Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με τον αποκλειστικό θηλασμο


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Η μικρούλα μου είναι 22 μερών και έχω πρόβλημα με τον θηλασμό. Ενώ ήμουν αποφασισμένη να θηλάσω αποκλειστικά, στην κλινική έδωσαν στο μωρό εν αγνοία μου συμπλήρωμα. Εγώ το κατάλαβα το 2ο βράδυ που ξύπνησα είδα την μαία να το ταίζει κρυφά. Η παιδίατρος μας που είναι και σύμβουλος θηλασμού, μου είπε ότι έγινε ζημιά στο στομαχάκι της μικρής και μου είπε να της δίνω 30ml συμπλήρωμα μετά από κάθε γεύμα, ΑΝ φυσικά το ζητούσε το μωρό. Μου είπε να το χορηγώ με φειδώ, όπως θα της χορηγούσα και ένα φάρμακο.

Την πρώτη βδομάδα τα πράγματα κυλούσαν ομαλά. Ζήτημα αν χορήγησα ξένο γάλα 2-3 φορές μέσα στην εβδομάδα. Από τη δεύτερη βδομάδα όμως, το μωρό ήθελε να είναι συνέχεια στο στήθος. Κάναμε 11-13 γεύματα την ημέρα, κάποια από τα οποία μπορεί να διαρκούσαν και 1,5 ώρα. Έφτασα στο σημείο να θηλάζω 7-8 ώρες κάθε μέρα, και το μωρό δεν ησύχαζε, ούτε κοιμόταν, μόνο έκλαιγε και προσπαθούσε να φάει τα χέρια της με μανία. Υπήρχαν μέρες που έμεινε ξύπνια για 14 ώρες συνεχόμενα! Μου είπαν πως ήταν μια κρίση ανάπτυξης και πως θα περνούσε, αλλά δεν περνάει...

Ο σύζυγος μου στο μεταξύ, δουλεύει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, οπότε είμαι όλη μέρα μόνη μου, δε μπορώ να ξεκουραστώ καθόλου και έφτασα στο σημείο να καταρρεύσω σωματικά. Τελικά υπέκυψα και άρχισα να της δίνω πιο συστηματικά συμπλήρωμα, 30ml 4-5 φορές την ημέρα.

Με πιάνει το παράπονο που η αδελφή μου και οι φίλες μου θηλάζουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα μωρά τους χορτάνουν και δεν κάνουν καν ούτε 8 γεύματα την ημέρα.

Το στήθος μου σπάνια το νιώθω σκληρό και γεμάτο γάλα. Συνήθως είναι μαλακό, όταν το πιέζω δε βγάζει γάλα και το μωρό στην πολλή ώρα που θηλάζει εκνευρίζεται και αρχίζει να κλαίει, ένδειξη ότι ίσως τελικά να μην έχω γάλα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 218
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

H συμπεριφορά του μωρού σου (να είναι όλη μέρα στο στήθος) σ' αυτή την ηλικία είναι εξίσου φυσιολογική με τη συμπεριφορά άλλων μωρών που θηλάζουν πιο αραιά και δείχνουν περισσότερο ικανοποιημένα!

 

Κατ' αρχήν απάντησε σ' αυτές τις ερωτήσεις εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962 με κόπυ πέιστ για να έχουμε καλύτερη εικόνα ώστε να σε βοηθήσουμε πιο αποτελεσματικά.

 

Για να ξεκουράζεσαι και να αντέξεις τους πολύωρους θηλασμούς, προσπάθησε να θηλάζεις ξαπλωτή όποτε νιώθεις κουρασμένη. Εδώ θα δεις οδηγίες για την ξαπλωτή στάση θηλασμού http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1398315&postcount=34

 

Την ώρα που θηλάζεις, διάβασε ένα βιβλίο, δες κάτι που σου αρέσει στην τηλεόραση, μίλα με μια φίλη στο τηλέφωνο ή πήγαινε σε μια φίλη σου ή βγες έξω και θήλασε σε μια καφετέρια μόνη ή με παρέα (έφτιαξε κι ο καιρός τώρα και ευνοεί). Όταν γυρίζει ο σύζυγος δίνε του το μωρό να ετοιμάζεις ένα εύκολο φαγητό για την επόμενη μέρα ή καλύτερα σε μεγάλη ποσότητα για 2 μέρες ή για να αποθηκεύεις και στην κατάψυξη. Διάλεξε φαγητά που προετοιμάζονται σε 10-20 λεπτά το πολύ.

Το μωρό θέλει χρόνο για να μάθει να θηλάζει σωστά και ικανοποιητικά, ώστε να παίρνει όλη την ποσότητα που χρειάζεται σε λίγη ώρα. Κάποια μωρά το καταφέρνουν νωρίς, κάποια άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο (η δικιά μου η τελευταία, το κατάφερε μόλις 2 μήνες πριν, δηλαδή 4 μηνών). Θέλει ψυχραιμία. Αν χρειάζεται να κάνεις κάτι επείγον (πχ. τουαλέτα ή να φτιάξεις ένα γρήγορο σνακ να φας) θα αφήνεις το μωρό και θα το κάνεις και θα επανέρχεσαι στον θηλασμό. Δες και τους μαλακούς μάρσιππους αγκαλιάς που μπορεί να σε βοηθήσουν να κάνεις μερικές ψιλοδουλειές έχοντας το μωρό επάνω σου χωρίς να κλαίει.

