Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ!!!

Recommended Posts

Θέλω να βαφτίσω το γιο μου και παίρνω τηλ. να ρωτήσω τον παπά αν έχει κενό την συγκεκριμένη ημερομηνία! Μου λέει ότι πρέπει να πάω από κοντά και του εξηγώ ότι λόγω ενός προβλήματος υγείας, θα πάω την επόμενη εβδομάδα και τον ρωτώ ξανά για την ημερομηνία! Έχω λέει γάμο στις 7 ή 7.30 αλλά να'ρθεις από κοντά! Σηκώνομαι μετά από 1 βδομάδα (με πρόβλημα στη μέση) και πάω 100 χλμ για να τον βρω και μου λέει: Τι να σου πω κορίτσι μου, έχω γάμο σου είπα και δεν γίνεται!!!!! Και του λέω ότι θέλω την ίδια μέρα 5 ή 5.30. Δεν γίνεται λέει, μια φορά με γέννησε η μάνα μου, πότε θα ξεκουραστώ εγώ;;;;;;;;;;; Έχω και πίεση, χίλια κομμάτια να γίνω (περίπου 45 χρονών ο παπάς). Άν θές να το κάνουμε Κυριακή πρωί μετά τη λειτουργία! Του εξηγώ τους λόγους που θέλω Σάββατο απόγευμα και μου λέει: δεν είμαι παπατρέχας, θέλω να πω όλα τα λόγια της βάφτισης και ποιος θα καθαρίσει μετά το ναό, ποιος θα πλύνει την κολυμπήθρα, άσε που πρέπει να φέρεις και νερό ζεστό για τη βάφτιση γιατί δεν έχουμε! Του λέω ότι θα μείνουν 5 άτομα από μας να βοηθήσουν και δεν το δέχεται! Φωνάζει μια κυριούλα και τη ρωτάει αν μπορεί να μας εξυπηρετήσει εκείνη τη μέρα και να καθαρίσει μετά, για το γάμο. (σημειωτέον ούτε στολισμούς ούτε τίποτα!!! τι θα καθαρίσει!!! τέλοσπάντων). Αν δεν έχω πεθάνει βέβαια μέχρι τότε λέει ο παπάς! Μου λέει άσε δεν γίνεται πήγαινε σε άλλο χωριό. Με τα χίλια παρακάλια, λέει σκέψου το για 5 αλλά θα βαράει ο ήλιος, κλπ κλπ και αν βρεις αλλού καλύτερα πήγαινε!!! Με ρώτησε κιόλας τη δουλειά κάνω και όταν του είπα άνεργη, αχ μου λέει δύσκολα κι εσύ με 2 παιδιά!!! Την επόμενη μέρα ξαναπάω με τον άντρα μου και λέει εντάξει αφού δε γίνεται αλλού έλα 5.30, αλλά θα δώσεις στην κυριούλα 60?!!!!!! για να πλύνει την κολυμπήθρα και η εκκλησία 150 ή 130? τόσα ζητάει η μητρόπολη. Εγώ δεν είμαι κανένας φραγκοφονιάς σαν άλλους παπάδες. Τι να κάνω δύσκολα βέβαια, αλλά κρίμα να σας εξυπηρετήσουμε γιατί φαίνεστε πολύ συννενοήσιμοι! Ιερομόναχος παρακαλώ και το συγκεκριμένο χωριό αριθμει περίπου 300 κατοίκους! Η μητρόπολη που πήρα την άλλη μέρα φυσικά μου είπε ότι δεν έχει ταρίφα!!! Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!!!!!

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif

Διαφημίσεις

Στη Γλυφαδα που βαφτισα εγω ενα παιδακι η ταριφα ειναι 200 ευρω παρακαλω.Το 'οτι εχεις ευχαριστηση' τεινει να εξαφανιστει...οι αλητες.

καταγγελιες παντου,κατι τετοιοι διωχνουν τον κοσμακι απο την εκκλησια...

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

μετα απ ολα αυτα δεν σκεφτεστε να πατε αλλου???σιγουρα θα σας δημιουργησουν προβλημα εκει αφου ο ιδιος ο παπας προσπαθουσε με καθε τροπο να σας ξεφορτωθει.!!!σκεφτειτε το ...

Διαφημίσεις

Στα χωριά έτσι είναι βρε κορίτσια. Πρέπει να πληρωθούν , η καθαρίστρια το ρεύμα, ο ψάλτης. Αυτά τα μυστήρια περιμένουν. Δεν λέω ότι είναι σωστή η ταρίφα αλλά για σκεφτείτε τα έξοδα της εκκλησίας πως θα καλυφθούν;

Είχα μια θεία στο χωριό μου η οποία καθάριζε κάθε εβδομάδα την εκκλησία και φυσικά κάθε φορά που άνοιγε για μυστήρια γάμους , βαφτήσεις , κηδείες μνημόσυνα κ.λ.π και δεν έπαιρνε ούτε 100 € το μήνα χήρα με 2 παιδιά κιόλας. Ο δε ψάλτης ( ένας και μοναδικός) έρχεται από την Αθήνα για να ψάλλει ο άνθρωπος. Δηλαδή πληρώνει τα εισητήρια του κάθε φορά συν τα έξοδα της διαμονής του. Αυτόν δεν πρέπει να τον πληρώσουν;΄σαν παράδειγμα το έφερα. Οι δε ιερείς παίρνουν έναν μικρό μισθό το μήνα και δεν είναι διατεθειμένοι και υποχρεωμένοι φυσικά να πληρώνουν τα έξοδα της εκκλησίας.

Τώρα το σύστημα δυστυχώς έτσι είναι. Και εντάξει στα χωριά οκ στις πόλεις που ζητάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους;

Εννοείται ότι θα πάμε αλλού, γι' αυτό ακριβώς το λόγο! Αλλά ο συγκεκριμένος είναι ιερομόναχος και πηγαίνει μόνο Σαββατοκύριακα στο χωριό! Συμφωνώ με το οτι πρέπει να πληρωθούν όλοι αυτοί! Κάνοντας ένα μυστήριο με κόσμο, σε μία εκκλησία, από τα κεριά και μόνο μαζεύεται ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό! Μ' αυτά μπορούν να καλυφθούν κάποια έξοδα! (τα 60? που απαιτούσε ο παπάς για να πλύνει η γυναίκα την κολυμβήθρα δεν νομίζω να είναι λογικά!) Ο παπάς πληρώνεται και στο κάτω-κάτω εννοείται ότι κάτι αφήνεις για όλα τα υπόλοιπα! Αλλά όχι και να το απαιτούν!

an1cCx0-WmB1210NTJoZHB8Nzc2NjU1ZGF8dG8gYXN0ZXJha2kgbWFzIGVpbmFp.gif

as1cJY3003-0000MzAwZG98NzlkfE8gbGV2ZW50YWtvcyBtYXMgZWluYWk.gif