Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

η κορη του παντρευεται!!!ποια η σταση μου στον γαμο της???

Recommended Posts

..το μικρο κοριτσακι του μπαμπα ,μεγαλωσε!και παντρευεται!!!μας το ανακοινωσε ενα πρωι,μες στην καλη χαρα,και εμεις χαρηκαμε στην πρωτη φαση,...ο συζυγος εκανε ονειρα για μας,για το ποσο θα την καμαρωσουμε νυφουλα,και γενικα...ποση χαρα μας εδωσε αυτη η ειδηση!!!

...η ιδια με ρωτησε τι καλο και ωραιο φορεμα θα βαλω στον γαμο της!!

...μαζι καναμε σχεδια,για το ποσο συντομα θα παμε μαζι να διαλεξουμε υφασμα για το νυφικο της,το οποιο θα της το εραβα εγω,με εναν ξεχωριστο τροπο,και στιλ,αντιγραφοντας ενα σχεδιο υψηλης ραπτικης,που ειχε ηδη διαλεξει....

Ολα καλα,λοιπον,θα ελεγε κανεις!!!...ακομα και για τα παρανυφακια ,διαλεξαμε τι θα τους ραψουμε!

...................

...ολα αυτα,προφανως,τα ειπε και στην μητερα της,η οποια ....μαλλον δεν συμφωνησε καθολου!

....η μητερα και η αδελφη της...αντιδρουν ασχημα σε ολα αυτα,οπως και για το "αν εγω θα πρεπει να παραβρισκομαι στην χαιρετουρα",στο γαμο!

..απο μονη μου,το ειχα ηδη σκεφτει,οτι δεν εχω καμια δουλεια να καθομαι ,στην χαιρετουρα,να μου ευχονται οι καλεσμενοι"να σου ζησουν τα παιδια".αφου...δεν την εχω μεγαλωσει εγω!..ειμαστε απλα καλες φιλες!εχουμε απλα μια καλη σχεση,γιατι...οπως ειπε και εκεινη"αγαπαω πολυ τον πατερα της,και στην ιδια εχω φερθει πολυ καλα,απο τοτε που γνωριζομαστε!"

...και αφου η μητερα και η αδελφη,εχουν αυτη την εχθρικη διαθεση(μετα απο 18 χρονια που εχουν χωρισει!!!!!),ερχομαι εγω τωρα να βασανιζομαι με την σκεψη του "τι να κανω???)

...αν παω,δεν θα πρεπει να χαιρετησω,να τους ευχηθω...και στην μητερα της,που θα ειναι αμεσως μετα τους γονεις του γαμπρου,στην σειρα?θα ευχυθω μονο στο ζευγαρι ,στους κουμπαρους,στον ανδρα μου και στους συμπεθερους...???? και οταν φτασω στην μητερα και στην αδελφη...να κανω πως δεν τις βλεπω???.....

...η να μην χαιρετησω καθολου,γιατι ουτος η αλλιως,θα τους δουμε και την επομενη μερα(ερχονατι συχνα στο σπιτι μας,και περναμε τελεια!!!)

...ο συζυγος,απο την αλλη,με θελει διπλα του,χωρις καμια κουβεντα!...

...υπαρχει ομως ο φοβος μην κανει καμια σκηνη η μητερα της νυφης,και χαλασει τις ομορφες στιγμες,που τοσο ονειρευεται καθε κοπελα οταν γινει νυφουλα!!!!

....ειμαι σε μεγαλο διλλημα!!!!τι να κανω???ετσι μου ερχεται να σκηνοθετησω επαγγελματικο ταξιδι εκεινη την εβδομαδα,να λειπω(τυχαια),για να ειναι ολα καλα ,και να μην γινει τιποτα στραβο!

...το εχω ηδη προτεινει στον συζυγο αυτο,αλλα δεν θελει να ακουσει κουβεντα!!!με θελει εκει,κοντα του...αν και δεν θα ειμαι κοντα του,γιατι εκεινος θα παει να την παρει να την συνοδεψει ,να την παραδωσει στον γαμπρο...στην χαιρετουρα ειναι το προβλημα...και δεν ξερω τι να κανω........δωστε καμια ιδεεα,κοριτσια μου......τι γινεται σε αυτες τις ευαισθητες περιπτωσεις??????