 

Το γεγονός ότι το στήθος σου είναι μαλακό δεν πρέπει να σε ανησυχεί καθόλου. Το αντίθετο (αν δηλαδή ήταν πρησμένο), θα έδειχνε ότι δεν αδειάζει καλά, μένει μέσα γάλα και έτσι ο εγκέφαλός σου παίρνει μήνυμα ότι το μωρό χρειάζεται λιγότερο γάλα και αρχίζεις να παράγεις λιγότερο.

Ξεκίνα να αφήνεις το μωρό στο στήθος περισσότερο και να μειώνεις σιγά σιγά το συμπλήρωμα.

Γράψε τις απαντήσεις που σου ζήτησα, ώστε να δούμε πόσο συμπλήρωμα δίνεις τώρα και να σου δώσουμε οδηγίες πώς θα το μειωσεις σιγά σιγά χωρίς να ζοριστεί το μωρό.

Η παιδίατρος τι σου είπε γι' αυτά; Δεν επικοινώνησες μαζί της; Αφού είναι σύμβουλος θηλασμού, καλό θα είναι να επικοινωνήσεις και να της μιλήσεις, ώστε να σε βοηθήσει.

HXuSp2.pngaS46p2.png
Link to comment
Share on other sites

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

41 βδομάδων

Β. Το φύλο του βρέφους

κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Δε χρησιμοποιήθηκε

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Φυσιολογικές τιμές, δεν γνωρίζω ακριβώς

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Δε νοσηλεύτηκε

 

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

25/3 (γέννηση) 3.450

30/3 3.410

10/4 3.610

 

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

11-13

 

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

 

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

30ml ΑΝ χρειαστεί, όχι σε κάθε γεύμα

 

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

120-150ml

 

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Δε χρησιμοποιώ. Σκοπεύω να ξεκινήσω όμως με αντλία χειρός της chicco.

 

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

 

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Δε γνωρίζω ακριβώς. Αλλάζουμε πάνες κάθε 3 ώρες και είναι καλά γεμάτες.

 

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Αρχικά έκανε μετά από κάθε γεύμα. Τώρα κάνει 1 φορά το 24ωρο

 

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Μετά από κάθε γεύμα κοιμάται για 5-10 λεπτά και ξυπνά κλαίγοντας και προσπαθεί να φάει τα χέρια της. Δεν κοιμάται πολλές ώρες το 24ωρο.

 

Με την παιδίατρο μου έχουμε ραντεβού αύριο και θα το συζητήσω και μαζί της!

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω τι να σου πω για ολα αυτα, θα σταθω στη δικαιολογια που σου εδωσαν στο μαιευτηριο για το στομαχι της

της εδωσαν ξενο γιατι ειχε το στομαχακι της προβλημα :confused::confused:

τι αλλο θα ακουσουμε,, δηλαδη? ειναι πιο ευπεπτο και καλο το γαλα σκονη απο το μητρικο για το στομαχακι? τι αλλη δικαιολογια θα εφευρουν παναγια μου!

Link to comment
Share on other sites

Αίτία των πολύωρων θηλασμών είναι πολύ συχνά η λάθος τοποθέτηση του μωρού στο στήθος. Έτσι το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει πολύ αποτελεσματικά και κάνει πάρα πολύ ώρα για να απομακρύνει από το μαστό το γάλα. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη καλό θα ήταν να σε δει η παιδίατρός σου πώς θηλάζεις για να δει αν τυχόν υπάρχει κάποιο λάθος στην τοποθέτηση. Τι άλλο λέει η παιδίατρός σου για το πρόβλημα; Τι πιστεύει ότι φταίει;

 

Πάνω απ΄ όλα μη σε παίρνει από κάτω και μη στεναχωριέσαι. Περισσότερο από τα οφέλη του μητρικού γάλατος το μωρό σου έχει ανάγκη μια μανούλα χαρούμενη. Από τη στιγμή που θέλεις να θηλάσεις πάλεψέ το και μην παραιτηθείς με τις πρώτες δυσκολίες αλλά κι αν αποφασίσεις ότι είναι καλύτερα να δίνεις ξένο γάλα κάνε το χωρίς να νιώσεις άσχημα, γιατί η ψυχολογία σου είναι πολύ πιο σημαντική όχι μόνο για σένα αλλά και για το μωρό σου.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τώρα διάβασα ότι θα το συζητήσεις αύριο με την παιδίατρό σου.

