Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα νέα του οικολογικού καταναλωτή

Recommended Posts

Λέω εδώ να γράφουμε καλά και κακά πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο του καταναλωτή / τηλεθεατή όσον αφορά την οικολογία.

1) στον ΑΒ βασιλόπουλο πωλούνται σακούλες σκουπιδιών οι κανονικές,

για κάδο δηλαδή,

οι οποίες είναι βιοδιασπάσιμες. προτιμήστε τις! (ειναι σε πράσινη κυπαρισι συσκευασια και γραφουν κατι σαν green κατι)

δεν ξέρω αν τις έχουν και σε άλλα σουπερμάρκετ.

2) Ο τηλεοπτικος σταθμός που εμφανίζεται να έχει ΣΟΥΠΕΡ οικολογική πολιτική και ασχολείται με τα ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ποτάμια και τα λατομεία και την πάρνηθα,

σε καθημερινή εκπομπή του

με ψηλή γυναίκα και κοντούλη άντρα

διαφήμισε ΕΜΜΕΣΑ

και πρέπει να πω ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΑ, την χρήση χλωριούχων παρασκευασμάτων,

δείχνοντας χημικούς και άλλους επιστήμονες υποτίθεται ανεξάρτητους, με πλάνα απο εργοστάσιο που έλεγαν πόσο χρήσιμα είναι, που εξηγούσαν πως το μονο που απολυμαίνει είναι το χλώριο κλπ κλπ το πόσο ακίνδυνο είναι, το πόσο δε πρέπει να το μπερδεύουμε με το άλλο επικίνδυνο χλώριο κτλ κτλ

δείχνοντας βιντεάκι με "νοικοκυρές" οι οποίες έδειχνε πώς απολύμαιναν με χλωριούχο διάλυμα τον νεροχύτη και τον πάγκο της κουζίνας,

την επόμενη μέρα, πάλι έδειξαν το ίδιο βίντεο με τις νοικοκυρές, λέγοντας κάτι άλλο για τα χλωριούχα παρασκευάσματα.

αυτά όλως τυχαίως, και καλά έτσι για ενημέρωση του κοινού, ανάμεσα σε άλλων ειδών πληροφορίες.

ΜΕΤΑ, απο την εκπομπή,

έπαιξε διαφήμιση της γνωστής μάρκας χλωριούχου απορρυπαντικού αυτό που ξέρουμε όλοι.

μήπως έχουν πέσει οι πωλήσεις ? (θέλω τόσο πολύ να ελπίζω)

τους έχει πιάσει απελπισία και ψάχνουν τρόπους πως να ξεγελάσουν το αγοραστικό κοινό?

εμένα ΣΧΕΔΟΝ με ξεγέλασαν! είδα επιστήμονες και πίστεψα ! Α ! κάνουν ρεπορτάζ! θα είναι ενδιαφέρον αυτά που θα ακούσω! αλλά όχι!

ήταν μόνο θετικά αυτά που είπαν. Η χλωρίνη είναι κάτι τόσο υπέροχο - .. μοναδικό! ασφαλές! ε απλώς είναι λίγο ερεθιστικό (το είπαν αυτό όντως!)

Στην διαφήμιση ΦΥΣΙΚΑ αυτό που έπαιξε σαν κριτήριο

είναι το

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ!

σας θυμίζει μήπως τις ενοχές των βλαστοκυττάρων?

και έβαλαν και καπάκι που δεν μπορουν να το ανοίξουν παιδιά!

(επειδή η χλωρίνη ενοχοποιείται για τις πιο συχνές δηλητηριάσεις παιδιών σε σπίτια ..καπου το είχα διαβάσει αυτό)

οποτε ακούτε απο διαφήμιση να λέει

ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΣΙΓΟΥΡΙΑ,

είναι ελληνικό κόλπο για να πεισουν τις Ελληνίδες,

οι οποίες αποδεδειγμένα μετά απο μελέτη (το έχω ακούσει απο φίλη που δουλευε στην procter & gamble - βλέπε always ktl)

το μεγαλύτερο πράγμα στο οποιο δίνουν σημασία είναι στο να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά,

σε θέμα αγοραστικών συνηθειών.

να το θυμάστε αυτό κάθε φορά που κάποιος θα πάει να ποντάρει στο πόσο "σίγουροι" αισθάνεστε..... και οτι αυτος θα σας δώσει την λυση για όλους τους φόβους σας. Θα αισθανθείτε πάλι ΣΙΓΟΥΡΗ.

εγώ απηυδησα μιας και εντάξει, να παίξουν διαφήμιση,

αλλά αυτό είναι κάτι πολύ διαφορετικό απο ότι below the line δηλαδή με έμμεσους τρόπους , διαφήμιση. Αυτό ήταν πραγματική κοροιδία!....ένιωσα,... δεν γράφεται πως. Και όχι μόνο αυτό, κατάλαβα πόσο πολλοί θα έπεσαν στην παγίδα να μην δουν οτι οι επιστήμονες,... ήταν προφανώς εργαζόμενοι στην εταιρεία και στο εργοστάσιο της εταιρείας που μετά έπαιξε διαφήμισή της.

Αυτό είναι ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

η χλωρινη ειναι οντως το πιο συμβατο απολυμαντικο για το σπιτι.

Η ιδια δραστικη ουσια χρησιμοποιειται και στη χλωριωση του νερου!!!!!!!

