Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΟΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ

Recommended Posts

ΑΛΛΑΞΑ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΠΕΝΥ ΣΕ ΠΕΠΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ!ΛΟΙΠΟΝ,ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥΘΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ,ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ...ΘΑ ΠΑΡΕΙ 2 ΟΝΟΜΑΤΑ,ΕΙΡΗΝΗ -ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΑΖΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΙΡΗΛΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΡΕΛΕΝΑ.ΠΟΙΟ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ?ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΛΛΗΜΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ,ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΘΗΝΑ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΝΗΣΙ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...!ΤΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!

Διαφημίσεις

• Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ΑΛΛΑΞΑ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΠΕΝΥ ΣΕ ΠΕΠΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ!ΛΟΙΠΟΝ,ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥΘΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ,ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ...ΘΑ ΠΑΡΕΙ 2 ΟΝΟΜΑΤΑ,ΕΙΡΗΝΗ -ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΑΖΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΙΡΗΛΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΡΕΛΕΝΑ.ΠΟΙΟ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ?ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΛΛΗΜΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ,ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΘΗΝΑ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΝΗΣΙ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...!ΤΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!

Eιρηλενα δαγκωτο!!!Και επισης ειναι και πολυ ομορφο.Οσο για αθηνα η νησι θα προτιμουσα εκει που μενετε για να ειστε πιο ανετα.Να το χαιρεστε το κοριτσακι σας!!!

adEup3.png

νονά και γιαγιά !!!!!!!!!! Σούπερ !!!! Μου αρέσει το Ειρηνέλα, και εμείς νησί θέλαμε...............:lol: είναι απλά τέλεια !!!!!!!!! Αλλά λόγω κρίσης δεν θα ερχόταν κανείς :(.............και ειδικά απο το σόι μου, το άλλο το σοι είναι η καταγωγή τους απο εκεί οπότε θα ήταν όλοι εκεί, με αποτέλεσμα να μείνω μόνη μου. Οπότε αποφασίσαμε Αθήνα.

ΛΟΙΠΟΝ,Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ,Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΙΡΕΛΕΝΑ,ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ,ΕΙΡΗΝΗ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΡΗΛΕΝΑ.Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ...ΕΓΩΙΣΜΟΙ...Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΟΜΑΣΤΕ ,ΕΚΕΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ(ΑΓΟΡΙ).ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΘΗΝΑ,ΕΔΩ ΜΕΝΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ.ΠΑΛΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ,ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ?ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ,ΕΙΡΗΝΗ,ΤΟ ΕΙΡΗΝΗ ΣΚΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΛΛΑ,ΕΙΠΑΜΕ ,ΕΓΩΙΣΜΟΙ...!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΝΑ ΚΑΙ ΜΑΜΑ ΑΣΤΟ,ΒΑΛ,ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ,ΑΛΛΑ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ...!

Διαφημίσεις

Και τα δύο είναι όμορφα ονόματα, ακούγονται πολύ ωραία. Ο συνδιασμός μεταξύ των δύο δεν μου αρέσει. Χωρίς παρεξήγηση, η γνώμη μου είναι. Να σου ζήσει το παιδάκι σου!

Λένε την κόρη μιας φίλης μου Ειρηλένα και πάντα μου άρεσε σαν όνομα. Φαντάζομαι ότι θα την βαφτίσετε Ειρήνη-Ελένη και θα τη φωνάζετε Ειρηλένα; Αν είναι έτσι, δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να αρχίσετε να την φωνάζετε Ειρήνη, Ρένα, Ελένη, Λένα, Έλενα κ.ο.κ. Βάφτιση κι εγώ προτιμώ κοντά στον τόπο κατοικίας, είναι και βολικό αλλά πιο σωστό "θεολογικά". Αλλά αν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε με τον άντρα σου, σας προτείνω να το παίξετε κορώνα-γράμματα, είναι καλύτερα από το να αναλωνόσαστε με τσακωμούς. Τη μικρή γιατί θα τη βαφτίσει η μητέρα σου; Με τίποτα δεν θα το ήθελα αυτό.

