Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

«Μωρά και μπαμπάδες» : Τα παράπονα των μαμάδων . . .


Phani

Recommended Posts

Υποψιάζομαι ότι το θέμα αυτό θ' αποκτήσει πολλές σελίδες . . .

 

Εσείς τι παράπονα έχετε από τους μπαμπάδες?

Νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ή είναι αδιάφοροι τελείως?

Φροντίζουν τα μωρά σας?

Τι περίεργα κάνουν?

Τι επιδράσεις έχουν στο μωρό?

0sLw.jpg

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


χαχα εδώ είμαστε!!

Οσο ο Ιωακείμ ήταν μικρότερος δεν μπορούσε (μάλλον δεν ήθελε) να σσχοληθεί μαζί του, παρά στο ελάχιστο.

Τώρα που έχει μεγαλώσει ο μικρός, του κολλάει οπότε δεν μπορεί να την γλιτώσει :twisted: . Και πάλι όμως δεν ασχολείται αρκετά μαζί του...

χαίρομαι καποιους μπαμπάδες που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο πάρκο, τα ντύνουν, τα ταϊζουν και αφιερώνουν αρκετό απο το χρόνο τους...

Εχω ένα μόνιμο παράπονο, αλλά δεν μπορώ να επιβάλλω με το ζόρι να ασχοληθεί μαζί του...το φέρνω σιγά σιγά...αν και νομίζω ότι όσο μεγαλώνουν (ιδιαίτερα τα αγόρια) κολλάνε στους μπαμπάδες περισσότερο. :wink:

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

O μπαμπάς της Σωτηρίας ανήκει στους μπαμπάδες που δεν ξέρουν τίποτα απολύτως ή μάλλον λένε ότι δεν ξέρουν τίποτα απολύτως :)

 

Aυτό όταν η μαμά είναι σπίτι. Γιατί αν λείπω ως δια μαγείας ξέρει να κάνει τα πάντα ακόμα και να μαγειρέψει στο παιδί lol.

 

Νομίζω ότι ο άντρας μου ανήκει στη μέση κατηγορία μπαμπάδων. Δεν είναι αδιάφορος, βοηθάει, ασχολείται αλλά αν μπορεί να ξεφύγει θα το κάνει :) Αυτά στο σπίτι. Όταν είμαστε έξω μαζί ασχολείται με το παιδί πολύ περισσότερο και είναι ανακούφιση για εμένα αυτό επειδή προλαβαίνω και εγώ να ευχαριστηθώ τη βόλτα μας.

 

Επίδραση στην κόρη μας; Νομίζω ότι έχουν ερωτική σχέση. Η Σωτηρία λιώνει για τον μπαμπά της και του κάνει απίστευτα νάζια. Τον τελευταίο καιρό το κουλό που κάνουν μαζί είναι να την έχει στους ώμους του και να τρέχει στον κήπο κάνοντας το άλογο. Τον έχει καβαλήσει κανονικά !!!

 

Πάντως το "μη" του μπαμπά δεν εισακούγεται. Αν πει "μη" ο πατέρας της, η Σωτηρία ψάχνει πάντα με το βλέμμα της εμένα για να διαπιστώσει ότι είναι όντως "μη" ή αν την παίρνει για σκανδαλιά.

Link to comment
Share on other sites

Eγω παλι αν πω οτι εχω παραπονο οσον αφορα το παιδι θα πεσει φωτια να με καψει . Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι οταν θελει να πει οχι χωνει εμενα μπροστα γιατι δεν μπορει :lol::lol::lol: Και γενικα η υπερπροστασια (να μην φαει μονος του, μην κανει ποδηλατο μονος του και τετοια)

 

Απο χρονο υστερει ο καημενος αλλα οταν ειναι εκει ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Και μένα με βοηθάει όσο μπορεί. Και όταν δεν μπορεί είναι μόνο λόγω κούρασης. Ειδικά τώρα που η μικρούλα έχει λίγο ξεπεράσει τη φάση προσκόλλησης με μένα (γιατί πριν δεν τον άφηνε να της κάνει τίποτα), τώρα μέχρι την κοιμίζει κιόλας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αχ!αχ!μεγαλο και πικρο θεμα αυτο! :cry:

