Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

frisolac comfort για βρεφη με γαστροοισοφαγικη παλινρομηση

Recommended Posts

Vazelaki να σε ρωτήσω κάτι μιας κ πίνουμε το ίδιο γάλα? Το έχετε αλλάξει τώρα με κάποιο άλλο? Γενικά ο παιδίατρός σας τι λέει σ'εσάς? Η παλινδρόμηση περνάει κάποια στιγμή ή την έχουν για πάντα τα μωρά μας?Επίσης έχω ένα θέμα με το πως να το φτιάχνω, γιατί συχνά μου σβολιάζει κ δεν τρώει η μικρή.

Σορρυ που σε ζάλισα αλλά καταλαβαίνεις..

Διαφημίσεις

Vazelaki να σε ρωτήσω κάτι μιας κ πίνουμε το ίδιο γάλα? Το έχετε αλλάξει τώρα με κάποιο άλλο? Γενικά ο παιδίατρός σας τι λέει σ'εσάς? Η παλινδρόμηση περνάει κάποια στιγμή ή την έχουν για πάντα τα μωρά μας?Επίσης έχω ένα θέμα με το πως να το φτιάχνω, γιατί συχνά μου σβολιάζει κ δεν τρώει η μικρή.

Σορρυ που σε ζάλισα αλλά καταλαβαίνεις..

Γεια!! Και εμας ο μικρουλης είχε μεγάλο πρόβλημα παλινδρόμησης. Το πρόβλημα σταμάτησε όταν ξεκίνησε τις στερεες τροφές (π.χ κρέμα). Εμεις το αλλάξαμε κάποια στιγμή σε frisomel. Το frisolac το χρησιμοποιούσαμε μαζί με το almiron (μισό μισο) και έτσι δεν σβολιαζε. Απλώς θέλει παρα πολυ καλό ανακάτεμα.

Ρε συ xara, το ανακατεύω όσο δεν φαντάζεσαι! Αλλά αν π.χ., σταματήσει για κάποια λεπτά να τρώει, για να ρεφτεί λίγο κτλ., αυτό πήζει κ δεν επανέρχεται ότι κ αν κάνω. Εντωμεταξύ, εάν το κάνω μίξη με κάποιο άλλο γάλα κ γίνει αραιό, τρέχει πολύ κ δεν το θέλει!!Καλό? Μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα!

Άσε που την κρέμα δεν θέλει ούτε να την δει..

Γεια σας κορίτσια,

και εμένα η μπουμπούκα έχει πολύ έντονη παλινδρόμηση, και μου έκανε και οισοφαγίτιδα :cry: . Ο γιατρός μου είπε να της δώσω το novalac ar αλλά δοκίμασα και το frisolac comfort και της άρεσε καλύτερα, οπότε της δίνω αυτό. Ως προς το σβόλιασμα έχω παρατηρήσει οτι αν φτιάξω το γάλα όταν το νερό είναι ακόμα καυτό και μετά το κρυώσω, σβολιάζει πολύ. Εγώ έχω 2 θερμός (1 με καυτό νερό και ένα με νερό που το έχω αφήσει να κρυώσει) και βάζω το 1/3 καυτό και τα 2/3 δροσερο. Έτσι δεν μου σβολιάζει καθόλου και είναι αμέσως στην ιδανική θερμοκρασία για να το πιει το μωρό, χωρίς να χρειάζεται να καθυστερήσω για να το κρυώνω και αυτή να κλαίει επειδή πεινάει. Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας βοηθήσει. Πώς πάτε με την ΓΟΠ; Εμάς μας ταλαιπωρεί πολύ.