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

Διαφημίσεις

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

....ηδη για το νυφικο,μου ειπε μια μερα"θα σε στεναχωρησω που δεν θα μου το ραψεις εσυ...αλλα βρηκα ενα ετοιμο,μου αρεσε και το πηρα!!!" ..."οκ,της ειπα!οπως αγαπας!!!!"

Επειδη ειμαι και εγω σε παρομοια φαση γενικως η μητερα μου δεν ηθελε την γυναικα του μπαμπα μου να ειναι σε δικες μου στιγμες πολυ μπροστα....θα σου πω τι νομιζω καθαρα....

Νομιζω πως δεν εχεις δουλεια στην χαιρετουρα.......Ετσι απλα...θα ειναι πολυ αβολο ασε που μπορει να γινει και κανενα σκηνικο και να χαλασει η διαθεση ολων και κυριως της κοπελας....

Τωρα αν θες να περασεις να χαιρετησεις σαν κυρια θα δωσεις το χερι σε αυτες και τελειωσε εσυ σαν κυρια αυτο που πρεπει θα το κανεις τωρα αν οι κυριες δεν δωσουν χερι η πουν καμμια κακια προσπερνας αυτο που πρεπει να κανεις απο πλευρας σου θα το εχεις κανει;);)

Θα πρεπει και ο αντρας σου να κανει λιγο πισω.....και να δεχτει να μην εισαι στην χαιρετουρα περισσοτερο για να μην γινει κανα σκηνικο η ακομη και βλεμματα απο την αλλη πλευρα μπορει να προκαλεσουν στεναχωρια στην νυφη....

Υγ με την γυναικα του μπαμπα μου ειμαστε κολλητες πραγματικα εγω τους γνωρισα...Ομως...καταβαθος ουτε εγω την ηθελα τοσο μπροστα στις ωραιες μου στιγμες γι αυτον ακριβως τον λογο φοβομουν βλεμματα και οτι μπορει να επακολουθησει.....και ας της ελεγα ολα καλα και ολα ωραια μεσα μου εσκαγα..!!!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Εμένα σε παρόμοια κατάσταση την ώρα του μυστηρίου η δεύτερη γυναίκα του πατέρα καθόταν διακριτικά απο πίσω του....ήταν σε ξωκλήσι ......επίσης μετά στην χαιρετούρα δεν έμεινε παρά μόνο συζητούσε παρα πέρα με όσους την πλησίαζαν να της ευχηθούν.

για μενα να σου πω ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ στο πλευρο του αντρα σου πρωτα απο ολα γιατι οσο ναναι μπορει να παει τη νυφη αλλα θελει και καποιον δικο του ανθρωπο διπλα του για να τον στηριξει να καμαρωσουν μαζι το μωρο του που παντρευεται και αν δεν εισαι εσυ ποιος αλλος θα ειναι,,,,,

οσο για τη χαιρετουρα δε χρειαζεται να εισαι (αν κανουνε κιολας γιατι πολυ συχνα πια τα ζευγαρια δε κανουν χαιρετουρα ειδικα αν τους εχουν ολους στο τραπεζι ) μπορεις να αναλαβεις εναν αλλο ρολο ,,,το ρολο αυτουνου που θα μαζεψει τα δωρα εκεινη τη στιγμη που θα τα παει στο αυτοκινητο πχ ή στις μπομπονιερες ή τεσπα make your self usefull οποτε κανεις δε θα εχει προβλημα,,,,,

εγω στο γαμο μου δεν ειχα προβλημα απο τη μανα μου και το πατριο μου (που ημουνα σιγουρη οτι θα κανει βλακεια αλλα παραδοξως δεν ειπε τιποτα ητανε στις καλες του :rolleyes::rolleyes::rolleyes:) ειχα προβλημα απο τη νυν μητρια μου προς την πρωην μητρια μου ,,,και τι εννοω,,,μετα τη μανα μου ο πατερας παντρευτηκε εκανε ενα παιδακι για χιψι λογους χωρισανε και μετα παντρευτηκε με αυτη που ειναι τωρα,,,ε με την πρωην ακομη εχουμε σχεσεις ,,,,,με αναγκασαν να μη καλεσω τη πρωην και εγω ο βλακας το δεχτηκα για να μη τσαντιστει η νυν η οποια τελικα ΔΕΝ ΗΡΘΕ γιατι αποφασισε να μην ειναι στη μερα μου γιατι ποια ειμαι εγω που θα χαρω ενω αυτη οχι,,,,

