Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΟΗΘΕΙΑ! κρισεις στο στηθος το απογευμα..

Recommended Posts

Καλησπερα.. εδω και πεντε μερες εχω μεγαλο θεμα.. Η μικρη -ειναι σχεδον 3 μηνων- κατα τους απογευματινους θηλασμους ξεκινα να πινει και ξαφνικα την πιανει κατι τρελο.. γουρλωνει τα ματια ή αλληθωριζει κι αρχιζει να χτυπιεται.. Βγαζει τσαντισμενη τη θηλη και κλαιει.. Της ξαναδινω τη θηλη, προσπαθει αλλα παλι τα ιδια!:-( Αλλαζω στηθος και ηρεμει οσο πινει, αλλα μετα απο λιγο ξανα τα ιδια! Σκεφτηκα μηπως δεν εχω γαλα.. αλλα προχθες την κρατησε λιγο ο αντρας μου στον ωμο και εκανα θηλαστρο στο καπακι και ειχα γαλα,οχι μεγαλη ροη ομως συνεχως. Ειπα να κανω μαλαξεις οσο θηλαζει σημερα, στιγμιαια μου φανηκε πως ηρεμησε αλλα μετα σαν να τσαντιστηκε ακομα πιο πολυ!! Την πρωτη μερα της εδωσα μπιμπερο μητρικο γαλα που ειχα στο ψυγειο και ειχε ηρεμησει αν και μετα απο μια ωρα ηθελε παλι στηθος και ευτυχως σε λιγακι ειχε κοιμηθει. Δε ξερω τι γινεται, δεν μπορω να καταλαβω.. Μια σκεψη ειναι οτι δεν εχω ροη κι τσαντιζεται.. αλλα καποια στιγμη απο τις προσπαθειες μου φανηκε οτι ακουσα τα γλουπ που επινε, παρολο αυτα εβγαζε τη θηλη σαν κατι να την ενοχλουσε! Η αλλη σκεψη ειναι οτι συμβαινει κατι αλλο ασχετο, να ποναει ή να εχει καποια αλλη ανησυχια αλλα τοτε θα ηρεμουσε με το μπιμπερο? Μια τριτη σκεψη ειναι μηπως συνηθισε εκεινες τις ωρες που συνηθιζαμε να δινουμε συμπληρωμα (το ιστορικο μου ειναι οτι 10 μερες αφου γεννηθηκε η ηλιθια παιδιατρος μας επεβαλλε συμπληρωμα, την ακουσαμε για 5 μερες και ευυχως απο τοτε κανω αγωνα επαναγαλακτισμου.. εχει να πιει ξενο απο τις 10 Μαιου, καποια βραδια πινει δικο μου εξτρα σε μπουκαλι)..

Τελος να πω οτι τις τελευταιες 2 βδομαδες δυστυχως παιρνει λιγοτερο βαρος απο ο,τι συνηθως δηλαδη εκει που επαιρνε 25 γρ την ημερα .. εχει πεσει στα 17 ή τα 15...Εχω στεναχωρεθει πολυ γιατι μετα απο ολη αυτη την ταλαιπωρια με τις αντλησεις και τους μαραθωνιους θηλασμους για να φτασω τη μικρη.. τα πηγαιναμε τοσο καλα , χαλαρωσα πολυ γιατι πριν ημουν ανασφαλης για το γαλα μου και τωρα αυτο?!?!! τι θα κανω? ξερει καμια γιατι συμβαινει?ειχε παρομοια εμπειρια? ευχαριστω

cf7op3.png

wQtYp3.png

Διαφημίσεις

Και μενα μου το ειχε κανει αυτο γυρω στο χρονο και τελικα ειχε πυωδη αμυγδαλιτιδα και την πονουσε οταν προσπαθουσε να θηλασει. Αλλα το πιο πιθανο απο αυτα που λες μου φαινεται να ειναι το σεναριο να τσαντιζεται γιατι ισως να μειωνεται μετα απο λιγο η ροη του γαλακτος.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