Και εμεις που πιναμε αυτο επρεπε να μην ειναι καυτο!Αλλα ζεστο γουτε χλιαρο ομως για να μην σβολιαζει και επισης εγω ειχα ενα μικρο ποτηρακι εβαζα λιγο νερο ολη την δωσει ανακατευα το εκανα κανονικο και μετα στο μπιμπερο. Φυσικα ολα αυτα τα αποστειρωνα.Τουλαχιστον δεν σβολιαζε ετσι και δεν μπουκωνε η τρυπα της θηλης ωστε να χουμε δραματα αν δεν ετρεχε γαλα. Επισης και θηλη με μεγαλυτερη ροη γιατι ειναι πηκτο.

Διαφημίσεις

Και εμεις το Frisolac χρησιμοποιουσαμε και στο 6μηνο το αλλαξαμε και πινουμε το Frisomel. Δεν μου σβολιαζει ποτε γιατι βαζω νερο κατευθειαν στην θερμοκρασια που ειναι να το πιει!!! Και πολυ καλο κουνημα, αλλα πολυ καλο!!!!!!

Εχω ομως μια απορια, βραζετε ακομα το νερο????

Δεν ξερω βεβαια τι ηλικια ειναι τα μωρακια σας, αλλα αν ειναι πανω απο 3-4 μηνων και εχετε σταματησει αποστειρωση, δεν χρειαζεται πλεον να βραζετε το νερο!!!

πινουμε και εμεις frisolac comfort λογω παλλινδρομησης εδω και καμποσο καιρο...αν εξαιρεσετε το θεμα με τα αρκετα κακακια που δημιουργει στην αρχη λογω χαρουπιου ειναι παρα πολυ καλο και ευγευστο γαλα..και γενικα και με φιλες που μιλαω για αυτο ολα τα μωρακια τρελαινονται...

επειδη λοιπον τρωμε αρκετα μεγαλη ποσοτητα δλδ 270 μλ ανα γευμα,παρατηρησα οτι το σβωλιασμα γινεται οταν φτιαχνουμε σε ενα μπιμπερο πανω απο 180 μλ προφανως γιατι δεν ανακατευεται καλα.

οποτε απο τοτε που πιναμε τα 180 και μετα εγω ετοιμαζω 2 μπιμπερο πλεον φτιαχω 2 μπιμπερο των 150 ανα γευμα και μου τρωει τα 270 περιπου.

οσο για το νερο και εμεις αν και εχουμε σταματησει με την αποστειρωση το βραζουμε ακομη η παιδιατρος μας στο θεμα της αποστηρωσης ηταν αρκετα χαλαρη απο τοτε που το παιδι τρωει τα χερια του, στο θεμα του νερου ομως ηταν καθετη θα το βραζουμε εως 8 μηνων μου ειπε....

παντως δοκιμαστε να ετοιμαζεται το γαλα σε 2 μπιμπερο δλδ οχι πανω απο 180 μλ ανα μπιμπερο ξερω οτι ειναι κουραστικο αλλα εγω απο τοτε που το κανω δεν ξαναειδα ποτε σβωλιασμα.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

• 9 months later...

και εμενα η μπουμπου έχει παλινδρόμηση είναι 45 ημερων της έδωσα να πιει το frisolac comfort 150ml και θέλει και αλλό δεν είναι πολυ για την ηλικία της να πίνει τοσο πολύ???

ειμαι μια νεα μητέρα θηλάζω τη μπεμπα μου αλλα δυστυχώς λόγω της παλινδρόμησης το βγάζει και τηςδίνω και το frisolac comfort τι να κάνω να κάνω να το σταματησω το θηλασμό για να μην την ταλαιπωρώ με τους εμετούς????

Καλημέρα Δήμητρα και καλώς ήρθες.Να σου ζήσει το μικράκι σου!Απο όσο ξέρω το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο για την παλινδρόμηση.Εφόσον το θηλάζεις κιόλας κατα την γνώμη μου θα έπρεπε να σταματήσεις το frisolac comfort .Παρατήρησε πότε σου κάνει πιο πολύ εμετό.Μετά απο θηλασμό ή μετά απο μπιμπερό;Ρίξε και εδώ μια ματιά: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28814 θα βρείς πολλά για τηνπαλινδρόμηση και τον θηλασμό και θέσε και εκεί την απορία σου.

cceXp3.png

pcTFp3.png

Διαφημίσεις

και εμενα η μπουμπου έχει παλινδρόμηση είναι 45 ημερων της έδωσα να πιει το frisolac comfort 150ml και θέλει και αλλό δεν είναι πολυ για την ηλικία της να πίνει τοσο πολύ???

Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου.

Μην ανησυχείς απλά το μωράκι σου πεινάει λίγο παραπάνω....

Και εμένα απο το μαιευτήριο ακόμα έπινε το διπλάσιο απο τα άλλα μωράκια.

Απλά αν βγάζει πολύ γάλα λόγω της παλινδρόμησης καλο θα είναι να μην του παραγεμίζεις το στομαχάκι γιατι το επιδεινώνεις.

Μπορείς να του δίνεις λιγότερη ποσσότητα σε πιο τακτά διαστήματα.

Πάντως η παλινδρόμηση δεν είναι κατι σοβαρό και φέυγει σιγά-σιγα απο την στιγμή που αρχίζουν οι στερεές τροφές.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

• 6 months later...

Να σας ρωτήσω βρε κορίτσια:

Στο Frisolac Comfort τι πιπίλα χρησιμοποιείτε μια μωράκια 44 ημερών; Μέχρι τώρα είχα καουτσούκ της chicco για 0 μηνών και τα ίδια μπιμπερό για τους κολικούς.

Διαφωτείστε με γιατί το ξεκινάω από αύριο κι έχω μπερδευτεί.

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Δέσποινα καλησπέρα,

εμείς ξεκινήσαμε το comfort στις 60 ημέρες.

Από προσωπική πείρα θα σου πω ότι ίσως είναι καλό να μην περάσεις κατευθείαν στο comfort. εάν πχ δίνεις στο μωρό σου 4 μεζούρες γάλα την πρώτη μέρα ξεκίνα με 2 απλό γάλα και 2 comfort. συνέχισε έτσι για κανα δυο μέρες και μετά κάνε τες μία- τρεις και μετά όλο comfort. Εμείς ξεκινήσαμε μισό μισό και επειδή μάλλον το πρόβλημα ήταν ήπιο συνεχίσαμε και συνεχίζουμε ακόμα έτσι (και αποφύγαμε και τις διάρροιες). Βέβαια φαντάζομαι ότι άλλα μωράκια ήπιαν κατευθείαν μόνο comfort και τα πήγαν μια χαρά οποότε δοκίμασε και δες πως θα πηγαίνει!

Για την πιπίλα να πάρεις αυτές τις ελεγχόμενης ροής της chicco (ίδια μπιμπερό έχουμε). Μου τις είχαν συστήσει για την περίπτωση που θα πίναμε μόνο comfort. Στο μισό - μισό που δίνω εγώ συνέχισα με τις απλές 0+ και πίνει μια χαρά (τελευταία χρησιμοποιώ τις ελεγχόμενης ροής γιατί μεγαλώσαμε μη πάνε χαμένες!)

Επίσης να το φτιάχνεις με χλιαρό νερό και όχι καυτό και να ρίχνεις πρώτα το comfort να ανακατεύεις και μετά το υπολοιπο (αν και τώρα πια το ρίχνω όλο μαζί και είμαστε εντάξει)

Μια φορά που το ζέστανα σε θερμαντήρα δεν επανήλθε πλήρως αλλά δεν έπηξε κιολας γιατί ήταν μισό μισό. γενικά δε χρησιμοποιώ θερμαντήρα ούτε στην αρχή που αργούσαμε.

Η γιατρός μας πάντως θεωρεί ότι το συγκεκριμένο γάλα είναι πολύ καλό (για φόρμουλα)

uXGbp3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ!