να ευτυχισουνε με το καλο και ξεκολληστε ολοι λιγο απο αυτα,,,,,να το χαρειτε οπως πρεπει

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

επειδη πολυυυυυυυυυυυυυ μελλοντικα θα βρεθω κ γω στη θεση σου δεν θα ημουν στη χαιρετουρα οσο κ αν επεμενε ο αντρας μου.ειναι η στιγμη του παιδιου με τους γονεις του.ας ειναι σφαγμενοι,ας βριζονται,εκεινη τη στιγμη το παιδι θελει τους 2 γονεις του διπλα του.εννοειται οτι θα πας στο γαμο αλλα θα φροντισεις να εισαι διακριτικη.διπλα στη νυφη καθονται οι γονεις εσυ λιγο πιο πισω κατσε.εχω κ πατριο ο οποιος ηταν πολυ διακριτικος στον πρωτο γαμο μου.ευτυχως γιατι ποτε δεν τον συμπαθησα κ θα τσακωνομουν την ωρα εκεινη.θεωρω οτι ειναι το καλυτερο για να μην ερθει κανενας σε δυσκολη θεση.

NRNSp2.pngsMstp2.png

Χωρίς να έχω καμία προσωπική εμπειρία, νομίζω ότι πρέπει να είσαι και μαζί και χώρια. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια του μυστηρίου μαζί με την οικογένεια, αλλά ένα βηματάκι πιο πίσω ή ακόμη καλύτερα, βρες κάτι να κάνεις. Πχ. όπως είπαν τα κορίτσια μαζεύεις τα δώρα ή βοηθάς τα κοριτσάκια που μοιράζουν το ρύζι. Φαντάζομαι ότι πρέπει να φερθείς σαν μία πολύ καλή θεία. Παρούσα και ενεργητική, σαφές ότι ανήκεις στην "ευρύτερη" οικογένεια, αλλά όχι σε πρώτη θ'εση.

Στη χαιρετούρα νομίζω κι εγώ ότι δεν πρέπει να είσαι. Ούτε να σε απασχολήσει το πώς θα χαιρετησεις. Οι πολύ στενοί συγγενείς δεν χαιρετούν καθόλου ή χαιρετούν τελευταίοι. Εάν μετά το μυστήριο έφευγες πρώτη για το τραπέζι για να ελέγξεις ότι είναι όλα εντάξει και να υποδέχεσαι τον κόσμο? Όπως κάνει μία πολύ στενή συγγενής δηλαδή. Εμένα αυτό το έκανε η αδελφή μου. ¨Εφυγε πρώτη από την εκκλησία με την ξαδέλφη μου και πη΄γαν στο σπίτι που είχαμε το γλέντι για να υποδέχονται τον κόσμο.

Δυστυχώς είναι λεπτή η θέση σου αφού δεν υπάρχει συνεννόηση από την άλλη μεριά. Σε κάθε περίπτωση, να ζήσουν και να είναι πάντοτε ευτυχισμένοι.

συζηταγα τωρα παλι με τον συζυγο,για το "τι θα γινει"....και μου λεει"κανε οτι νομιζεις,αν θελεις,χαιρετας μονο το ζευγαρι,και τελος!"...ουτε εκεινος θελει να ερθω αντιμετοπη με την πρωην του...βασικα δεν θελει καν να παραβρεθει κοντα της,αλλα δεν μπορει να κανει αλλιως...θα πρεπει να ειναι εκει και να δεχεται ευχες....

συζηταγα τωρα παλι με τον συζυγο,για το "τι θα γινει"....και μου λεει"κανε οτι νομιζεις,αν θελεις,χαιρετας μονο το ζευγαρι,και τελος!"...ουτε εκεινος θελει να ερθω αντιμετοπη με την πρωην του...βασικα δεν θελει καν να παραβρεθει κοντα της,αλλα δεν μπορει να κανει αλλιως...θα πρεπει να ειναι εκει και να δεχεται ευχες....