ναι κι εγω ετσι νομζιω γιατι δεν το κανει σε ολα τα γευματα.. Εσενα με την αμυγδαλυτιδα δεν το εκανε συνεχεια? κι αν εχω θεμα με τη ροη πως το λυνω αραγε? υπαρχει τροπος?

cf7op3.png

wQtYp3.png

Ενω θηλαζε κανονικα ξαφνικα αρχισε να κλαιει αλλα φαινοταν οτι η καημενη ηθελε να θηλασει αλλα κατι την ενοχλουσε...και επειδη η δικια μου οτι και να ειχε με το θηλασμο ηρεμουσε μου φανηκε τοσο περιεργο αυτο που αμεσως πηρα τηλ και κανονισα ραντεβου με τον παιδιατρο οπου και ειδε οτι ειχε πυωδη αμυγδαλιτιδα. Ξερεις εγω τα απογευματα οταν θηλαζε πιεζα και το στηθος για να βοηθαω τη ροη (ειδικα απο το αριστερο οπου η ροη ποτε δεν ηταν στα φορτε της και ποτε δεν μπορουσα να αντλησω απο το αριστερο)

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Twiggy είστε και πάνω σε άλμα αναπτυξης και μάλιστα απο τα πιο ζόρια! Φάση ειναι και θα περάσει..

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

κι εμενα επειδη παντα ηρεμει στο στηθος με παρεξενεψε τοσο πολυ!!!

Νινα σε ευχαριστω πολυ! Σημερα μου εκανε τα ιδια και το πρωι, τα ειδα ολα, τρομαξα.. πηρα μια συμβουλο θηλασμου ομως και με διαβεβαιωσε οτι δεν εχει σχεση ολο αυτο με το γαλα μου και να ηρεμησω.. οταν την πιανει να την απασχολω, να την κανω βολτες κλπ.. Ευτυχως την υπολοιπη μερα οι θηλασμοι πηγαν πολυ καλα...Να δουμε και αυριο..

cf7op3.png

wQtYp3.png

και γω νομίζω ότι κάτι άλλο της φταίει.κατά καιρούς τα κάνουν αυτά και ο γονιός ψάχνεται!σχετικά με το άλμα ανάπτυξης, να ξέρεις ότι εκείνη την περίοδο...θηλάζουν πάρα πολύ. προσωπικά, είχα παρατηρήσει..μια νευρικότητα στο παιδί ...και στον θηλασμό...όταν περίμενα περίοδο ...αλλά κυρίως όταν είχα.σου έχει έρθει η περίοδος?με υπομονή και αγάπη όλα θα γίνουν!θα συμβεί κιάλλες φορές αυτό..μην απογοητεύεσαι.πάνω από όλα όμως συζήτησέ το και με το γιατρό!!!καλημέρα!

προσπαθησε να την θηλαζεις οσο μπορεις σε πιο ορθια θεση , μηπως απλα εχει καποια ελαφρια παλλινδρομηση και την ενοχλει την ωρα που τρωει..

83hKp3.png

Έχω καιρό να γράψω σε αυτές τις ενότητες, αλλά τις νοσταλγώ και είναι από τις πιο αγαπημένες μου.

Μου έχει συμβεί και εμένα στους μεσημεριανούς θηλασμούς και μάλιστα έμενα χτυπιόταν και οδυρόταν όταν έπινε το μεσημέρι από το δεξί στήθος.

Τότε είχα γράψει στην Αγλαΐα και με είχε συμβουλεύσει να μη δίνω σημασία και να κάνω υπομονή, επειδή είναι μια φάση και θα περάσει.

Σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ στην αρχή αγχωνόμουν με το παραμικρό και όλα τα μικροπροβληματάκια τα έβλεπα ως τεράστια.

Προσπάθησε να θηλάζεις περπατώντας ή σε άλλες στάσεις και να είσαι ψύχραιμη.