Αλλά τελικά θα δοκιμάσω πρώτα το S26 Gold 1. Άραγε θα κάνει δουλειά; Και κάτι άλλο: Ο μπέμπης μου ενεργείται κάθε 3 μέρες και μόνο με υπόθετο αλλά βγαίνουν μαλακά. Θεωρείται δυσκοίλιος;

Please διαφωτείστε με...

Και μάλιστα το υπόθετο πρέπει να το βάλουμε 3-4 φορές συνεχόμενα για να βγάλει αρκετά.

Η παιδίατρος λέει ότι αφού ο οργανισμός του δεν το δέχεται και το πετάει, δεν είναι πρόβλημα και δεν αδρανεί το έντερο. Έχει μικρό σφιγκτήρα και θα φτιάξει μόνο του.

Εσείς τι λέτε;

Εντ'υπωση μου κάνει πως ο μπέμπης μου έκανε τα κακάκια του σχεδόν μετά από κάθε γεύμα για 2 περίπου βδομάδες όταν γεννήθηκε και σιγά σιγά άρχισε να αραιώνει. Ξαφνικά μίκρυνε ο σφιγκτήρας του; Αγγελική μου μπορείς να μάθεις από τη γνωστή σου αν κι εκείνης παρουσιάστηκε το πρόβλημα αργότερα; Και σε ποια ηλικία έφτιαξε; Εκείνη έβαζε υπόθετο; Κάθε πότε;

Περιμένω με αγωνία!

φαντάζομαι ότι στην αρχή ήταν μικρό και το έντερο και γιαυτο δεν υπήρχε πρόβλημα. δεν έχει φτιάξει ακόμα και το μωρό είναι 2 ετών. απλά πονάει πολύ όταν κάνει κακά της. Πιθανόν να πρόκειται για εντελώς διαφορετικό πρόβλημα. αυτές τις λεπτομέρειες θα στις πει ο γιατρός σου. αν δε σεκαλύπτουν αυτά που σου λεέι να πας το μωρό σε γαστρεντερολόγο! Δε πρέπει ν α είναι κάτι σοβαρό πάντως γιατί θα σε είχε ήδη στείλει ο παιδίατρος αν ήταν

uXGbp3.png

Να σας ρωτήσω βρε κορίτσια:

Στο Frisolac Comfort τι πιπίλα χρησιμοποιείτε μια μωράκια 44 ημερών; Μέχρι τώρα είχα καουτσούκ της chicco για 0 μηνών και τα ίδια μπιμπερό για τους κολικούς.

Διαφωτείστε με γιατί το ξεκινάω από αύριο κι έχω μπερδευτεί.

Despoina γεια σου!!!!εμεις πινουμε το frisolac comfort απο 35 ημερων λογω πολυ εντονης δοισκοιλιοτητας...απο τοτε του το δινω με πιπιλα ρυθμιζομαενης ροης της chicco και μαλιστα στο αριθμο 2 και αν καμια φορα ειναι πιο πηχτο το γαλα στο τρια!!!!στην αρχη με πολυ προσοχη μην πνιγει αλλα ολα καλα!επισης να σας πω οτι εμας δεν μας εκανε καθολου διαρροια και μην σας πω οτι παλι ειναι σφιχτα τα κακια του αλλα τουλαχιστον κανει μια φορα τη μερα και οχι καθε 3....

vdJBp2.png

Κορίτσια, δεν το πιστεύω!

Σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε και μου μύριζε... Ναι, είχε κάνει κακάκια του! Η χαρά μου δεν περιγράφεται! Σίγουρα βοήθησε και το γάλα το S26 Gold 1 (τελικά αυτό πήραμε γιατί είναι αραιό) το οποίο μου το πρότεινε η παιδίατρος και 2 φίλες μου. Εχτές είχαμε πάει στην παιδίατρο και μας είπε αν δεν ενεργείται στις 3 μέρες να του βάζουμε τη μύτη του θερμόμετρου με λίγο βαζελίνη. Κι ότι θα φτιάξει μόνο του. Επίσης επέμενε ότι δεν είναι δυσκοίλιο, αφού είναι μαλακά. Λέτε να συνεχίσει έτσι;

• 3 months later...

