Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πολύ ανήσυχη η μικρή μου, ενώ ήταν θαύμα, αρχικά...

lupus_hegemonia

Recommended Posts

Γεια χαρά.

Είμαι 42 ετών και πατέρας κόρης 12 ημερών.

Τη μικρή, την αποκαλούσαν στο μαιευτήριο "η ήσυχη". Και πραγματικά, "νιαούριζε" λίγο όταν ήθελε να φάει, την ταίζαμε (θηλασμό και γάλα ξένο το βράδυ, Almiron 1)... και "ξερενόταν", έπεφτε για ύπνο σαν "μολύβι", λες και ήταν σε χειμερία νάρκη!

(Αφού, όταν την πήραμε απ' το μαιευτήριο, την γυρίσαμε με το αμάξι, πέφταμε σε μπόλικες λακούβες και "σαμαράκια", κορνάραμε κάνα-δυο φορές... και η μικρή ΤΙΠΟΤΑ δεν κατάλαβε, αφού νόμιζα ότι κάτι είχε πάθει.)

Όλα καλά λοιπόν... μέχρι πριν 2-3 μέρες.

Ξαφνικά, ενώ είχε ΕΚΕΙΝΗ (το μωρό) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και ξυπνούσε άνα 3-3.5 ώρες, έτρωγε και ξανακοιμόταν..., άρχισε να μη κοιμάται καλά, να είναι ανήσυχη (με τα μάτια ανοικτά, να σφίγγει τις γροθιές της, να μαζεύει τα πόδια δυνατά στο στομάχι, να ανασαίνει γρήγορα και η κοιλίτσα να ανεβοκατεβαίνει γοργά), άρχισε να μη ρεύεται καλά (είτε να μη μπορεί καλά είτε να ρεύεται συνέχεια), γενικώς άλλαξε τελείως σταδιακά η συμπεριφορά της.

Χθες, έκανε να κοιμηθεί απ' τις 13:00 το μεσημέρι ως τις 19:00 περίπου, έκλαιγε γοερά όταν την κάναμε μπάνιο (ενώ της άρεσε τις άλλες φορές, αυτή τη φορά "γάνιασε" στο κλάμα - που κλάμα ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ καλά-καλά ακούσει ως τώρα!)... και σήμερα, είπε η σύζυγος ότι απ' τις 08:30 ως τις 13:30 την "παίδεψε" για να ησυχάσει και να κοιμηθεί, ενώ είδε ευκοίλια τα κακάκια της.

Καμιά συμβουλή, μαμάδες;;;;

Διαφημίσεις

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Να σας ζήσει!!!!!! Κι εμάς δεν μίλαγε κι ακούσαμε τη φωνούλα της λίγες ημέρες μετά, στο σπίτι.

Καλέ πάντα να περιμένετε να ρευτεί το μωράκι σωστά. Ποτέ μην το ξαπλώνετε χωρίς να ρευτεί γιατί θα έχετε κολικούς και ίσως και παλινδρόμηση, όπως εμείς. (εμένα έκανε και 1,5 ώρα να ρευτεί... βάλε τα βράδια που ξενυχτούσα με το μωρό αγκαλιά να περιμένω να ρευτεί.... αχχχ....)

Το μωρό που λες τυχερέ μπαμπά, ή πεινάει ή πονάει. Αφού λοιπόν δεν πεινάει, τότε πονάει. Να το έχετε αγκαλίτσα να του τρίβετε την κοιλίτσα - ανακουφίζει και να έχετε και υπομονή...

Επίσης τα νεογέννητα ως και τις 40 πρώτες ημέρες μπορεί να κλαιν χωρίς λόγο για ένα διάστημα λέει 4-5 ημέρών όταν φτάσουν σπίτι τους. Μην ανησυχείτε - οπλιστείτε με υπομονή και αγάπη κι όλα θα περάσουν! σας περιμενουν τα καλύτερα!!!