Οταν γεννησα επειδη γεννησα με καισσαρικη και επι 10 μερες μετα στο σπιτι ειχα καθετηρα την μικρουλα μου την φροντιζε ο μπαμπας της....ξυπνουσε το βραδυ ανα 2 ωρες την ταιζε, την αλλαζε, την κοιμιζε.....οταν εβγαλα τον καθετηρα και αρχισα να συνερχομαι σταματησε να ασχολειτε σταδιακα με το μωρο.Τωρα μετα απο 3 χρονια δεν κανει πια τιποτα....οσο και να του κολλαει η μικρη αντε το πολυ πολυ να παιξει μαζι της για κανενα 5 λεπτο στην καλυτερη περιπτωση!!! Και ερωτω...ΓΙΑΤΙ????????? :evil:

yHVLp3.png G2Hmp3.png
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο από τον μπαμπά μας, όταν ΘΕΛΕΙ βοηθάει, ασχολείται μαζί της μέχρι και την κοιμίζει, ειδικά το τελευταίο μόλις δει το μάτι μου και γυαλίζει το κάνει πολύ πρόθυμα. :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

αν πώ ότι έχω και παράπονα θα πέσει φωτιά να με κάψει!!!

ασχολείται πολύ και ώρες ώρες σφαζομαστε γιατί νομίζει ότι για όλα έχει δίκιο αυτός!!! :?:?:? αλλά τί να τον κάνεις...είμαι πιο φωνακλού και επιβιώνω!!! :lol::lol::lol:

αυτό που δεν έχει καθόλου είναι υπομονή στις ιδιοτροπίες της, αλλά το παλεύει!!!και δεν εννοώ να τις ανεχτεί αλλά το τρόπο που πρέπει να τις αντιμετωπίζει!!!πάντως κανείς δεν ειναι τελειος και πάνω από όλους εγώ η ίδια , και αυτό που είναι σημαντικό τελικά είναι και οι 2 μας να είμαστε κοντά της και να της δίνουμε πολύ πολύ αγάπη :wink:

Link to comment
Share on other sites

:oops: και εγώ αν πω ότι έχω παράπονο θα πέσει φωτιά και θα με κάψει!!!

Ειδικά στην δική μας περίπτωση που μάθαμε ότι το παιδί έχει και ψυχολογικά προβλήματα έ έχει γίνει υπερυπερπροστατευτικός σε σημείο αηδίας!!! Οτι θέλει ο Νεκτάριος μα ότιδήποτε θέλει όσο παλαβό κιαν είναι αυτό , ενώ εγώ έχω ήδη έρθει σε δεύτερη μοίρα με τα θέλω μου!!! :x

Link to comment
Share on other sites

Εμένα ο δικός μας μπαμπάς υστερεί απο χρόνο τον τελευταίο καιρό...πριν απο κανά δίμηνο τα βράδια απο τις 9 και μετά ασχολιόταν πολύ με το μωρό...τώρα που ευτυχώς ξεμπέρδεψε με τις πολλές δουλειές άρχισε πάλι να ασχολείται γιατί του έλειψαν τα παιχνίδια με την μπέμπα...Γενικά όμως κυρίως τα σκ βοηθάει όσο μπορεί με την μπέμπα για να ασχοληθώ εγώ με σπίτι....Ωστόσο και αυτός δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις ιδιοτροπίες της και νευριάζει ενώ εγώ είμαι η ήρεμη δύναμη!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ο άνδρας μου λείπει πολλές ωρες από το σπίτι αλλά τα πρωινά σηκωνόμαστε εναλλάξ τον ταίζει τον αλλάζει παίζουν μαζί και όταν έρχεται η ώρα να φύγει έρχονται και ξυπνάνε τη μαμά.

