Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τεστ στο νεο βιβλιαριο για 18 μηνων

Recommended Posts

στα νεα βιβλιαρια εχει ενα τεστ για αναπτυξιολογικο ελεγχο που λεει να γινετε οταν το παιδι ειναι 18 μηνων. συμφωνα με αυτο λοιπον, αν αποκλινουν 2-3 απαντησεις, θα πρεπει να απευθυνθουμε σε ειδικο. θα μου πειτε παλι πως αγχωνομαι, αλλα εμενα για παραδειγμα δε φερνει πραγματα να μου τα δειξει (το' χει κανει 2-3 φορες μονο), οπως επισης λεει αν κοιταζει το παιδι το προσωπο σας οταν βρισκεται αντιμετωπο με κατι καινουργιο. εμενα αν δει κατι καινουργιο, τρεχει κατα κει και δεν μου δινει σημασια. επισης και αλλα ερωτηματα, τυπου, κοιταει πραγματα που κοιτατε εσεις? κι αυτο παλι δεν ειναι ευκολο να το παρατηρησεις... στην ηλικια αυτη, κανατε καποιον εξτρα αναπτυξιολογικο ελεγχο στον παιδιατρο σας? εμενα δε μου ανεφερε τιποτα.

Διαφημίσεις

σου ειχα απαντησει και στο αλλο θεμα που ειχες ανοιξει

καμμια φορα καποια παιδακια ειναι λιγο πιο ανωριμα σε καποιους τομεις της αναπτυξης. αυτο δεν σημαινει απαραιτητα και κατι κακο. ισως θελουν λιγη δουλεια επιπλεον ή δεν ηρθε ακομα η ωρα τους να τα κανουν

ενα παιδακι οταν δει κατι καινουργιο εννοειται οτι θα παει πος τα εκει. ειναι στην φυση της εξερευνησης. οταν τρομαξει απο κατι, αν ντραπει κλπ θα ερθει σε εσενα

επισης μπορεις να της δειχνεις πραγματα μεσα στο σπιτι με το δαχτυλο σου. και εκει παρακολουθα αν βλεπει το πραγμα ή το δάχτυλο. στην αρχη κοντινα πραγματα και στην πορεια ολο και πιο μακρινα ή ψηλα κλπ

απο την στιγμη που εισαι τοσο αγχωμενη σιγουρα αγχωνεις και το παιδι και το μπλοκαρεις. με το αγχος δεν καταφερνεις τιποτα

στο φιναλε γιατι δεν πας και σε εναν ειδικο να σε ηρεμησει; οι 18 μηνες ειναι οροσημο, ειναι καλη ευκαιρια

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

ταζ η ερωτηση μου ειναι αν στους 18 μηνες κανατε καποιον ελεγχο απο τον παιδιατρο σας, αν πρεπει να γινει ουτως η αλλως για να ελεγξει καποια πραγματα, μιας και ειναι καλο χρονικο σημειο. εμεις δεν καναμε κατι περαν απο την καθιερωμενη επισκεψη. επισης δεν εχω το νεο βιβλιαριο, το βρηκα απο το ιντερνετ και ρωταω αν εσεις στους 18 μηνες κανατε το τεστ που αναφερει και ποση βαση δωσατε σ' αυτο

Μη την μαλώνεις taz18, μερικές φορές διαφορες καταστάσεις μας κάνουν να είμαστε υπερβολικές...Εγώ θα σου έλεγα να απευθυνθεις στον παιδίατρό σου, κι αν δεν σε καλύψει ή δεν τον εμπιστεύεσαι να πας κι αλλού!!Πχ η δικιά μου που πάει παιδικό σταθμό, της μάθαν εκει το ποιηματάκι "πλάθω πλάθω κουλουράκια" και το κάνει παντομίμα ολόκληρο...Το κοριτσάκι της ξαδέρφης μου δεν το κάνει, γιατί παρότι συνομίλικο δεν πάει σταθμό και κανεις δεν σκέφτηκε να της το μάθει..Όταν το είδε η ξαδέρφη μου κόντεψε να τρελαθεί από το άγχος οτι η κορη της έχει μείνει πίσω...Την βάλαμε κάτω, της το μάθαμε και από τότε κάνουν ολόκληρο σόου οι 2 ξαδέρφες!!!Μήπως να ασχολιόσουν λίγο πιο πολύ ή σε κατευθύνσεις που ΄βλέπεις οτι το παιδί σου χρειάζεται περισσότερη ενθάρρυνση??