To υπέθεσα ότι είναι κολικοί, έχω διαβάσει πάρα πολλά για τα βρέφη αυτό το διάστημα (ποιος, εγώ! Που δεν ήθελα ν' ακούσω για παιδιά, ως πέρσι τα Χριστούγεννα!)...

Με προβλημάτισε όμως πολύ που "γάνιασε" στο κλάμα για το ΜΠΑΝΙΟ (!!!), που τα βρέφη έχουν έντονα ακόμα στην μνήμη τους τον υγρό κόσμο της μήτρας που ζούσαν για 9 μήνες (συνήθως όλα τα μικρά γουστάρουν το υγρό στοιχείο), καθώς και τα ευκοίλια κακάκια! Μήπως, ΕΚΤΟΣ των κολικών, έχει ΚΡΥΩΣΕΙ κιόλας;;;;

Διότι, με αυτό το ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (τη μισώ αυτή τη περίοδο του χρόνου), έχει πολύ ζέστη και αναγκαζόμαστε να βάζουμε το αιρ-κοντίσιον στους 27-28 βαθμούς και να την βάζουμε στο διπλανό δωμάτιο (στην καλαθούνα), ντυμένη με κορμάκι μόνο και σεντόνι να την σκεπάζει.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Μα ΠΡΟΦΑΝΩΣ και την βάζουμε να ρευτεί.

Το μητρικό το ρευόταν αρκετά σύντομα, με το ξένο είχε "θέμα".

Μας έλεγαν για 30 μλ η μεζούρα και η παιδίατρος χθες μας είπε 40 μλ, γιατί είναι ούτως ή άλλως αδύνατη και μικροκαμμωμένη και "της πέφτει" μάλλον βαρύ.

Αλλάξαμε κιόλας από Almiron σε Nan Ha 1...

Kαι την τρίβω και την χαιδεύω κι απ' όλα.

Βασικά, επειδή η σύζυγος δεν είναι και "φόρτσα-μάμα" (το παλεύει κι αυτή), είναι κι αδύνατη η ίδια και δεν αντέχει "κακουρχίες", έχω πάρει "επ' ώμου" τα περισσότερα με την μικρή, η οποία έχει μάθει την μυρωδιά μου και αντιλαμβάνεται τον ήχο της φωνής μου και γαληνεύει πάνω στο στήθος μου - ή στον μηρό μου, μπρούμητα, για τους κολικούς.

Kαι την τρίβω και την χαιδεύω κι απ' όλα.

Βασικά, επειδή η σύζυγος δεν είναι και "φόρτσα-μάμα" (το παλεύει κι αυτή), είναι κι αδύνατη η ίδια και δεν αντέχει "κακουρχίες", έχω πάρει "επ' ώμου" τα περισσότερα με την μικρή, η οποία έχει μάθει την μυρωδιά μου και αντιλαμβάνεται τον ήχο της φωνής μου και γαληνεύει πάνω στο στήθος μου - ή στον μηρό μου, μπρούμητα, για τους κολικούς.

Νομίζω ότι εδώ στο φόρουμ θα διαβάσεις πολλά για την ανάπτυξη των παιδιών.. δεν ξέρω τι εννοείς με το ότι η μητέρα του μωρού δεν είναι "φορτσα - μαμα" ή ότι "δεν αντέχει κακουχίες" γιατί λάβε υπόψη σου ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να ξεχάσετε τον ύπνο :-P ένα μωρό σε αυτή την ηλικία μπορεί να κλαίει γιατί: έχει κολικούς / πεινάει / διψάει / είναι λερωμένο / ζεσταίνεται / κρυώνει και για ακόμη χιλιάδες άλλους λόγους.. όσα και να έχεις διαβάσει ποτέ δεν είναι αρκετά...

To υπέθεσα ότι είναι κολικοί, έχω διαβάσει πάρα πολλά για τα βρέφη αυτό το διάστημα (ποιος, εγώ! Που δεν ήθελα ν' ακούσω για παιδιά, ως πέρσι τα Χριστούγεννα!)...