Little monkey,εχεις δικιο,ούτε εγώ το ήθελα,να βαφτίσει η μαμά μου το παιδι μου,όμως,δεν πρότεινε κανείς, 2 φίλες μου είπαν ότι θα ήθελαν αλλά αδυνατούσαν για οικονομικους λόγους.Σκέφτηκα ότι θα έφερνα σε δύσκολη θέση το ατομο που θα του το πρότεινα,άσε που δεν είδα προθυμία ούτε καν ευαισθησία αλλά ούτε και την ερώτηση για το΄θέμα της βάπτισης.Μας φαίνεται περίεργο, των γονιών μου και μένα να γίνει η μαμά νονά αλλά ,δυστυχώς,περιμέναμε αρκετά μπας και...εγώ έλεγα να είναι κάποια φίλη με παιδιά να κάνουν αργότερα παρέα τα παιδιά μας ,με κοινές ανησυχίες...όνειρα...Το όνομα θα είναι Ειρήνη-Ελένη,όπως έγραψα και στο προήγούμενο μήνυμα,έτσι θα βαφτιστεί η μικρή μας.Οσο για τη σύμπτηξη των ονομάτων,είναι ασυνήθιστα και τα δυο ονόματα,Ειρηλένα και Ειρέλενα,εδώ προσπαθούν να ικανοποιηθούν και οι 2 πλευρές αλλά η μαμά μου-Ειρήνη-θα είναι αδικημένη ,εφόσον επικρατήσει το Ειρ-έλενα!Σκέφτομαι να της προτείνω να την φωνάζει ,όταν θα είναι οι δυο τους Ειρηλένα,το Ειρέλενα δεντης αρέσει,αχ!

Το Ειρέλενα ούτε κι εμένα μου αρέσει για να είμαι ειλικρινής και δεν το έχω ξανακούσει κιόλας. Γιατί δεν προτείνετε εσείς σε κάποιον φίλο ή συνάδελφο να γίνει νονός; Κρίμα είναι να έχει το παιδί νονά και γιαγιά 2-σε-1. Αν μεθαύριο κάνετε άλλο ένα παιδάκι που θα έχει μια καταδική του νονά, η μεγάλη σας θα ζηλεύει που η νονά της είναι και γιαγιά τους. Αν το θέμα είναι οικονομικό, μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς, άλλωστε δεν είναι ανάγκη να πάρετε ακριβά πράγματα. Πάντως να ξέρεις πολλοί που ίσως θέλουν να βαφτίσουν δεν το λένε για να μην φέρουν το ζευγάρι σε δύσκολη θέση. Προτιμούν να τους το προτείνουν.

οντως ειναι ωραια ονοματα και τα δυο ξεχωριστα αλλα ο συνδυασμος δεν μου ακουγεται και εμενα πολυ ευηχα....να σου ζησει η μικρουλα σου.

Διαφημίσεις

ΛΟΙΠΟΝ,Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ,Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΙΡΕΛΕΝΑ,ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ,ΕΙΡΗΝΗ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΡΗΛΕΝΑ.Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ...ΕΓΩΙΣΜΟΙ...Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΟΜΑΣΤΕ ,ΕΚΕΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ(ΑΓΟΡΙ).ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΑΘΗΝΑ,ΕΔΩ ΜΕΝΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ.ΠΑΛΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ,ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ?ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ,ΕΙΡΗΝΗ,ΤΟ ΕΙΡΗΝΗ ΣΚΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΛΛΑ,ΕΙΠΑΜΕ ,ΕΓΩΙΣΜΟΙ...!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΝΑ ΚΑΙ ΜΑΜΑ ΑΣΤΟ,ΒΑΛ,ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ,ΑΛΛΑ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ...!