με τροπο ομς που δεν αφηνει χλωριο στο νερο αν φυσικα χρησιμοποιηθει στη σωστη ποσοτητα. Αλλα απολυμαντικα ειναι το ιωδιο, το οινοπνευμα και καποιες ενωσεις της αμμωνιας.

Τωρα το ποια μαρκα χρηιμοποιουμε ειναι αλλο θεμα!!!!!

Επισης αλλο θεμα ειναι η καταχρηση που κανουμε στη χλωρινη και σε ολα τα οικιακα απορρυπαντικα.

Προσωπικα δεν χρησινοποιω χλωρινη γιατι μου προκαλει πονοκεφαλο και πιστευω οτι αρκει στο σπιτι μας το καλο καθαρισμα.

W7hT.jpg

Και το ξυδάκι!!!

Μια κουταλιά ξύδι ισούται με δυο κουταλιές Dettol!!!

Μου το έχει πει κτηνίατρος, επειδή όταν υπάρχουν ζώα στο σπίτι χρειάζεται καλή απολύμανση μεν, αλλά οχι με τοξικά γιατί τα ζωάκια γλύφουν το τρίχωμά τους και δηλητηριάζονται σιγά-σιγά...

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για απολύμανση και φυσικά κατά των αλάτων...Σε συνδυασμό με σόδα είναι αποφρακτικό στις αποχετεύσεις...

Η σόδα καθαρίζει και λευκαίνει τα πάντα...Δοκιμάστε την στα είδη υγιεινής και στις μαρμάρινες επιφάνειες και θα δείτε....

Η μάνα μου δυστυχώς μέχρι και στα πιάτα χρησιμοποιούσε χλωρίνη!!!

Εγω την απεχθάνομαι και την αποφεύγω...Με το ξυδάκι σώθηκα...με λιγότερη ποσότητα και ακίνδυνα κάνει καλύτερη δουλειά!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

12 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ

Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά παράγονται χωρίς την χρήση χημικών ουσιών (ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα κλπ) κάποιοι όμως βρίσκουν δυσβάσταχτο το κόστος τους.

Σύμφωνα με το αμερικάνικο Shoppers Guide to Pesticide in Produce υπάρχουν 12 φρούτα και λαχανικά που όταν καλλιεργούνται συμβατικά αποθηκεύουν πολύ λιγότερο τοξικό φορτίο και είναι τα παρακάτω:

-Μπρόκολο

-Λάχανο

-Μελιτζάνα

-Αρακάς (κατεψυγμένος)

-Καλαμπόκι (κατεψυγμένο)

-Κρεμμύδι

-Σπαράγγι

-Αβοκάντο

-Μπανάνα

-Μάνγκo

-Ανανάς

-Ακτινίδιο

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/08/12/12-foods-you-don-t-have-to-buy-organic.aspx

Ακριβως ετσι είναι Aria σε αντίθεση με τα καρότα

και τις πατάτες που αποθηκεύουν σε πιο μεγάλο

ποσοστό φυτοφάρμακα.

Οπως και το κοτόπουλο είναι απο τα πιο επιβαριμένα

κρέατα σε φάρμακα και ορμόνες.

Διαφημίσεις

Προς silmaril : δες εδω για το ξυδι http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3285&postdays=0&postorder=asc&start=45

Και παρακαλεσε τον κτηνιατρο να μας πει πως εβγαλε την αναλογια μια κουταλια ξυδι = δυο κουταλιες ντετολ.....!

Ειναι σαν να λεμε οτι μια κουταλιες πορτοκαλαδα αναψυκτικο(ζαχαρονερο δηλαδη) = με δυο κουταλιες χυμο μπανανα. Για ονομα του Θεού.....

Η μαγειρικη σόδα ΔΕΝ καθαριζει ΜΟΝΟ λευκαινει και δη τα ρούχα ΟΧΙ τα παντα. Κανενα καθαριστικό (οικολογικό και μη) δεν ειναι πανακεια δηλαδη δεν καθαριζει και λευκαινει τα παντα.

Παιζει καθοριστικο ρολο η λελογισμενη δοσολογια και η σωστη χρηση (δηλαδη ξεπλυμα με νερο μετα την εφαρμογη). Δειτε

τα ποστ μου στην ενοτητα ενημερωση απορρυπαντικα. Θα ακολουθησουν και νεα συντομα

Παντα στη διαθεση σας

Σταματης Βαρδαξης

Χημικος MSc MBA

Επισης μια διευκρινηση στην αγαπητη elena1974:

η δραστικη ουσια στην χλωρινη ειναι το υποχλωριωδες νατριο απο το οποιο ελευθερωνεται αεριο χλωριο και ετσι εχουμε απολυμαντικη δραση.

Για την απολυμανση του νερου απο τα μικροβια χρησιμοποιειται απευθείας αεριο χλωριο το οποιο τροφοδοτειται μεσα στο νερο ως αεριο.

Παντα στη διαθεση σας

θα ήθελα να παρακαλέσω το τόπικ να μείνει σαν τόπικ ανακοίνωσης ειδήσεων που αφορούν τους καταναλωτές με οικολογική συνείδηση, (τα προιόντα δηλαδή που αγοράζουμε)

και να μην συνεχίσουμε την συζήτηση περι του πόσο αποτελεσματική είναι η χλωρίνη ή του ποιές είναι οι εναλλακτικές, :)

υπάρχει άλλο τόπικ που το έχουμε συζητήσει αναλυτικά.. που είναι δεν θυμάμαι, αλλά θα σας το βάλω σύντομα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.