές τη μέρα και διαρκούν κανένα 5λεπτο. Υποφέρονται. Δεν νιώθω να πεθαίνω. Όσο για μαγνήσιο μου είπε ο γιατρός ότι θα το ξεκινήσω, αργότερα, σίγουρα.

Έθεσα το θέμα απλώς γιατί εχθές συζητούσα με δύο φίλες μου που γέννησαν πριν κάτι μήνες μου λέγανε ότι δν είχανε καθόλου πονάκια στην εγκυμοσύνη και τρομοκρατήθηκα. Όπως και να 'χει σας ευχαριστώ!

Μην ανησυχείς γιατί και εμείς που είμαστε στην 14η εβδομάδα έχουμε πονάκια ακριβώς όπως τα περιγράφεις.Συνήθως με πιάνουν πιο έντονα κατα την ημερομηνία που θα είχα κανονικά περίοδο και κάπου στην μέση αλλά και διάσπαρτα (λίγο πιο χαλαρά).Ο γιατρός μου μου έιπε να μην ανησυχώ και πως όλα είναι καλά και φυσιολογικά και πως υπάρχει πιθανότητα να τα έχω καθόλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατι όπως είπε και πιο κάτω το κορίτσι, η μήτρα μεγαλώνει μέρα με την ημέρα και είναι λογικό να σε τραβάει(και πέρνω και μαγνήσιο από την 6ή εβδομάδα). :-D

Οπότε μην στρεσάρεσαι.Όλα θα πάνε καλά.Αυτό πρέπει να σκέφτεσαι πάνω από όλα!!

Με το καλό να τα έχουμε στην αγκαλιά μας!!

Είμαστε στην 21η εβδομάδα!!!:P

Διαφημίσεις

Κι εγω που είμαι στη 14η εβδομάδα έχω αυτή την αίσθηση κάποιες στιγμές στα να αδιάθετώ. Την είχα πριν ένα μήνα για λίγες μέρες και τώρα πάλι με το που μπήκα στο 2ο τρίμηνο τις έχω τρεις μέρες στη σειρά (έρχονται και φεύγουν μέσα στη μέρα δηλαδή). Ο γιατρός μου είπε να πάρω yutopar αλλά νομίζω ότι δεν του εξήγησα καλα γιατι δεν έχω τόσο την αίσθηση ότι είναι συσπασεις όσο αυτή η αίσθηση της περιοδου. Είναι δύσκολο να διακρίνεις τι θεωρείται τι..