 

Επίσης να σου πω κάτι σχετικά με το θήλαστρο. Τα χειροκίνητα θήλαστρα είναι πολύ αργά. Με αυτά βγάζεις πολύ λιγότερο γάλα από ότι θα έβγαζε το μωρό. Αυτά τα θήλαστρα είναι καλά αν θέλεις καμιά φορά να λείπεις και θέλεις να αφήσεις γάλα να πεί το μωρό σου. Μην αντικαταστήσεις όμως ένα θηλασμό του μωρού με αντλημένο σου γάλα. Για να αντικαταστήσουν το θηλασμό κατάλληλα είναι ΜΟΝΟ τα νοσοκομειακά θήλαστρα που ενοικιάζονται.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να επαναλάβω αυτά που σου είπαν παραπάνω.Να πω μόνο οτι το μωράκι σου είναι ακόμα πολύ μικρό και δεν έχει εδραιωθει ο θηλασμός.

Ο πρώτος καιρός είναι πάντα αρκετά ζόρικος και θα θηλάζεις για αρκετές ώρες την ημέρα (το 8ωρο στο στήθος που αναφέρεις με τον γιό μου ήταν απατηλό όνειρο!!!).

Οταν περάσουν οι πρώτες 40 μέρες θα αρχίσουν τα πράγματα να στρωνουν αρκετά.

QqmLp3.png
Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω και κάτι άλλο που κάνει τις τελευταίες 3 μέρες και με προβληματίζει πολύ : Την έχω στο στήθος, πίνει στην αρχή με μανία και μετά από 10 λεπτά ξεκινά να κλαίει σπαρακτικά. Της αλλάζω στήθος και κάνει ακριβώς το ίδιο. Μήπως αυτό σημαίνει ότι τελειώνει το γάλα πριν χορτάσεις

Link to comment
Share on other sites

  • Επιστημονική συνεργάτιδα
Να προσθέσω και κάτι άλλο που κάνει τις τελευταίες 3 μέρες και με προβληματίζει πολύ : Την έχω στο στήθος, πίνει στην αρχή με μανία και μετά από 10 λεπτά ξεκινά να κλαίει σπαρακτικά. Της αλλάζω στήθος και κάνει ακριβώς το ίδιο. Μήπως αυτό σημαίνει ότι τελειώνει το γάλα πριν χορτάσεις

 

Κάνε συχνές εναλλαγές: δηλαδή να μένει το μωρό στο πρώτο στήθος όσο θέλει, όταν αρχίζει να διαμαρτύρεται προσφέρεις το άλλο και όταν αρχίσει πάλι να διαμαρτύρεται, αλλάζεις ξανά και ξανά.

 

Τι ακριβώς θεωρεί η παιδίατρος ότι έπαθε το στομάχι του μωρού; (δεν υπάρχει τέτοια θεωρία, ότι δηλαδή το στομάχι του παιδιού παθαίνει ζημιά από το ξένο γάλα και μετά είναι απαραίτητο το ξένο γάλα)

Δεν υπάρχει λόγος να δίνεις συμπλήρωμα. Το συμπλήρωμα είναι πολύ λίγο και δεν το χρειάζεται το μωρό.

 

Ο πολύωρος θηλασμός μπορεί να δείχνει ότι το μωρό δεν θηλάζει πολύ αποτελεσματικά. Ακόμη και αν είναι σωστά τοποθετημένο, μπορεί πχ κάποιος κοντός χαλινός να το εμποδίζει να θηλάσει πιο αποτελεσματικά. Ο χαλινός ίσως να μην είναι τόσο κοντός που να δημιουργεί έντονο πρόβλημα και να περάσει απαρατήρητος.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Link to comment
Share on other sites

H παιδίατρος εννοούσε ότι επειδή του έδωσαν ξένο μεγάλωσε το στομάχι του μωρού και δε χόρταινε μόνο με το δικό μου γάλα.

Νιώθω ότι κάποιες ώρες της ημέρας δεν έχω καθόλου γάλα, ή έχω πολύ λίγο και γι'αυτό διαρκούν τόσο τα γεύματα. Δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει αυτό. Για παράδειγμα, χθες το βράδυ κοιμήθηκε για 2 ώρες. Όταν ξύπνησε ένιωθα το στήθος μου γεμάτο και όταν την έβαλα να θηλάσει το γάλα έτρεχε και το μωρό χόρτασε μεσα σε 30 λεπτά.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μην αγχώνεσαι, φάση είναι και θα περάσει. κι εγώ πέρασα τα ίδια πρόσφατα (είμαστε 2,5 μηνών τώρα). αυτά συμβαίνουν. αν δε σε κουράζει άστην να τρώει όσο θέλει. εγώ είχα καθηλωθεί κυριολεκτικά (βέβαια μου μαγείρευαν, και μου καθάριζαν η μαμά και ο αάντρας μου), αλλά ήμουν αποφασισμένη να θηλάσω, μόνο αυτό με ένοιαζε. Και ναι, παρόλες τις δυσκολίες πήρε 1,5 κιλό εκείνο το μήνα! Υπάρχουν φορές που θα κλαψει, κάνε στο μωρό εναλλαγές στο στήθος.. Θα βρεις τη λύση. Δοκίμαζε πράγματα. Είναι πολύ μικρό ακόμη.