Η δική σου αναστάτωση αθελα σου περνάει και στο μωρό.

Θήλασα 2 χρόνια και ήταν από τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου.

Να σου ζήσει το μικρό και να έχεις εμπιστοσύνη στην φύση και σε σένα.

σας ευχαριστω παρα πολυ ολες!! η αληθεια ειναι πως ναι εχω μια ανασφαλεια ακομα με τον θηλασμο και παραδινω σημασια στο παραμικρο! ηδη ομως ειμαστε που καλυτερα.. εχετε δικιο και για το αλματακι..θηλαζουμε πολυ τελευταια! πολλα φιλια ευχαριστω για τις συμβουλες

cf7op3.png

wQtYp3.png

Διαφημίσεις

καλα αυτο με το περπατημα δουλευει παρα πολυ!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...

Μπράβο :D!

Πολύ χαίρομαι που σε βοήθησε το να περπατάς.

Κι εμένα με είχε βοηθήσει!

Καλησπέρα ,

νέα στο forum και νέα μητέρα.

αντιμετωπίζω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα.

θηλάζω τον γιο μου που μόλις έκλεισε μήνα .

Όταν ξυπνάει τρώει κανονικά από το στήθος.

Σε κάποια φάση το αφήνει και θέλει να ρευτεί .

Μετά το ρέψιμο τον βάζω ξανά στο στήθος και εκεί είναι που τον πιάνει υστερία

( σφίγγεται , κοκκινίζει , πνίγεται, κλαίει ,τραβάει ότι βρεί μπροστά του )

με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει στο στήθος .

Αυτό γίνεται σε κάθε γεύμα εδώ και ένα μήνα.

Ο μόνος τρόπος για να φάει κι' άλλο είναι από το μπιμπερό με δικό μου γάλα από το θήλαστρο , το δέχεται κανονικά .

Σας παρακαλώ μια βοήθεια.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα ,

νέα στο forum και νέα μητέρα.

αντιμετωπίζω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα.

θηλάζω τον γιο μου που μόλις έκλεισε μήνα .

Όταν ξυπνάει τρώει κανονικά από το στήθος.

Σε κάποια φάση το αφήνει και θέλει να ρευτεί .

Μετά το ρέψιμο τον βάζω ξανά στο στήθος και εκεί είναι που τον πιάνει υστερία

( σφίγγεται , κοκκινίζει , πνίγεται, κλαίει ,τραβάει ότι βρεί μπροστά του )

με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει στο στήθος .

Αυτό γίνεται σε κάθε γεύμα εδώ και ένα μήνα.

Ο μόνος τρόπος για να φάει κι' άλλο είναι από το μπιμπερό με δικό μου γάλα από το θήλαστρο , το δέχεται κανονικά .

Σας παρακαλώ μια βοήθεια.

Ειναι πάρα πολυ συνηθισμένη η συμπεριφορα αυτη, αν κάνεις μια αναζητηση στο φόρουμ θα βρεις πάρα πολλα ίδια θέματα!

Μην δίνεις την επιλογη του μπουκαλιού, απλα κανε λίγο υπομονή, συνήθως αυτές οι φάσεις περνούν πολύ γρήγορα!

Όταν αφήνει το στηθος το γάλα πετάγεται;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Μερικες φορες πεταγεται. Στην αρχη νομιζα οτι το προβλημα ηταν οτι ειχα πολυ γαλα και πνιγοταν αλλα τελικα δεν ειναι αυτο .Το συμπερανα όταν αδειασα το γαλα με το θηλαστρο και η συμπεριφορα του ηταν η ιδια.

Μερικες φορες πεταγεται. Στην αρχη νομιζα οτι το προβλημα ηταν οτι ειχα πολυ γαλα και πνιγοταν αλλα τελικα δεν ειναι αυτο .Το συμπερανα όταν αδειασα το γαλα με το θηλαστρο και η συμπεριφορα του ηταν η ιδια.

