Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γενικη κλινικη:πολιτικη θηλασμου και rooming-in

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια, ξερω οτι υπαρχουν διαφορες πληροφοριες στο forum για τη Γενικη Κλινικη Θεσσαλονικης, αλλα θα ηθελα να μου πουν την αποψη τους κοπελες που γεννησαν εκει και πως χειριστηκαν το θεμα θηλασμου ειδικα. Σημερα πηγα και ρωτησα.

Αποκλειστικος θηλασμος: δεν υπαρχει!!!μονο αν παρεις μονοκλινο και εχεις rooming-in. Αλλιως καθε 2μισι ωρες για μια ωρα (δεν ειναι κακο αλλα το τηρουν??). Στην ερωτηση μου τι κανουν αν πειναει-κλαιει νωριτερα, δινουν τσαι ή ζαχαρονερο (!!!), και αν δε θελω να δωσω τιποτα (εκει δεν απαντησαν αν το αφηνουν να πλανταξει η με ειδοποιουν...αλλαξα και γω κουβεντα γιατι το πιασα το νοημα)

Για το rooming-in σε μονοκλινο δεν ξαναπαιρνουν οσο εισαι εκει το μωρο στο θαλαμο νεογνων (για λογους υγιεινης των αλλων βρεφων) ακομη και αν το ζητησεις να το κρατησουν για λιγο, ενω αυτοι εχουν δικαιωμα (υπογραφεις) να το παρουν αν χρειαστει για την ευρυθμη λειτουργια της κλινικης.

Ειναι αυτα λογικα βρε κοριτσια?εχει γινει καμια καταγγελια?μηπως ειμαι υπερβολικη?Και ποια ιδιωτικη ειναι πιο baby-friendly?και στο διαβαλκανικο ξερω οτι ο αποκλειστικος θηλασμος εξαρταται απο τα κεφια της μαιας της βαρδιας...αχ και δε θελω να μαλωνω για 3 μερες βρε κοριτσια, για πειτε εμπειριες καμια που γεννησε εκει...

age.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Και τα δυο παιδιά μου τα γέννησα στη Γενική λόγω του ότι ήταν εκεί ο γιατρός μου και γιατί έχει πολύ καλούς αναισθησιολόγους πράγμα που επιβεβαιωθηκε για μένα και τις 2 φορές. Όσον αφορά τον θηλασμό, την πρώτη φορά πριν 3 χρόνια οι μαίες που πέτυχα δεν με βοήθησαν ιδιαίτερα, ήταν λίγο άσχετες με το θέμα. Στην δευτερη μου γεννα πριν 2.5 μήνες πέτυχα πολύ καλά κορίτσια τα οποία με βοήθησαν, αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής εγώ αποκλειστικό θηλασμό κατάφερα μέχρι στιγμής μεσα απο την ενημέρωση που είχα απο αυτό τα σάιτ και πολύ διάβασμα και ψάξιμο στο διαδίκτυο. Γάλα ξένο δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν εδωσαν στο παιδί, αν και το είχα ζητήσει, γιατί το μωρό δεν εδειχνε ενδιαφέρον να θηλάσει και κοιμόταν.Πάντως η μπέμπα μου δεν είναι λαίμαργη ούτως ή άλλως. Δίπλα μου, ωστόσο, είχα μια κοπέλα που το μωρό της τσίριζε από τη πείνα όταν το έφερναν και αφού την θήλαζε η μαμά της έφερναν και συμπλήρωμα. Λίγο δύσκολο να βρεις μαιευτήριο να μην ταιζει τα παιδια με ξένο γάλα, αλλά μπορείς μετά στο σπίτι να εδραιώσεις θηλασμό οπότε μην αγχώνεσαι. Τα μωρα οντως τα φέρνουν για μια ωρα 5 φορές τη μέρα και το τηρούν. Αυτά. Με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου!