 

Οπωσδήποτε μην πιστέψεις ότι μεγάλωσε το στομάχι από το ξένο γάλα. κι εμενα την τάιζαν στην κλινική με ξενο εν αγνοια μου και δεν επαθε τίποτα. ίσα ίσα που μεγάλωσε το στομαχάκι της από τόσο που τρώει από εμενα, για την ακρίβεια ξεσκίζεται στο φαί. Το κάθε παιδί έχει άλλες ανάγκες. Άλλο είναι λαίμαργο, αλλο τρώει πιο αργά κτλ.

Link to comment
Share on other sites

kilo1985 ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ήδη είμαστε σε καλό δρόμο. Δίνω συμπλήρωμα μόνο 2 φορές τη μέρα τώρα και σιγά-σιγά το μειώνω. Μέχρι την άλλη βδομάδα θα το έχω κόψει τελείως. Κι εγώ έχω καθηλωθεί πια, γιατί το έβαλα πείσμα να θηλάσω. Δυστυχώς δεν έχω πολλή βοήθεια γιατί ο άντρας μου λείπει στη δουλειά μέχρι τις 7 το βράδυ. Το σπίτι καταρρέει, εγώ είμαι ΠΤΩΜΑ, αλλά συνεχίζω....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα! Θα ηθελα τη βοηθεια σας στο θεμα του θηλασμου. Εχω ενα μωρο - το 2ο παιδακι μου - 29 ημερων.

 

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38 εβδ.

Β. Το φύλο του βρέφους

αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

δεν εμφανισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

25/3/2012 2900

29/3/2012 2760

3/4/2012 2920

7/4/2012 3080

10/4/2012 3180

14/4/2012 3340

18/7/2012 3590

21/4/2012 3760

 

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8-10

 

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

παιρνει 1 φορα 90-120 Ml

 

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

120 ML

 

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Avent Naturally - ISIS IQ UNO ηλεκτρικο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο - 1 με 2 αντλησεις

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι πρωι συνηθως περιπου 30 λεπτα

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση - 15 λεπτα στο καθε στηθος

 

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

περιπου 10 πανες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

τουλαχιστον 8

 

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

 

το μωρο καθεται τουλαχιστον 1 ωρα στο στηθος, φυσικα τον παιρνει ο υπνος, του πειραζω μυτη κ αυτακι για να ξυπναει και να θηλαζει. οταν αφηνει τη θηλη τον σηκωνω να ρευτει κ σχεδον παντα ψαχνει να ξαναφαει οποτε τον ξαναβαζω στο στηθος.μεχρι προχτες τον εβαζα κ στα 2 στηθη εναλαξ τωρα τον αφηνω μονο στο ενα.

οταν αφησει τη θηλη κ δεν δειξει ενδιαφερον να ξαναθηλασει κ τον παιρνει ο υπνος, μολις παω να τον αφησω στην κουνια η στο ρηλαξ του ξυπναει αμεσως κ κλαιει (το μεσημερι κ τα βραδια κοιμαται διπλα μου, αποκοιμιεται θηλαζοντας). εκει προβληματιζομαι γιατι δεν ξερω τι θελει η τι φταιει. κλαιει επειδη εξακολουθει να πειναει η κλαιει επειδη θελει αγκαλια; αν τον βαλω στο στηθος φυσικα θα ξαναθηλασει. γενικα καλους υπνους κανει μονο διπλα μου. ειναι φυσιολογικο να κλαιει καθε φορα που τον αφηνω η μηπως το παιδακι μου δεν χορταινει η δεν παιρνει αρκετο γαλα κ θελει κι αλλο; εκει ειναι που απογοητευομαι κ δινω το συμπληρωμα.

ειναι αρκετα δυσκολο να τον εχω μονιμα πανω μου, εχω ενα μεγαλυτερο γιο 3 ετων τον οποιο πρεπει να φροντιζω κ καταλαβαινετε οτι με ενα μωρο μονιμα στο στηθος ζοριζομαι.

 

η οποιαδηποτε πληροφορια θα μου ειναι ιδιαιτερως χρησιμη. - ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα! Θα ηθελα τη βοηθεια σας στο θεμα του θηλασμου. Εχω ενα μωρο - το 2ο παιδακι μου - 29 ημερων.

 

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38 εβδ.

Β. Το φύλο του βρέφους

αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

δεν εμφανισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

25/3/2012 2900

29/3/2012 2760

3/4/2012 2920

7/4/2012 3080

10/4/2012 3180

14/4/2012 3340

18/7/2012 3590

21/4/2012 3760

 

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8-10

 

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

παιρνει 1 φορα 90-120 Ml

 

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

120 ML

 

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Avent Naturally - ISIS IQ UNO ηλεκτρικο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο - 1 με 2 αντλησεις

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι πρωι συνηθως περιπου 30 λεπτα

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση - 15 λεπτα στο καθε στηθος

 

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

περιπου 10 πανες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

τουλαχιστον 8

 

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

 

το μωρο καθεται τουλαχιστον 1 ωρα στο στηθος, φυσικα τον παιρνει ο υπνος, του πειραζω μυτη κ αυτακι για να ξυπναει και να θηλαζει. οταν αφηνει τη θηλη τον σηκωνω να ρευτει κ σχεδον παντα ψαχνει να ξαναφαει οποτε τον ξαναβαζω στο στηθος.μεχρι προχτες τον εβαζα κ στα 2 στηθη εναλαξ τωρα τον αφηνω μονο στο ενα.