Μην χαλάει την καρδιά του με την πρώην του, ειδικά μετά από τόσα χρόνια... την κόρη του παντρεύει, γιατί να μην είναι δίπλα της; Γιατί να στερηθεί κι αυτή τον πατέρα της; Η κόρη είναι ο λόγος για τον οποίο θα είστε και οι δύο εκεί... αυτός ας είναι δίπλα της, κι εσύ μπορείς να σταθείς δίπλα του και πιο διακριτικά, αν δεν το νιώθεις να σταθείς για χαιρετούρες κλπ δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις... διασφαλίστε ένα ευχάριστο κλίμα για την κοπέλα, είναι κρίμα να γίνει κανένα σκηνικό και να της χαλάσει το γάμο (όχι ότι θα κάνετε κάτι εσείς, αλλά για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από την άλλη πλευρά)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

η γνώμη μου.

να ευχηθείς κ στην πρώην σύζυγο κ στην αδερφή της νύφης.

δείξε για άλλη μια φορά ανωτερότητα.

στη χαιρετούρα? ναι, σίγουρα μπορείς να είσαι κοντά στον σύζυγο, αλλά πολύ διακριτικά.

συμφωνώ με κίνκα. ευχάριστη ατμόσφαιρα για την κοπέλα πρωτίστως, αλλά κ για τον άντρα σου.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

πολυ λεπτη και ευαισθητη η θεση σου. Και εγω οπως και η αλλη ματιλντα μελλοντικα θα βρισκομαι στη θεση σου (πολυ μετα.... βεβαια) . Εγω θα ζηταγα απο τον αντρα μου να βαλει το παιδι να το συζητησει με την μητερα του. Γιατι οπως και να εχει ΕΙΣΑΙ στενη συγγενης. Εισαι η γυναικα του πατερα της οχι η κουμπαρα του.... Παρολα αυτα σιγουρα δεν θελεις να δημιουργηθουν στενοχωριες αλλα δεν θεωρω σωστο κι ολας να εισαι στην απ εξω. Πιθανον να σχολιαστει κι ολας (δεν ξερω αν σε ενδιαφερει βεβαι αυτο , εγω για να ειμαι ειλικρινης θα ενδιαφεομουνα για τα σχολια) . Αν λοιπον η μητερα της κοπελας δεν θελει θα πρεπει να το σεβαστεις και αναγκαστηκα να χαλαστεις εσυ και οχι η νυφη. Ειναι η μερα της και σιγουρα θα κανετε ολοι την παπια... Μα καλα μετα απο 18 χρονια ακομα δεν καταλαγιασαν τα πραγματα??? :confused:

Για να γινω πιο σαφης στη σκεψη μου εγω με το γιο του αντρα μου εχουμε αρκετα καλη σχεση -αν και μικρος ακομα και περναμε πολυ χρονο μαζι , - θα αισθανομουν ασχημα αν καθομουν παραπερα στο γαμο του λες και ειμαι η "παρανομη σχεση" , δεν θελω να αναβω φωτιες απλα νομιζω λεω αυτα που δεν τολμαμε να πουμε μην μας παρεξηγησουν. .. (Ειδικα εμεις που ειμαστε σε αυτη τη θεση...)Ειδικα οταν εχεις μια σχεση τετοια οπως αυτη που περιγραφεις με την κοπελα. Εγω σε οσους γαμους εχω παει τετοιους (2-3 απο οσο θυμαμαι) παντα η/ο νυν συζυγος ηταν στη χαιρετουρα και σε μια περιπτωση ακομα και στο γαμηλιο τραπεζι ολοι μαζι.

Και θελεις να πω και κατι αλλο (δεν ξερω αν σας κακοφανει κοριτσια αλλα θα το πω) , ο συζυγος μου και εγω οταν ερθει εκεινη η ωρα θα βαλουμε καποια χρηματα γι αυτο το σκοπο (κοινα χρηματα ) , δεν θα δικαιουμαι καν να ειμαι στη χαιρετούρα? Δεν ξερω για τη δικη σας περιπτωση βεβαια αλλα προσθετω την δικη μου πινελια στο ολο σκηνικο. Ετσι φανταζομαι δηλαδη οτι θα παιξει το σκηνικο;) Και δεν θα δικαιουμαι να ειμαι στη χαιρετουρα ή ενεργή στο γαμο τελος παντων για ενα παιδι που μεγαλωνω εστω τα Σαββατοκυριακα και τις διακοπες?? Μπορει να μην το γεννησα αλλα να το αγαπαω πραγματικα . Εγω θα πληγωνομουνα αλλα θα σεβομουν οποιαδηποτε αποφαση και δεν θα το εδειχνα. :(

Όλα είναι μια ιδέα...