βρε παιδια ρωταω αν πρεπει σε ολες τις απαντησεις που εχει αυτο το τεστ του νεου βιβλιαριου να απαντησουμε ετσι οπως λεει. αν δλδ. σε καποιες απαντησεις αποκλινουμε τι γινεται? εννοειτε θα ρωτησω την παιδιατρο σε λιγες μερες. ασχολουμαι ολη μερα με το παιδι.

Διαφημίσεις

Ο παιδίατρος μας πάντα ρωτάει κάποια πράγματα, αλλά όόχι με τέτοια λεπτομέρεια.

Ερώτηση που θυμάμαι: αν λέει λέξεις, αν εκτελεί εντολές... κάτι τέτοια!

Πάντως, αν συνεχίζεις να ανησυχείς ή έχεις κάτι ιδιαίτερο στο μυαλό σου που σε κάνει ανησυχείς ρώτησε / συζήτησε με τον/την παιδίατρο σου, κι αν δεν καλυφθείς πάρε ένα τηλ. στον Παίδων να σου πουν τι μπορείς να κάνεις...

Να σου πω όμως πως για να ερμηνεύσεις σωστά την παρουσία/απουσία κάποιων συμπεριφορών σχετικά με την ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού πρέπει να έχεις και την κατάλληλη εκπαίδευση...

Για παράδειγμα, αν κοιταζει το παιδι το προσωπο σας οταν βρισκεται αντιμετωπο με κατι καινουργιο, εννοεί ότι "σου ζητάει την άδεια", ειδικά αυτό συμβαίνει σε χώρους όπου συνυπάρχουν παιδιά-γονείς (π.χ. σκάμα παιδικής χαράς) και οι γονείς βρίσκονται σε ρόλο παρατηρητή. Τότε το παιδί κάποιες φορές όταν βρεθεί αντιμέτωπο με καινούριο πρόσωπο (ειδικά ενήλικας) που του δώσει ένα παιχνίδι θα σε κοιτάξει για να δει αν είναι ο.κ. αυτό για σένα, άρα και για εκείνο!

Επίσης, 18 μηνών είναι ο μέσος όρος! Όπως με το περπάτημα (12 μηνών είναι ο μέσος όρος αλλά μπορεί να περπατήσει 9 μηνών, αλλά και 14 μηνών).

Όμως όπως λές "για παραδειγμα δε φερνει πραγματα να μου τα δειξει (το' χει κανει 2-3 φορες μονο)" ΑΡΑ το ΈΧΕΙ κάνει! Είναι όπως στην αρχή που μιλάνε λένε πχ "μπαμπά" δεν το λένε μετά για ένα διάστημα και μετά το ξαναλένε!,

Αν είσαι εξοικειωμένη με τα αγγλικά μπορείς να πάρεις ένα πολύ καλό βιβλίο από το amazon (έχει και ειδική λίστα που απευθύνεται σε γονείς)

http://www.amazon.com/Encounters-Children-Pediatric-Behavior-Development/dp/0323029159/ref=dp_ob_title_bk/179-7811841-2617101

Πάντως, για να απαντήσω και στην ερώτηση σου ;) "όχι δεν τους κάναμε καμία ιδιαίτερη αξιολόγηση"

tZh5p3.png

G0KVp3.png

πολύ εμπεριστατωμένη απάντηση ψαράκι!!!Πιστεύω οτι κάλυψες την θεματοθέτρια απόλυτα!!!Πάντως γενικά καλό είναι να μην πολυπιέζουμε τα παιδιά και παιδευόμστε κι εμεις!!Τα τεστ είναι για να τα πραγματοποιούν γιατροί και τα αποτελέσματά τους να ερμηνεύονται από γιατρούς..Μίλα μαζί του κι οτι δεν έχει κάνει το παιδί σου, μάθε του να το κάνει, αυτό σου είπα πριν, δεν σου είπα οτι δεν ασχολείσαι!

