Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΕΣΟΚΟΙΛΙΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ.

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ!ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ 26η ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΣΤΗ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΟΤΙ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΟΚΟΙΛΙΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ!ΠΗΓΑ ΣΕ ΕΜΒΡΥΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΟΚΟΙΛΙΑΚΗ 4 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ!ΕΙΜΑΙ 28 ΕΤΩΝ!ΕΚΑΝΑ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΒΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΣΟΚΟΙΛΙΑΚΗ?ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ?ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΒΓΟΥΝ ΤΙ?

Διαφημίσεις

καλημερα και σε σενα. αυτα που περιγραφεις τα περασα τα χριστουγεννα που μας περασαν. ο δικος μου ειχε περιμεμβρανωδη μεσοκοιλιακη επικοινωνια 2 χιλ στην 21 εβδομαδα. εκανα αμνιοπαρακεντηση, ολα ηταν οκ. το εκανα για να αποκλεισουμε την περιπτωση συνδρομου. στην 25 εβδομαδα ξαναεκανα υπερηχο καρδιας εμβρυου και ειχε ηδη μικρυνει, ηταν 1,4 χιλ.η παιδοκαρδιολογος μου ειχε πει τοτε οτι το πιο πιθανο ειναι να εχει κλεισει μεχρι την γεννα και μονο αν ακουγεται φυσημα μετα την γεννα να ξαναασχοληθω. γεννησα 07/05, δεν ακουγοταν τιποτα, εγω ομως ζητησαν να του κανουν triplex καρδιας και δεν υπαρχει τιποτα πια. ποιος καρδιολογος σας βλεπει? τι σου ειπε γενικα? οτι θες στην διαθεση σου παντως

καλημερα και σε σενα. αυτα που περιγραφεις τα περασα τα χριστουγεννα που μας περασαν. ο δικος μου ειχε περιμεμβρανωδη μεσοκοιλιακη επικοινωνια 2 χιλ στην 21 εβδομαδα. εκανα αμνιοπαρακεντηση, ολα ηταν οκ. το εκανα για να αποκλεισουμε την περιπτωση συνδρομου. στην 25 εβδομαδα ξαναεκανα υπερηχο καρδιας εμβρυου και ειχε ηδη μικρυνει, ηταν 1,4 χιλ.η παιδοκαρδιολογος μου ειχε πει τοτε οτι το πιο πιθανο ειναι να εχει κλεισει μεχρι την γεννα και μονο αν ακουγεται φυσημα μετα την γεννα να ξαναασχοληθω. γεννησα 07/05, δεν ακουγοταν τιποτα, εγω ομως ζητησαν να του κανουν triplex καρδιας και δεν υπαρχει τιποτα πια. ποιος καρδιολογος σας βλεπει? τι σου ειπε γενικα? οτι θες στην διαθεση σου παντως

ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΣΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ 4 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΠΟΥ ΜΕΝΩ!

Η μεσοκοιλιακή επικοινωνία μπορεί να συνυπάρχει με κάποιο σύνδρομο, αλλα και χωρίς αυτό. Είναι απλή επέμβαση η οποία αν είναι μικρή μπορεί να κλείσει μόνη της μεγαλώνοντας το παιδί ή να κλείσει με κάποια συσκευή "ομπρέλα" στο αιμοδυναμικό εργαστήριο χωρίς επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Σε περιπτώσεις που ειναι πιο περίπλοκο ή μεγάλη αρκετά η επικοινωνία δεν ξέρω, αυτά είναι σε θέση να το γνωρίζουν μόνον οι παιδοκαρδιολογοι. Το θέμα είναι ότι 26 εβδομάδων είναι λίγο προχωρημένη ηλικία κύησης για υπέρηχο β΄επιπέδου νομίζω. Αλλά τέλοσπάντων. Ο καρυότυπος του εμβρύου για τα 3 συνηθέστερα σύνδρομα βγαίνει στις 3 πρώτες μέρες από τη λήψη του αμνιακού για τις τρισωμίες 13, 18 και 21. Άρα σύντομα θα μπορείς να γνωρίζεις. Γιατί όλη η ανάλυση των χρωμοσωμάτων κάνει περίπου 10-15 μέρες. Όποια κι αν είναι τα αποτελέσματά σου και οι αποφάσεις σας είμαι εδώ για ό,τι χρειστείς και μπορω να σε φέρω σε επαφή με άτομα με ίδιες εμπειρίες και συλλόγους και ακόμη με μεγάλη χαρά θα ήθελα να σου μιλήσω όποτε εσύ το θελήσεις. Το παιδάκι μου 7 χρονών σήμερα υπεβλήθη σε 3 επεμβάσεις καρδιάς και τώρα είναι μια χαρά, αλλα΄είχε πιο περίπλοκη καρδιοπάθεια, συν μερικές επικοινωνίες που αλλες τις αφήσαμε, άλλες τις κλείσαμε. Θα σου στείλω προσωπικό μήνυμα το τηλέφωνό μου για να με παρεις να με ρωτήσεις ό,τι θέλεις. Ακόμη δεν ξέρεις τιποτα, είναι λογικό να αγωνιάς, αλλά όλα μπορεί να είναι πολυ αντιμετωπίσιμα και να μην θυμάσαι τίποτα σε λίγο καιρό..

