Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΟ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Recommended Posts

Oσον αφορά το λαμπετώ κάνει άλλη τιμή σε 2 δόσες εφάπαξ στα ετήσια δίδακτρα. ( οτι κάνουν σχεδόν όλοι δηλ,) κ δυστυχώς εδώ κ δύο βδομάδες δεν έχουν θέση ούτε για δείγμα! Αν είχαν θα πήγαινα τα δίδυμα!

Είδα επίσης το μικρό πόνυ στη λυκόβρυση (σύνορα ηράκλειο-πεύκη-λυκόβρυση).Όσα παιδάκια είδα να φέυγουν από το σταθμό ήταν ευδιάθετα κ έδειχναν να έχουμε μια πιό στενή σχέση με την υπέυθυνη/ παιδαγωγό. Φαινόταν δηλ, οτι ήταν παιδιά που είχαν περάσει όμορφα μαζί της.

Πολύ πιό οικονομικός κατόπιν συζήτησης σε σχέση με άλλους σταθμούς της περιοχής, παρά το γεγονός οτι έχουν προσεγμένους χώρους. (έχει κ αυτός εσωτερική σκάλα).Όσον αφορά το παιδαγωγικό κομμάτι δεν έχω ιδέα δυστυχώς.

Δεν μου άρεσε η τάξη για τα βρεφάκια όμως. Μου φάνηκε πολύ μικρός χώρος.

Κ μου φάνηκε περίεργο το μεσημεριάνό μενού των νηπίων. δηλ, τραχανά με τυρί για μεσημεριανό δεν έχω ξαναδεί σε σταθμό. (εγώ ευχαρίστως καταβροχθίζω όλη την κατσαρόλα!)

Φιλουδάκι σοβαρά δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το σταθμό που λέτε, αλλά να σταθώ μόνο για την εσώτερική σκάλα γενικότερα.

Στο σταθμό που πάει η μεγάλη κόρη μου (στις περιοχές που συζητάμε) έχουν εσωτερική σκάλα που οδηγεί στην κουζίνα κ παράλληλα στην πίσω αυλή. Οι ''δασκάλες'' τα μαθαίνουν να ανεβοκαταβαίνουν αλα τρενάκι στυλε. Κ δεν τα αφήνουν επ ουδενί λόγω να κάνουν οτι θέλουν στη σκάλα.

Τώρα να σου πώ την αλήθεια μου υπολογιστή έχουν, αλλά όχι όλες τις ώρες/μέρες/εβδομάδες.

Για κάτσε να εκμαιεύσω πληροφορίες τώρα που το έθεσες.

Κάτι έχει αλλάξει στο σταθμό της μεγάλης κ ψάχνομαι.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Tzini, στο πόνυ πήγαινε η κόρη μιας φίλης και γειτόνισσάς μου, είναι πολύ καλός παιδικός, απο όσα μου ελεγε.

Το παιδί το έβλεπα που το έφερναν με το σχολικό κάθε μέρα έξω απο το σπίτι μου, γιατί μένουμε στην ίδια πολυκατοικία, και ο οδηγός που είναι και ο ιδιοκτήτης, ήταν ένας ευγενέστατος άνθρωπος! Μιλούσανε με την μαμά της μικρής ώρα πολλή! Δεν κοίταζε απλά να τα ξεπετάξει!

Επίσης έχει και το πλεονέκτημα οτι είναι και τον Αύγουστο ανοικτός!

Tzini, στο πόνυ πήγαινε η κόρη μιας φίλης και γειτόνισσάς μου, είναι πολύ καλός παιδικός, απο όσα μου ελεγε.

Το παιδί το έβλεπα που το έφερναν με το σχολικό κάθε μέρα έξω απο το σπίτι μου, γιατί μένουμε στην ίδια πολυκατοικία, και ο οδηγός που είναι και ο ιδιοκτήτης, ήταν ένας ευγενέστατος άνθρωπος! Μιλούσανε με την μαμά της μικρής ώρα πολλή! Δεν κοίταζε απλά να τα ξεπετάξει!

Επίσης έχει και το πλεονέκτημα οτι είναι και τον Αύγουστο ανοικτός!

Σοβαρά μιλάς τώρα? Πως μου διέφυγε κ δεν τον ρώτησα τον άνθρωπό???