παιδια προς θεου. δεν την μαλωσα και συγγνωμη αν φανηκε κατι τετοιο :-(:-(:-(

αντιμετωπιζω πολυ καιρο τετοιου ειδους ερωτηματικα και την κατανοω

εμεις δεν ασχοληθηκαμε με αυτο το τεστ γιατι ειχαμε σοβαροτερη πριπτωση να ασχοληθουμε. εχουμε υποτονια και ψυχοκινητικη καθυστερηση. αρκετα απο αυτα που γραφει στο τεστ ο δικος μου τα κανει τωρα που ειναι 29 μηνων

το ξερω μιμικα, οχι δεν το εγραψα γιαυτο... απλα κανοντας το τεστ ειδα πως ορισμενα πραγματα δεν τα κανει και εκει λεει αμα αποτυχει σε 2-3 απαντησεις θελει παραπομπη σε ειδικο. ε, πως να μην ανησυχησω?

γι αυτο σου εγραψα να πας καπου τωρα που ειστε στους 18 μηνες που ειναι ηλικια οροσημο. για να σου φυγουν κι εσενα οι φοβοι

Διαφημίσεις

εσυ ομως ταζ απ' οτι θυμαμαι ειχες παει σε αναπτυξιολογο και σας απεκλεισε την περιπτωση του αυτισμου παρολο που οπως λες πολλα τα κανει τωρα που ειναι 29 μηνων. τοτε γιατι τα ζητανε στους 18 μηνες να τα κανουν ολα αυτα? για να μας τρελλαινουν?

ναι πηγαμε. γιατι κι εγω οπως κι εσυ, κι εμεις ειχαμε και παραπανω θεματα, ηθελα να ξερω τι γινεται. κι επειδη γι αυτο υπαρχουν οι ειδικοι πηγαινουμε και μας λυνουν τις αποριες. κανενα ιντερνετ δεν αντικαθιστα εναν σωστο επιστημονα

αυτο το τεστ ειναι ενδεικτικο. μπορει καποιο παιδακι να χρειαζεται βοηθεια σε κατι. αυτο το τεστ ανιχνευει καποια πρωιμα σημαδια και στην ουσια σου χτυπαει καμπανακι.

παντως καλα θα ειναι να πας να το δεις κυριως για να ηρεμησεις και να ξεμπλοκαρεις. σιγουρα ασχολεισαι με το παιδι σου αλλα ασχολεισαι με αγχος και στο τελος θα μεγαλωσει το παιδι σου και εσυ δεν θα εχεις τιποτα να θυμασαι απο το αγχος που περασες

φιλικα σου τα λεω αυτα επειδη τα εχω περασει

καλό θα είναι να πας λοιπόν, αν και προσωπικά πιστεύω οτι αν έχεις και παρακολουθεί το παιδί ένας σωστός επιστήμονας που τον εμπιστεύεσαι, να σε ενδιαφέρει να προόδευει το παιδί συνεχώς κι όχι να κάνει συγκεκριμένα πράγματα..

Διαφημίσεις

O δικός μου είναι 22μηνών και μόλις τώρα κάνει αυτά που γράφουν για 16-18.Δεν νομίζω οτι πρέπει να τρελαινόμαστε.Το κάθε μικρό έχει τους ρυθμούς του.Το πιο σημαντικο νομίζω ειναι να παρατηρούμε μια σταθερη εξέλιξη.

QqmLp3.png

αυτό ακριβώς ρωτάω τόσες μέρες βρε παιδιά. δλδ. αν στους 18 ένα παιδί δεν κάνει ακριβώς όλα αυτά που αναφέρει το τέστ του βιβλιαρίου, αν πρέπει να ψαχτούμε παραπάνω. αν σας το έκαναν οι παιδίατροί σας και πόση έμφαση έδωσαν σε όλες τις ερωτήσεις να είναι απαντημένες σωστά.

αυτό ακριβώς ρωτάω τόσες μέρες βρε παιδιά. δλδ. αν στους 18 ένα παιδί δεν κάνει ακριβώς όλα αυτά που αναφέρει το τέστ του βιβλιαρίου, αν πρέπει να ψαχτούμε παραπάνω. αν σας το έκαναν οι παιδίατροί σας και πόση έμφαση έδωσαν σε όλες τις ερωτήσεις να είναι απαντημένες σωστά.

