Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κάθε βράδυ για να κοιμηθούμε ΚΟΛΑΣΗ!


nataeli

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Η κορούλα μου είναι 13 μηνών και τον τελευταίο μήνα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα στο να την βάλουμε για ύπνο.Ενώ νυστάζει και θέλει να κοιμηθεί όταν την πάμε στο κρεβατάκι της να κοιμηθεί αρχίζει να κλαίει τόσο πολύ σε σημείο που να κάνει εμετό. Και μετά θέλει να είναι συνέχεια αγκαλιά , μόνο , σε εμένα και αυτό είναι αδύνατον μιας και είναι 11 κιλά και είμαι εγώ έγγυος στο 2ο παιδάκι μας.

Αφού σταματήσει να ουρλιάζει τότε μάλλον είναι πτώμα από την κούραση και κοιμάται.

 

Στην καλύτερη περίπτωση αυτό μας κρατάει 1 με 2 ώρες κάθε βράδυ και αρκετές φορές και στην διάρκεια της νύχτας.

 

 

δεν ξέρω τι να κάνω.Αν κάνω κάτι λάθος ας μου πει σας παρακαλώ κάποιος τι να κάνω να το αλλάξω.

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Για πες λίγα πράγματα παραπάνω για το προγραμμα της.....κοιμάται μεσημέρι,αν ναι πόση ώρα?Μηπως έγινε τώρα τελευταία καμία αλλαγή στην καθημερινότητα?πριν το πρόβλημα τι ακριβώς προγραμμα είχε?Μηπως την αργεις να την βάλεις για ύπνο τώρα που καλοκαιριαζει και εχει υπερένταση?

adEup3.png
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά είχαμε άλλο ένα βράδυ κόλασης.

Πάλι κλάματα με λυγμούς , εμετό και τελικά κοιμήθηκε στις 3.Ούτε στον μπαμπά της δεν θέλει να κάθεται αγκαλιά ώστε αυτός να την κοιμίζει το βράδυ.

 

Το πρόγραμμα της είναι λίγο πολύ το ίδιο κάθε μέρα.

 

Το μεσημεράκι μετά το φαγητό κοιμάται στο κρεβατάκι της περίπου 3 με 5 .

Ξυπνάει και μετά παίζουμε μέχρι τις 9,30 όπου και μετά κάνουμε μπάνιο , πίνουμε γάλα και πάμε για ύπνο.

 

Το μόνο που έχει αλλάξει αυτές τις μέρες είναι πως άρχισε να περπατάει και συνέχεια περπατάει , πέφτει , σηκώνεται και γενικότερα αφού άρχισε να ιδρώνει περισσότερο και να είναι σε μεγαλύτερη διέγερση (που το βρίσκω και λογικό μιας και τώρα που περπατάει έχει ανοίξει ένας νέος κόσμος μπροστά της)

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα,

φαντάζομαι ότι περνάει και ένα άλμα ανάπτυξης αφού μου λές οτι μόλις περπάτησε και ίσως δικαιολογεί μια μικρή υπερένταση. Αλλά και ο δικός μου περνάει απο αυτές τις φάσεις. Ειδικά κάποιες φορές που είναι κουρασμένος γίνονται πιο έντονα.

Εγώ βέβαια του δίνω την αγκαλιά γιατί προσωπικά δεν αντέχω να τον βλέπω να κλαίει για αυτόν τον λόγο και επίσης δεν μπορώ να καθαρίζω πατώματα (και εμένα κάνει απο το κλάμα εμετό).

Οταν το κάνει συνεχόμενα δυο ή τρείς μέρες , τότε κάνω το εξής. Κάθομαι στον καναπέ δίπλα στο κρεβάτι και ξεκινάω και του λέω ιστοριούλες, στην ηλικία σας φαντάζομαι τα τραγουδάκια βοηθούν πιο πολύ. Απλά δηλαδή προσπαθώ να του αποσπάσω την προσοχή και να τον κάνω να αγαπήσει το χουζούρι στο κρεβάτι του.