:arrow:συγνωμη για το ψιλοασαφες προηγουμενο ποστ μου αλλα εγραφα γρηγορα και συγκεχυμενα γιατι δεν ηθελα να το δει ο συζυγος μου που περναει απο πανω μου γιατι το θεωρησα λιγο σαν προσωπικη μου εξομολογηση.

Όλα είναι μια ιδέα...

Στην θεση σου θα ελεγα του αντρα μου να ηρεμησει λιγακι, ο γαμος της κορης του ειναι, ΔΕΝ ειναι δικος του και θα αρνιομουν κατηγορηματικα να καθομουν στην χαιρετουρα, δεν υπαρχει εκει 'δεν σηκωνω κουβεντα θα κατσεις'. Υπαρχει 'δεν θα κατσω και ΔΕΝ το συζηταω'. Θα καθομουν πισω απο την γραμμη της χαιρετουρας διακριτικα, και στο τελος θα τους χαιρετουσα και εγω ολους και θα ευχομουν το καλυτερο με ευγενια. Ειναι ο γαμος του παιδιου και ως εκ τουτου θα εκανα τα ΠΑΝΤΑ για να περασω απαρατηρητη αν αυτο επιβαλλοταν απο τις συνθηκες.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

....ηδη για το νυφικο,μου ειπε μια μερα"θα σε στεναχωρησω που δεν θα μου το ραψεις εσυ...αλλα βρηκα ενα ετοιμο,μου αρεσε και το πηρα!!!" ..."οκ,της ειπα!οπως αγαπας!!!!"

Η κοπέλα αντιλαμβάνεται πως θα σε στεναχωρήσει και αυτό τιμά τόσο την ίδια όσο και τη σχέση σας, δείχνει ότι είσαι σημαντική για αυτήν και αναγνωρίζει την κατάσταση.

Δυστυχώς όμως η μητέρα της, αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια χωρισμού από τον πρώην άντρα της, ταλαιπωρεί το παιδί με τις δικές της μικρότητες.

Όπως και να έχει, δείχνει πως η μητέρα της ήδη την έχει φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Καλό θα ήταν λοπόν, σεβόμενη πάντα το δέσιμο και τον επηρεασμό που εκτιμάς ότι έχει από τη μητέρα της , να τη ρωτούσες όμορφα και απλά, φιλικά και ανθρώπινα, χωρίς όμως να αγγίξεις και να σκαλίσεις τίποτα,τη θέση και τη στάση που θα επιθυμούσε να κρατήσεις εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή.

Εσύ σαν καλή φίλη όπως σε κάποιο σημείο περιγράφεις ίσως να έχεις πιο καθαρό μυαλό και ψυχή να στηρίξεις τα πραγματικά "θέλω" του παιδιού μέσα στην όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η ημέρα είναι της κοπέλας και οφείλεται και εσύ και ο σύζυγος σου να τη σεβαστείται και να τη στηρίξετε, υπάρχουν χίλιοι τρόποι να σταθείς κοντά του εκείνη την ημέρα και να χαρείτε τη μέρα του παιδιού.

Είσαι η σύζυγος του, είσαι η σύντροφος του,είσαι ο άνθρωπος του και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα, απλά αν το παιδί επηρεσμένο πάντα από τη μητέρα του και τους συγγενείς του επιθυμεί να κρατηθούν κάποιες σταθερές, καλό θα ήταν να το στηρίξετε τόσο ο πατέρας της όσο και εσύ.

Απαλλάξτε την κοπέλα από τον εφιάλτη και το βάρος που ήδη της έχει φορτώσει η οικογένεια της μητέρας της και μάλιστα στο ξεκίνημα της δικής της έγγαμης ζωής.

Πολύ φοβάμαι πως και η κοπέλα από τη θέση του παιδιού, θα έχει την ίδια αγωνία να πάνε όλα καλά εκείνη την ημέρα και να μη γίνει καμία "στραβή" με τη μητέρα της που καλό θα ήταν να την προστατεύσετε και να την καμαρώσετε χαλαρή και χαρούμενη.

Από προσωπική εμπειρία, έχω να πω ότι η πιο εύκολη και απλή λύση είναι η εξής:

Πας στο γάμο κανονικά μαζί με τον σύζυγό σου (αυτά περί δήθεν επαγγελματικού ταξιδιού, ξέχασέ τα).