να ρωτησω το πρωτο παιδι απο ποια μερια εχει παρει ονομα?γιατι αν ειναι παλι απο του μπαμπα τωρα δικαιουσαι εσυ να το πεις σκετο ειρηνη.και αφου η πρωτη βαφτιση ειχε γινει παλι εκει που ηθελε ο μπαμπας τωρα παλι πρεπει εσυ να διαλεξεις:rolleyes:να μην το καταπιεις, να συζητησετε οι δυο σας πολιτισμενα και να του εξηγησεις αυτα που λες και σ'εμας.εμεις θα δωσουμε ενα ασχετο ονομα γιατι δεν θελω να βαλω την πεθερα μου κ της μαμας μου ειναι συνηθισμενο.ο αντρας μου πριν καποια χρονια ελεγε αν κανω κοριτσι θα το βγαλω .....(ονομα πεθερας)εγω του απαντουσα αν το κανεις με καμια αλλη βγαλτο και αφροξυλανδη τι με νοιαζει.με μενα αν το κανεις ξεχασε το,εμενα μ'αρεσουν αλλα ονοματα. μια δυο τρεις το πηρε το μνα κ τωρα μονος του διατυμπανιζει οτι θα δωσουμε ενα ονομα που θα μας αρεσει για το μωρο.και το ονομα αυτης Δαναη...;)

οσον αφορα νονο αν βοηθησετε κι εσεις λιγο οικονομικα μηπως καποιος δεχτει?παντως αν ψαχτεις υπαρχουν οικονομικα πακετα και οικονομικοι σταυροι.αν θες πες μου να σου στειλω πμ απο εκει που πηραμε τα βαφτιστικα της μικρης και θα κανουμε και τις μπομπονιερες,ειναι πολυ οικονομικα.

και εμενα το Ειρηλενα μου αρεσει καλυτερα,στο αλλο μου ακουγετε πολυ το ρε (Ειρελενα) και μου κανει καπως........μπορεις εσυ να το πεις σε μια φιλη σου και να κανετε μια απλη βαφτιση,οικονομικη και ολα μια χαρα!!!

υπαρχη θεμα εδω με την βαπτιση να παρεις ομορφες ιδεες και οικονομικες!!!

apHGp3.png

Καλησπερα σας ψαχνουμε με τον αντρα μου μιακαλη οικογενεια να βαφτισουμε το μωρακι τους.αν εχετε ακουσει κατι πεστε μου σε π.μ. σας ευχαριστω παρα πολυ.ειμαστε νιοπαντροι και ελληνες.;)

ΚΕΡΕΛΑ ΚΑΙ ΡΙΑ84,ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!Irene1984,O ΥΖΥΓΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ,ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ0-ΑΓΟΡΙ-ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΕ Η ΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙ ΠΙΑ.ΕΤΣΙ,ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΕΙΡΕΛΕΝΑ!ΕΤΣΙ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ...ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΞΕΓΛΙΣΤΡΟΥΝ!ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ!ΤΙ ΚΡΙΜΑ!ΤΟ ΕΙΡΕΛΕΝΑ ΜΠΟΡΩ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ;ΤΗ ΝΟΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙ,ΝΟΝΑ Η ΓΙΑΓΙΑ;

Διαφημίσεις

ΚΕΡΕΛΑ ΚΑΙ ΡΙΑ84,ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!Irene1984,O ΥΖΥΓΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ,ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ0-ΑΓΟΡΙ-ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΕ Η ΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙ ΠΙΑ.ΕΤΣΙ,ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΕΙΡΕΛΕΝΑ!ΕΤΣΙ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ...ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΞΕΓΛΙΣΤΡΟΥΝ!ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ!ΤΙ ΚΡΙΜΑ!ΤΟ ΕΙΡΕΛΕΝΑ ΜΠΟΡΩ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ;ΤΗ ΝΟΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΕΙ,ΝΟΝΑ Η ΓΙΑΓΙΑ;

ναι αλλα παλι οτι θελει ο αντρας σου θα γινει?δηλαδη εσενα δεν σε υπολογιζει που του λες τι θελεις και κοιταει να μην στεναχωρηθει η μαμα του?εσυ δηλαδη δεν στεναχωριεσαι με ολα αυτα?μωρε αν το κοριτσακι μετα εχει συνηθισει σ'ενα ονομα πως θα το αλλαξεις?εχω μια γνωστη που ολοι φωναζουν το παιδι με το ονομα του κι αυτη του εχει ενα υποκοριστικο που δεν ταιριαζει καν με το ονομα.και μου λεει το παιδακι κυρια ειρηνη εμενα τελικα πως με λενε?τι να του πω ομως?