Κανένας δεν μπορεί να σε εξαναγκάσει να δώσεις το παιδί σου και σε δωδεκάκλινο να μένεις. Είναι απλά παράνομο! Άρα όταν θα έρθουν να σου πάρουν το παιδάκι, πολύ απλά και ήρεμα θα τους πεις ότι θα μείνει μαζί σου. Εναλλακτικά μπορείς να τους πεις ότι έχετε βαρύ οικογενειακό ιστορικό και το μεγάλο παιδί αλλεργία στο αγελαδινό γάλα. Αλλά έτσι το τσάι δεν το αποφεύγεις. Ενημερωτικά μόνο, αν έχει προδιάθεση για αλλεργία, μπορεί να ενεγοποιηθεί ακόμα και με τη φόρμουλα που θα πιει στο μαιευτήριο.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Γέννησα στη Γενική Κλινική το 2009.Είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό και μου το έφερναν το μωρό 5 φορές/ημέρα. Το μωρό ερχόταν πάντα μισοκοιμισμένο και καμμιά φορά δεν έδειχνε ενδιαφέρον για το στήθος μου (σημειωτέον ότι είχαμε πάρει μονόκλινο για αποκλειστικό θηλασμό και rooming in). Μετά,λοιπόν, τις 2 πρώτες μέρες πήραμε το μωρό στο δωμάτιό μας και ησύχασα.Εννοείται πως υπογράψαμε το σχετικό χαρτί, που μας έδωσαν.Δεν είναι και τίποτα ιδιαιτερο αυτό το χαρτί, μη σε ανησυχεί. Κάθε πρωί το έπαιρναν μέσα το μωρό, το ήλεγχαν, το μπανιάριζαν και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλη ιατρική φροντίδα και μετά μου το έφερναν.

Αν αποκτήσω άλλο μωράκι, εννοείται πως θα το πάρω δίπλα μου από την πρώτη στιγμή (απλά στο πρώτο μωρό μας είχε πει ο γυναικολόγος μου να μην το πάρω από την αρχή στο δωμάτιο, για να το έχουν σε πιο στενή επίβλεψη.Ισως υπολόγιζε ότι είμαστε άπειροι, αν και δε λέει τίποτα αυτό.Ο,τι και να χρειαστείς, το προσωπικό είναι στη διάθεσή σου).

Καλή λευτεριά....;)

Κι εγώ που γέννησα γενική το γιο μου, θα συμφωνήσω με τις συμφορουμίτισσες. Δεν τους λες και ιδιαίτερα θετικούς στο θηλασμό.

Μάλιστα βγαίνοντας, στην ενημέρωσή της η παιδίατρος, μας συνταγογράφησε κανονικά ξένο γάλα...όλες...

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Θα συμφωνησω με την lucky-sylvester .Εγω τις περισσοτερες ωρες στο νοσοκομειο οταν ειμασταν,3 μερες,ημουν μονη.Δεν την αφησα ουτε για δευτερολεπτο!Εκτος μια φορα μονο την αφησα στη μαια να κατεβω κυλικειο να παρω νερο για 5 λεπτα.Ειτε ερχοταν ο παιδιατρος να την δει,ειτε για μπανιο και οτιδηποτε αλλο μαζι της ημουν.Εγω την αλλαζα,εγω την επλενα!το ειχα ζητησει απο την μαια να μου δειξει πως και τι να ξερω.

Ας ερχοντουσαν να μου το παρουν το παιδι και θα εβλεπες!Δεν εχουν κανενα δικαιωμα.Εδω η δικια μου τις πρωτες μερες μπορει και ανα μιση ωρα να πεινουσε και να την κρατουσα και 2-3 ωρες και παραπανω στο στηθος!Αντε την ημερα στο φερνουν,το βραδυ?Προσωπικα εγω δεν θα εμπιστευομουν σε κανεναν τους το παιδι μου!Ακομα και τωρα μονο στη μαμα μου την αφηνω οταν χρειαστει αλλα της εχω δειξει τα παντα και ξερει τι να κανει.

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Γεια σας κοριτσια, ξερω οτι υπαρχουν διαφορες πληροφοριες στο forum για τη Γενικη Κλινικη Θεσσαλονικης, αλλα θα ηθελα να μου πουν την αποψη τους κοπελες που γεννησαν εκει και πως χειριστηκαν το θεμα θηλασμου ειδικα. Σημερα πηγα και ρωτησα.