εμενα μου ειχε πει οτι και μετα την γεννα μπορει να κλεισει ,μεσα σε ενα χρονο. αν θες και δευτερη γνωμη να σου δωσω το τηλ και το ονομα της δικιας μου. παντως μην τρελλενεσαι,αφου ειναι καθυσηχαστικος. οσο για το αν πρεπει οντως να γεννησεις αθηνα, συζητα το με τον γυναικολογο σου.ουτως η αλλως θα μπορις να πας και μετα την γεννα φανταζομαι να το δει ο παιδοκαρδιολογος αν χρειαστει.

Διαφημίσεις

Η μεσοκοιλιακή επικοινωνία μπορεί να συνυπάρχει με κάποιο σύνδρομο, αλλα και χωρίς αυτό. Είναι απλή επέμβαση η οποία αν είναι μικρή μπορεί να κλείσει μόνη της μεγαλώνοντας το παιδί ή να κλείσει με κάποια συσκευή "ομπρέλα" στο αιμοδυναμικό εργαστήριο χωρίς επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Σε περιπτώσεις που ειναι πιο περίπλοκο ή μεγάλη αρκετά η επικοινωνία δεν ξέρω, αυτά είναι σε θέση να το γνωρίζουν μόνον οι παιδοκαρδιολογοι. Το θέμα είναι ότι 26 εβδομάδων είναι λίγο προχωρημένη ηλικία κύησης για υπέρηχο β΄επιπέδου νομίζω. Αλλά τέλοσπάντων. Ο καρυότυπος του εμβρύου για τα 3 συνηθέστερα σύνδρομα βγαίνει στις 3 πρώτες μέρες από τη λήψη του αμνιακού για τις τρισωμίες 13, 18 και 21. Άρα σύντομα θα μπορείς να γνωρίζεις. Γιατί όλη η ανάλυση των χρωμοσωμάτων κάνει περίπου 10-15 μέρες. Όποια κι αν είναι τα αποτελέσματά σου και οι αποφάσεις σας είμαι εδώ για ό,τι χρειστείς και μπορω να σε φέρω σε επαφή με άτομα με ίδιες εμπειρίες και συλλόγους και ακόμη με μεγάλη χαρά θα ήθελα να σου μιλήσω όποτε εσύ το θελήσεις. Το παιδάκι μου 7 χρονών σήμερα υπεβλήθη σε 3 επεμβάσεις καρδιάς και τώρα είναι μια χαρά, αλλα΄είχε πιο περίπλοκη καρδιοπάθεια, συν μερικές επικοινωνίες που αλλες τις αφήσαμε, άλλες τις κλείσαμε. Θα σου στείλω προσωπικό μήνυμα το τηλέφωνό μου για να με παρεις να με ρωτήσεις ό,τι θέλεις. Ακόμη δεν ξέρεις τιποτα, είναι λογικό να αγωνιάς, αλλά όλα μπορεί να είναι πολυ αντιμετωπίσιμα και να μην θυμάσαι τίποτα σε λίγο καιρό..

Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου....μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα νομιζω πως θα σκασω!την μια προσπαθω να δω τα πραγματα αισιοδοξα και την αλλη ξαναπεφτω ψυχολογικα!μου ειπαν οτι σε μια εβδομαδα θα εχω τα αποτελεσματα..εχουν μεινει τεσσερις μερες ακομα και μου φαινεται πως περιμενω να περασει ολοκληρος χρονος!