Την ώρα του μυστηρίου κάθεσαι χωριστά από τον σύζυγό σου, ο οποίος υποθέτω ότι θα είναι μπροστά με το ζευγάρι, την πρώην σύζυγο κ.λπ.

Την ώρα της χαιρετούρας δεν χαιρετάς κανέναν, ούτε το ζευγάρι. Στο τέλος της χαιρετούρας που αρχίζουν όλοι να σκορπίζονται, πλησιάζεις και χαιρετάς το ζευγάρι και τους κουμπάρους. Από αυτό το σημείο και μετά είσαι συνέχεια δίπλα στον άντρα σου.

Στην πρώην σύζυγο δεν μιλάς αν δεν σου μιλήσει αυτή πρώτα. Γενικώς κρατάς αποστάσεις.

Συν όσα σου είπε η Χρυσιίδα.

Διαφημίσεις

michel μου εγω νομιζω οτι πρεπει να το συζητησεις με την ιδια την κοπελα ολο αυτο που μας λες.να της πεις πως νιωθεις και να δεις τι θα σου πει και μετα αποφασιζεις

στη δικη μου περιπτωση ο καθε ενας θα ερθει μονος του,γιατι κανεις απο τους δυο γονεις μου δεν εχει ξαναπαντρευτει και με τη γυναικα η οποια ειναι με τον μπαμπα μου δεν εχουμε ιδιαιτερες σχεσεις,οποτε εχω ξεκαθαρισει οτι δεν τη θελω στο γαμο μου.δεν υπαρχει λογος

Καλό θα ήταν λοπόν, σεβόμενη πάντα το δέσιμο και τον επηρεασμό που εκτιμάς ότι έχει από τη μητέρα της , να τη ρωτούσες όμορφα και απλά, φιλικά και ανθρώπινα, χωρίς όμως να αγγίξεις και να σκαλίσεις τίποτα,τη θέση και τη στάση που θα επιθυμούσε να κρατήσεις εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή.

Αυτό...

Και επιπλέον, μιας και αναφέρθηκε και ο χορός...στο νυφικό τραπέζι θα συμπεριλαμβάνεσαι ως σύζυγος του πατέρα της κοπέλας ή κι εκεί θα έχετε πάλι θέμα;

8OgYp3.png

να πω και εγώ την δική μου εμπειρία μιας και οι γονείς μου είναι και οι δυο ξανα-παντρεμένοι αλλά έχουν μεταξύ τους όλοι καλή σχέση. στον γάμο μου ήταν όλοι διπλα μου απλά επειδή δεν χώραγαν ήταν όλοι λίγο πιο πίσω. στην χαιρετούρα είμασταν μόνο εμείς και οι κουμπάροι βέβαια χαιρετήσαμε μόνο όποιους δεν ήταν και στο τραπέζι δηλαδή λίγα άτομα. φωτογραφίες βγάλαμε χωριστά με τον μπαμπά μου και την γυναίκα του και χωριστά με την μαμά μου και τον άντρα της και μια όλοι μαζί. στο τραπέζι κάτσανε όλοι μαζί μας δηλ. 4 γονείς δικοί μου 2 του άντρα μου και οι κουμπάροι τα αδέλφια σε άλλο τραπέζι (εγώ έχω και πολλά είμαστε 5 στο σύνολο) βέβαια να τονίσω ότι έχουν καλές σχέσεις πχ να καταλάβετε το προηγούμενο σκ ο μπαμπάς μου με την γυναίκα του πήγανε μαζί με τον πατριό μου στο εξοχικό!!! η το τρζπέζι των αρραβώνων που έγινε στο σπίτι της μαμάς μου το κανόνισε η μαμά μου με την μητριά μου ΄΄οσον αφορά μαγειρέματα στήσιμο μάζεμα όλα!!!

omjTp3.png?tH8o0iKJ

sYOtp3.png?irNZPRKv

Εγω συνεχιζω να πιστευω οτι πρεπει να συμμετεχει ενεργα σε ολα τα της τελετης ακομα και στη χαιρετουρα , δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κρυβεται απο πισω λες και ειναι ο παρακατιανος συγγενης της υποθεσης? 18 χρονια μετα υπαρχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σεβασμου της συζυγου του πατερα αν οχι για την ιδια για τον πατερα. Σιγουρα ο σεβασμος κερδιζεται αλλα και η ευγενεια επιβαλλεται σε καποιες περιπτωσεις . Επειδη ειχε την "ατυχια" να ειναι η 2η συζυγος θα πρεπει να ειναι αόρατη ? Μιλαμε παντα για τις περιπτωσεις που επικρατουν σχετικα νορμαλ καταστασεις , ε τωρα 18 χρονια μετα μου ακουγεται πολυ παραξενο να μην μπορουν να συνεννοηθουν 2 οικογενειες για ενα τυπικο πλην ομως ιδιαιτερο τετοιο θεμα.