Αποκλειστικος θηλασμος: δεν υπαρχει!!!μονο αν παρεις μονοκλινο και εχεις rooming-in. Αλλιως καθε 2μισι ωρες για μια ωρα (δεν ειναι κακο αλλα το τηρουν??). Στην ερωτηση μου τι κανουν αν πειναει-κλαιει νωριτερα, δινουν τσαι ή ζαχαρονερο (!!!), και αν δε θελω να δωσω τιποτα (εκει δεν απαντησαν αν το αφηνουν να πλανταξει η με ειδοποιουν...αλλαξα και γω κουβεντα γιατι το πιασα το νοημα)

Για το rooming-in σε μονοκλινο δεν ξαναπαιρνουν οσο εισαι εκει το μωρο στο θαλαμο νεογνων (για λογους υγιεινης των αλλων βρεφων) ακομη και αν το ζητησεις να το κρατησουν για λιγο, ενω αυτοι εχουν δικαιωμα (υπογραφεις) να το παρουν αν χρειαστει για την ευρυθμη λειτουργια της κλινικης.

Ειναι αυτα λογικα βρε κοριτσια?εχει γινει καμια καταγγελια?μηπως ειμαι υπερβολικη?Και ποια ιδιωτικη ειναι πιο baby-friendly?και στο διαβαλκανικο ξερω οτι ο αποκλειστικος θηλασμος εξαρταται απο τα κεφια της μαιας της βαρδιας...αχ και δε θελω να μαλωνω για 3 μερες βρε κοριτσια, για πειτε εμπειριες καμια που γεννησε εκει...

Εμένα μου είπαν ότι το φέρνουν κάθε 4 ώρες για μια ώρα...Μου φαίνεται παράλογο να πληρώνεις και να μην έχεις το μωρό. Στη θέση σου θα εβρισκα γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο για να γεννήσω μαζί του. (και θα γλίτωνα και τα λεφτά της κλινικής)

πωωωωω πωωωωω αγχωθηκα περισσοτερο τωρα.....ο γιατρος μου ειναι στη γενικη αλλα για το λογω αυτο,για τον αποκλειστικο θυλασμο δλδ, επειδη δεν ξερω τι κανουν σκεφτομουν σοβαρα κ το παπαγεωργιου....κ μαλλον τωρα το σκεφτομαι πολυ πιο σοβαραααααα.....αχ τι θα κανουμε?ολα να πανε καλα με τα μωρακια μας....

mairi23, δεν μπορούν να σε αναγκάσουν να δώσεις το παιδί! Είναι παιδί ΣΟΥ! Είναι στην κηδεμονία ΣΟΥ και κανένας νόμος ΔΕΝ ΣΕ αναγκάζει να τους το δώσεις. Δεν γέννησα γενική κλινική, αλλά μάλλον θα σου δώσουν να υπογράψεις ένα χαρτί που λέει πως ό,τι και να πάθει το παιδί θα είναι με δική σου ευθύνη, το οποίο ΜΟΝΟ να σε τρομάξει σκοπεύει ώστε να τους δώσεις το παιδί.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Καλησπέρα και από έμενα… εγώ δεν έχω γεννήσει εκεί αλλά είναι ο γιατρός μου εκεί και μου το ξεκαθάρισε το μωρό το παίρνεις κάθε 3 περίπου ώρες και σου το αφήνουν για καμία ώρα… όταν τον ρώτησα και αν θέλω εγώ να δω το μωρό μου είπε πως πρέπει να κρατανε μια σειρά για την ομαλή λειτουργιά κτλ κτλ κτλ…

Για αυτό και εγώ θα πάω να γεννήσω σε Ιπποκράτειο η Παπαγεωργίου δηλ όποιο εφημερεύει και θα χάσει και η Γενική τα λεφτά και ο γιατρός… και δεν είναι θέμα οικονομικό μιας και άμα πήγαινα στην κλινική θα μου έβγαινε μια η άλλο μιας και παίρνω το επίδομα και η διάφορα είναι μικρή… Όσο αναφορά τον γιατρό που θα τύχω στην εφημερία και εκεί θα δώσω κάτι όχι φακελάκι απλά κάτι για το ευχαριστώ…

Αυτό έλειπε όμως να πληρώνω και να μην έχω αυτό που θέλω εγώ… και να ξέρεις ένα πράγμα τις πρώτες μέρες πάντα δίνουν συμπλήρωμα και δεν είναι και τόσο άσχημο όσο και αν ακούγετε έτσι μιας και δεν έχεις γάλα ακόμη αλλά αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση και ειλικρινά σέβομαι την άποψη και την θέση του καθένα απλά λέω την δίκια μου…

JhYEp2.png

Διαφημίσεις

κ εγω για αυτο το λογο σκεφτομαι σοβαρα το παπαγεωργιου....ιπποκρατειο δεν θελω να παω δεν ξερω δεν μου καθετε καλα δεν το εμπιστευομαι καθολου....αλλα ρε συ δεν φοβασαι που θα πας με οποιον γιατρο τυχει? εγω αυτο σκεφτομαι για το παπαγεωργιου...που θα τυχω.....