οταν αφησει τη θηλη κ δεν δειξει ενδιαφερον να ξαναθηλασει κ τον παιρνει ο υπνος, μολις παω να τον αφησω στην κουνια η στο ρηλαξ του ξυπναει αμεσως κ κλαιει (το μεσημερι κ τα βραδια κοιμαται διπλα μου, αποκοιμιεται θηλαζοντας). εκει προβληματιζομαι γιατι δεν ξερω τι θελει η τι φταιει. κλαιει επειδη εξακολουθει να πειναει η κλαιει επειδη θελει αγκαλια; αν τον βαλω στο στηθος φυσικα θα ξαναθηλασει. γενικα καλους υπνους κανει μονο διπλα μου. ειναι φυσιολογικο να κλαιει καθε φορα που τον αφηνω η μηπως το παιδακι μου δεν χορταινει η δεν παιρνει αρκετο γαλα κ θελει κι αλλο; εκει ειναι που απογοητευομαι κ δινω το συμπληρωμα.

ειναι αρκετα δυσκολο να τον εχω μονιμα πανω μου, εχω ενα μεγαλυτερο γιο 3 ετων τον οποιο πρεπει να φροντιζω κ καταλαβαινετε οτι με ενα μωρο μονιμα στο στηθος ζοριζομαι.

 

η οποιαδηποτε πληροφορια θα μου ειναι ιδιαιτερως χρησιμη. - ευχαριστω εκ των προτερων.

 

 

Να σου ζήσει!

Το μωρο σου πινει πολυ γαλα κι αυτο φαίνεται κι απο το βάρος κι απο τις πάνες που ειναι σούπερ!

 

Η συμπεριφορα που περιγράφεις ειναι πολυ φυσιολογική για νεογέννητο, μετα τις 40 ημέρες σταδιακα θα φτιάχνουν τα πράγματα. Τον πρώτο καιρο ειναι φυσιολογικο το μωρο να ειναι στο στηθος ΠΟΛΛΈΣ ωρες το 24ωρο.

Το μωρο στην κοιλια ήταν συνηθισμένο στην 24ωρη διαρκη σίτιση μεσω του πλακούντα και του αμνιακου υγρού που καταπινε, ειναι πολυ δύσκολο να μπει σε ένα προγράμμα (που στην ουσία εξυπηρετεί εμάς όχι τις ανάγκες του) αμέσως!

Όσο περνάει ο καιρος και γίνεται πιο αποτελεσματικο στο θηλασμο, εδραιώνεται η γαλουχια και αυξάνεται το ενδιαφέρον του για τον έξω κόσμο η διάρκεια θηλασμου θα μειωνεται. Προς το παρόν ο κόσμος του όλος είσαι εσυ και το στηθος και δε χορταινει ποτε (όχι κυριολεκτικά)!

 

Συμπλήρωμα δεν υπάρχει λόγος να δίνεις, έτσι κι αλλιώς η ποσότητα ειναι αστεία μπροστα σε ο,τι πίνει όλη μέρα, σου στερεί και χρονο με την αποστειρωση και την προετοιμασία, αυξάνει και τον κίνδυνο αλλεργιών.

 

Άντληση δεν έχω καταλάβει γιατι κανεις.

 

Δοκίμασε ένα σλινγκ (μαρσιπο αγκαλιάς) όπου μπορείς να έχεις το μωρο μέσα και να θηλάζει κι εσύ να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα ενω ασχολείσαι με τον γιο σου.

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

 

αντληση κανω για να μπορω να εχω ενα μπουκαλι γαλα ετοιμο κυριως οταν ειμαι μονη μου κ με τα 2 παιδια, να ταιζω το μωρο δηλαδη πιο γρηγορα κ να μην τον εχω στο στηθος τοσο πολυ - βασικα για να μπορω να ειμαι πιο ανετη να ασχοληθω κ με το μεγαλο παιδι.

 

σλινγκ εχω αλλα ακομα δεν εχω καταφερει να τον βολεψω ετσι ωστε να θηλαζει ενω τον εχω εκει. θα το προσπαθησω.

 

στο μεγαλο γιο δεν εκανα αποκλειστικο θηλασμο κ τωρα ειμαι λιγο αγχωμενη οπως καταλαβες.

 

αλλη μια ερωτηση: ειναι βεβαιο πως εχει αναγκη το στηθος μου για να κοιμηθει, απο ενα σημειο κ μετα πιπιλαει απλως κ κοιμαται. θα το ξεπερασουμε αυτο καποια στιγμη; εχω δοκιμασει να του δωσω πιπιλα, δεν τη θελει με τιποτα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

 

αντληση κανω για να μπορω να εχω ενα μπουκαλι γαλα ετοιμο κυριως οταν ειμαι μονη μου κ με τα 2 παιδια, να ταιζω το μωρο δηλαδη πιο γρηγορα κ να μην τον εχω στο στηθος τοσο πολυ - βασικα για να μπορω να ειμαι πιο ανετη να ασχοληθω κ με το μεγαλο παιδι.