Κ το λαμπετώ ξέρω ότι λειτουργεί την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου κ ανοίγει στη διάρκεια της τελευταίας. Κ όταν λένε εβδομάδα, εννοούν εβδομάδα.

Όχι σαν το σταθμό της μεγάλης που έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ κ κλείνουν όοολο τον Αύγουστο κ δεν κάνουν καμία μείωση στα δίδακτρα. (Ούτε κάτι πιό σοβαρό στις εφάπαξ δόσεις, για της γκαβής τα μάτια!!!!)

Όλα είναι υποκειμενικά.

Μία νηπιαγωγός μου είπε ότι γίνεται μόνο φύλαξη και τίποτα άλλο.

Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουμε, είναι να πηγαίνουμε απροειδοποίητα πρωινές ώρες και να βλέπουμε τι γίνεται.

Εάν το αρνηθούν είναι κατά τη γνώμη μου ύποπτο.

Όλα είναι υποκειμενικά.

Μία νηπιαγωγός μου είπε ότι γίνεται μόνο φύλαξη και τίποτα άλλο.

Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουμε τι γίνεται, είναι να πηγαίνουμε απροειδοποίητα πρωινές ώρες και να βλέπουμε τι γίνεται.

Εάν το αρνηθούν είναι κατά τη γνώμη ύποπτο.

Εντάξει δεν θα τα κάνουμε κ πυρηνικούς φυσικούς σε αυτή την ηλικία.

Καλή, σωστή, επικοδομητική φύλαξη μεν, αλλά να διευρύνει ελαφρώς τους ορίζοντες του ένα παιδί όσον αφορά τα βασικά, γνωρίζοντάς του οτι είναι μέρος ενός συνόλου ατόμων που λειτουργεί με κανόνες.

Διαφημίσεις

Σοβαρά μιλάς τώρα? Πως μου διέφυγε κ δεν τον ρώτησα τον άνθρωπό???

Η κοπέλα έστελνε την κόρη της μεχρι και το 2010. Οπότε σίγουρα τότε ήταν και τον Αυγουστο. Αν τώρα έχει αλλάξει κάτι, δεν το ξέρω!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα

Εγώ στέλνω από πέρισυ την κόρη μου στο Δημ. Σταθμό Νέου Ηρακλείου στη Βορείου Ηπείρου. Είμαι πάρα πολυ ευχαριστημένη με την δουλειά που κάνουν αλλά έχω ένα θέμα. Μέχρι πέρισυ το ωράριο του σταθμού ήταν έως τις 17:00 αλλά από φέτος έγινε 16:00 και έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει κανείς να την παίρνει. Υπάρχει καμμία μαμά που να ενδιαφέρεται να την παραλαμβάνει και να την απασχολεί έως τις 17:15 με το αζημίωτο φυσικά!

Τί έγινε με αυτό το σταθμό?

Τα τροφεία εξακολουθούν να είναι ανάλογα της δήλωσης?

Δεν μπορούσα να βρώ ποτέ κανέναν στο τηλ!

Μένω πολύ κοντά κ είναι μια γειτόνισσα που την ενδιαφέρει.

Να σου στείλω το τηλ της?

υγ: έχει σκυλάκι στο σπίτι.

Βεβαίως και να μου το στείλεις. Το σκυλάκι δεν μας πειράζει καθόλου είναι πολύ εξοικειωμένη η μικρή! Μακάρι να βρώ κάποιον άνθρωπο γιατί έχω αγχωθεί πολύ.

Όπως είπα και πριν Tzini κανουν πολύ καλή δουλειά. Ο σταθμός αυτός μέχρι πριν απο δύο χρόνια ήταν πρότυπος και λειτουργούσε αυτόνομα με δικό του ωράριο και πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Απο πέρισυ άρχισαν να τον καταστρέφουν και φέτος τον αποτελείωσαν. Το θετικό είναι οτι έχει παραμείνει το φιλότιμο των δασκάλων αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμη. Τέλοσπάντων τα δίδακτρα φέτος τα αύξησαν κατακόρυφα γιατί μάλλον θεωρούν οτι είμαστε όλοι πολύ πλούσιοι και πηγαίνει ανάλογα με την δήλωσή σου. Για οικογενειακό εισόδημα έως 36.000 πληρώνεις 210? και αν έχεις 40.000 πληρώνεις 250?. Αυτά σε όλο τον δήμο. Πρέπει να είναι μακράν ο πιο ακριβός...