Πολλές φορές τον παίρνει μαζί του στο μαγαζί για να κάνω ήρεμα τις δουλειές μου ή ορισμένα βράδυα τον κρατάει για να πάει η μαμά γυμναστήριο.

Το μόνο κακό είναι ότι δεν μπορεί να του επιβληθεί και ο μικρός τον κάνει ότι θέλει.

Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι στο μέλλον πάντως προ στιγμή δεν δικαιούμαι να έχω παράπονα....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι ώρας δεν μπορώ να πω ότι έχω σοβαρό παράπονο!

 

Και την αλλάζει και προσπαθεί να την κοιμήσει (αλλά θέλει τη μαμά της συνήθως) και την παίζει και της τραγουδάει και γενικά ασχολείται πολύ.

 

Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι τα σαββατοκύριακα που όταν ξυπνάει η Μάγια το πρωί έχουμε πει ότι θα πηγαίνει εκείνος για να την αλλάζει και να την σηκώνει, ενω ακούγεται η Μάγια να γκρινιάζει από την ενδοεπικοινωνία, αυτός της φωνάζει "μισό λεπτό Μάγια μου, έρχεται ο μπαμπάς" και χώνεται πρώτα στο μπανιο! :evil: Με αποτέλεσμα πάλι να σηκωνομαι εγώ :? , που υποτείθεται θα χουζούρευα ένα 15λεπτο παραπάνω!

 

Δεν μπορεί να τα έχει όλα κανείς σε αυτη τη ζωή! :D

Link to comment
Share on other sites

βοηθάει και με το παραπάνω απλά χωλαίνει στο θέμα υπομονής με το φαγητό και στην πρώτη "αναποδιά" τα παρατάει και αναλαμβάνω εγώ ρόλο

κατά τ' άλλα και θα τον αλλάξει και θα σηκωθεί το βράδυ αν χρειαστεί και θα μου τον κρατήσει αν θελήσω να βγω για κάποια δουλειά ή για καφεδάκι

(όπως θα κάνω και γω για να βγει και αυτός αλλά με μέτρο και από τις δυο πλευρές!!!)

επίσης, ποτέ δεν ήρθα σε 2η μοίρα

μας έχει και τους δυο εξίσου :D

.png
Link to comment
Share on other sites

Είμαι πολύ ευχαριστημένη για την ώρα... παίζει μαζί της πολύ της βάζει ακούνε μουσική της τραγουδάει την παίρνει αγκαλιά και κόβουν βόλτες στο σπίτι... ξέρει να την ταίζει να την αλλάζει τα πάντα... λίγο στο μπάνιο ζορίζεται και την κάνουμε μαζί συνήθως... Την κρατάει αν θέλω να πάω κάπου χωρίς γκρίνιες ... Έχει πολύ υπομονή είναι πολύ ήρεμος σαν άνθρωπος και την κοιμίζει αρκετά γρήγορα!

 

Το μόνο ίσως παράπονο είναι ότι με αγχώνει δηλαδή αν την πιάσουν κολικοί ή κλαίει χωρίς εμφανή λόγο θέλει να τρέχουμε στους γιατρούς... αρχίζει και τον πιάνει πανικός και μου μεταδίδει το άγχος του..

 

Τώρα ανυπομονούμε για την πρώτη βόλτα της έξω...

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Link to comment
Share on other sites

Ήρθε και η σειρά μου για να γράψω για τον άντρα μου.

 

Δυστυχώς εργάζεται πολλές ώρες γιατί έχει δική του επιχείρηση. Για να ακριβολογώ κατά μέσο όρο 12 ώρες την ημέρα.

Αλλες φορές λιγότερο άλλες περισσότερο.

 

Αλλά το πρωί που εγώ θα ταίζω ή θα ετοιμάζω το μωρό αυτός θα ντίσει το μεγάλο μου, θα του φιάξει το γάλα , θα τον πείσει να το πιεί και θα τον κατεβάσει στο σχολικό.