 

σλινγκ εχω αλλα ακομα δεν εχω καταφερει να τον βολεψω ετσι ωστε να θηλαζει ενω τον εχω εκει. θα το προσπαθησω.

 

στο μεγαλο γιο δεν εκανα αποκλειστικο θηλασμο κ τωρα ειμαι λιγο αγχωμενη οπως καταλαβες.

 

αλλη μια ερωτηση: ειναι βεβαιο πως εχει αναγκη το στηθος μου για να κοιμηθει, απο ενα σημειο κ μετα πιπιλαει απλως κ κοιμαται. θα το ξεπερασουμε αυτο καποια στιγμη; εχω δοκιμασει να του δωσω πιπιλα, δεν τη θελει με τιποτα!

 

Το σλινγκ θέλει απλα λίγη εξάσκηση.

Δες κι εδω: http://www.babywearing.gr/Babywearing/instructions_ringsling_breastfeed.htm

 

Να σου πω την αλήθεια δε συμφωνω με την άντληση και το μπουκάλι. Και επεμβαινεις με ακατάλληλο θηλαστρο στη ρύθμιση παραγωγής σου κι αυξανεις τις πιθανότητες για συγχιση θηλών.

Και καλύτερα που δεν πήρε πιπιλα!

 

Για το πιπιλισμα του στήθους καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου. Σίγουρα μεγαλώνοντας θα βρεθούν κι άλλοι τρόποι να κοιμάται αλλα το πιπιλισμα του στήθους ειναι ένας γρήγορος κι εύκολος τρόπος υπνου χωρίς κουνημα πχ. Ασε που σε λιγο καιρο οι φορες που θα θελει να κοιμηθει θα ειναι πιο λιγες οποτε δεν θα χρειαζεται να πιπιλαει πολλες φορες μέσα στην ημέρα.

Γενικως μην βλεπεις την παρουσα φαση με ασχημο ματι, περναει πολυ γρηγορα και το μελλον ειναι ολο και καλυτερο. Η δυσκολια του σημερα γινεται ευκολια του αυριο, σκεψου μονο οτι στις καλοκαιρινες διακοπες δε χρειαζεται να κουβαλας τιποτα για να πιει γαλα το μωρο!

Μπορείς να θηλαζεις ξαπλωμενη για να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι μέχρι να βελτιωθούν τα ωράρια.

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

σ'ευχαριστω πολυ! τον προσπαθω τωρα με το μαρσιπο κ θηλαζει κ δειχνει να βελευεται.

το θηλαστρο ειναι "δανεικο" δεν το αγορασα. μου δανεισαν κ το mini electric της medela αλλα με ποναει στην αντληση κ δε με βολευει καθολου! λες να μην το χρησιμοποιω καθολου;

Link to comment
Share on other sites

σ'ευχαριστω πολυ! τον προσπαθω τωρα με το μαρσιπο κ θηλαζει κ δειχνει να βελευεται.

το θηλαστρο ειναι "δανεικο" δεν το αγορασα. μου δανεισαν κ το mini electric της medela αλλα με ποναει στην αντληση κ δε με βολευει καθολου! λες να μην το χρησιμοποιω καθολου;

 

Εγω λέω οτι δεν σου χρειάζεται. Σκοπός ειναι να μάθεις να συνδυαζεις δυο πράγματα, τον θηλασμο και την ασχολία με τον μεγάλο γιο. Αν βλέπεις εσυ ως εμπόδιο τον θηλασμο την ώρα που είσαι με το μεγαλο παιδι σου έτσι θα το δει κι αυτό. Εξήγησε του την κατάσταση και παιξτε, διαβάστε ή ζωγραφιστε κατι μαζι την ώρα που θηλαζεις. Δεν ξέρω αν έχεις μαξιλάρι θηλασμου, της κικο το μαξιλάρι ειναι πολυ βολικό για κατι τέτοιο, θα έχεις τα χέρια σου ελεύθερα με λίγη εξάσκηση. Έν ολίγοις δειξε στο μεγάλο σου παιδι οτι δεν το παραμελείς επειδη θηλαζεις, οτι μπορείς να τα κανεις ταυτόχρονα! ;) Ειλικρινά σε λίγο καιρο όλα θα ειναι πολυ ευκολα.

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

σ'ευχαριστω για τις συμβουλες κ την καθοδηγηση. καθε αρχη κ δυσκολη ειδικα αν δεν υπαρχει επαρκης κ σωστη πληροφορηση γυρω απο το θηλασμο. να'σαι καλα!

Link to comment
Share on other sites

σ'ευχαριστω για τις συμβουλες κ την καθοδηγηση. καθε αρχη κ δυσκολη ειδικα αν δεν υπαρχει επαρκης κ σωστη πληροφορηση γυρω απο το θηλασμο. να'σαι καλα!