Τελοσπάντων ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου

Βεβαίως και να μου το στείλεις. Το σκυλάκι δεν μας πειράζει καθόλου είναι πολύ εξοικειωμένη η μικρή! Μακάρι να βρώ κάποιον άνθρωπο γιατί έχω αγχωθεί πολύ.

Όπως είπα και πριν Tzini κανουν πολύ καλή δουλειά. Ο σταθμός αυτός μέχρι πριν απο δύο χρόνια ήταν πρότυπος και λειτουργούσε αυτόνομα με δικό του ωράριο και πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Απο πέρισυ άρχισαν να τον καταστρέφουν και φέτος τον αποτελείωσαν. Το θετικό είναι οτι έχει παραμείνει το φιλότιμο των δασκάλων αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμη. Τέλοσπάντων τα δίδακτρα φέτος τα αύξησαν κατακόρυφα γιατί μάλλον θεωρούν οτι είμαστε όλοι πολύ πλούσιοι και πηγαίνει ανάλογα με την δήλωσή σου. Για οικογενειακό εισόδημα έως 36.000 πληρώνεις 210? και αν έχεις 40.000 πληρώνεις 250?. Αυτά σε όλο τον δήμο. Πρέπει να είναι μακράν ο πιο ακριβός...

Τελοσπάντων ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου

Απαράδεκτο!:(

Κ τον είχα βάλει στο μάτι για τα δικά μου.

Διαφημίσεις

Απαράδεκτο!:(

Κ τον είχα βάλει στο μάτι για τα δικά μου.

Φέτος με τους δημοτικούς σταθμούς έγινε χαμός. Και τα δίδακτρα είναι πολλά, πολύ περισσότερα από άλλους δήμους και πρέπει να παίζει και μέσο. Εμάς δεν μας την πήραν ενώ πήραν άλλο παιδί που οι γονείς έχουν μεγαλύτερο εισόδημα από εμας.

Εγώ πάντως κατέληξα στο Ονειρολούλουδο μετά από ενημέρωση από τα κορίτσια εδώ στο φόρουμ και είμαι πολύ ευχαριστημένη! Και εγώ έκανα το τεστ να εμφανιστώ πρωί απροειδοποίητα σε 3 σταθμούς και έτσι τον επέλεξα μιας και είμαι και εγώ νηπιαγωγός η ατμόσφαιρα και το προσωπικό μου άρεσε περισσότερο από τα άλλα.

• 2 months later...

Εχω δει το Λαμπετω και έχω κλεισει ραντεβού για τους μικρους εξερευνητες, στο λαμπετω εκανε πολύ κρυο όταν πηγα, μου εκανε ομως καλη εντυπωση ο χωρος, εχουν βεβαια 25 παιδια με 2 δασκαλες από ότι καταλαβα. Τι αλλο μου προτεινετε για μεχρι τις 18.00 όμως ?

Το ονειρολούλουδο μέχρι τι ώρα είναι ?

jHgFp3.png

Εχω δει το Λαμπετω και έχω κλεισει ραντεβού για τους μικρους εξερευνητες, στο λαμπετω εκανε πολύ κρυο όταν πηγα, μου εκανε ομως καλη εντυπωση ο χωρος, εχουν βεβαια 25 παιδια με 2 δασκαλες από ότι καταλαβα. Τι αλλο μου προτεινετε για μεχρι τις 18.00 όμως ?

Το ονειρολούλουδο μέχρι τι ώρα είναι ?

Εγώ που τον στέλνω στο Λαμπετώ έτσι και κάνω το λάθος και του βάλω κάτι πιο χοντρό το παιδί σκάει και τον αλλάζουν συνέχεια.

Εντύπωση μου κάνει αυτό που λες. Μήπως πήγες μετά από το τέλος του ωραρίου γιατί μετά ανοίγουν παράθυρα για να αεριστούν οι χώροι!!