Με προβλημάτισε όμως πολύ που "γάνιασε" στο κλάμα για το ΜΠΑΝΙΟ (!!!), που τα βρέφη έχουν έντονα ακόμα στην μνήμη τους τον υγρό κόσμο της μήτρας που ζούσαν για 9 μήνες (συνήθως όλα τα μικρά γουστάρουν το υγρό στοιχείο), καθώς και τα ευκοίλια κακάκια! Μήπως, ΕΚΤΟΣ των κολικών, έχει ΚΡΥΩΣΕΙ κιόλας;;;;

Διότι, με αυτό το ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (τη μισώ αυτή τη περίοδο του χρόνου), έχει πολύ ζέστη και αναγκαζόμαστε να βάζουμε το αιρ-κοντίσιον στους 27-28 βαθμούς και να την βάζουμε στο διπλανό δωμάτιο (στην καλαθούνα), ντυμένη με κορμάκι μόνο και σεντόνι να την σκεπάζει.

εμας μετα απο 2 βδομαδες καθημερινου μπανιο αρχισε να το συνηθιζει...στην αρχη εκλαιγε λες κ την πνηγαμε!!! ασε τι περασαμε!! οσο για τους κολικους....ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗΗΗ!!!! το γαλα αν παρετε ειδικο για τους κολικους θα την βοηθησει πιστευω..να ξερεις οτι θα πειναει λιγο πιο γρηγοαρα εφοσον της δινετε λιγο πιο αραιο το γαλα!!

Xc60p3.png ghL0p3.png

Καλησπερα!Να σου ζησει το μωρακι!Το οτι επανω σου ηρεμει το μωρακι ειναι μαλλον επειδη εισαι πιο ηρεμος απο τη γυναικα σου!Και με τα δυο μου παιδια αυτο συνεβαινε!!!

Να σε ρωτησω κατι?Γιατι δινεται συμπληρωμα?Μου ελεγε ο γιατρος οτι οταν μπερδευονται τα γαλατα ειναι πιο συνηθες να υπαρχουν κολικοι!!!

αν την ωρα που κλαιει την βαλει στο στηθος δεν ηρεμει?

Διαφημίσεις

Θα εξηγήσω τί εννοώ με τον χαρακτηρισμό "φόρτσα-μάμα".

Ούτε εκείνη ούτε εγώ, ήμασταν υπέρ των παιδιών. Καλά, αφήστε εμένα, είχα ιδεολογικούς λόγους, φιλοσοφικούς, κοινονικούς κτλ.

Εκείνη, απλά δεν ήθελε, δεν είχε ποτέ της "μητρικό ένστικτο" (βέβαια, τώρα άλλαξε πολύ!)...

Δεν ομιλούμε για "χάσιμο της βολής" (ησυχίας) μας. Προφανώς και θα πάψουμε να 'χουμε την "άνεση" που 'χαμε πριν. Εννοώ ότι δεν είχαμε την ΔΙΑΘΕΣΗ/ΕΠΙΘΥΜΙΑ για να 'χουμε παιδί. Είπαμε να το προσπαθήσουμε για να μη το μετανιώσουμε (ΕΥΤΥΧΩΣ, γιατί το 'χω ήδη μετανιώσει που 'χασα τόσα χρόνια και δεν είχα γίνει ήδη πατέρας ως τώρα!), μας "έκατσε" τελικά η εγκυμοσύνη, γέννησε... και τελικά ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΡΙΖΙΚΑ (ΘΕΤΙΚΑ)!

Όσο αφορά το ότι ΠΟΛΛΑ μπορεί να συμβαίνουν και να 'ναι ανήσυχο το μικρό, προφανώς κι έχεις δίκιο. Όμως, ΠΩΣ ΠΡΙΝ 2-3 μέρες Ο,ΤΙ κι αν της συνέβαινε της μικρής, απλά "νιαούριζε" και ψιλο-γκρίνιαζε, ενώ τώρα πια με τίποτα δεν κοιμάται (για 4-5 ώρες) και κλαίει ενοχλημένη;

Δεν μπορεί να 'ναι κάτι "απλό", έτσι δεν είναι;

εμενα ο κυριουλης μ, μπορει να ηταν μες το χαμογελο ολη μερα, αλλα μετα το μπανιο γινοταν μωβ απο το κλαμα, στο ντυσιμο.δεν του αρεσε καθολου.κ μια μαγικη νυχτα, μολις εγινε 4 μηνων τον ντυνω κ ησυχια...αφου λεβ κατι λειπει!κ ναι σταματησε να κλαιει!!το ειχα σημειωσει κ στο ημερολογιο τετοια εντυπωση μ ειχε κανει!

