Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Πριν από 3-4 ώρες, έβραζαν στην κουζίνα μανιτάρια και επειδή τα ξέχασα για λίγο, στην κουζίνα πετούσαν λάδια έξω από την κατσαρόλα, και έτσι όπως έμπαινε η κόρη μου, της έπεσε καυτό λάδι στο χέρι. Μου είπε ότι δεν την πονάει. Της έβαλα πάγο και της έμεινε μια μικρή, ανοιχτή κόκκινη (σαν χρώμα) "γρατζουνιά". Τι να κάνω; Επειδή είναι μικρή η "γρατζουνιά", σκέφτομαι ότι, θα της φύγει με τον καιρό. Είναι σωστό αυτό που λέω; Τι να κάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

obPzp3.pngB00Hp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας! Πριν από 3-4 ώρες, έβραζαν στην κουζίνα μανιτάρια και επειδή τα ξέχασα για λίγο, στην κουζίνα πετούσαν λάδια έξω από την κατσαρόλα, και έτσι όπως έμπαινε η κόρη μου, της έπεσε καυτό λάδι στο χέρι. Μου είπε ότι δεν την πονάει. Της έβαλα πάγο και της έμεινε μια μικρή, ανοιχτή κόκκινη (σαν χρώμα) "γρατζουνιά". Τι να κάνω; Επειδή είναι μικρή η "γρατζουνιά", σκέφτομαι ότι, θα της φύγει με τον καιρό. Είναι σωστό αυτό που λέω; Τι να κάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Θα σου πρότεινα μπεπανθόλ ροζ που είναι για εγκαύματα..Ρώτα και τον φαρμακοποιό όμως (πάρε και τη μικρή μαζί)...

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

πρεπει να βαλεις καμια κρεμα για εγκαυματα κ μετα σιγα σιγα αναπλαθεται το δερμα κ εξαφανιζεται το σημαδι!αν δεν ειναι σοβαρο εγκαυμα βαλε η πεπανθολ η οδοντοκρεμα!!

Καλά έκανες και της δρόσισες το έγκαυμα, είναι η πρώτη βοήθεια.

Θα σου έλεγα κι εγώ κάποια κρέμα τύπου bepanthol. Καλύτερα στο φαρμακοποιό όπως είπε και το χριστινάκι.

Μην ανησυχείς, λογικά θα φύγει! ;)

2IW7p3.png

xwifp2.png

πρεπει να βαλεις καμια κρεμα για εγκαυματα κ μετα σιγα σιγα αναπλαθεται το δερμα κ εξαφανιζεται το σημαδι!αν δεν ειναι σοβαρο εγκαυμα βαλε η πεπανθολ η οδοντοκρεμα!!

Συγγνώμη αλλά η οδοντόκρεμα είναι λάθος γιατροσόφι γιατί θα το κάψει περαιτέρω...Καλύτερα μπεπανθόλ που είναι ειδική για τα εγκαύματα...

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Διαφημίσεις

Συγγνώμη αλλά η οδοντόκρεμα είναι λάθος γιατροσόφι γιατί θα το κάψει περαιτέρω...Καλύτερα μπεπανθόλ που είναι ειδική για τα εγκαύματα...

Επίσης κατ'άληλη ειναι η fucidin για εγκαυματα.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Ένα γιατροσόφι που μου είπε ο δερματολόγος, αλλά θέλει άμεση εφαρμογή στο έγκαυμα είναι το ασπράδι αυγού.

Περιέχει μια μαλακτική ουσία και δεν αφήνει την περιοχή να ξεραθεί.

Σπας ένα αυγό, χωρίζεις κρόκο από ασπράδι και αλείφεις μια καλή ποσότητα ασπραδιού πάνω στην καμμένη περιοχή. Αυτό ξεραίνεται, γιατί απορροφάται η υγρασία του από την τραυματσιμένη περιοχή και κάνει ένα πράγμα σαν μεμβράνη επάνω. Όταν γίνει έτσι, αφαιρείς τη μεμβράνη και ξαναβάζεις ασπράδι...2-3 φορές.

Μετά η περιοχή δεν πρέπει να ξεραθέι. Έτσι βάζεις bepanthol κόκκινη για εγκαύματα (και τατουάζ!!!). Υπάρχει επίσης και μια αλοιφή με μέλι που βοηθά στα εγκαύματα

Ένα γιατροσόφι που μου είπε ο δερματολόγος, αλλά θέλει άμεση εφαρμογή στο έγκαυμα είναι το ασπράδι αυγού.

Περιέχει μια μαλακτική ουσία και δεν αφήνει την περιοχή να ξεραθεί.

Σπας ένα αυγό, χωρίζεις κρόκο από ασπράδι και αλείφεις μια καλή ποσότητα ασπραδιού πάνω στην καμμένη περιοχή. Αυτό ξεραίνεται, γιατί απορροφάται η υγρασία του από την τραυματσιμένη περιοχή και κάνει ένα πράγμα σαν μεμβράνη επάνω. Όταν γίνει έτσι, αφαιρείς τη μεμβράνη και ξαναβάζεις ασπράδι...2-3 φορές.

Αυτο ειναι και το καλυτερο το εχω κανει και εγω στην κορη μου και δεν αφησε ουτε σημαδι

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Αυτο ειναι και το καλυτερο το εχω κανει και εγω στην κορη μου και δεν αφησε ουτε σημαδι

Και να πούμε ότι η οδοντόκρεμα που που συνιστάται συχνά περιέχει καυστικές ουσίες που ενώ μπορεί να δροσίζει αρχικά, τελικά κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο κάψιμο.

Ομοίως και η ντομάτα που περιέχει οξύ.

Αν δεν υπάρχει αυγό εύκολο, τρεχούμενο δροσερό νερό είναι το καλύτερο.

Και βέβαια, αν μιλάμε για "καλό" κάψιμο....γιατρός! Αυτά είναι πρώτες βοήθειες....

Διαφημίσεις

Γιατί να μην μπαίνει...

Αν δεν είναι γερό κάψιμο (και εννοώ με μαγάλη και βαθιά φουσκάλα).... Στη χειρότερη, αν έχει φουσκαλίτσα θα σπάσει και απλά μετά θα την καθαρίσεις καλά...

Κεραλοιφή ή helixderm τα τοπ για εγκαυματα.Επίσης αν ειναι μεγαλη φουσκαλα και σκάσει επικοινωνία με παιδιατρο. Προσπαθησε να μη σκάσει.

rQGhp3.png