 

Επίσης το βράδυ που θα έλθει αν τα παιδιά είναι ξύπνια θα κάνει μπάνιο το Σταύρο μας, θα του δώσει γάλα και θα ξαπλώσει δίπλα του μέχρι να κοιμηθεί. Βέβαια τις περισσότερες φορές πρώτα κοιμάται ο μπαμπάς.... :D

 

 

Από τις 9 Ιούλη ερχόταν το μεσημέρι και παραλάμβανε τον Σταύρο από το σχολικό γιατί η γιαγιά μας ήταν άρρωστη και το απόγευμα ξαναπήγαινε στη δουλειά.

Από τις 20 Ιούλη που έκλεισε ο παιδικός τον παίρνει μαζί στο μαγαζί από το πρωί και τον φέρνει ή το απόγευμα ή το βράδυ.

 

Αυτό που έχω να πω για τον άντρα μου είναι ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν είναι εκδηλωτικός. Εννίοτε είναι απότομος και τον μαλώνει αλλά ξέρει σίγουρα να δείχνει την αγάπη του ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Και σε μένα και στα παιδιά μας.

 

Βέβαια ώρες ώρες θέλω να του σπάσω το κεφάλι με TEFAL που έχει και μεγάλη λαβή και θα με βολέψει αλλά,

δεν το έχω κάνει ακόμα γιατί ομολογώ ότι έχει ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ(...) καλά. :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βέβαια ώρες ώρες θέλω να του σπάσω το κεφάλι με TEFAL που έχει και μεγάλη λαβή και θα με βολέψει αλλά,

δεν το έχω κάνει ακόμα γιατί ομολογώ ότι έχει ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ(...) καλά. :D

 

Πιάσε και άλλο ένα (τηγάνι)!! :lol::lol: Το χρειάζομαι και εγώ!

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω αν ειχα παραπονα θα επεφτε φωτια να με καψει!Ο αντρας μου ειναι ξετρελαμενος με το μωρο και απο την αρχη εκανε τα παντα!Μπανιο ακομη αυτος τον κανει και εγω βοηθαω απο διπλα λιγακι :oops: Να σκεφτειτε χθες αρχισαμε κρεμουλα και αφου του εδωσα εγω μια δυο βουκιτσες με το κουταλακι το πηρε και ηθελε αυτος να τον ταισει!!! :lol::lol:

 

Παντως επειδη εχω εχω το προνομιο και εχω αδεια για ενα χρονο και ο συζυγος φευγει 6 το πρωι και γυριζει 4-5 το απογευμα πολλες φορες που ειναι πολυ κουρασμενος προσπαθω να μην τον επιβαρυνω (αν και μπορει να νευριαζω που κοιμαται απο τις 10 καμια φορα και μενω παλι μονη μου :?:twisted::twisted: )Ευτυχως δεν συμβαινει συχνα :wink:

bxBwp2.png EgDTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Χμμμ....ναι.....εντάξει, γενικά δεν μπορώ να πω οτι έχω παράπονα! Όχι πολλα τουλάχιστον!! :P

Γενικά όταν μπορεί βοηθάει! Το πρόβλημα είναι ότι λείπει πάαααααρα πολλες ώρες από το σπίτι (λόγω δουλειάς) με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει τις ανάγκες του μωρού! Νομίζει ότι είμαστε όπως παλιά και έχει από το μωρό την απαίτηση να αντέχει σε όλα....ταξίδια, διαδρομές, χωματόδρομους, ζέστη, ήλιο κλπ.......

Επίσης δεν καταλαβαίνει τις φοβίες μου (οκ, κάπου κάπου υπερβολικές) σχετικα με διάφορα που αφορούν στο παιδί! Σε όλα λέει: δεν παθαίνει τίποτα! Εκεί είναι που τρελαίνομαι!

:?:?:?

 

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Link to comment
Share on other sites

Επίσης δεν καταλαβαίνει τις φοβίες μου (οκ, κάπου κάπου υπερβολικές) σχετικα με διάφορα που αφορούν στο παιδί! Σε όλα λέει: δεν παθαίνει τίποτα! Εκεί είναι που τρελαίνομαι!