Ρώτησα παιδίατρο!Μου είπε οτι αν στα 18 και 22 έχεις ΝΑΙ και στα 12 14 16 7 ΟΧΙ τότε έχεις θεμα και ψαξτο..Αλλιώς μην τρελαίνεσαι

Γεια σας μολις τωρα καταλαβα οτι υπαρχει καινουριο βιβλιαριο νομιζα οτι ειχα το πιο καινουριο γιατι το εξωφυλλο μυαζει. Και το εψαχνα αυτο το τεστ στο δικο μου αλλα δεν το εβρισκα. Εμενα η παιδιατρος πιο πολυ με ρωταει για τα κινητικά.Οταν της λεω αν θα επρεπε να κανει αυτο ή εκεινο η απαντηση ειναι μη στεναχοριεσαι ολα θα τα κανει. σαν παιδιατρος ειναι πολυ καλη αλλα δεν νομιζω οτι αυτοι ειναι καλοι για να διαγνωσουν καποιο αλλο προβλημα περαν της ειγυας του μωρου. Δεν μας ειπε καν οτι στα καινουρια βιβλιαρια υπαρχει κατι τετοιο.

Θα ηθελα να ρωτησω τη mimika2011 αυτες τις απαντησεις που λες ειναι ταυτοχρονα ολες μαζι ή εστω και κάποιες από αυτές?

να σας πω καποια πραγματα γι αυτο το ερωτηματολόγιο - τεστ

ειναι μια μικρογραφία ενος διαγνωστικου τεστ για τον αυτισμό, του m-chat

το οποιο εχει κι αλλες ερωτησεις και διευκρινίζει τα εξης:

Το M-CHAT έχει πιστοποιηθεί για ανίχνευση παιδιών ηλικίας μεταξύ 16 και 30 μηνών, για αξιολόγηση της πιθανότητας εμφάνισης Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ).

Το M-CHAT μπορεί να χορηγηθεί και να βαθμολογηθεί ως μέρος της

προγραμματισμένης επίσκεψης στον παιδίατρο για τον προβλεπόμενο έλεγχο ανάπτυξης κάθε παιδιού (well child check-up), και μπορεί επιπλέον να χρησιμοποιηθεί από ειδικούς για εκτίμηση της πιθανότητας εμφάνισης διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος. Ο κύριος στόχος του M-CHAT είναι να μεγιστοποιήσει την ευαισθησία, δηλαδή να ανιχνεύει όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις (ΔΑΦ) γίνεται.

Γιαυτό, υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό ψευδώς θετικών, δηλαδή δεν σημαίνει ότι όλα τα παιδιά που έχουν υψηλή βαθμολογία για εμφάνιση (ΑΦ, θα διαγνωστούν τελικά με (ΔΑΦ). Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα, αναπτύξαμε μια δομημένη συνέντευξη follow-up για χρήση σε συνάρτηση με το M-CHAT, η οποία είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα. Οι χρήστες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ακόμα και με τις ερωτήσεις της συνέντευξης, ένας σημαντικός αριθμός των παιδιών που θα αποτύχουν στο M-CHAT δεν θα διαγνωστεί με μια ΔΑΦ.

Όμως αυτά τα παιδιά παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση άλλων αναπτυξιακών διαταραχών ή καθυστερήσεων και οπότε, απαιτείται αξιολόγηση για κάθε παιδί που αποτυγχάνει τον ανιχνευτικό έλεγχο.

Το πραγματικο τεστ μπορειτε να το βρειτε εδω

http://www2.gsu.edu/~psydlr/Diana_L._Robins,_Ph.D._files/M-CHAT_Greek.pdf

εχει και τις απαντησεις που πρεπει να προσεξετε

προσεξτε το χρονικο διαστημα που δινει. 16 με 30 μηνων. ξερετε ποσα πραγματα αλλαζουν σε ενα παιδί; παρα πολλα

ισως γι αυτο πολλοι παιδιατροι δινουν χρονο στα παιδια και δεν αγχωνουν τους γονεις

Μια ερώτηση ακόμη θα ήθελα να κάνω. Δεν έχω καταλάβει :| ποια είναι η διαφορα μεταξύ της ερώτησης 9 και της ερώτησης 19. Αν μου φερει 1 παιχνιδι για να παιξουμε δεν ειναι το ιδιο?

το 19 μαλλον εννοει αν πχ φτιαξει εναν πυργο μονο του, θα γυρισει να σε κοιταξει για να δεις τι εκανε και να το επιβραβευσεις. να σε βαλει με καποιο τροπο μεσα στο παιχνιδι του