Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΟΚΕΤΟΣ ΚΑΙ ΗΠΑΡΙΝΗ/ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ???

Recommended Posts

Μπορούν να μας πουν οι κοπέλες που έχουν γεννήσει ή που έχουν ήδη μιλήσει με τον γιατρό τους και περιμένουν , σε ποια εβδομάδα έγινε ή θα γίνει ο τοκετός λόγω ηπαρίνης και με ποιον τρόπο ?

Διαφημίσεις

Επειδή είχα προβληματιστεί με το προηγούμενο ποστ σου γύρω από το θέμα της ηπαρίνης, στην προηγούμενη επίσκεψη μίλησα για το θέμα με το γιατρό μου. Μου εξήγησε ότι θα πάμε με ραντεβού στον τοκετό και όχι κατ'ανάγκη καισαρική, εκτός αν συμβεί κάτι άλλο (πχ δεν με αφήνει να κάνω ΦΤ ο οφθαλμίατρος). Θα συζητήσει με την αιματολόγο που με παρακολουθεί το ενδεχόμενο να σταματήσω τις ενέσεις 2 μέρες πριν το ραντεβού, κι αν πάλι δεν θέλει, θα δούμε τι σκεύασμα θα μου χορηγήσουν για αναισθησία. Σε σχέση με την εβδομάδα του ραντεβού, μου είπε ότι η ηπαρίνη γενικά καθυστερεί την ανάπτυξη του εμβρύου ενώ από την άλλη το ζάχαρο την επιταχύνει. Εμένα επειδή το ζάχαρο υπερτερεί αυτή τη στιγμή θα πάμε για τοκετό την 37η το πολύ 38η εβδομάδα. Μην αγχώνεσαι πάντως, γιατί και από μόνη σου θα μπορούσες να γεννήσεις αυτές τις εβδομάδες, δεν εξαντλούν όλες το μήνα τους, ούτως ή άλλως

Εγώ εντελώς τυχαία του ανέφερα ότι η ενδοκρινολόγος μου είναι υπέρ της καισαρικής και μάλιστα μέχρι την πιθανή ημερομηνία τοκετού. Ο γιατρός μου είπε ότι 10 μέρες πριν την ΠΗΤ θα με βάλει στο νοσοκομείο, θα μου ρυθμίσουν την πηκτικότητα και μετά 1-2 μέρες θα κάνω καισαρική. Επειδή μέχρι τότε ΄΄ημουν υπέρ του φυσιολογικού, τα'παιξα λίγο και μου εξήγησε ότι δε ξέρει πως θα αντιδράσει η μήτρα μου - φοβήθηκε για αιμορραγία. Βέβαια βλέποντας με μου είπε ότι θα μπορούσαμε να το προσπαθήσουμε και για φυσιολογικό.

Από τότε δε ξαναμιλήσαμε γιαυτό το θέμα αλλά το χώνεψα και δεν έχω αντίρρηση για καισαρική. Απλά στην επόμενη εξέταση anti-xa θα ρωτήσω και την αιματολόγο του λαϊκού.[/u]

Επειδή είχα προβληματιστεί με το προηγούμενο ποστ σου γύρω από το θέμα της ηπαρίνης, στην προηγούμενη επίσκεψη μίλησα για το θέμα με το γιατρό μου. Μου εξήγησε ότι θα πάμε με ραντεβού στον τοκετό και όχι κατ'ανάγκη καισαρική, εκτός αν συμβεί κάτι άλλο (πχ δεν με αφήνει να κάνω ΦΤ ο οφθαλμίατρος). Θα συζητήσει με την αιματολόγο που με παρακολουθεί το ενδεχόμενο να σταματήσω τις ενέσεις 2 μέρες πριν το ραντεβού, κι αν πάλι δεν θέλει, θα δούμε τι σκεύασμα θα μου χορηγήσουν για αναισθησία. Σε σχέση με την εβδομάδα του ραντεβού, μου είπε ότι η ηπαρίνη γενικά καθυστερεί την ανάπτυξη του εμβρύου ενώ από την άλλη το ζάχαρο την επιταχύνει. Εμένα επειδή το ζάχαρο υπερτερεί αυτή τη στιγμή θα πάμε για τοκετό την 37η το πολύ 38η εβδομάδα. Μην αγχώνεσαι πάντως, γιατί και από μόνη σου θα μπορούσες να γεννήσεις αυτές τις εβδομάδες, δεν εξαντλούν όλες το μήνα τους, ούτως ή άλλως

naina μου το ζάχαρο το είχες απο την αρχή ή στην πορεία ανέβηκε, γιατί την Δευτέρα θα πάω να κάνω την καμπύλη και φοβάμαι λίγο, αν και η απλή εξέταση ζαχάρου κάθε μήνα μου έβγαινε φυσιολογική!

