Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μεγάλο αεροπορικό ταξίδι με μωρό 6 μηνών: φαγητό, τι κάνω;;;

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

πρόκειται να κάνουμε ένα μεγάλο ταξίδι διάρκειας περιπου 15 ωρών με το μωράκι μας που είναι 6 μηνών. Με αγχώνει πολύ το όλο ταξίδι και ειδικά το πώς θα κυλήσουν αυτές οι 15 ώρες. Τι θα κάνω με το φαγητό του;;;Το μωρό θηλάζει και παίρνει και συμπλήρωμα (που σημαίνει ότι πρέπει να έχω αποστειρωμένο νερό και μπιμπερό και γάλα) και αρχίζει να τρώει και κρέμες. Στο αεροπλάνο επιτρέπεται καταρχήν το νερό που θα έχω βράσει από το σπίτι ή θα με υποχρεώσουν να το πετάξω;;; Ζεστό νερό θα υπάρχει για να του ζεστάνω το γάλα;;; Για πείτε τις εμπειρίες σας

Διαφημίσεις

Στα ταξίδια που έχω κάνει εγώ με τα παιδιά δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα σχετικά με τα υγρά και γενικά με τα πράγματα των παιδιών. Το πολύ πολύ να σου ζητήσουν να δικιμάσεις. ΖΕστό νερό γιατί θέλεις να ζεστάνεις γάλα? Βάλε κρύο και λίγο βραστό που θα έχεις ή μπορείς να ζητήσεις ή να ζητήσεις να σου κάνουν μπεν - μαρί το μπιμπερό.Οσο για την αποστείρωση ...δεν είναι και νεογέννητο, το κουτάλι που του δίνεις την κρέμα δεν είναι αποστειρωμένο ούτε όλα αυτά που πιθανόν βάζει στο στόμα του. Χαλάρωσε και καλό ταξίδι!!!

Νομιζω οτι αναλογα με την εταιρεια επιτρεπεται να εχεις βαρσμενο νερο μαζι σου για το γαλα. Για μια μερα μπορεις να δωσεις κρεμα του κουτιου ή βαζακι φαγητο ή και να του δωσεις μονο γαλα. Φροντισε να εχεις προμηθια και για το αεροδρομιο μηπως και εχετε καμια καθιστερηση..

Εχει περασει καμποσος καιρος απο τοτε που το αντιμετοπισα αλλα εγω ζητησα και μου εβρασαν νερο και το αραιωσα με εμφυαλωμενο (ειχαν βραστηρα και οχι φουρνο οποτε το νερο εκαψε). επισεις το φαγητο εδωσα βαζακι και μου το ζεσταναν...

Επειδη το ταξιδι ειναι μεγαλο να ζητησεις απο οταν κλεισεις το εισητηριο μηπως εχουν "καλαθουνα" για το μωρο. Μου ειχαν πει οτι υπαρχει αλλα δεν ετυχε να δω ποτε (βεβαια εμεις ειμαστε στο 3ωρο)

Καλο ταξιδι

(α! απογειωση προσγειωση θηλαζεις, δινεις γαλα ή πιπιλα για τα αυτακια του)

Εχω ταξιδεψει με το μωρο αλλα πολυ μικροτερο και το ταξιδι και το μωρο. Αποστειρωμενο νερο μπορει να σε αφησουν να παρεις μεσα στο αεροπλανο αν τους εξηγησεις και δουν και το μωρο. εμενα με ειχαν βαλει να το δοκιμασω!!! (μηπως και μαζι με το παιδι μου κουβαλουσα και εκκρηκτικα σε υγρη μορφη μεσα στο θερμος). Μεσα στο αεροπλανο μπορουν να σου ζεστανουν νερο οχι ομως και να στο αποστειρωσουν ( βρασιμο5-7 λεπτα). Για τα μπιμπερο υπαρχουν αποστειρωμενα μιας χρησης που μπορεις να αγορασεις. Καποια κρεμα τυπου ρυζαλευρο σιγουρα μπορεις να φτιαξεις μεσα στο αεροπλανο. Τελος ο γιατρος μου μου ειχε πει οτι ειναι πολυ σημαντικο για τα αυτια του παιδιου να καταπινει κατα την προσγειωση και την απογειωση. (οχι πιπιλα κανονικη καταπωση -γαλα-)

Απ' ότι θυμάμαι από τα δικά μου, η αποστείρωση σταματάει όταν μπαίνει κουτάλι. Άρα, αποστειρωμένο νερό δεν χρειάζεσαι. Μπορείς να πάρεις 2-3 σφραγισμένα εμφυαλωμένα, να φτιάξεις γάλα στο μπιμπερό και να στο ζεστάνουν σε μπαιν μαρί. Νομίζω ότι το φαγητό θα είναι εύκολο, η απασχόληση τώρα είναι άλλη ιστορία:?:?.

Διαφημίσεις

Σε τόσο μεγάλες πτήσεις οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν τα πάντα από όσο ξέρω στα μωρά... όπως γάλα βρεφικής ηλικίας , κρέμες , φρουτόκρεμες κτλ. Μπορείς να ρωτήσεις καλού κακού την εταιρεία που θα ταξιδέψεις τι προμήθειες έχουν, και απο κει και πέρα να έχεις και συ μαζί σου να συμπληρώσεις ό, τι νομίζεις . Νομίζω δεν θα έχεις κανένα να πρόβλημα να σε εφοδιάσουν με ότι χρειαστείς , υποχρέωσή τους είναι άλλωστε εφοσον έχουν τόσο μικρό επιβάτη...