εμενα μου ειχε πει οτι και μετα την γεννα μπορει να κλεισει ,μεσα σε ενα χρονο. αν θες και δευτερη γνωμη να σου δωσω το τηλ και το ονομα της δικιας μου. παντως μην τρελλενεσαι,αφου ειναι καθυσηχαστικος. οσο για το αν πρεπει οντως να γεννησεις αθηνα, συζητα το με τον γυναικολογο σου.ουτως η αλλως θα μπορις να πας και μετα την γεννα φανταζομαι να το δει ο παιδοκαρδιολογος αν χρειαστει.

ο μονος που αυτες τις μερες με εχει ηρεμησει λιγο ειναι ενας γνωστος μου καρδιολογος ο οποιος μου ειπε πως δεν ειναι τιποτα και πως πολλα παιδια γεννιουνται ετσι και μαλιστα σε καποια δε κλεινει μεχρι και σε μεγαλη ηλικια!μου ζητησε να του παω και την εξεταση της παιδοκαρδιολογου αλλα την περιμενω να μου ερθει με το ταχυδρομειο γιατι δε μπορουσε λεει να μου τη δωσει εκεινη τη στιγμη!οσο για το γιατρο μου δεν εχουμε συζητησει το θεμα της γεννας.μου ειπε να περιμενουμε πρωτα τα αποτελεσματα της αμνιοπαρακεντησης.σ'ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου!

Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου....μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα νομιζω πως θα σκασω!την μια προσπαθω να δω τα πραγματα αισιοδοξα και την αλλη ξαναπεφτω ψυχολογικα!μου ειπαν οτι σε μια εβδομαδα θα εχω τα αποτελεσματα..εχουν μεινει τεσσερις μερες ακομα και μου φαινεται πως περιμενω να περασει ολοκληρος χρονος!

Μα, την ταχεία για τις 3 τρισωμίες την πήρα σε 3 μέρες, γιατί σε αργούν τόσο?

Μα, την ταχεία για τις 3 τρισωμίες την πήρα σε 3 μέρες, γιατί σε αργούν τόσο?

δε ξερω καθολου...ειχα διαβασει οτι τα πρωτα βγαινουν σε 3 μερες οταν ομως ρωτησα το γιατρο μου ειπε πως εχει αλλαξει κατι στη διαδικασια...δε πολυκαταλαβα τι....και οτι πλεον βγαινουν συγκεντρωτικα σε μια εβδομαδα.

δε ξερω καθολου...ειχα διαβασει οτι τα πρωτα βγαινουν σε 3 μερες οταν ομως ρωτησα το γιατρο μου ειπε πως εχει αλλαξει κατι στη διαδικασια...δε πολυκαταλαβα τι....και οτι πλεον βγαινουν συγκεντρωτικα σε μια εβδομαδα.

Εκείνος ξέρει.. Εφόσον λοιπόν δεν είναι τίποτα στο χέρι σου προς το παρόν, καλό θα είναι για να μπορέσεις να ηρεμήσεις να απασχολήσεις το μυαλο σου με άλλα θέματα μέχρι να ξέρεις, γιατί η αγωνία και η στεναχώρια δεν θα βελτιώσουν κάτι.. Προσπάθησε μέχρι τότε να έχεις συνεχώς το μυαλο σου απασχολημένο με κάτι άλλο και να είσαι με άτομα και να μιλάτε περί ανέμων και υδάτων.. Για να περάσουν ανώδυνα και πιο γρήγορα οι μέρες. (Στα λόγια και στις συμβουλές καλοί είμαστε όλοι ε? ) Τι να πω τουλάχιστον προσπάθησε..

Διαφημίσεις

Εκείνος ξέρει.. Εφόσον λοιπόν δεν είναι τίποτα στο χέρι σου προς το παρόν, καλό θα είναι για να μπορέσεις να ηρεμήσεις να απασχολήσεις το μυαλο σου με άλλα θέματα μέχρι να ξέρεις, γιατί η αγωνία και η στεναχώρια δεν θα βελτιώσουν κάτι.. Προσπάθησε μέχρι τότε να έχεις συνεχώς το μυαλο σου απασχολημένο με κάτι άλλο και να είσαι με άτομα και να μιλάτε περί ανέμων και υδάτων.. Για να περάσουν ανώδυνα και πιο γρήγορα οι μέρες. (Στα λόγια και στις συμβουλές καλοί είμαστε όλοι ε? ) Τι να πω τουλάχιστον προσπάθησε..