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Δίνουμε συμπλήρωμα γιατί απλά... δεν της φτάνει το μητρικό!!!

Η συμβία μου βγάζει σχετικά μέτρια ποσότητα γάλακτος και δεν φτάνει, γκρινιάζει,... μασουλά τα μανίκια της,... βάζει ΟΛΟ το χέρι της στο στόμα ή βυζαίνει τον καρπό της,... ψάχνει (γυρνώντας στο πλάι το κεφάλι της) ένα φανταστικό στήθος/θηλή να συνεχίσει, κτλ.

Άρα... πεινά!!! Τί να κάνουμε, να την έχουμε ΤΣΑΜΠΑ στο στήθος (αφού δεν ρουφά, δεν κατεβάζει άλλο γάλα στην συγκεκριμένη φάση);

Για την συζυγο εκτος των αποψεων προ εγκυμοσυνης βαλε τωρα και τις ορμονες που χτυπανε κοκκινο!!!!Μπραβο που τη βοηθας!!!Παντως κι εμενα ο μικρος τον πρωτο μηνα ευλογουσα την τυχη μου που ηταν τοσο ησυχος!Μετα ασε τι τραβηξα!!!αλλαζουν τα μωρακια...Παντως εφ οσον η παιδιατρος σας εχει πει οτι το μωρο ειναι καλα οπλιστειτε με υπομονη και αγκαλιαστε το μωρακι σας και σιγα σιγα ολα θα φτιαξουν!

Βασικά, η δική μας, απλά την ενοχλεί να την... ενοχλούμε!

Δηλαδή, επειδή είμαστε και "πρωτάρηδες" και άσχετοι, αν κάνουμε κάμποσο καιρό να την ντύσουμε, γκρινιάζει - όχι γιατί δεν θέλει τα ρούχα.

Μισεί τα γαντάκια (για να μη γλύφει, ξεφλουδίζει τα χέρια της, όταν πεινά), αντιπαθεί τις κάτσες και κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει τα καλτσάκια, ενώ ενοχλείται με την πάνα - μέχρι να της την κολλήσουμε.

Το μπάνιο της άρεσε, αλλά από προχθές "γανιάζει" στο κλάμα όταν την βάζουμε (καθημερινά) να την πλύνουμε - ουσιαστικά, την βάζουμε στην "ξαπλώστρα"/πετσέτα μέσα στην λεκάνι/μπανάκι, της σφουγγίζω πάνω της ένα σαπουνισμένο φυσικό σφουγγάρι, της απλώνω το αφρόλουτρο στα μέρη τους σώματός της (και μαλλιά) και μετά την ξεπλένω με ένα άλλο φυσικό σφουγγάρι με καθαρό νερό.

Ε, δεν τη γουστάρει πια (τις τελευταίες 2-3 μέρες), τη διαδικασία αυτή.

Διαφημίσεις

Δίνουμε συμπλήρωμα γιατί απλά... δεν της φτάνει το μητρικό!!!

Η συμβία μου βγάζει σχετικά μέτρια ποσότητα γάλακτος και δεν φτάνει, γκρινιάζει,... μασουλά τα μανίκια της,... βάζει ΟΛΟ το χέρι της στο στόμα ή βυζαίνει τον καρπό της,... ψάχνει (γυρνώντας στο πλάι το κεφάλι της) ένα φανταστικό στήθος/θηλή να συνεχίσει, κτλ.