Ευχαριστω κοριτσια για τις συμβουλες, ξερω τι πρεπει να κανω αλλα με εκνευριζει οτι αν η ευγενεια δε δουλεψει θα πρεπει να γινω σκυλα και να μαλωσω, πιθανον με μαιες και παιδιατρους ενω δινω και ενα σωρο λεφτα...ελπιζω να ειμαι καλα και να κατσω οσο γινεται λιγοτερο, 2 μερες και σπιτακι μετα. Οσες κανατε rooming-in, τι κανατε με το επισκεπτηριο σας?ειχατε πει να μην ερθει κοσμος?

age.png

κ εγω για αυτο το λογο σκεφτομαι σοβαρα το παπαγεωργιου....ιπποκρατειο δεν θελω να παω δεν ξερω δεν μου καθετε καλα δεν το εμπιστευομαι καθολου....αλλα ρε συ δεν φοβασαι που θα πας με οποιον γιατρο τυχει? εγω αυτο σκεφτομαι για το παπαγεωργιου...που θα τυχω.....

Κοιτά καταρχάς αν κοιτάξεις τις εφημερίες θα δεις ότι οι πιθανότητες να τύχεις το Ιπποκράτειο είναι περισσότερες μιας και οι εφημερίες είναι 3-1…

Εσύ θα πας μόνο αν εφημερεύει το Παπαγεωργίου και αλλιώς θα πας σε κλινική???

Θα σου πω δυο πράγματα που και εγώ δεν τα ήξερα αλλά τα έμαθα μετά από πολύ ψάξιμο και ατέλειωτες ερωτήσεις…

Καταρχάς έχω ρωτήσει εκτός από πολλές άλλες κοπέλες μια η όποια έχει 3 παιδάκια και τα 3 τα γέννησε σε εφημερία με τον εφημερεύοντα γιατρό… έτυχε 2 φορές Ιπποκράτειο και 1 φορά Παπαγεωργίου και έμεινε και τις 3 φορές ευχαριστημένη… Αυτό που μου είπε είναι πως στο Ιπποκράτειο είναι πιο εξειδικευμένα τα πράγματα από άποψη γιατρών και πως το Παπαγεωργίου είναι πιο καινούργιο σαν κτίριο κτλ…

Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρουμε όλες μας και είναι κάτι που το κρατανε καλά κρυμμένο είναι το γεγονός πως δεν είναι απαραίτητο να σε ξεγεννήσει εξ ολοκλήρου γιατρός αλλά μπορεί κάλλιστα αν έχεις καλή και εύκολη γεννά να το κάνουν οι μαίες… Βεβαία αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ένας γιατρός εκεί κοντά αν χρειαστεί…

Σου ξανά λέω πως όλα αυτά δεν τα ξέρω από προσωπική πείρα αλλά από ερωτήσεις που έχω κάνει… Γενικά και για τις κλινικές αλλά και για τα νοσοκομεία θα ακούσεις και καλά και άσχημα μιας και είναι καθαρά θέμα εμπειρίας… Η τελική απόφαση είναι καθαρά επιλογή του καθένα…

JhYEp2.png

Κοιτά καταρχάς αν κοιτάξεις τις εφημερίες θα δεις ότι οι πιθανότητες να τύχεις το Ιπποκράτειο είναι περισσότερες μιας και οι εφημερίες είναι 3-1…

Εσύ θα πας μόνο αν εφημερεύει το Παπαγεωργίου και αλλιώς θα πας σε κλινική???