παίζει ρόλο αυτό ?

επίσης έχω αγχωθεί γιατί δεν έχω κάνει τίποτα , δεν παράγγειλα ακόμη έπιπλα , ούτε έχω ψωνίσει τίποτα , μόνο το δωμάτιο βάψαμε και αν λέμε τώρα μου πεί ότι γύρω στην 37εβδ. θα έχω το νινί , οι 7εβδομάδες μου φαίνονται τόσο λίγες για να γίνουν όλα αυτά!!!!!!

ουφφφφφ

Το ζάχαρο το φορτώθηκα από τον 3ο μήνα :mad: αν και οι απλές εξετάσεις ζαχάρου ήταν κι εμένα φυσιολογικές (ακόμα και τώρα νηστική δεν έχω κάνει ζάχαρο πάνω από 85). Η καμπύλη όμως ήταν άστα να πάνε, οπότε κάνω και ενέσεις ινσουλίνης. Αν δεν έχεις ζάχαρο ή άλλο σημαντικό λόγο μπορείς να γεννήσεις και αργότερα, εγώ ξέρω ότι η καταληκτική ημερομηνία μου είναι στο τέλος της 38ης εβδομάδας λόγω του ζαχάρου. Τα έπιπλα και τα υπόλοιπα καλό θα ήταν να τα ξεκινήσεις, γιατί μπορεί το μπεμπάκι σου να θέλει να έρθει νωρίτερα από μόνο του. Εγώ θα έχω έτοιμη τη βαλιτσούλα μου με το που θα μπω στον 8ο και θα περιμένω και όλα τα επιπλάκια να έρθουν μέχρι τέλος του 8ου για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα αγχωθώ στο τέλος. Εξάλλου, στον 8ο μπορεί να βαρύνεις πολύ όπως γίνεται συνήθως και οι μετακινήσεις να είναι λίγο δύσκολες. Πάντως οι 7 εβδομάδες είναι υπερ-αρκετές για όλα αυτά και να μην αγχώνεσαι

Διαφημίσεις

Κορίτσια, και γω το σάχαρο του μήνα που κοιτάω είναι στα κατώτερα του. Ομως η ενδοκρινολογος χωρις να τις δει αυτες τις εξετασεις μου εγραψε να κανω την τριωρη εξεταση σαχαρου. Λετε να εχω προβλημα; Ωχ! Δε θα αντεχα κι αλλες ενεσεις.

Κορίτσια, και γω το σάχαρο του μήνα που κοιτάω είναι στα κατώτερα του. Ομως η ενδοκρινολογος χωρις να τις δει αυτες τις εξετασεις μου εγραψε να κανω την τριωρη εξεταση σαχαρου. Λετε να εχω προβλημα; Ωχ! Δε θα αντεχα κι αλλες ενεσεις.

Μην ανησυχείς, ευτυχώς δεν έχουν όλες τη γκαντεμιά τη δικιά μου :D

κι εγώ ανησυχώ γι' αυτό, εδώ άρχισα να σκέφτομαι ότι σχετικά έμειναν λίγες ημέρες που θα τρυπιέμαι αλλά κι απ' την άλλη καλά που είναι κι αυτές!!!

εσύ σε ποια εβδομάδα είσαι?

23η εβδομάδα και την εξεταση θα την κανω σε 2 εβδομαδες. Τοτε μου ειπε και νομιζω οτι ειναι πιο νωρις απο το κανονικο κι αυτο με βαζει σε σκεψεις.... αααα.... αγχωθηκα τωρα....

23η εβδομάδα και την εξεταση θα την κανω σε 2 εβδομαδες. Τοτε μου ειπε και νομιζω οτι ειναι πιο νωρις απο το κανονικο κι αυτο με βαζει σε σκεψεις.... αααα.... αγχωθηκα τωρα....

εγώ πάλι νομίζω ότι είναι πολύ αργά τώρα που με έβαλε να την κάνω

τεσπα

καλά αποτελέσματα και στις 2 μας :wink:

Διαφημίσεις

εγώ innohep 0.45 και έχω αντιφοσφωλιπιδικό σύνδρομο

καλά ήθελα να 'ξερα μόνο οιτρείς μας είμαστε με ηπαρίνη ? :shock:

άλλες κοπέλες γιοκ , να μας πούν τίποτα παραπάνω????

από άλλο post ειδα οτι ειναι κι αλλες. Μπορει να λειπουν διακοπες.... ποιος ξερει;

Τωρα που η κοιλιτσα μεγαλωσε συνεχιζετε στο ιδιο σημειο τις ενεσεις; Εγω δεξια-αριστερα στην κοιλια τις κανω αλλα σκεφτομαι οτι το μωρο μεγαλωνει και μηπως να αλλαζα σημειο.

