-
-
- 28 απαντήσεις
- 10.319 εμφανίσεις
-
- 71 απαντήσεις
- 15.817 εμφανίσεις
-
- 6 απαντήσεις
- 6.701 εμφανίσεις
-
τι εχει η κορη μου επιτελους?
Από christiana000, in Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Ανάπτυξη, Ψυχολογία, Συμπεριφορά
- 11 απαντήσεις
- 7.880 εμφανίσεις
-
- 12 απαντήσεις
- 2.837 εμφανίσεις
-
Πότε κόψατε την πάνα και πώς?
Από renik, in Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Ανάπτυξη, Ψυχολογία, Συμπεριφορά
- 3.571 απαντήσεις
- 401.142 εμφανίσεις
-
- 561 απαντήσεις
- 98.982 εμφανίσεις
-
- 137 απαντήσεις
- 13.724 εμφανίσεις
-
- 57 απαντήσεις
- 6.612 εμφανίσεις
-
- 49 απαντήσεις
- 44.003 εμφανίσεις
-
ΑΔΕΝΟΜΥΩΣΗ
Από mkp, in Θέλω να γίνω μαμά/μπαμπάς
- 46 απαντήσεις
- 25.795 εμφανίσεις
-
Ζωηρό παιδι-Επισκεψη σε ειδικό
Από Agapi21, in Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Ανάπτυξη, Ψυχολογία, Συμπεριφορά
- 13 απαντήσεις
- 1.027 εμφανίσεις
-
-
Similar Content
-
Από Υρω30,Κορίτσια καλησπέρα! θα ήθελα τα φώτα όσων έχουν γνώσεις πάνω στο θέμα του θηλασμού σε μερικά ζητήματα: έχω ένα αγοράκι 29 ημερών. Ξεκίνησα με την πρόθεση να θηλάσω αποκλειστικά αλλά στην αρχή είχαμε αρκετές αναποδιές - λίγο το βάρος που έχασε στην κλινική, λίγο ο ίκτερος που εμφάνισε μετά, έδωσα στο μικρό μου συμπλήρωμα μετά απο οδηγίες της παιδιάτρου. Το συμπλήρωμα το κόψαμε τη 12η μέρα και έκτοτε θηλάζω αποκλειστικά κάθε 2ωρο την ημέρα και 3ωρο τη νύχτα (το 3ωρο τη νύχτα έχει τύχει να γίνει κ 4ωρο κάμποσες φορές γιατί η αύπνία έχει βαρέσει κόκκινο και επιπλέον πολλές φορές με παίρνει ο ύπνος στο κρεβάτι καθιστή με το μωρό στο στήθος.) Ακριβώς επειδή τις νύχτες παρατηρώ ότι συχνά με παίρνει ο ύπνος εκεί που θηλάζω, έχω αρχίσει να αγχώνομαι και να φοβάμαι μην πάθει τίποτα το μωρό - να μου γλιστρήσει, να μην πίνει, χίλια-δυο.