αυτο προσπαθω να κανω και ειναι φορες που τα καταφερνω και ξεχνιεμαι αλλα και αλλες που ολο το σκεφτομαι....υπομονη μεχρι την παρασκευη που θα εχω κλεισει εβδομαδα απο την ημερα που την εκανα!ελπιζω μονο επειδη μεσολαβουσε σ/κ να μη βγουν δευτερα και ολο αυτο να τελειωσει την παρασκευη με καλα αποτελεσματα!σ'ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σου!

• 2 months later...

Δεν ανοίγω καινούργιο θέμα μιας κι είναι ακριβώς για το ίδιο ζήτημα, κι ελπίζω να πετύχω κάποια απο τα κορίτσια που έγραφαν εδω.

Είμαι στην 24η εβδομάδα και η Β επιπεδου έδειξε μεσοκοιλιακη επικοινωνία, 1,3 χιλιοστα. Ο γιατρός μας είπε να πάμε και σε άλλη μια ειδική εμβρυοκαρδιολογο και αύριο θα πάρουμε για ραντεβού. Καταλαβαίνω ότι η τρυπιτσα, αν υπάρχει, είναι πολυ μικρή κι ότι στη χειρότερη περίπτωση το μικράκι θα έχει φύσημα αλλα δε θα χρειαστεί επέμβαση.

Εκείνο που με τρομάζει είναι ότι ο γιατρός είπε ότι ενώ οι πιθανότητες μου για ανωμαλία χρωμοσωμιακή ήταν 1:3.000 τώρα με αυτη τη σύνθημα μειώνεται στα 1:612 κι αυτο σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε αμνιοπαρακεντηση.

Είμαι 37 ετών, καταφέραμε να μείνω έγκυος με εξωσωματική, έχω διαβήτη κύησης απο το 2ο μήνα κι έχω ταλαιπωρηθεί παρα πολυ και με πιάνει τρόμος να παει κάτι στραβά στην αμνιοπαρακεντηση. Απο την άλλη δε ρισκαρεις και να μην την κανεις. Μου είπε ο γιατρός ότι μπορω να την κάνω και στην 32η εβδομάδα για να είναι πιο ανεπτυγμένη το μικρο και λιγότεροι οι κίνδυνοι. Απο την αλλη είναι φρικαριστικό να περιμένεις μέχρι τότε χωρίς να ξέρεις, συν την αγωνία ότι μπορει καμία ώρα να γεννήσεις πχ στην 34η εβδομάδα και να μην έχουν βγει ακόμη τα αποτελέσματα. Ουφ, αμάν αυτα τα συνεχή αγχη!

Προφανώς θα το συζητήσουμε κι άλλο με το γιατρό, θα περιμένουμε τι θα πει και η άλλη εμβρυοκαρδιολογος, αλλα αναρωτιόμουν πως χειριστηκατε εσείς το θέμα της αμνιο και οποιαδήποτε σκέψη σας θα βοηθούσε!!!

Θα έλεγα να την κάνεις όσο το δυνατόν πιο νωρίς και για να σου φύγει το άγχος αλλά και για να είναι λιγότερες οι πιθανότητες να συμβεί η στραβή (η οποία έτσι κι αλλιώς συμβαίνει σπάνια).

Δεν είναι κάτι φοβερό η αμνιοπαρακέντηση, είναι πλέον πολύ συνηθισμένη εξέταση. Καλά αποτελέσματα :)

Δεν το ήξερα ότι οι πιθανότητες για τη "στραβη" μεγαλώνουν όπως μεγαλώνουν οι εβδομάδες! Θα το ρωτήσω αυτο και θα το έχω υπόψη μου. Σε ευχαριστω πολυ

Δεν το ήξερα ότι οι πιθανότητες για τη "στραβη" μεγαλώνουν όπως μεγαλώνουν οι εβδομάδες! Θα το ρωτήσω αυτο και θα το έχω υπόψη μου. Σε ευχαριστω πολυ