Άρα... πεινά!!! Τί να κάνουμε, να την έχουμε ΤΣΑΜΠΑ στο στήθος (αφού δεν ρουφά, δεν κατεβάζει άλλο γάλα στην συγκεκριμένη φάση);

Αυτο που λες δεν ισχυει!Πως ξερεται την ποσοτητα που βγαζει?Να δινει στο μωρο στηθος οποτε αυτο θελει ακομη κια ετρωγε μιση ωρα και μετα απο 5 λεπτα παλι ψαχνει!!!Αν ενδιαφεσαι υπαρχουν τοπικ που συζητανε για τον θηλασμο και θα σας βοηθησουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!Το στηθος της μαμας εκτος απο τροφη ειναι ζεστασια αγαπη ηρεμια νερακι παυσιπονο ο,τι μπορεις να φανταστεις!Δεν μου πες αν την βαλει στο στηθος ηρεμει?

Οι καλτσες και τα γαντακια μηπως την ζεσταινουν???εχει πολυ ζεστη!Ο μικρος περσυ τετοιες μερες σαραντησε και τον ειχα μονο με την πανα!

Κοιτάτε, είπα...

ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ Η ΣΥΜΒΙΑ ΜΟΥ, ήμασταν υπέρ των μωρών. Λέγαμε μάλιστα, ότι αν κάναμε παιδί, να υπήρχε ένας... παιδικός σταθμός να το πάμε ως τα... επτά του, γιατί τα βρεφικά χρόνια τα σιχαινόμασταν!

Όμως... όταν την πρωτοείδα όταν μου την φέρανε ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ (γιατί δεν με άφησαν να 'μαι μέσα, λόγο "Κ/Τ"),... έπαθα "ψυχολογικό πέρα-δώθε", αυτομάτως "έχασα την μπάλα", ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ για πρώτη φορά!

(Γενικά, τις γυναίκες της ζωής μου ΔΕΝ τις ερωτεύτηκα, πλην την γυναίκα μου που την ΑΓΑΠΗΣΑ/ΑΓΑΠΩ - όχι "έρωτας". Με την μπεμπούλα, "έχασα το έδαφος" κάτω απ' τα πόδια μου, δεν πήγα στιγμή σπίτι, έμεινα στο μαιευτήριο ΟΛΕΣ τις μέρες εκεί, κοιμόμουν σε μια πολυθρόνα στο σαλονάκι).

Κοιτάτε, είπα...

ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ Η ΣΥΜΒΙΑ ΜΟΥ, ήμασταν υπέρ των μωρών. Λέγαμε μάλιστα, ότι αν κάναμε παιδί, να υπήρχε ένας... παιδικός σταθμός να το πάμε ως τα... επτά του, γιατί τα βρεφικά χρόνια τα σιχαινόμασταν!

Όμως... όταν την πρωτοείδα όταν μου την φέρανε ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ (γιατί δεν με άφησαν να 'μαι μέσα, λόγο "Κ/Τ"),... έπαθα "ψυχολογικό πέρα-δώθε", αυτομάτως "έχασα την μπάλα", ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ για πρώτη φορά!

(Γενικά, τις γυναίκες της ζωής μου ΔΕΝ τις ερωτεύτηκα, πλην την γυναίκα μου που την ΑΓΑΠΗΣΑ/ΑΓΑΠΩ - όχι "έρωτας". Με την μπεμπούλα, "έχασα το έδαφος" κάτω απ' τα πόδια μου, δεν πήγα στιγμή σπίτι, έμεινα στο μαιευτήριο ΟΛΕΣ τις μέρες εκεί, κοιμόμουν σε μια πολυθρόνα στο σαλονάκι).

Αυτα παθαινεται οσοι κανετε παιδι σ αυτη την ηλικια!!:lol::lol::lol:Κι ο μπαμπας μου στα 44 με εκανε κι ακομη με βλεπει και λιωνει!!!!!!

Οι νεοτεροι νομιζω ειναι πιο συγκρατημενοι!Δεν μετραω την αγαπη....μην παρεξηγηθω!