Αναρωτιόμουν, λοιπόν, εφόσον έχουμε ανακτήσει το βάρος γέννησης εδώ και 10 μέρες και έχουμε αρκετές πάνες με τσισάκια ανά μέρα, μπορώ να αραιώσω λίγο τους θηλασμούς; Να θηλάζω ανα 3ωρο την ημέρα κ 4ωρο τη νύχτα ή πρέπει να περιμένω να σαραντίσω; και πότε μπορώ να πω πως εδραιώθηκε πια ο θηλασμός; πώς θα το καταλάβω; ο μικρός μου ακόμα μπορεί να ναι και μια ωρα στο στήθος - όχι πως θηλάζει όλη την ώρα, πίνει 2-3 γουλιές, σταματά για μερικά δευτερόλεπτα, ξαναξεκινά μετά από λίγο, κάπως έτσι. Να συμπληρώσω πως η παιδίατρος είναι καλή, χρυσή και άγια, αλλά δε φαίνεται να έχει και πολλές γνώσεις επί του θηλασμού, οπότε δεν μπορώ να βασιστώ σε αυτή για συμβουλές. Το μωρό πήρε τα πάνω του με τους θηλασμούς αφού αφιέρωσα όλο το χρόνο που μπορούσα στο ίντερνετ για να ενημερωθώ όσο γινόταν - αλλά σε αυτά που ρωτάω δεν έχω καταφέρει να βρω μια ικανοποιητική απάντηση που να μη γκρεμίσει ό,τι έχουμε χτίσει ως τώρα... -
Από Mamacha,Μανούλες καλησπέρα! Το μωράκι μου είναι 3μιση μηνών αγοράκι γεννηθηκε 3400 κ ζυγιζουμε 5430 σήμερα... Θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη μέρα..Το βραδυ κοιμάται 5ωρο συνεχόμενο ξυπναει για να φαει και κακα και μετά αλλκ ενα 3ωρο.. Κάνει περίπου 5 φορές τη μέρα κακά κ τσισα συνέχεια...Το πρόβλημα μας είναι ότι κατά την τελευταία επίσκεψη στη γιατρό στους 3 μήνες μας είπε ότι βάζει 100γρ. Τη βδομαδα κ ότι είναι σχετικά χαμηλό...Το μωρο επειδή κοιμάται κ στο στήθος είναι συνέχεια στο στήθος αλλά δεν μπορώ να καταλαβω πόσο πίνει επειδή έχει κλειστά μάτια αλλά ακουγονται και κάποιες γουλιτσες.Προσπάθησα να το βάζω ακόμη πιο πολύ στο στήθος αλλά κάποιες φορες αυτό χτυπιεται κ κάνει προς τα πίσω τεντωνεται κ πάει να το ξαναπιάσει που απ ότι καταλαβαίνω δεν θέλει άλλο να φαει...έχει συμβεί σε κάποια κάτι παρόμοιο.
-
Από marianna9880,μπορεις να μεινεις έγκυος , μια και εγώ τα κατάφερα. Η Αθηνά κοντεύει 14 μηνών και μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος. Η Αθηνά θήλαζε πρωί και βράδυ μόνο, εδώ και αρκετό καιρό και έχω περίοδο από τον 3ο μήνα. Αγλαία σε παρακαλώ, χρειάζομαι την βοήθεια σου...Ανησυχώ για το δεύτερο μωρό και την εγκυμοσύνη μου. Μπορεί ο οργανισμός μου να στηρίξει την δεύτερη εγκυμοσύνη και τον θηλασμό της Αθηνάς? ¨Ηδη έχω ξεκινήσει να δίνω στην Αθηνά αγοραστό γάλα, αλλά δεν δείχνει καμία σταθερότητα. Άλλοτε πίνει 150 ml, άλλοτε δεν πίνει καθόλου.... Άσε που τρώει ελάχιστα τροφές. Θέλω να συνεχίσω να την θηλάζω , αρκεί να αντέξει ο οργανισμός μου. Τι λες?