αχ,βρε κοριτσια βοηθηστε.

η μικρη μου μεχρι πριν λιγο καιρο επινε μονο δικο μου γαλα κ ηταν δυσκοιλια{την τριτη μερα καναμε κλισματακι γιατι ουρλιαζε}

αποφασησα να την βαλω στο ξενο κ για να βελτιωθει η κατασταση κ γιατι μειωθηκε παρα πολυ το δικο μου.

ξεκινησαμε με το απταμιλ κομφορτ το οποιο το εφτυνε.της το εβαζα μισο μισο με δικο μου κ ετσι το επινε αλλα απο κακα τιποτα!

ετσι πηρα φρισολακ κομφορτ.αυτο μετα απο πιεση αρχησε ν το πινει σκετο {βεβαια μου μειωσε την ποσοτητα κ αυξησε την συχνοτητα}.απο προχθες λοιπον αρχισε να κανει κακακια κανα 2 φορες την μερα αλλα ειναι σκληρα κ μεχρι να τα βγαλει σφιγγεται η κακομοιρα τοσο πολυ που κοκκινηζει κ αν εχει φαει πριν λιγο βγαζει γαλα.παλι υποφερει δηλαδη.γιατι?τι να της κανω?της το ανακατεψα κ με χαμομηλι αλλα τα ιδια .το εκανα κ λιγο πιο αραιο τα ιδια.το εχει παθει καμια απο εσας?πιστευεται οτι θα στρωσει?

αχ,βρε κοριτσια βοηθηστε.

η μικρη μου μεχρι πριν λιγο καιρο επινε μονο δικο μου γαλα κ ηταν δυσκοιλια{την τριτη μερα καναμε κλισματακι γιατι ουρλιαζε}

αποφασησα να την βαλω στο ξενο κ για να βελτιωθει η κατασταση κ γιατι μειωθηκε παρα πολυ το δικο μου.

ξεκινησαμε με το απταμιλ κομφορτ το οποιο το εφτυνε.της το εβαζα μισο μισο με δικο μου κ ετσι το επινε αλλα απο κακα τιποτα!

ετσι πηρα φρισολακ κομφορτ.αυτο μετα απο πιεση αρχησε ν το πινει σκετο {βεβαια μου μειωσε την ποσοτητα κ αυξησε την συχνοτητα}.απο προχθες λοιπον αρχισε να κανει κακακια κανα 2 φορες την μερα αλλα ειναι σκληρα κ μεχρι να τα βγαλει σφιγγεται η κακομοιρα τοσο πολυ που κοκκινηζει κ αν εχει φαει πριν λιγο βγαζει γαλα.παλι υποφερει δηλαδη.γιατι?τι να της κανω?της το ανακατεψα κ με χαμομηλι αλλα τα ιδια .το εκανα κ λιγο πιο αραιο τα ιδια.το εχει παθει καμια απο εσας?πιστευεται οτι θα στρωσει?

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Κι εμένα κάπως έτσι ήταν η κατάσταση στους 4,5 μήνες που ζει το μωρό μου. Εδώ και λίγο καιρό έφτιαξαν τα πράγματα. Άρχισα να του δίνω σκέτο το Frisolac Comfort. Κι εμένα κοκκίνιζε κι έκλαιγε και τις περισσότερες φορές του βάζαμε υπόθετο γλυκερίνης. Μετά από 2-3 μέρες χρήσης του γάλακτος άρχισε να τα κάνει μόνος του 1 φορά την ημέρα και χωρίς να δυσκολεύεται ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι είναι θέμα μέχρι να το συνηθήσει κι εσένα το μωρό σου.

Υπομονή...!