Χωρίς να λέω μεγάλες κουβέντες εγώ στο Λαμπετώ είμαι το ίδιο ήσυχή όπως όταν μου τον κράταγε ή μητέρα μου ή η πεθερά μου.

Ευτυχως!! σε ευχαριστω πολύ , τα παιδακια που ειναι 25 δεν ειναι πολλα?αληθεια ειναι η 1η μου επιλογη απλα θελω να ειμαι πιο ξεκαθαρη και να δω 2-3 μερη !

jHgFp3.png

Ευτυχως!! σε ευχαριστω πολύ , τα παιδακια που ειναι 25 δεν ειναι πολλα?αληθεια ειναι η 1η μου επιλογη απλα θελω να ειμαι πιο ξεκαθαρη και να δω 2-3 μερη !

Πραγματικά και να μην φανεί σαν διαφήμιση νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για το παιδί μου δεν θα μπορούσα να κάνω.

Θεωρώ ότι 2 δασκάλες για 25 παιδία είναι μια χαρά μιας και οι χώροι είναι ευρύχωροι και υπάρχει πάντα και άλλο προσωπικό εκεί γύρω. Τα παιδία δεν είναι ποτέ μόνα τους!!!

Πέρυσι ο γιός μου πήγαινε σε παιδικό που μου λέγανε ότι maximum είναι 18 παιδία και ήταν «τουλάχιστον» 26 σε χώρο κυριολεκτικά 3Χ3.

Αν τελικά το επιλέξετε θα δεις πολλά πράγματα …. και θα καταλάβεις ότι είναι σαν μια οικογένεια.

Διαφημίσεις

Πραγματικά και να μην φανεί σαν διαφήμιση νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για το παιδί μου δεν θα μπορούσα να κάνω.

Θεωρώ ότι 2 δασκάλες για 25 παιδία είναι μια χαρά μιας και οι χώροι είναι ευρύχωροι και υπάρχει πάντα και άλλο προσωπικό εκεί γύρω. Τα παιδία δεν είναι ποτέ μόνα τους!!!

Πέρυσι ο γιός μου πήγαινε σε παιδικό που μου λέγανε ότι maximumείναι 18 παιδία και ήταν «τουλάχιστον» 26 σε χώρο κυριολεκτικά 3Χ3.

Αν τελικά το επιλέξετε θα δεις πολλά πράγματα …. και θα καταλάβεις ότι είναι σαν μια οικογένεια.

Σε ευχαριστω παρα πολυ !!!!!

Ελπίζω μεχρι την Δευτέρα που θα έχω κάνει τον κύκλο μου να προλάβω να κλεισω θέση !Και εμενα μου άρεσαν πολυ οι χωροι και η κυρία που μας μίλησε, μονο για το κρυο ειχα αμφιβολία και λίγο για τον αριθμό των παιδιων, το δικό σου κοιμάται εκει ?

jHgFp3.png

Σε ευχαριστω παρα πολυ !!!!!

Ελπίζω μεχρι την Δευτέρα που θα έχω κάνει τον κύκλο μου να προλάβω να κλεισω θέση !Και εμενα μου άρεσαν πολυ οι χωροι και η κυρία που μας μίλησε, μονο για το κρυο ειχα αμφιβολία και λίγο για τον αριθμό των παιδιων, το δικό σου κοιμάται εκει ?

Συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση ναι κοιμάται εκεί τον αφήνω κατά τις 8 και συνήθως τον παίρνει ό άντρας μου κατά τις 4:30.

Σου εύχομαι να κάνεις την καλύτερη επιλογή για το μικράκι σου.

Γνωρίζω το άγχος σου το πέρασα και εγώ.

Γεια σας, η βοήθεια του parents είναι πραγματικά πολύτιμη, μέσα από εδω βρήκα μια καταπληκτική κυρία που μου κραταει το κοριτσάκι μου εδώ και 1,5 χρονο τουλάχιστον..

Τωρα περνάμε στο επόμενο στάδιο να ξεκινήσουμε παιδικό σταθμό, αν ητνα καλύτερες οι συνθηκες ίσως την κρατούσαμε πιο πολύ σπίτι...

