Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μέχρι τον 4ο μήνα να μην χαλάμε χατήρια

Recommended Posts

Ο παιδίατρός μου είπε ότι μέχρι τον 4ο μήνα του μωρού να μην του χαλάμε χατήρια, και να μην έχει ωράριο, όποτε θέλει να τρώει, όσο θέλει και να κοιμάται όσο θέλει και όποτε θέλει.

Τι γνώμη έχετε για αύτο το θέμα;

Η μικρή μου που είναι μόλις 1 μήνα μπορεί να φάει 30 γρ. τώρα, άλλα 30 γρ. ή και 20 γρ. σε 1/2 ώρα και πάει λέγοντας. Πρέπει να της βάλω ωράριο; Με τα λεγόμενα του παιδιάτρου, έχω παλαβώσει. Εκεί που θα ρευτεί τα πρώτα του γρ. μετά από λίγο θέλει και άλλο γάλα. Το φαντάζεστε;

Διαφημίσεις

κουκλα μου κατ' αρχήν καλώς ήρθες και να σου ζήσει η κούκλα σου

:D:D:D

έχεις πει στον παιδίατρο σου για το πόσο συχνά θέλει να τρώει η μικρή σου;;;

εμένα μου έλεγε να κρατάω από την αρχή τουλάχιστον το 3-ωρο άντε 2,5ώρο στα ζόρια και να την ξεγελάω όταν πεινάει νωρίτερα για να τρώει αραιά και καλά σε κάθε γεύμα της

ανάμεσα και με απόσταση 1 ώρας από τα γεύματα γάλακτος μας άφηνε να της δίνουμε χαμομιλάκι για να σπάσουμε την πείνα της

όσο για το να μη τα χαλάς χατήρι εγώ ξέρω από τη δική μου παιδίατρο ότι μέχρι τον 6ο μήνα δεν ξέρουν να "παίζουν θέατρό" οπότε κάθε έκφραση ανάγκης είναι αληθινή και γι' αυτό δεν πρέπει να τους "χαλάμε το χατήρι" μήπως κάτι τέτοιο εννοούσε και ο δικός σου παιδίατρος;;;

age.png

Να σου ζήσει η μικρή σου. Να σε ρωτήσω κάτι; Θηλάζεις ή της δίνεις έτοιμο γάλα; Αν θηλάζεις δεν μπορείς να βάλεις ωράριο σε τέτοια ηλικία, θα τρώει όσο και όταν θέλει. Αν δεν θηλάζεις τα πράγματα είναι διαφορετικά, το έτοιμο γάλα είναι πιο βαρύ και μπορεί να μεσολαβεί περισσότερη ώρα ανάμεσα στα γεύματα. Σε εμένα που θηλάζω ο γιατρός είπε ότι δεν βάζουμε ωράριο, ειδικά σε τέτοια ηλικία. Μιας γνωστής το μωρό έτρωγε κάθε 3 ώρες αλλά του έδινε ξένο γάλα.

• 2 weeks later...

Αν δεν σου βγάζει το γαλατάκι που σημαίνει οτι παρατρώει οπως κάνει η δική μου η λαίμαιργη τάισετο.Το έχει ανάγκη για να το ζητάει.Η παιδίατρος μου είναι κάθετη Οταν το παιδάκι αναπτύσετε φυσιολογικά αστο να φάει και να κοιμηθεί όποτε θέλει και όσο θέλει.Αλλωστε μπορεί να έχει πονάκια και με το γαλατάκι ανακουφίζεται

2GxD.jpg2GxDp2.png

Διαφημίσεις

Εμενα ειναι κ 5μηνων κ κατι κ ακομη δεν εχουμε προγραμμα.Απο την πρωτη στιγμη που γεννηθηκαμε τρωμε οτι ωρα να ναι.Παρολο που ξεκινησαμε κ τις κρεμουλες,τιποτα.Η παιδιατρος φωναζει αλλα τι να τον κανω?Αφου το ξερω οτι ειναι λαιμαργος,δεν μπορω να τον ελέγξω!Χαιρι\ομαι τις μανουλες που εχουν ενα προγραμμα αλλα πρεπει να το θελει το παιδι,εμενα ειναι αντιδραστικος!

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Oλα εξαρτονται τελικα απο το παιδι.

Στον μεγάλο οσο και να προσπαθουσα παντα με γυριζε εκει που ήθελε εκείνος.Τώρα στο δεύτερο παρόλο που δεν ασχολήθικα τοσο πολύ οσο στο μεγάλο (λόγο το οτι υπήρχε και ο μεγάλος ) εχει το προγραμματάκι του και στον ύπνο και στο φαγητό.

Το παιδί σε οδηγει μεν αλλα με επιμονή θα βρεθει η χρυσή τομή για προγραμμα που θα είστε και οι δυο ικανοποιημένοι και μαμα και μωρό.

προσπαθώ και ελπίζω να τα καταφέρνω να είμαι καλή μαμά

ΝΙΚΟΛΑΣ 13/01/2006

ΧΑΡΗΣ 21/10/2007

Τϊ πρόγραμμα να της βάλεις? Να την ταίζεις με το ζόρι, ή να μην ταϊζεις ενώ ξέρεις ότι πεινάει και να την αφήνεις να κλαίει? Δεν γίνονται αυτά. Το παιδί σου (να σου ζήσει!) τώρα μαθαίνει να αυτορρυθμίζεται. Άσε το να το κάνει, θα σου βγει σε καλό να είσαι σίγουρη. Τα στρώσει το πρόγραμμά της και αργότερα θα απορρυθμιστεί πάλι γιατί θα περνάει αναπτυξιακή φάση και θα χρειάζεται περισσότερο φαγητό αλλά το στομαχάκι της θα είναι ακόμα μικρό, και πάει λέγοντας...... Μπράβο στον παιδίατρο που έδωσε τέτοια συμβουλή που μπορεί να μη βολεύει τις μαμάδες, είναι όμως άριστη για το παιδάκι!