Διαφημίσεις

jenny να σου ζησει το μωρακι σου!!!

4 μερες χωρις ηπαρινη, ησουν στο νοσοκομειο για παρακολουθηση ή οχι;

όχι δεν ήμουν στο νοσοκομείο ήμουν κανονικότατα σπίτι μου!

EPLX.jpg.png

.png

jenny την ηπαρίνη την συνέχισες καθόλου μετά τη γέννα?

επισκληρίδιο έκανες?

έκανα κανονικά επισκληρίδιο και κανονικά την συνεχίζεις την ηπαρίνη για κανά μήνα μετά! εγώ δεν χρειάστηκε απλά μου ε΄πε πολύ περπάτημα!

EPLX.jpg.png

.png

Καλησπέρα, εγώ έκανα ηπαρίνη και στις δύο εγκυμοσύνες. Και ο γυναικολόγος και ο αιματολόγος μου είπαν να τις κάνω κανονικά έως την μέρα του τοκετού. Γέννησα απόλυτα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο, μέσα σε δύο ώρες και τα δύο παιδιά. Απλά την salospir την είχα κόψει τπν τελευταίο μήνα. Ενέσεις έκανα και ένα μήνα μετά την γέννα. Εύχομαι όλα καλά!!

Καλησπέρα, εγώ έκανα ηπαρίνη και στις δύο εγκυμοσύνες. Και ο γυναικολόγος και ο αιματολόγος μου είπαν να τις κάνω κανονικά έως την μέρα του τοκετού. Γέννησα απόλυτα φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο, μέσα σε δύο ώρες και τα δύο παιδιά. Απλά την salospir την είχα κόψει τπν τελευταίο μήνα. Ενέσεις έκανα και ένα μήνα μετά την γέννα. Εύχομαι όλα καλά!!

σε ποια εβδομάδα γέννησες?

προγραμματισμένος ο τοκετός ?

εγώ χθες που μίλησα με την γιατρό που μου δίνει την αγωγή, μου είπε ότι για την ηπαρίνη θα μιλήσω με τον γυναικολόγο για το πότε θα σταματήσει και απ' ότι κατάλαβα την ηπαρίνη την σταματούν περισσότερο για την χρήση επισκληριδίου, αλλά για την salospir μου είπε να την σταματήσω 2 εβδομάδες πριν τον τοκετό

όσο για μετά τη γέννα μου είπε ότι την ηπαρίνη θα την κάνω για 6 εβδομάδες ακόμη.

αύριο θα έχω και την γνώμη του γυναικολόγου , οπότε θα ξέρω :wink:

Αγαπητή μου Niκol γέννησα αρχές του 10ου μήνα! Κόντεψα να σκάσω και στις δύο εγκυμοσύνες. Απρογραμμάτιστοι και οι δύο τοκετοί. Απλά ήρθαν πόνοι. Ο γυναικολόγος μου ήταν κατά της επισκληριδίου γενικως. Αν κάνεις πάντως clexane και δεις το χαρτάκι με τις παρενέργειες, λέει οτι καλό είναι να αποφευγεται η επισκληρίδιος. Βέβαια μην κάνω και τον ήρωα. Γέννησα σε μία ώρα. Δεν ξέρω αν θα αντεχα περισσότερο! Όμως και εγώ φοβόμουν την επισκληρίδιο! Αλλά γέννησα εύκολα. Εύχομαι οτι καλύτερο!

τελικά μου λυθήκαν σχεδόν όλες οι απορίες μετά απο την χθεσινή επίσκεψη μου στο γιατρό !

λοιπόν , μπορεί να γίνει είτε φυσιολογικός τοκετός είτε καισαρική

μου είπε ότι αυτό που θα σταματήσουμε είναι η salospir την οποία θα πάρω ακόμη 20 μερούλες και τέλος.

όσο για την η΄παρίνη την συνεχίζουμε κανονικά, δεν μας επηρεάζει στον τοκετό , αλλά με το που θα μπώ στον μήνα μου ,θα δούμε κι ίσως την σταματήσουμε αν προλάβουμε για καμμιά εβδομάδα.

εγώ τον ρώτησα ότι αν μέχρι να μπώ στον μήνα μου συμβεί κάτι, π.χ. με πιάσουν πόνοι ή σπάσουν τα νερά ή οτιδήποτε άγνωστο για μένα τότε ΄τι κάνω?

και μου απάντησε ότι , Απλά θα γεννήσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτα!

ουφ πάει κι αυτό !

ααα και η μπέμπα μου είναι 2 κιλά (31+3) και ο γιατρός μου είπε ότι τρώει καλά η μπουλούκα μου :D:D