Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Άγχος παιδιού για την παιδική παράσταση

Recommended Posts

Η κόρη μου (3,5 ετών) πάει παιδικό σταθμό και όπως όλα τα σχολεία θα κάνουν μια γιορτούλα τώρα το Καλοκαίρι.

Το πρόβλημα είναι ότι η κόρη μου ντρέπεται!!!

Δεν θέλει λέει να πάει στην παράσταση.

Απ' ότι κατάλαβα, ντρέπεται που θα είμαστε εκεί και θα την βλέπουμε...!!!

Τι να κάνω για να τη βοηθήσω να ξεπεράσει το άγχος της?

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Εμεις δεν τα καταφεραμε να πει το ποιημα του τα Χριστουγεννα... Σηκωθηκε κατεβασε το κεφαλι και μουγκαθηκε... Την 25 λοιπον δεν τον πιεσα μια και δεν το ειπε καν στην προβα. Παντως και στα δυο σχολεια συμμετυχε στα χορευτικα για το τελος της χρονιας..

Στο Βελγικο γιατι ηταν ολη η ταξη του (υπειρχαν 1-2 παιδακια που εκλαιγαν ανκαι ηταν η δευτερη χρονια) και στο Ελληνικο αν και δεν ηλθελε δεν καταλαβε απο που του ηρθε. Τον εσπρωξα και ακολουθησε τα αλλα..

Δεν ξερω αν μπορεις να την καταφερεις. Εγω του ειχα πει να κοιταει τον μικρο αλλα δεν επιασε...

Η κόρη μου (3,5 ετών) πάει παιδικό σταθμό και όπως όλα τα σχολεία θα κάνουν μια γιορτούλα τώρα το Καλοκαίρι.

Το πρόβλημα είναι ότι η κόρη μου ντρέπεται!!!

Δεν θέλει λέει να πάει στην παράσταση.

Απ' ότι κατάλαβα, ντρέπεται που θα είμαστε εκεί και θα την βλέπουμε...!!!

Τι να κάνω για να τη βοηθήσω να ξεπεράσει το άγχος της?

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, στα 3,5 να μην κάνεις τίποτα. Να της πεις ότι είναι λογικό να αγχώνεται, να πάει να διασκεδάσει, να κάνει το καλύτερο που μπορεί, τόνισέ της όμως ότι μπορεί και να της αρέσει, πρέπει να απορρίψουμε πράγματα, έκανε τόσο κόπο και είναι πολύ ωραίο να το δείξει και στους άλλους κλπ κλπ. Εμένα αυτό έπιασε αλλά στα 4.5 που τα παιδιά μπορούν να κινητοποιηθούν ευκολότερα.

Μη ξεχάσεις να πεις στις δασκάλες να μην την πιέσουν και το πολύ πολύ να μην βγει στη σκηνή....

Του χρόνου θα το ξεπεράσει......

Συμφωνώ απολύτως. Επίσης αν δε θέλει με τίποτα, μπορεί απλά να παρακολουθήσει τη γιορτή. Τα ντροπαλά παιδιά θέλουν άλλους χειρισμούς και πολύυυυυυ σταδιακή έκθεση. Είναι μικρούλι ακόμη μη σκας....