τωρα για το νονα ή το γιαγια τι να σου πω?μαλλον γιαγια:shock:

Εγώ νομίζω ότι καλό είναι να "παντρεύονται" 2 ονόματα άμα ταιριάζουν.. π.χ το Μαρία Ελένη γίνεται ωραίο "Μαριαλένα" .. εμένα προσωπικά, σορρυ αλλα δεν μου αρέσει κανένα ούτε το Ειρηλένα και σε καμία περιπτωση το Ειρελενα... εγώ αν ήθελα να βάλω και τα 2 ονόματα θα φώναζα το παιδί Ειρήνη που ειναι πολύ όμορφο όνομα.... τα άλλα και τα 2 μου κάνουν πολύ ξενόφερτα και κακόηχα.. προσωπική μου άποψη.. το Ειρήνη είναι πολύ όμορφο για να το "χαλάσεις".. επίσης και εγώ δεν θα ήθελα την μαμά μου για νονά... θα πρότεινα σε φίλη και στην τελική αν ειχε οικονομικό θέμα μοιραζόμασταν τα έξοδα.... όσο για το μέρος σίγουρα ο τόπος κατοικίας βολεύει.. το νησι όμως εχει και αυτό την χάρη του...με το καλό η βάπτιση

Boubou_4,μ'αρέσει που προτιμάς το Ειρήνη.Irene1984,το ξανασυζητήσαμε.Του είπα ότι εγώ θα την φωνάζω Ειρηλένα για να ακούγεται και το όνομα της μαμάς μου,μου λέει ότι όταν μεγαλώσει θα το αλλάξει,παρηγοριά στον άρρωστο..!Το Ειρήνη είναι το δεύτερο όνομα της μαμάς μουκαι δεν την φωνάζουμε μάυτό,οπότε,να τιμήσει τη μαμά του που ζει-Ελένη-με το Ειρέλενα και με την γιορτή αντίστοιχα.Ολα αυτά γιατί είναι μοναχοπαίδι και,για μένα,μεγάλος εγωιστής,εκεινος θεωρει ότι είναι δίκαιος.Εγώ έχω ένα αδελφό ανύπαντρο,ποντάρει,λοιπόν,ότι εκείνος θα βγάλει το όνομα της μαμάς-Ειρήνη-άμα παντρευτεί.

Sogni d'oro,αδελφή δεν έχουμε ούτε κουνιάδα,όσο για ξαδέλφη,άστο,είμαστε όλοι ξένοι και,αποδεικνύεται με το πέρασμα του χρόνου,μόνο για τους τύπους.Κόμπλεξ,ειρωνίες,σπόντες,σχεδόν ανύπαρκτη επικοινωνία,μόνο οι γονείς τους-θείοι/ες δείχνουν λίγο πιο ζεστοί κι αυτό με τα χίλια ζόρια...οι φίλοι δεν έδειξαν ενδιαφέρον.Ούτε εγώ ήθελα τη μαμά μου αλλά μια φίλη,ίσως νιόπαντρη,με παιδάκια μικρά...και μετά ξύπνησα!Τι να πώ?Πρωτάκουστο και παράξενο,κι αυτό με το όνομα πάλι,τι σου λέει?Συμπέρασμα,μάλλον,ο μπαμπάς μας είναι ένας,ακόμα,εγωιστής...οι άλλοι μπαμπάδες,άραγε,έτσι είναι;

Το Ειρήνη είναι το δεύτερο όνομα της μαμάς μουκαι δεν την φωνάζουμε μάυτό,οπότε,να τιμήσει τη μαμά του που ζει-Ελένη-με το Ειρέλενα και με την γιορτή αντίστοιχα.Ολα αυτά γιατί είναι μοναχοπαίδι και,για μένα,μεγάλος εγωιστής,εκεινος θεωρει ότι είναι δίκαιος.Εγώ έχω ένα αδελφό ανύπαντρο,ποντάρει,λοιπόν,ότι εκείνος θα βγάλει το όνομα της μαμάς-Ειρήνη-άμα παντρευτεί.