 

Να σαι καλα και να σου ζήσει! Καλή δύναμη, όλα καλα θα πανε!

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Χρειάζομαι και πάλι τη συμβουλή σας γιατί κοντεύω να τρελαθώ. Εκεί που ήμαστε μια χαρά και είχαμε κάνει τόση πρόοδο χωρίς συμπλήρωμα και με γεύματα που διαρκούσαν το πολύ ένα μισάωρο, ξαφνικά από το Σάββατο βράδυ ξεκίνησαν κολικοί, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω. Δεν είναι πολύ έντονοι αλλά ο μόνος τρόπος να ηρεμήσει το μωρό είναι να την έχω συνέχεια στο στήθος. Και όταν λέω συνέχεια, εννοώ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Ακόμα και τις ώρες που δεν τρώει, πρέπει να την κρατάω σε θέση θηλασμού. Μόλις την αφήσω ξυπνα και κλαίει. Κατά τη διάρκεια της μέρας κοιμάται για 10 λεπτά πάνω μου, τρώει για λίγο, κοιμάται στο στήθος και ξανά απ΄την αρχή. Νιώθω ότι δεν χορταίνει με τίποτα διότι δε μου δίνει περιθώριο να κατεβάσω γάλα. Το βράδυ, απο'κει που ξυπνούσε 1 φορά, τώρα ξυπνάει κάθε 1,5 ώρα. Μήπως κάνω κάτι λάθος; Έχω εξαντληθεί. Είμαι μόνη μου στο σπίτι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ και είμαι καθηλωμένη όλη την ώρα στον καναπέ χωρίς να μπορώ ούτε τουαλέτα να πάω, ούτε ένα ποτήρι νερό να βάλω να πιώ. Για να φάω το μεσημέρι και να κάνω ένα μπάνιο έρχεται η μαμά μου πριν πάει δουλειά και την κρατάει. Τα βράδια στον ύπνο μου παθαίνω απανωτούς νευρικούς κλονισμούς. Όλη μέρα κλαίω και είμαι μέσα στα νεύρα. Είμαι στα πρόθυρα να σταματήσω να θηλάζω...

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζομαι και πάλι τη συμβουλή σας γιατί κοντεύω να τρελαθώ. Εκεί που ήμαστε μια χαρά και είχαμε κάνει τόση πρόοδο χωρίς συμπλήρωμα και με γεύματα που διαρκούσαν το πολύ ένα μισάωρο, ξαφνικά από το Σάββατο βράδυ ξεκίνησαν κολικοί, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω. Δεν είναι πολύ έντονοι αλλά ο μόνος τρόπος να ηρεμήσει το μωρό είναι να την έχω συνέχεια στο στήθος. Και όταν λέω συνέχεια, εννοώ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Ακόμα και τις ώρες που δεν τρώει, πρέπει να την κρατάω σε θέση θηλασμού. Μόλις την αφήσω ξυπνα και κλαίει. Κατά τη διάρκεια της μέρας κοιμάται για 10 λεπτά πάνω μου, τρώει για λίγο, κοιμάται στο στήθος και ξανά απ΄την αρχή. Νιώθω ότι δεν χορταίνει με τίποτα διότι δε μου δίνει περιθώριο να κατεβάσω γάλα. Το βράδυ, απο'κει που ξυπνούσε 1 φορά, τώρα ξυπνάει κάθε 1,5 ώρα. Μήπως κάνω κάτι λάθος; Έχω εξαντληθεί. Είμαι μόνη μου στο σπίτι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ και είμαι καθηλωμένη όλη την ώρα στον καναπέ χωρίς να μπορώ ούτε τουαλέτα να πάω, ούτε ένα ποτήρι νερό να βάλω να πιώ. Για να φάω το μεσημέρι και να κάνω ένα μπάνιο έρχεται η μαμά μου πριν πάει δουλειά και την κρατάει. Τα βράδια στον ύπνο μου παθαίνω απανωτούς νευρικούς κλονισμούς. Όλη μέρα κλαίω και είμαι μέσα στα νεύρα. Είμαι στα πρόθυρα να σταματήσω να θηλάζω...

 

Οι πάνες του μωρού πόσες είναι; Πόσων ημερών είναι τώρα το μωρό; Αν οι πάνες είναι εντάξει, τότε αυτό σημαίνει ότι έχεις γάλα. Έκοψες μήπως απότομα το συμπλήρωμα και τώρα προσπαθεί να αυξήσει το γάλα;

Απάντησε σε παρακαλώ στις ερωτήσεις αυτές http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

και δώσε και πληροφορίες σχετικά με το ρυθμό που μείωσες το συμπλήρωμα.

 

Είναι πιθανό να περνάει τώρα το μωρό ένα άλμα ανάπτυξης και να χρειάζεται περισσότερο γάλα, το οποίο προσπαθεί να βρει θηλάζοντας πιο συχνά και για περισσότερη ώρα. Αυτό είναι φυσιολογικό.