Κοιτάτε, βάλαμε και το θήλαστρο κάνα... μισάωρο και έβγαλε... 20 μλ!

Δεν βγάζει πολύ γάλα, το καταλαβαίνουμε, βλέπαμε και τις δυο κοπελιές στο τρίκλινο που ήμασταν κι εκείνες ήταν... γελάδες (λολ!), έβγαζαν ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ όχι αστεία!!!

Ναι, ηρεμεί στο στήθος. Και στην συμβία μου, αλλά περιέργως και σε μένα.

Σε μένα, μόλις την βάλω μπουμητο-πλάγια να ξαπλώσει στο στήθος μου και της ψιθυρίζω τραγουδάκια (εμ... βασικά... ήμνους της ΟΜΑΔΑΣ μου της λέω, αγγλικά τραγουδάκια, της Λίβερπουλ!!!), την φιλώ το μέτωπο, τις γαργαλάω της πατούσες... ηρεμεί πολύ.

Ίσως παίζει όντως ρόλο η ηλικία.

Αλλά πιστεύω ότι (σε εμένα πάντα συμβαίνει, στα πάντα), ότι αν είμαι ΠΟΛΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ με κάτι (δίχως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ να το 'χω δοκιμάσει), μόλις συμβεί... τρελαίνομαι θετικά.

(Πχ. ήμουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ αρνητικός να μη πάω Γαλλία και Παρίσι - ήθελα Βρετανία, Χάιλαντς κτλ., πήγαμε Παρίσι κι εγώ "μούρες κάτω" απ' την τσαντίλα μου... και μέσα σε 1-2 μέρες είπα "ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ, ΤΕΛΟΣ"!)

Η ποσοτητα που βγαινει απ το θηλαστρο δεν ειναι ενδεικτικη σε καμια περιπτωση!Θηλασα 8 μηνες τον πρωτο 13 τον δευτερο...πανω απο 60 μλ και απ τα δυο δεν θυμαμαι να εβγαλα!Την θηλαστικη κινηση του μωρου δεν μπορει να την αντιγραψει το θηλαστρο ειδικα αν δεν ειναι νοσοκομειακο!

Εφ οσον ηρεμει στο στηθος μαλλον αυτο αποζητα!

Προχθές, ένας φίλος Σαλονικιός ("βαρεμένος" με την Λίβερπουλ σαν εμένα), μου 'στειλε κάτι ΠΕΡΙΕΡΓΑ βίντεο με "ΚΟΥΦΕΣ" τεχνικές για να κοιμούνται τα βρέφη... επέλεξα το πρώτο τρόπο (σεσουάρ για τα μαλλιά!) και...

...ΟΝΤΩΣ ΕΠΙΑΣΕ το κόλπο, ηρέμισε αυτομάτως!!!

Επίσης, της έχω κατεβάσει απ' το διαδίκτυο ένα σορό MP3 με "NATURE SOUNDS" (πουλάκια που κελαιδούν, βροχή, βατράχια, γρύλους, θάλασσα που σκάει γλυκά στα βότσαλα) και νομίζω ότι της άρεσε πολύ.

Θα δω με ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ τώρα!

Βρήκα... μέταλ/ροκ (λοοοοοοοοοοοοολ!) που ακούω κι εγώ, αλλά με... ΑΡΠΕΣ και ΒΙΟΛΙΑ!!! Έπαθα πλάκα! Πρώτη φορά άκουσα τόσο "χέβυ" γνωστά κομμάτια, με ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ "βελούδινη" μελωδία!

επισης και ο θορυβος του απορροφητηρα κανει θαυματα!

Μπορει να κανω και λαθος αλλα πιστευω οτι το μωρο σας εχει πονακια.Αν συμβαινει αυτο το καλυτερο ειναι να κοψετε σιγα σιγα το συμπληρωμα και να πινει μονο μητρικο που ειναι πιο ευπεπτο.

επισης μηπως αλλαξε η συμβια σου κατι στην διατροφη της που μπορει να ενοχλησε το μωρο?