Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΔΙΣΧΙΔΗΣ ΡΑΧΗ

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

Θα ήθελα την άποψη όσων τα παιδιά (προνήπια) πάσχουν από λανθάνουσα δισχιδή ράχη

Όταν λέω άποψη, εννοώ τη γνώμη των γιατρών που τους παρακολουθούν, αν έχουν προβλήματα στην καθημερινότητα τους κλπ

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους

Θα ήθελα την άποψη όσων τα παιδιά (προνήπια) πάσχουν από λανθάνουσα δισχιδή ράχη

Όταν λέω άποψη, εννοώ τη γνώμη των γιατρών που τους παρακολουθούν, αν έχουν προβλήματα στην καθημερινότητα τους κλπ

Ευχαριστώ

Εχετε διαγνωστει με αυτην την παθηση?και αν ναι μπορεις να μου πεις τα συμπτωματα της και αν σας παρακολουθει παιδονευρολογος η απλα παιδιατρος?ευχαριστω πολυ.

O μικρός μας (4 ετών+) πριν 2 μέρες ξύπνησε το πρωί και αδυνατούσε να πατήσει το πόδι του στο πάτωμα

Θεωρήσαμε πως έχει χτυπησει, (όπως συμβαίνει σε όλα τα παιδιά), έμεινε μία μέρα σπίτι και αποφάσισα να τον παω σε ορθοπαιδικό για να το ψάξουμε περισσότερο

Μας ζήτησε συγκεκριμένες ακτινογραφίες και τελικά διέγνωσε λανθάνουσα δισχιδή ράχη

Στην ουσία πρόκειται για κενά μεταξύ των σπονδύλων. Την επόμενη εβδομάδα έχω κλείσει ραντεβού με παιδοορθοπαιδικό

Συμπτώματα γενικά δεν υπάρχουν. Τη συγκεκριμένη πάθηση, απ όσο το έχω ψάξει την έχει 1 στους 5 ανθρώπους. Απλα ελάχιστοι γνωριζουν ότι την έχουν. Μόνο μέσω ακτινογραφίας μπορεί να διαγνωστεί

Αν πάντως υπάρχει κάποιος που γνωρίζει "εκ των έσω", περισσότερα πράγματα, θα ήθελα να με ενημερώσει

Ευχαριστώ

1 στους 5 ανθρώπους? Πολύ μεγάλο ποσοστό!!!!!!! Αγχώθηκα και εγώ τώρα μια που ο μικρός μου πέρυσι πέρασε κάτι ανάλογο και μας είπαν για 'υμενίτιδα'.

Πώς πέρασε μετά ο πόνος? Κάνατε αγωγή? Πόσες ημέρες κράτησε?

Αν θέλεις απάντησέ μας για να ενημερωθούμε και εμείς....Περαστικά σας και εύχομαι να 'μην είναι τίποτα'.....

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Καλησπερα!

Ειμαι -σχεδον- 26 ετων (τον Οκτωβριο γινομαι)..

Πριν λιγους μηνες επεσα στο κολυμβητηριο που πηγαιναμε με την κορη μου.. Ηταν ενα ατσαλο πεσιμο εντελως.. Αλλα επειδη ντραπηκα κιολας τις υπολοιπες μαμαδες, σηκωθηκα κατευθειαν και τελος..

Λιγες μερες αργοτερα πονουσα τοσο φρικτα που δεν μπορουσα να περπατησω. Πηγα στον ορθοπαιδικο οπου διεγνωσε μια θλαση στο χερι (ειπα χτυπησα τελειως ατσαλα) και για να κανει διαγνωση για τα ποδια μου, ζητησε ακτινογραφια. Η ακτινογραφια εγινε και διαγνωστηκα στα 26 μου με λανθανουσα δισχιδη ραχη. Εκανα και αξονικη αργοτερα καθως ενας απο τους σπονδυλους μου εχει "φυγει" καπως εξω -δεν βρισκεται στην θεση που θα επρεπε δηλ.-

Στη δεδομενη φαση της ζωης μου μου ειπαν πως παιζει μεγαλο ρολο να χασω βαρος (ειμαι παχυσαρκο ατομο) και αν ξαναμεινω εγκυος να ενημερωσω το γυναικολογο μου δινοντας εμφαση στην επισκληριδιο αναισθησια και συνενοηση του αναισθησιολογου με τον ορθοπαιδικο.

Κατα τα αλλα μου ειπαν να συνεχισω κανονικα τη ζωη μου σαν να μην μου το ειπαν ποτε..

Ομολογω πως ηταν αρκετα σοκαριστικο για εμενα.

Κατα τα αλλα ειμαι καλα, υγιης και παλευω με τα κιλα μου.

Για ο,τι αλλο χρειαστεις στη διαθεση σου!

Φαιη.. :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν, πήγαμε χθες τον μικρο σε παιδοορθοπεδικο

Αφού τελείωσαν οι ασκήσεις που του έκανε και αφού είδε και τις ακτινογραφίες, μας είπε τα εξης

1ον Κανένας πόνος δεν συνδέεται με τη δισχιδή ράχη. Ουτε παρελθοντικός, ουτε μελλοντικος. Ο μικρός μάλλον είχε κουράσει το πόδι του, γι αυτό και πόνεσε

2ον Η λανθάσουμε δισχιδής ράχη, είναι πάθηση που έχει μεγαλό ποσοστό των ανθρώπων. Απλά λίγοι το γνωρίζουν.

3ον Βρήκε τον μικρό μας, απολύτως υγιη!

Αναφορικά με την ερώτηση : Ο πόνος στην ουσία, κράτησε 1.5 μερα. Αλλα τελικά δεν ήταν ουτε "νευρόπονος", ούτε πόνος λογω δισχιδούς ραχης κλπ, όπως μας είπε αρχικά ο ορθοπεδικος

Τελικά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, η ειδικότητα του γιατρου!

Μπραβο για τα καλα νεα!

Παντα γερο να ειναι το αγορακι σας!

Τα καλυτερα ευχομαι! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png