Θα σου πω δυο πράγματα που και εγώ δεν τα ήξερα αλλά τα έμαθα μετά από πολύ ψάξιμο και ατέλειωτες ερωτήσεις…

Καταρχάς έχω ρωτήσει εκτός από πολλές άλλες κοπέλες μια η όποια έχει 3 παιδάκια και τα 3 τα γέννησε σε εφημερία με τον εφημερεύοντα γιατρό… έτυχε 2 φορές Ιπποκράτειο και 1 φορά Παπαγεωργίου και έμεινε και τις 3 φορές ευχαριστημένη… Αυτό που μου είπε είναι πως στο Ιπποκράτειο είναι πιο εξειδικευμένα τα πράγματα από άποψη γιατρών και πως το Παπαγεωργίου είναι πιο καινούργιο σαν κτίριο κτλ…

Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρουμε όλες μας και είναι κάτι που το κρατανε καλά κρυμμένο είναι το γεγονός πως δεν είναι απαραίτητο να σε ξεγεννήσει εξ ολοκλήρου γιατρός αλλά μπορεί κάλλιστα αν έχεις καλή και εύκολη γεννά να το κάνουν οι μαίες… Βεβαία αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ένας γιατρός εκεί κοντά αν χρειαστεί…

Σου ξανά λέω πως όλα αυτά δεν τα ξέρω από προσωπική πείρα αλλά από ερωτήσεις που έχω κάνει… Γενικά και για τις κλινικές αλλά και για τα νοσοκομεία θα ακούσεις και καλά και άσχημα μιας και είναι καθαρά θέμα εμπειρίας… Η τελική απόφαση είναι καθαρά επιλογή του καθένα…

ναι ετσι το σκεφτομαι αν εφημερευει το παπαγεωργιου παω εκει αν οχι γενικη.....αλλα αυτο που λες για τις μαιες το εχω ακουσει οπως και για εκπαιδευομενους και ειναι αυτο ακριβως που φοβαμαι....δεν θελω να ειμαι στα χερια ασχετων....δεν ξερω....περιμενω να με παρει τηλ ο γιατρος μου για να μου πει ποτε μου κλεισε ραντεβου στο παπαγεωργιου για doppler (ειμαι στην 33 βδομαδα) και μολις παω εκει κ ειναι ολα καλα θα κανω και τις ερωτησεις μου γτ εχω παααααααααααααρα πολλες.....και πιστευω να εχω καταληξει πριν μπω στο μηνα μου......:)

Το μόνο που έχω να παρατηρήσω, είναι ότι το παπαγεωργίου είναι φιλικό στο θηλασμό και στο rooming-in (γέννησα την κόρη μου εκεί). Το μωρό το έχεις όλη μέρα εκτός από τις 2 ώρες του επισκεπτηρίου. Είναι εξαιρετικά εξυπηρετικοί στο θηλασμό, μόνο κάποιες οδηγίες δίνουν λάθος, αλλά είναι ψιλά γράμματα σε σχέση με άλλα τέρατα που έχω δει.

Στο ιπποκράτειο γέννησε η κουμπάρα μου, της έδιναν λίγες ώρες το μωρό και πάντα της το πήγαιναν με το μπουκάλι με γάλα φόρμουλα!!!!!!! Και μιλάμε ότι στο ίδιο νοσοκομείο έκανε η κοπέλα μαθήματα ανώδυνου τοκετού και έμαθε για το θηλασμό!

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Το μόνο που έχω να παρατηρήσω, είναι ότι το παπαγεωργίου είναι φιλικό στο θηλασμό και στο rooming-in (γέννησα την κόρη μου εκεί). Το μωρό το έχεις όλη μέρα εκτός από τις 2 ώρες του επισκεπτηρίου. Είναι εξαιρετικά εξυπηρετικοί στο θηλασμό, μόνο κάποιες οδηγίες δίνουν λάθος, αλλά είναι ψιλά γράμματα σε σχέση με άλλα τέρατα που έχω δει.

Στο ιπποκράτειο γέννησε η κουμπάρα μου, της έδιναν λίγες ώρες το μωρό και πάντα της το πήγαιναν με το μπουκάλι με γάλα φόρμουλα!!!!!!! Και μιλάμε ότι στο ίδιο νοσοκομείο έκανε η κοπέλα μαθήματα ανώδυνου τοκετού και έμαθε για το θηλασμό!

ναι αυτο μ αρεσει στο παπαγεωργιου....να σε ρωτησω εσυ γεννησες σε εφημερεια?με τον εφημερευοντα? η με προκληση?τον αντρα σου του επιτρεψαν να ειναι μεσα την ωρα του τοκετου?

• 3 weeks later...

Ο γιατρός μου που είναι στο Ιπποκράτειο ,στην τελευταία μου επίσκεψη με ενημέρωσε πως πλέον είναι υποχρεωτικό το rooming in και εκεί.

jp0Lp3.pngA0Yxp3.png