Σαφως οπως ξαναειπα πρωτο λογο εχει η νυφη και η επιθυμια της. Ομως και η νυφη θα πρεπει να κανει καθε δυνατη προσπαθεια να ευχαριστησει ολους και προτιστως να εξηγηθει η ιδια για το τι ακριβως θελει. Το να μεινουν καταστασεις στον αερα του τυπου θα δουμε εκεινη την ωρα δεν ειναι οτι καλυτερο.

Οι περιπτωσεις αυτες ειναι ιδιαζουσες και καλο ειναι να μπαινουμε και στη θεση της "μητριας" που δεν ειναι παντα κακη οπως στα παραμυθια... ειναι ανθρωπος με αισθηματα και αυτη. Φανταζομαι ποσο πιεστικε η θεματοθετρια για να μπει στη διαδικασια να σκεφτει να πει οτι εχει επαγγελματικο ταξιδι προκειμενου να αποφυγει να ερθει σε δυσκολη θεση.

Όλα είναι μια ιδέα...

η γνώμη μου είναι ότι αυτή η στιγμή ανήκει στη νύφη και τους 2 γονείς της. καλό θα είναι εσύ να είσαι διακριτική και να αποφύγεις να είσαι στη χαιρετούρα. στη θέση σου, θα ρωτούσα τη νύφη αν θέλει να τη βοηθήσω κάπου με τα διαδικαστικά του γάμου και θα απέφευγα να είμαι "πρώτη μούρη στο Καβούρι". θα περνούσα να χαιρετήσω το ζευγάρι, προς το τέλος. νομίζω ότι με το να είσαι διακριτική, δε θα μπορέσει κανείς να σου καταλογίσει κάτι αρνητικό, θα κερδίσεις τις εντυπώσεις και θα είσαι ήσυχη ότι δε θα προκληθεί κάποιο επεισόδιο που μπορεί να αμαυρώσει τη μέρα. συζητήστε το θέμα του νυφικού τραπεζιού, αυτό θεωρώ το πιό σημαντικό.

Με εβαλες σε σκεψεις επειδη πολυ μελλοντικα θα βρεθω στη θεση σου.

Η κορη του αντρα μου βεβαια ειναι πολυ μικρη ακομη, αλλα δεν παυει η σχεση μας να ειναι τελεια, εν αντιθεσει με τη σχεση της με τη μητερα της.

Εγω της μαγειρευω, σε μενα ζηταει οτι θελει και γενικα ολος ο κοσμος ακομη και η ιδια αναγνωριζουν πως μαλλον μονο εγω και ο πατερας της ενδιαφερομαστε για εκεινη.

Καλως ή κακως, ενω εχω δοσει τοοοοσα και δινω καθημερινα, δεν θα δεχομουν ΠΟΤΕ σε μια ευτυχισμενη της στιγμη (στην οποια παλι εγω και ο πατερας της θα την ειχαμε βοηθησει) να κανω τον κομπαρσο. Ειμαι η γυναικα του πατερα της, η μητερα του αδελφου της και της εχω σταθει με το παραπανω (οσο κακη ψυχολογια κι αν ειχα στην αρχη εξαιτιας των οσων εκανε και κανει η μανα της απο ζηλια).

Στην λεγομενη "χαιρετουρα", περνουν ολοι και ευχονται να σας ζησουν κτλ..

Γιατι να μην ευχηθουν και σε μενα? Εγω δεν προσφερα τοσα χρονια σε αυτο το παιδι? Εγω δεν αποτελω οικογενεια του?

