Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φλωρεντία τον Ιούλιο με παιδί 6,5 μηνών, να πάμε;

Recommended Posts

Σκεφτόμαστε να πάμε από Καβάλα Φλωρεντία οδικώς μέχρι Ηγουμενίτσα (4 ώρες), από εκεί με πλοίο Ανκόνα (15 ώρες) και από εκεί οδικώς Φλωρεντία (3,5 ώρες), να μείνουμε 8 βράδυα Φλωρεντία και μετά με τον ίδιο τρόπο πίσω.

Βέβαι έχουμε αρκετούς ενδοιασμούς:

-Θα κάθεται το παιδί στο αυτοκίνητο τόσες ώρες ή θα αρχίσει να κλαίει

-Δεν τρώει βαζάκια, οπότε έχουμε κάποιο πρόβλημα με το μεσημεριανό (κρέας+λαχανικά), εκτός αν βρούμε κάποια λύση πχ να μας μαγειρεύουν κάτι στο ξενοδοχείο

-Οι θερμοκρασίες στη Φλωρεντία τον Ιούλιο είναι 17-31C. Θα αντέχει το μωρό στο καρότσι να γυρνάμε από εδώ και από εκεί ή θα σκάσει και θα περάσουμε τις διακοπές μας σε χώρους με κλιματισμό;

Γενικά πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να πάμε ή θα είναι περισσότερο ταλαιπωρία;

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Σκεφτόμαστε να πάμε από Καβάλα Φλωρεντία οδικώς μέχρι Ηγουμενίτσα (4 ώρες), από εκεί με πλοίο Ανκόνα (15 ώρες) και από εκεί οδικώς Φλωρεντία (3,5 ώρες), να μείνουμε 8 βράδυα Φλωρεντία και μετά με τον ίδιο τρόπο πίσω.

-Δεν τρώει βαζάκια, οπότε έχουμε κάποιο πρόβλημα με το μεσημεριανό (κρέα+λαχανικά), εκτός αν βρούμε κάποια λύση πχ να μας μαγειρεύουν κάτι στο ξενοδοχείο

-Οι θερμοκρασίες στη Φλωρεντία τον Ιούλιο είναι 17-31C. Θα αντέχει το μωρό στο καρότσι να γυρνάμε από εδώ και από εκεί ή θα σκάσει και θα περάσουμε τις διακοπές μας σε χώρους με κλιματισμό;

Ευχαριστώ!

Είχα παει Φλωρεντια πριν το παιδι. Θα πηγαίναμε φέτος γιατι έχουμε φίλους στην ευρυτερη περιοχή αλλα ο μόνος λόγος που δεν πάμε είναι ότι λόγω αλλεργίας ακολουθούμε διατροφή πολυ συγκεκριμένη. Τη θεωρώ πόλη φιλική για παιδιά καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της είναι πεζόδρομοι κι είναι σχετικά ήσυχα το καλοκαίρι.

Στα ερωτήματά σου:

-Αν ταξιδέψετε βράδυ που θα κοιμάται θα είναι πολυ καλα. Εμείς ακόμα και τώρα, κάθε μήνα πάμε Θεσσαλονίκη οδικώς μόνο νύχτα. Αν ταξιδέψετε μέρα προτιμήστε πολυ πρωί ώστε πάλι να κοιμάται κάποιο διάστημα και στο υπόλοιπο να απασχολείται με παιχνίδια.

-Μπορείτε να βρείτε ξενοδοχείο που να έχει βρεφική διατροφή ή να συνεννοηθείς απο το τηλ με ενα απλο ξενοδοχειο για να σου πουν αν μπορούν. Αλλα μέχρι τότε μπορει να τα τρώει τα βαζακια. Δοκιμασε και τα βιολογικά βαζακια. Επίσης μπορει κάποια φρούτα ή λαχανικά να τα τρώει χωρίς να είναι αλεσμενα μέχρι τότε (δεν ξέρω την πρόοδο του μωρου).

-Κι εμείς Ιούλιο-Αύγουστο έχουμε παει αλλα δεν θυμάμαι να είχε πολυ ζέστη. Έχει και ξηρό κλίμα οπότε δεν φαίνεται κι αν θυμάμαι καλα το πρωί και το βράδυ είχε πολυ δροσιά. Γιατι στην Ελλάδα νομίζεις θα έχει κάτω απο 30 βαθμούς; Απλά θα αποφεύγετε τις μεσημεριανές ώρες στον δρόμο.

Μπορείτε με το αυτοκίνητο να κάνετε τον γύρο της Τοσκανης με βάση την Φλωρεντια, δλδ ημερήσιες που είναι παρα πολυ ωραία!!