-
Από anna1703,Καλησπέρα! Έχω ένα αγοράκι 9 μηνών που μέσα στη μέρα παράλληλα με το θηλασμό τρώει 3 ή 4 γεύματα στερεές τροφές πια. Θηλάζει όποτε και όσο θέλει και αυτό ποικίλλει από μέρα σε μέρα. Δηλαδή μπορεί μια μέρα να θηλάσει 2 φορές και μια άλλη 8. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Η περίοδός μου δεν έχει επανέλθει ακόμη και αναρωτιέμαι πρέπει να σταματήσω εντελώς να θηλάζω για να μου έρθει; Απ'ότι φαίνεται η μετάβαση στις στερεές από τον αποκλειστικό δεν ήταν αρκετή για να επανέλθει.Ρωτάω γιατί μετά το χρόνο θα θέλαμε να προσπαθήσουμε για δεύτερο παιδάκι και δεν θέλω να σταματήσω ακόμη να θηλάζω. Εσείς τι εμπειρίες έχετε;
-
Από Relou,Το μωράκι μου είναι 2.5 μηνών περίπου. Η γέννα ήταν πολύ δύσκολη με αποτέλεσμα να μην μου φέρουν το μωρό μου να το θηλάσω αμέσως. Το γάλα μου άργησε να έρθει και δεν ήταν αρκετό και δυστυχώς λόγω ίκτερου αναγκάστηκα να δώσω κι ξένο. Πάντα θήλαζα και μετά έδινα ξένο με σύριγγα. Φυσικά προσπάθησα πολύ να αυξήσω την παραγωγή με νοσοκομειακό θήλαστρο, τρυγωνέλα, γαϊδουράγκαθο και δομπεριδόνη αλλα μάταια. Το πήρα απόφαση λοιπόν και συνέχισα να θηλάζω και να δίνω μετά γάλα σκόνη. Επειδή το μωρό άρχισε να πίνει 100ml ξεκίνησα να του δίνω μπουκάλι το οποίο και πήρε πολύ πρόθυμα. Τις τελευταίες όμως 2 εβδομάδες το μωρό άρχισε να πίνει λιγότερο γάλα. Πότε 50,60,80,90 ml με αποτέλεσμα να σκάω από την στεναχώρια. Τις τελευταίες 2 μέρες δεν θέλει με τίποτα το μπουκάλι. Με το που το βάζω στο στόμα του κλαίει γοερά. Ακόμα και ο άντρας μου προσπάθησε χωρίς επιτυχία. Το χειρότερο δε είναι πως όταν επιμένω κάνει εμετό. Δεν ξέρω τι να κάνω. Υπάρχει περίπτωση να φτάνει το δικό μου γάλα; και αν ναι γιατί στο θήλαστρο δεν είδα αύξηση;
-
Από leticia,Καλησπερα σε ολες σας.
Μπαινω κατ'ευθειαν στο θεμα μου!Μετα την εγκυμοσυνη μου,παρουσιαστηκαν στη μυτη και στα ιγμορεια πολυποδες (εκανα αξονικη).Επισης πριν 4,5 χρονια ειχα κανει εγχειρηση για πολυποδες κ στις φωνητικες μου χορδες κ απο ό,τι καταλαβαινω πρεπει να ξαναεβγαλα γιατι νιωθω μια ενοχληση.
Ο Ω.Ρ.Λ που με παρακολουθει μου ειπε πως πρεπει να χειρουργηθω
Το αφησα λιγο (η διαγνωση εγινε Σεπτεμβρη) οποτε τωρα πρεπει οπωσδηποτε να το κανονισω γιατι υποφερω πραγματικα κ εκτος αυτου,μου το τονισαν Ω.Ρ.Λ κ γυναικολογος να ΜΗΝ μεινω εγκυος πριν αφαιρεθουν οι πολυποδες
Ο μικρος μου, 16 μηνων τωρα, μονο θηλαζει αλλα και κοιμαται θηλαζοντας δηλ δεν παιζει να κοιμηθει χωρις να θηλασει και το μεσημερι κ το βραδι.
Θα χρειαστει να παραμεινω ενα βραδι μεσα στην κλινικη (εκτος απροοπτου).Πιστευω πως ο αντρας μου για ενα βραδι θα τον καταφερει,με πολυ γκρινια βεβαια αλλα ενα βραδι ειναι.
Το θεμα μου ειναι για μετα τι γινεται με ναρκωση,αντιβιωσεις, κτλ.Επιτρεπεται ο θηλασμος?
Οποια μπορει να μου απαντησει υπευθυνα παρακαλω περιμενω
(Αγλαια βοηθεια?????) -
Από Elizab,Μανουλες καλησπερα...το μωρακι μου ειναι 11 ημερων..μεχρι την 7η μμερα θηλαζε 30 λεπτα και ξαφνξκα μου το εχει κανει 10 λεπτα και στην καλυτερη παμε στα 12 λεπτα...ειναι φυσιολογικο???ας μου απαντησει καποια γιατι εχω αγχωθει παρα πολυ...
-