Ημασταν μεταξύ του Λαμπετώ και του ΜΙκρού Πόνυ..Τελικά μας κέρδισε το 2ο για πολλούς λόγους, βεβαια ποτέ δεν απορρίπτω το Λαμπετω , ηταν και εκει πολύ ευγενικοί και απόλυτα καθαρό .Απλά μας κερδισε περισσότερο το ότι υπάρχουν τα μισα παιδάκια , υπάρχουν 2-3 χωροι που μπορούν εναλλάξ να απασχοληθούν για να μην βαρεθούν και ένιωσα πολύ άνετα γενικά στην επικονωνία ότι ανά πάσα στιγμή μπορώ να τους ενοχλήσω.( όχι ότι το Λαμπετω το απεκλισε..) Απλά μας κέρδισε στα σημεια το Μικρό Πόνυ.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά,

Σας ευχαριστω για την βοήθεια σας

jHgFp3.png

• 3 χρόνια μετά...

καλησπέρα! ενδιαφέρομαι κι εγώ για βρεφικό σταθμό στις περιοχές Μαρούσι, Πεύκη, Ν. Ηράκλειο, Μεταμόρφωση. Έχω επισκεφτεί αρκετούς, αλλά με ενδιαφέρει η γνώμη μαμάδων που ήδη συνεργάζονται με κάποιον. Γενικά είδα καλούς βρεφικούς σταθμούς, αλλά έχω ακούσει αρνητικά σχόλια από κάποιες μαμάδες στην παιδική χαρά για το πώς αντιμετωπίζουν τα μωρά προκειμένου να τα βάλουν σε τάξη! Όποια μαμά μπορεί, ας μου στείλει ένα μήνυμα, παρακαλώ! Σκέφτομαι τον Κουκλότοπο (φροντισμένος χώρος, λίγα μωρά, εύκολη πρόσβαση στα παιχνίδια - γιατί σε κάποιους σταθμούς έχουν στη βιτρίνα τα παιχνίδια, για να μην τα σπάσουν τα μωρά...). Οποιαδήποτε πληροφορία, θα ήταν χρήσιμη!

• 3 εβδομάδες μετά...

Θα ήθελα και εγώ εντυπώσεις για τον κουκλοτοπο στη Μεταμορφωση και τους μικρους εξερευνητες στο Ν. Ηράκλειο. Ο πρώτος μ αρεσε πολυ αλλα ειναι πολυ ακριβος. Όποια πληροφορία δέκτη

• 1 month later...

Εχει κάποια μαμα πιο πρόσφατη εμπειρία από τη μικρή φωλιά; Τώρα λειτουργούν και σε νέο κτίριο αλλά οι θέσεις έχουν κλείσει, οπότε έχουμε ραντεβού για το παλιό στην πρασίνου λόφου. Οποια πληροφορία από προσωπική εμπειρία καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ

καλησπέρα μανούλες! Η κόρη μου είναι 13 μηνών και από του χρόνου θα τη γράψω σε παιδικό σταθμό. Διάβασα όσα γράφετε για τον Κουκλότοπο και σκέφτομαι να τον επισκεπτώ απο Σεπτέμβρη. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποια από εσάς ξέρει κάτι για το "Petit Ecole" στην πλατεία Μανδηλαρά. Φαίνεται υπέροχος, γνωρίστηκα τυχαία με την ιδιοκτήτρια και ενθουσιαστηκα. Όσο για τους Μικρούς Εξερευνητές, πάει την κόρη της μια πολύ καλή μου φίλη και μου έχει πει τα καλύτερα. Για τη Μικρή Φωλιά, επειδή μένω κοντά, θα τον επισκεφτώ, μιας και όποτε περνάω από εκεί ακούω γέλια, τραγούδια και χαρούμενα παιδάκια. Ωστόσο δεν ξέρω για τον εξωτερικό χωρο τους. Οπότε, είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους 4.

• 1 χρόνο μετά...
  • 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα,

Επειδή έχω ένα μικρό παιδάκι 2 ετών που σκέφτομαι να το στείλω παιδικό σταθμό, θα ήθελα τις εμπειρίες σας και προτάσεις για παιδικούς σταθμούς στο Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση , Λυκόβρυση ή και Πεύκη και φυσικά αν γνωρίζεται και το κόστος. Ευχαριστώ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...