Επίσης θέλω να σου πώ ότι κάθε παιδί διαφέρει. Οταν ήταν ο δικός μου 13 μηνών τον κοίμιζα στην αγκαλιά μου, αφού μου το ζητούσε το παιδί δεν μπορούσα να του το στερήσω. Σιγά σιγά του έμαθα να αγαπάει το κρεβάτι του . Ενώ άλλα παιδάκια τα έβαζαν στο κρεβάτι τους και δεν χρειαζόταν τίποτε άλλο για να κοιμηθούν.

Μήπως πχ θα σε βόλευε να κάθεσαι σε έναν καναπέ στο δωμάτιο του και να τον παίρνεις αγκαλιά ή και αυτό δεν επιτρέπεται λόγω της εγκυμοσύνης σου?

Lr4cp2.pngIP5up2.png
Link to comment
Share on other sites

Πόσο σε καταλαβαίνω?! Και εγώ έχω μια κόρη 10 μηνών και ενώ είναι το πιο βολικό παιδάκι όλη την ημέρα, σε όλα ( φαγητό, παιχνίδια κ.τ.λ) στο βραδυνό ύπνο έχουμε πρόβλημα! Δεν θέλει με τίποτα να κοιμηθεί! Νυστάζει αλλά θέλει αγκαλιά και βόλτα για να κοιμηθεί...και κάποιες φορές δεν πιάνει και την παίρνουμε στο κρεββάτι μας! Όταν βέβαια επιτέλους κοιμηθεί δεν ξυπνάει μέχρι αργά το πρωί...

nataeli ίσως αν εξ΄αρχης (πριν αρχισει το κλάμα), μετά το γάλα, την έπερνε αγκαλιά ο μπαμπάς της και την έκανε μερικές βόλτες να πέσουν οι τόνοι και οι εντάσεις της μέρας έτσι ώστε να νοιώθει ασφάλεια και ηρεμία; ίσως έτσι κοιμόταν στην αγκαλιά του, αν και δεν το θεωρώ καλή συνήθεια να τα κοιμίζουμε έτσι, αλλά τι να κάνεις;

kiki* μπορείς να μου περιγράψεις πώς του έμαθες να αγαπάει το κρεββάτι του?? θα ήθελα πολύ να το πετύχω και να τη βάζω στο κρεββάτι της και να κοιμάται ( εστω και αν στέκομαι εκεί μεχρι να κοιμηθεί).

Το τζιτζικάκι μου είναι η ζωή μου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εμάς μας βοήθησε επίσης ενα λούτρινο σκυλάκι για τον ύπνο. Από τότε που το πήρε στην αγκαλιά του κοιμόταν καλύτερα και το βράδυ. οπότε δες και εσύ εάν σας βοηθήσει κάτι τέτοιο.

Κάτι ακόμα που μας βοήθησε ήταν το μαξιλάρι του. Και με αυτό χουχουλιάζει αρκετά.

Και απο εκεί και πέρα βοήθησε ίσως -το ότι τον έβαζε η πεθερά που και που τα πρωινά να παίζει λίγο μέσα στο κρεβάτι του ,- αυτό που είπα πιο πάνω, δηλαδή ότι τον έβαζα στο κρεβάτι του πριν τον ύπνο και του έλεγα τραγουδάκια και έμαθε σιγά σιγά την διαδικασία του κρεβατιού. Αλλά να ξέρετε ότι υπάρχουν φορές που κοιμάται ακόμα στην αγκαλιά μου, αραιά και που μεν , αλλά υπάρχουν, και δεν τις στερώ.

Lr4cp2.pngIP5up2.png
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ kiki*. Θα δοκιμάσω και ελπίζω να πετύχει...Βέβαια μαξιλάρι δεν χρησιμοποιούμε ( είναι πολύ μικρόυλα και δεν ξέρω καν αν επιτρέπεται) αλλά χουχουλιάζουμε μια χαρα και με την κουβέρτα!

Το τζιτζικάκι μου είναι η ζωή μου!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...