8a sou elega na mhn agxwnesai....8a mou peis mia kouventa einai...kserw einai duskolo giati to perasa alla me to agxos kaneis xeirotero kako...h amnioparakenthsh den einai tipota....ki egw fovomoun polu alla telika ola phgan kala...tis 3 prwtes meres pou 8a thn kaneis 8elei prosoxh!oso gia thn mesokoiliakh mhn se tromazei.mexri na gennh8ei isws kai na exei kleisei...alla kai na mhn exei kleisei den einai shmantiko.emas to anoigma einai 4 xiliosta kai h mikrh mas gennh8hke ugiestath kai auth h trupoula den ths dhmiourgei kanena provlhma...elpizw na se voh8hsa...oti 8es na rwthseis steile mou!ola kala 8a pane 8a deis!

Διαφημίσεις

Κοίτα, γιατρός δεν είμαι, αλλά απ' ό,τι έχω καταλάβει, όταν κάνεις αμνιοπαρακέντηση υπάρχει κίνδυνος να τρυπήσεις με τη βελόνα το μωρό. Όσο πιο μικρό είναι το μωρό τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος. Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που πρέπει να συνυπολογιστούν, απλά μου φαίνεται ότι το να περιμένεις μέχρι την 32η εβδομάδα είναι παρακινδυνευμένο. Επίσης σκέψου και το τι θα κάνεις αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά. Αν σκέφτεσαι να διακόψεις την κύηση, τότε όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα.

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας :)

Εύα είναι ανακουφιστικό που κι εσείς το περάσετε κι όλα είναι καλα :)

. Zouzounel το διαβασα αυτο απο το Ωνασειο, ευχαριστω πολυ. Η αλήθεια είναι ότι δε με ανησυχεί πια τόσο το θέμα της καρδιάς γιατι -αν υπάρχει- είναι τόσο μικρη η τρυπουλα που είναι σαφές απο αυτα που μας είπαν οι γιατροί ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα. Το μόνο θέμα είναι η αμνιο και οι κίνδυνοι (και της αμνιο και των πιθανότητων down κλπ). Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι είναι βέβαια παρα πολυ μικροί αλλα τους σκέφτεσαι, τι να κάνεις?

Θα μας δει τη Δευτέρα μια άλλη εμβρυοκαρδιολογος για να καταλήξουν τελικα αν υπάρχει η τρύπα ή όχι κι αν χρειάζεται η αμνιο. Μετα Little monkey θα αποφασίσουμε ποτε θα την κάνουμε. Αν υπάρχει πρόβλημα συνδρόμου θα είναι τραγικό να πρέπει να κανεις διακοπή κύησης στις 32 εβδομάδες, απο την άλλη είναι τόσο απίθανο που λες μάλλον θα είμαστε ΟΚ. Ο γιατρός μου λέει ότι είναι πιο ασφαλές να γίνει η αμνιο στην 32η, οι πιθανότητες αποβολής είναι 1:200 και, ακόμη κι αν παει κάτι στραβά, το μωρό έχει αρκετές πιθανότητες να ζήσει σε αντίθεση με αν πήγαινε κατι στραβά στην αμνιο στην 25η. Δε μου ειπε οτι ειναι πιο επικινδυνη στις 32, θα τον ρωτησω. Είναι δικοπο μαχαίρι αυτη η απόφαση, θα το σκεφτούμε πολυ.

Σας ευχαριστω πολυ όλες!!

Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά!

Αμνιοπαρακέντηση στην 32η βδομάδα δεν κάνουν συνήθως γιατί αν χτύπα ξύλο κάτι βρεθει δε θα μπορείς να κάνεις διακοπή, νομικά υπάρχει κόλλημα.

Η αμνιοπαρακέντηση μεχρι την 24η- 25η εβδομάδα είναι πιο ασφαλής επειδή είναι πιο μικρό και το έμβρυο, όσο πιο μεγάλο τόσο πιο δύσκολοι οι χειρισμοί.

Το εύρημα στην καρδούλα του αυξάνει τις πιθανότητες και για άλλα, στατιστικά, γιαυτό και σου πρότεινε να κάνεις αμνιοπαρακέντηση. Δεν είναι τίποτα. Μην περιμένεις κατά τη γνώμη μου!