Και απο που κι ως που θα καθομαι εγω πισω στην εκκλησια και Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝΤΡΑΣ διπλα σε μια πρωην που μεχρι και στη φυλακη εχει αποπειραθει να τον στειλει? Τις χαρες της μοιραζεσαι με οσους αγαπας και σε αγαπουν, και ο αντρας μου τη χαρα του θα θελει να τη μοιραστει με εμενα. Αυτο αλλωστε ειναι το λογικο.

Η μέρα ανήκει στην κοπέλα που παντρεύεται. Εκείνη πρέπει να αποφασίσει τι θέλει, τι αντέχει, τι θα την κάνει να νιώθει όμορφα. Τα υπόλοιπα είναι απλά εγωισμοί και μικρότητες και σε θαυμάζω που μπαίνεις στη διαδικασία να βρεις πώς θα τα ισορροπήσεις. Άρα όσο πιο νωρίς μιλήσεις στο κορίτσι και ζητήσεις να σου πει ξεκάθαρα τα θέλω της χωρίς καμία παρεξήγηση τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγείς από σκέψεις- δηλητήριο και θα συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη σχέση σου μαζί της. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι ποτέ το τυπικό, αλλά πάντα το ουσιαστικό και αυτό δεν αλλάζει ακόμη κι αν σταθείς στο ένα πόδι στον περίβολο της εκκλησίας.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Με εβαλες σε σκεψεις επειδη πολυ μελλοντικα θα βρεθω στη θεση σου.

Η κορη του αντρα μου βεβαια ειναι πολυ μικρη ακομη, αλλα δεν παυει η σχεση μας να ειναι τελεια, εν αντιθεσει με τη σχεση της με τη μητερα της.

Εγω της μαγειρευω, σε μενα ζηταει οτι θελει και γενικα ολος ο κοσμος ακομη και η ιδια αναγνωριζουν πως μαλλον μονο εγω και ο πατερας της ενδιαφερομαστε για εκεινη.

Καλως ή κακως, ενω εχω δοσει τοοοοσα και δινω καθημερινα, δεν θα δεχομουν ΠΟΤΕ σε μια ευτυχισμενη της στιγμη (στην οποια παλι εγω και ο πατερας της θα την ειχαμε βοηθησει) να κανω τον κομπαρσο. Ειμαι η γυναικα του πατερα της, η μητερα του αδελφου της και της εχω σταθει με το παραπανω (οσο κακη ψυχολογια κι αν ειχα στην αρχη εξαιτιας των οσων εκανε και κανει η μανα της απο ζηλια).

Στην λεγομενη "χαιρετουρα", περνουν ολοι και ευχονται να σας ζησουν κτλ..

Γιατι να μην ευχηθουν και σε μενα? Εγω δεν προσφερα τοσα χρονια σε αυτο το παιδι? Εγω δεν αποτελω οικογενεια του?

Και απο που κι ως που θα καθομαι εγω πισω στην εκκλησια και Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝΤΡΑΣ διπλα σε μια πρωην που μεχρι και στη φυλακη εχει αποπειραθει να τον στειλει? Τις χαρες της μοιραζεσαι με οσους αγαπας και σε αγαπουν, και ο αντρας μου τη χαρα του θα θελει να τη μοιραστει με εμενα. Αυτο αλλωστε ειναι το λογικο.

Ποσο σε νιωθω.... συμφωνω τοσο απολυτα μαζι σου...

Όλα είναι μια ιδέα...

η γνώμη μου είναι ότι αυτή η στιγμή ανήκει στη νύφη και τους 2 γονείς της. καλό θα είναι εσύ να είσαι διακριτική και να αποφύγεις να είσαι στη χαιρετούρα. στη θέση σου, θα ρωτούσα τη νύφη αν θέλει να τη βοηθήσω κάπου με τα διαδικαστικά του γάμου και θα απέφευγα να είμαι "πρώτη μούρη στο Καβούρι". θα περνούσα να χαιρετήσω το ζευγάρι, προς το τέλος. νομίζω ότι με το να είσαι διακριτική, δε θα μπορέσει κανείς να σου καταλογίσει κάτι αρνητικό, θα κερδίσεις τις εντυπώσεις και θα είσαι ήσυχη ότι δε θα προκληθεί κάποιο επεισόδιο που μπορεί να αμαυρώσει τη μέρα. συζητήστε το θέμα του νυφικού τραπεζιού, αυτό θεωρώ το πιό σημαντικό.

Μιchel κι εγω αυτό θα εκανα στη θέση σου!

p7z6p3.pngsQqep3.png