Τώρα για να λέμε του στραβού το δίκιο, δεν είναι και τελείως παράλογος ο άντρας σου. Αφού ο ίδιος είναι μοναχοπαίδι και εσύ έχεις αδερφό που δεν έχει κάνει ακόμα παιδιά, η λογική των παραδόσεων λέει να μπει το όνομα της πεθεράς σου.

Προσωπικά δεν μου αρέσει το Ειρέλενα, στη θέση σου θα έβαζα Ειρηλένα ή Ελένη. Και αντί να τσακώνομαι με τον άντρα μου, θα το έπαιζα κορώνα-γράμματα και θα ξεμπέρδευα. Είναι τόσο μεγάλη ευλογία το να έχεις παιδιά υγειή και αρτιμελή που πραγματικά το θεωρώ κρίμα να τσακώνονται οι γονείς για το όνομα.

Το πώς θα τη φωνάζετε όταν μεγαλώσει, μην το δένετε κόμπο. Για 5-10 χρόνια ακόμα θα αποφασίζετε εσείς. Μετά θα τη φωνάζετε όπως θέλει αυτή.

Τη γιαγιά δεν θα την έκανα νονά. Η νονά είναι πολύ σημαντική για το παιδί και δεν είναι σωστό να τη μοιράζεται με το αδερφάκι του. Επίσης θα με απασχολούσε το πώς θα ένιωθε το παιδί σε περίπτωση απώλειας της γιαγιάς-νονάς.

Γιατί δεν κάνεις νονό τον αδερφό σου; Ή κάποια ανύπαντρη φίλη;

Εχεις δίκιο,Little monkey,ιδίως άμα έχεις δυσκολευτεί να αποκτήσεις τα παιδιά.Ο αδελφός μου λείπει,λόγω δουλειάς,εκτός Ελλάδας.Οι φιλες μου παρόλο που είναι οι πιο πολλές ανύπαντρες δεν έχουν δείξει την ανάλογη διάθεση,Στο παρελθόν με το προηγούμενο μου παιδί είχα προτάσεις που τώρα που τις ρώτησα έπεσαν στο κενό ή βάπτισαν και δεν ήθελαν΄ούτε οι κουμπάροι μας.Τα περί απώλειας μου τα τόνισε και η μαμά μου αλλα΄ποιος ξέρει,ανεξαρτήτως ηλικίας,τι του επιφυλλάσει η ζωή?Μα,και η μαμά μου περιμένει μπας και το ζητήσει καμιά φίλη,αλλά δεν..Οι διπλοί ρόλοι-νονά και γιαγιά δε μου πηγαιναν ποτέ και τους καυτηρίαζα,όταν τους συναντούσα,τώρα το λούζομαι εγώ..!Αμαυρώνουμε το ιερό αυτό μυστήριο με τις μικρές μας επιθυμίες!Είμαι υπερβολική?

Είμαι υπερβολική?

Νομίζω ότι ναι, και μάλλον το ξέρεις ;) Αλλά ΟΚ, δεν είσαι η μόνη.

Τι σημασία έχει που ο αδερφός σου είναι στο εξωτερικό; Εννοείς ότι δεν μπορεί να έρθει για τα βαφτίσια;

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να ρωτήσεις φίλους και γνωστούς αν ξέρουν κάποιον που ενδιαφέρεται να βαφτίσει. Μπορεί κάποιος να βρεθεί! Δεν είναι ανάγκη να είσαστε φίλοι, αυτό που μετράει στο νονό είναι να είναι διατεθειμένος να πάρει σοβαρά το ρόλο του.