 

Το στήθος δεν χρειάζεται χρόνο μεταξύ των θηλασμών για να ανταποκριθεί. Το αντίθετο, όταν ένα μωρό θηλάζει συνέχεια, ο εγκέφαλος δίνει εντολή στο στήθος να παράξει περισσότερο γάλα (εφόσον βέβαια το μωρό θηλάζει σωστά). Άρα, μην έχεις πρόβλημα με τον θηλασμό που κρατάει πάρα πολλές ώρες.

 

Για τα πρακτικά τώρα, εννοείται θα πηγαίνεις τουαλέτα, θα σερβιρίζεσαι να φας κλπ ακόμα κι αν χρειάζεται να αφήσεις για λίγο το μωρό σε ένα ασφαλές μέρος κι ας κλαίει. Αν έχεις δυνατότητα να έρχεται κάποιος να το κρατάει για λίγο για να κάνεις μπάνιο κλπ όπως λες, τότε να το κάνεις, αλλιώς, πάλι θα το αφήνεις ή θα το παίρνεις με το ρηλάξ ή το καρότσι στο μπάνιο να το βλέπεις αν νιώθεις καλύτερα έτσι και θα κάνεις το μπάνιο σου.

Για τη νύχτα, δοκίμασε οπωσδήποτε να θηλάζεις ξαπλωτή, με σκοπό να κοιμάσαι ακόμα κι αν το μωρό θηλάζει. Θα δεις τον κόσμο με άλλο μάτι. Μόνο πρόσεξε να ακολουθείς βασικούς κανόνες ασφάλειας, όπως το μωρό να μην κοιμάται μαζί με άλλο παιδί ή ζώο στο ίδιο κρεβάτι, οι ενήλικες που κοιμούνται μαζί του να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ, να βάζεις ένα προστατευτικό προς τη μεριά που κοιμάται το μωρό αν το κοιμίζεις στην άκρη ή αν το έχεις στη μέση, καλύτερα όσο είναι μικρό να βάζεις μια τυλιγμένη κουβέρτα ή ένα μαξιλάρι μεταξύ του μωρού και του μπαμπά. Επειδή το μωρό θα κοιμάται με το κεφάλι στο ύψος του στήθους σου, θέλει ξεχωριστά σκεπάσματα, ώστε να μην το κουκουλώσεις με τα δικά σου που θα είναι πιο ψηλά (αν και τώρα δεν πολυχρειάζονται σκεπάσματα)

Δες εδώ οδηγίες για την ξαπλωτή στάση

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1398315&postcount=34

HXuSp2.pngaS46p2.png
Link to comment
Share on other sites

Μήπως προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή; Πόσο είναι το μωρό; Μήπως κάνει άλμα ανάπτυξης (περίπου ανά τρεις εβδομάδες).

Καλέ γιατί κάθεσαι μέσα στο σπίτι; Έξω γρήγορα αν το επιτρέπει ο καιρός. Είτε με μάρσιπο αγκαλιάς είτε με το καρότσι. Συνήθως τα τόσο μωρά κοιμούνται με το που βγαίνουν έξω.

 

σοφούκα και με πρόλαβες και καλύτερα τα είπες

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Μήπως προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή; Πόσο είναι το μωρό; Μήπως κάνει άλμα ανάπτυξης (περίπου ανά τρεις εβδομάδες).

Καλέ γιατί κάθεσαι μέσα στο σπίτι; Έξω γρήγορα αν το επιτρέπει ο καιρός. Είτε με μάρσιπο αγκαλιάς είτε με το καρότσι. Συνήθως τα τόσο μωρά κοιμούνται με το που βγαίνουν έξω.

 

σοφούκα και με πρόλαβες και καλύτερα τα είπες

 

 

Είδες όμως, ξέχασα να της πω να βγει βόλτα!:wink: Και νομίζω έχει κι ένα μεγαλύτερο μωράκι, οπότε μια χαρά θα ευχαριστηθεί κι αυτό!

HXuSp2.pngaS46p2.png
Link to comment
Share on other sites

Τις ερωτήσεις αυτές τις έχω απαντήσει ήδη πιο πάνω. H μικρούλα μου αύριο γίνεται 6 βδομάδων. Το συμπλήρωμα το κόψαμε πριν 1,5 βδομάδα και δεν έδειξε να ενοχλείται γιατι έτσι κι αλλιώς ήταν ελάχιστο. Απο χθες όμως υπέκυψα και ξανάρχισα να δίνω 30ml μετά από κάθε γεύμα αν δω ότι χρειάζεται, αν και νιώθω απίστευτες τύψεις. Το μωρό κοιμάται τρομερά λίγες ώρες και εδώ και λίγες μέρες έχει πόνους στην κοιλιά και κλαίει σπαρακτικά. Κακάκια κάνει 1 φορά τη μέρα, κάποιες φορές μπορεί να περάσει και μέρα και να μην κάνει όμως. Οι πάνες της πάντως είναι καλά γεμάτες κάθε φορά που την αλλάζω.

Όσο για βόλτα, φοβάμαι να βγω έξω. Αν αρχίσει να κλαίει εκτός σπιτιού; :confused:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...