Ταλαιπωρία είναι πολυ υποκειμενικό να πεις ότι είναι! Κάποιοι θεωρούν ταλαιπωρία ακόμα και μια βόλτα ή ένα μπάνιο στη θάλασσα με το μωρο, κάποιοι όχι. Όταν ταξιδευεις με μωρα οποιαδήποτε ηλικίας πάντα ταλαιπωρία είναι. Οσο μικρότερα όμως τόσο καλύτερα! Πέρυσι ήταν το πιο εύκολο καλοκαίρι που η κόρη μου δεν περπατούσε, φέτος ούτε που θέλω να σκέφτομαι τι με περιμένει!!!!

Εγω πάντως θα πήγαινα στη θέση σου!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Να πάτε!

-έιναι πολύ πιο εύκολο να ταξιδεύεις με ένα μικρό μωρό <1 έτους παρά με παιδάκι 1-3 ετών (μετά τα 3 αρχίζει να γίνεται πάλι ευκολότερο)

-Αν οι διαδρομές με το αυτοκίνητο είναι ημερίσιες υπολογίστε περισσότερο χρόνο γιατί σίγουρα θα χρειαστει 1 ή περισσότερες στάσεις.

-Ένα μωρό 6,5 μηνών δεν θα πάθει απολύτως τίποτα αν για 10 μέρες ΔΕΝ φάει μεσημεριανό αλλά φάει κανονικά τα φρουτάκια του και ίσως κάποια κρέμα και φυσικά περισσότερο γάλα. Πάρα πολλά μωρά στην ίδια ηλικία αρνουνται κατηγορηματικά να φάνε στερεές.

-Η Φλορεντία είναι πολύ όμορφη πόλη (και πολύ φιλική για μωρά σε καρότσι) και εφόσον θα είστε και με αυτοκίνητο μπορείτε να κάνετε πολύ όμορφες διαδρομές στην Τοσκάνη.

-Η ζέστη δεν είναι περισσότερη από την Ελλάδα αλλά έχει αρκετή υγρασία και γενικά δροσίζει το βράδυ.

-ΕΧΕΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!!!! λόγω του ποταμιού.

KbCJp2.pngEYukp3.png

εμείς μείναμε εδώ http://www.booking.com/hotel/it/relais-piazza-signoria.el.html?aid=311101;label=home-IeV8w5ksNLay6x9Jk1s9XgS2626025327%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=844b4375990ef06c52a2f83c36a6c2a8;dcid=1

έχει και κουζίνα οπότε ίσως σε βολέει στο θέμα του φαγητού του παιδιού.

Σκέψου και την εναλλακτική να πάτε αεροπορικώς Ρώμη, ταξί στο σταθμό των τραίνων και μετά Φλωρεντία, εμείς έτσι σε 4-5 ώρες είχαμε φτάσει από Θεσσαλονίκη-Φλωρεντία. Και οικονομικά και ξεκούραστα.

Και μετά μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο εκεί και να τριγυρίσετε όπου θέλετε Τοσκάνη κλπ.

Να τονίσω ότι το φαγητό είναι θεϊκό και η αγορά καταπληκτική!

• 2 weeks later...

εγώ στη θέση σου θα πήγαινα. Το μωράκι μου είναι 8 μηνών και έχει ήδη πάει 2 φορές Παρίσι και 1 φορά Καναδά (υπερατλαντικό δηλαδή). Στο Παρίσι περάσαμε πολύ καλά, δεν μας κούρασε καθόλου. Και στον Καναδά καλά ήτανε αλλά έπαθε τζετ λαγκ λόγω διαφοράς ώρας και τώρα στην Ελλάδα είναι ανήσυχο. Μπορείς να ακολουθείς όσο μπορείς το πρόγραμμά του και να του δίνεις βαζάκια για τα γεύματα που πρέπει. Εγώ της είχα πάρει το Μοσχάρι λαχανικά της Νεστλέ και της άρεσε πολύ!! Στο καρότσι αν κάθεται γενικώς θα κάθεται και στο ταξίδι. Νομίζω ότι πρέπει να πάτε!!! αλλά η αλήθεια είναι ότι οι διακοπές με το μωρό δεν θα είναι ποτέ ό[ως ήταν οι διακοπές πριν.

Διαφημίσεις

-Δεν τρώει βαζάκια, οπότε έχουμε κάποιο πρόβλημα με το μεσημεριανό (κρέας+λαχανικά), εκτός αν βρούμε κάποια λύση πχ να μας μαγειρεύουν κάτι στο ξενοδοχείο

Ευχαριστώ!