Το είχες αδειάσει με το θηλαστρο κι αμέσως έβαλες το μωρο ή μετα απο λίγη ώρα;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Το είχες αδειάσει με το θηλαστρο κι αμέσως έβαλες το μωρο ή μετα απο λίγη ώρα;

Περίπου σε δυο λεπτά μέχρι να τακτοποιηθώ.

Πάντως πιστεύω πως δεν έχει σχέση με τη ροή του γάλακτος.

Please help κορίτσια δεν ξέρω τι να κάνω.

Μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να ψάξω αλλού στο forum .

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις .

Πιο πάνω η twiggy έβαλε ένα πολυ καλο λινκ, διάβασέ το για αρχη.

1Xckp3.png

Franz Kafka

ναι κομαρ νομιζω πως ειναι εκνευρισμος.. αυτο καταλαβαινω εγω εκεινη την ωρα.. Και στο αρθρο το εξηγει καλα! Γιατι βλεπω κιολας πως αν την κουνησω λιγο και της τραγουδησω ή περπατησω σταματαει! αρα δεν φταιει η ροη.. εμενα γενικα εχει νευρακια τελευταια και ισως φταιει οτι δεν κοιμαται και πολυ κατα τη διαρκεια της ημερας!οποτε οταν μπαινει στο στηθος που ειναι και το καταφυγιο ηρεμιας κανονικα , αλλα ειναι εκνευρισμενη τα παθαινει ολα αυτα ως αντιδραση και θελει λιγο χρονο να χαλαρωσει εκει..

cf7op3.png

wQtYp3.png

Καλημέρα σε όλες!! Ο γιος μου είναι 5 μηνών και κάνει τα ίδια. Εδώ και 3 μέρες. Και τον προηγούμενο μήνα έκανε τα ίδια για λίγες μέρες και ήταν οι μέρες που είχα ωορηξια. Ίσως να σχετίζεται με κάτι τέτοιο. Τις μέρες αυτές σταματουσαμε, κάναμε βόλτα και συνεχιζαμε μετα απο λίγο. Δοκίμασα να κάνω και μαλλαξεις και βοηθούσε κάπως. Μετα απο λίγες μέρες φτιάχνει. Θέλει υπομονή.

Καλησπερα.. εδω και πεντε μερες εχω μεγαλο θεμα.. Η μικρη -ειναι σχεδον 3 μηνων- κατα τους απογευματινους θηλασμους ξεκινα να πινει και ξαφνικα την πιανει κατι τρελο.. γουρλωνει τα ματια ή αλληθωριζει κι αρχιζει να χτυπιεται.. Βγαζει τσαντισμενη τη θηλη και κλαιει.. Της ξαναδινω τη θηλη, προσπαθει αλλα παλι τα ιδια!:-( Αλλαζω στηθος και ηρεμει οσο πινει, αλλα μετα απο λιγο ξανα τα ιδια!

Ακριβώς το ίδιο και μένα. Είναι 3 μηνών και τις τελευταίες 5 ημέρες έχει εκνευρισμό, μένει λίγη ώρα στο στήθος και επιπλέον ιδρώνει και το κεφαλάκι της. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την ροή - ποτέ δεν είχα μεγάλη ροή εξάλλου- γιατί μου το κάνει και όταν έχω πολύ γάλα και όταν έχω λίγο. Πιθανόν να ζεσταίνεται. Όπως και να'χει θα συνεχίσω να θηλάζω και θα δοκιμάσω και αυτό που λέτε για τις βόλτες.

αα κι εμενα ιδρωνει.. ισως με τον εκνευρισμο ανεβαινει και η θερμοκρασια! λογικο ακουγεται.. παντως με λιγη υπομονη .. κουνημα, τραγουδι, χαδι ή περπατημα ...περναει!

cf7op3.png

wQtYp3.png