Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εκανα διαιτα και σχεδον μου κοπηκε το γαλα...

Recommended Posts

ειμαι σε πολυ ασχημη ψυχολογικη κατασταση.νιωθω τυψεις ...ο θηλασμος πηγαινε θαυμασια μεχρι που σταδιακα κατεληξα να τρωω μονο μεσημεριανο και ο μικρος μου 2,5 μηνων να μενει στασιμος στα κιλα...το νιωθω ετσι κ αλλιως οτι δεν εχω πολυ γαλα, τουλαχιστον οσο ειχα...και οι αναγκες του μωρου βεβαια αυξανονται μερα με τη μερα...τι μπορω να κανω τωρα;

wCzlp2.png

Διαφημίσεις

Αυτο που έκανες δεν είναι ακριβώς δίαιτα, πιο πολυ με απεργία πείνας μοιάζει.

Κανε σε παρακαλώ αντιγραφη τις ερωτήσεις που θα βρεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

και γράψε τις απαντήσεις σου για να καταλάβουμε τι συμβαίνει.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Αυτο που έκανες δεν είναι ακριβώς δίαιτα, πιο πολυ με απεργία πείνας μοιάζει.

συμφωνω βρε κοριτσι μου δεν ειναι καλο και για σενα θα πεσεις κατω....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38

Β. Το φύλο του βρέφους ΑΓΟΡΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΗΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΝΑΙ , 8,8 Η ΑΝΩΤΕΡΗ, ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

14-2 που γεννηθηκε ηταν 3350

17-2 που φυγαμε απ το μαιευτηριο ηταν 3150

21-2 3.270

29-2 3.720

14-3 4.150

22-3 4.470

28-3 4.620

7-4 4.820

14-4 5.010

24-4 5.165

29-4 5.200

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

περιπου 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela το ηλεκτρονικο, δεν θυμαμαι ακριβως τον τιτλο,νομιζω mini electric,δεν ειμαι σιγουρη

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: οχι

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

του αλλαζω 5-6 πανες οταν δεν ενεργειται, και ειναι ολες κατουρημενες, δεν εχω κανει το τεστ με το χαρτι...

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο δεν ειναι στανταρ, μπορει και 3 την ημερα, μπορει να περασει και μια και 2 ημερες χωρις να ενεργηθει

wCzlp2.png

Ιωάννα, τα κιλα του (όπως κι οι πάνες του) ειναι μια χαρα, συγκεκριμένα έχει ανεβει και καμπύλη!

Στην ηλικία που ειναι το μωρο σου δε χρειάζεται να το ζυγιζεις τόσο συχνα, οι ζυγισεις σε διάστημα μικρότερο του μήνα οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα.

Τα μωρα που θηλάζουν αποκλειστικά τείνουν να βάζουν πολυ βάρος τους πρώτους 2-3 μήνες και μετα να βάζουν πολυ λιγότερο. Ειναι πολυ φυσιολογικο και δε σημαίνει κατι για την πορεία του θηλασμου.

Δε χρειάζεται να ανησυχείς για κατι προς το παρόν, φρόντισε να κανετε 8-12 γεύματα, να βρέχει 5 πάνες και θα είστε μια χαρα! Α, και να τρως! Το να τρως 1 φορα την ημέρα δεν ειναι μέθοδος αδυνατίσματος, το σώμα σου παίρνει μήνυμα να αποθηκευσει ο,τι του δίνεις γιατι πεινάει, επομένως φτιαχνεις λίπος. Μικρα και συχνα γεύματα! ;)

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Γιατι βρε κοριτσι μου γλυκο.Συντρεχουν μηπως ψυχολογικοι παραγοντες?Ρωταω γιατι εγω περασα βαρβατη επιλοχεια καταθλιψη και δεν μπορουσα να βαλω μπουκια στο στομα μου.Παρολα αυτα θηλασα αποκλειστικα με πολυ κοπο βεβαια 4 μηνες.Μετα το μωρο μου εμεινε στασιμο στο βαρος του και αποφασισα να μην τυρρανιωμαστε και οι δυο.Δηλαδη και εγω να μην τρωω με το ζορι και αμεσως να κανω εμμετο και το μωρο να σιττιζεται πιο καλα.Εσυ γιατι ομως?Για να αδυνατησεις μονο κατεληξες να τρως μονο μεσημερι?Αν ναι,την απαντηση την εδωσες μονη σου στον εαυτο σου.Πρεπει να τρως μικρα και συχνα γευματα,και για δικη σου καλη υγεια και για το μωρο σου.Ειναι κριμα να στερεις απο το μωρακι σου μαμισιο γαλα για να αδυνατησεις.Θα ερθει και αυτο στην ωρα του.:wink:

adEup3.png

ειμαι σε πολυ ασχημη ψυχολογικη κατασταση.νιωθω τυψεις ...ο θηλασμος πηγαινε θαυμασια μεχρι που σταδιακα κατεληξα να τρωω μονο μεσημεριανο και ο μικρος μου 2,5 μηνων να μενει στασιμος στα κιλα...το νιωθω ετσι κ αλλιως οτι δεν εχω πολυ γαλα, τουλαχιστον οσο ειχα...και οι αναγκες του μωρου βεβαια αυξανονται μερα με τη μερα...τι μπορω να κανω τωρα;

Ιωάννα να σου θυμίσω επίσης οτι επειδη έχει εδραιωθεί η γαλουχια σου το στηθος σου δε θα ειναι πια πρησμενο και σίγουρα δε θα "νιώθεις" το γάλα σου όπως το πρώτο καιρο. Το γάλα παράγεται τη στιγμη που θηλάζει το μωρο.

Η δίαιτα δε συνιστά αιτία μείωσης παραγωγής πάντως. Μπορείς να διαβάσεις εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35176

Θα σε βοηθήσει πολυ πιστεύω.

1Xckp3.png

Franz Kafka