καλημερα,

σιγουρα σε ολο το ταξιδι το μωρο δεν θα ειναι παντα παναγια,αν και θα το θελαμε πολυ....,και θα κλαψει και θα κουραστει και θα γκρινιαξει.αλλα κατα τη γνωμη μου ειναι ολα μεσα στο προγραμμα.αν θελετε να πατε να πατε και ολα θα τα αντιμετωπισεις.απο τη στιγμη που θα πας ευρωπη ολα ειναι ευκολα.θα βρεις τα παντα.οσο για το φαγητο θα σου πω μονο οτι αν δεν τρωει βαζακια η λυση η καλυτερη το καλοκαιρι ειναι το γαλα σε σκονη,δεν ξερω τι γαλα του δινεις αλλα με αυτο εχεις ενα θερμο με νερο και τη σκονη σου και εισαι ετοιμη...στο καραβι θα τα βρεις ολα στις καφετεριες αλλα και επειδη νομιζω ειναι βραδυ το καραβι μαλλον θα κοιμηθητε.αν μεινεις σε ξενοδοχειο με κουζινουλα μπορεις να τα κανεις ολα εκει να πηγαινεις σουπερ και να τρωτε εκει.θα σου μονο για την ιταλια να ξερεις ,ο αντρας μου ειναι ιταλος και μενουμε εκει το χειμωνα,οτι παιζει πολυ βαζακι....δλδ τοσα βαζακια δεν θα εχεις ξαναδει σε σουπερ μαρκετ...τα παντα ειναι σε βαζακι!!!!!η παιδιατρος που μας βλεπει εκει μας συνεστησε κιολας τα βαζακια με κρεας,ψαρι μα με τα παντα σου λεω,γιατι ειναι πιο ελεγμενα.αλλα και με μαμαδες φιλες μου ιταλιδες ολες αυτα δινουν.να σου πω εμεις δεν εχουμε αυτη τη φιλοσοφια εδω αλλα εγω τα εδινα αρκετα στο μικρο μου ειδικα οταν ημασταν εξω.δεν εχουν καμια σχεση με τα εδω βαζακια ειναι πανοστιμα .....ειλικρινα δεν εχω ξαναφαει πιο νοστιμο ετοιμο φαγητο.οι 2 καλυτερες μαρκες εαν σε ενδιαφερ ειναι melin και plasmon....θα βρεις μεχρι και παρμεζανα με μακαρονακι...τι να σου λεω τωρα..επισης να σου πω οτι βρισκεις σχεδον ολα τα γαλατα οπως και εδω.επισης το γαλα της plasmon το εδινα στον δικο μου εκει που εδω πινει το aptamil...αν θες κατι αλλο που μπορει να ξερω μιας και μενουμε εκει μπορεις να με ρωτησεις..απλα θα σου συστηνα να σκεφτεις και τη λυση του αεροπλανου για να γλυτωσεις 2 μερες ταξιδι....για να παρεις κουραγιο απλα σου λεω...με 6 μηνων μωρο...χανια-αθηνα (10 ωρες με καραβι)..αθηνα -πατρα(2,5 ωρες με αμαξι)..πατρα - brindisi(16 ωρες με καραβι)....brindisi-lecce (1,5 ωρα με αμαξι)....χμμμμ???....και τα πηγαμε αρκετα καλα μπορω να πω δεδομενου οτι εχω ενα πολυ ανησυχο και γκρινιαρικο μωρο....ζωη να χει!!!!:-P

• 1 month later...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας που ομόφωνα μας συμβουλέψατε να πάμε.

Τελικά δεν πήγαμε. Είχαμε αγοράσει τα ακτοπλοϊκά εισητήρια, είχαμε κάνει την κράτηση του ξενοδοχείου και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας τα ακυρώσαμε.

Το μωρό μας τότε ήταν πολύ δύσκολο. Δεν καθότανε ούτε στο καρότσι, ούτε στο αυτοκίνητο στο καρεκλάκι, ούτε απασχολούτανε μόνο του.

Πήαμε Χαλκιδική, μια απόσταση 3 ωρών με το αυτοκίνητο, κοιμήθηκε 2 ώρες και 10 λεπτά από την ώρα που ξύπνησε έκλαιγε ασταμάτητα για 45 λεπτά περίπου μέχρι που φτάσαμε..

Δε χαιρόμασταν που θα πηγαίναμε ταξίδι, ούτε ανυπομονούσαμε να πάμε με τέτοιες συνθήκες.

Από τότε βέβαια άλλαξαν αρκετά: Αφήσαμε το μωρό που έκλαιγε αναιτιολόγητα από τότε που γεννήιηκε σχεδόν να κλαίει 2-3 50λεπτα, μέχρι που σταματούσε μόνο του και έστρωσε. Τώρα είμαστε σε κατάσταση που μπορούμε να το αφήσουμε, αφού ηρέμησε πολύ και να πάμε μόνοι μας.

Έτσι, σε 20 ημέρες φεύγουμε μόνοι μας για το ίδιο περίπου ταξίδι (1 βράδυ στο πλοίο,4 βράδυα Φλωρεντία, 3 στη Βενετία και ένα στο Βελιγράδι)!

Σας ευχαριστώ και πάλι!