:?:?:?

 

Ακριβως αυτο το δεν παθαινει τιποτα το λεει κι ο δικος μου συνεχεια!! :lol::lol:

 

Καμια φορα με εκνευριζει καμια φορα ομως μου αρεσει που εχω καποιον και με ηρεμει!Ο ενας απο τους δυο χρειαζεται νομιζω να ειναι λιγο πιο cool! 8)

bxBwp2.png EgDTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Loipon tora irthe h ora na zilepsete........ xixixi Plaka kano !

Ki ego anhko sthn kathgoria pou an po kaka pragmata tha pesei fotia...

To mono thema pou eixame me ton mpampa htan oti sthn arxh fobotan paaaara poly na piasei to moro (kai htan alithei, oxi dikaiologia) kai mexri na pesei o afalos den mporouse na to dei..... xaxa

Molis omos to synithise ligaki, egine o kalyteros... Kai to allaze kai to taize kai to eplene...... Dhladh akoma ta kanei ola ayta. Idios tora pou eimai egkyos to mpanio to exei analabei apokleistika.

Genika einai poly kalos mpampas ektos apo to oti den thn exei krathsei pote monos tou ! Einai poly fobitsiarhs !!!

Ego to mono parapono pou exo apo ton antra mou einai oti den kserei pote na ths milhsei hrema kai pote na balei tis fones !

Se genikes grammes souper !

Mpampaka se latrevoume !!!

Link to comment
Share on other sites

μάλλον πρέπει να του στήσω άγαλμα....ο δικός μας μπαμπάς, εκτός του ότι την περιποιείται (μπάνιο, άλλαγμα, κλπ) της μαγειρέυει επίσης, την ταίζει, την παίζει, την π'αει βόλτες με το καρότσι....της κάνει μαιμουδίσματα, της τραγουδάει....την έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τα πρωινά πρίν τη δουλειά κι εγώ κοιμάμαι παραπάνω!!....την κρατάει μόνος του άνετα όποτε κι αν το έχω ζητήσει 'η χρειάστηκε.

το μόνο μου ζόρι είναι ότι δεν την "καταλαβαίνει" πάντα...π.χ. εκείνη νυστάζει και γκρινάζει κι εκείνος της αλλάζει παιχνίδι!! αυτό για την μπέμπα...για μένα ζόρι είναι που άμα κοιμάται...δεν καταλαβαίνει μπάντα να παρελάσει δίπλα του...οπότε όλο εγώ λαγοκοιμάμαι!!!

 

ίσως πρέπει να καταθέσω πως όλους μας φροντίζει πρίν προλάβουμε να επιθυμήσουμε κάτι, να πεινάσουμε....ή έτσι απλά να τεντωθώ να πιάσω κάτι μακριά μου....μου το έχει φέρει κιόλας!!!

 

η φροντίδα του δεν έχει όρια!!!

μάλιστα, όταν έμεινα ψιλοξάπλα στο σπίτι από τον 6ο της εγκυμοσύνης...εκείνος παραιτήθηκε για να είναι σπίτι να με φροντίζει!!! :shock:

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

κι εμας ο μπαμπας μας μας βοηθαει παρα πολυ απο την πρωτη στιγμη. το μονο προβλημα ειναι ( και το οποιο με αγχωνει απιστευτα) το γεγονος οτι ειναι αρκετα επιπολαιος. δεν μπορει να σκεφτει (?) , να προβλεψει (?) καποια πραγματα. πχ δεν σκεφτεται οτι το να αφηνει τη μικρη μονη της στο κρεβατι μας εστω και για δευτερολεπτα τι μπορει να συμβει.

δεν μπορει να καταλαβει οτι δεν ειναι δυνατον στο δωματιο του παιδιου να υπαρχει βιβλιοθηκη μεχρι το ταβανι στην οποια αν στηριχτει η μικρη ( που θα στηριχτει για να σηκωθει ) τι μπορει να συμβει.

εξηγω οσο πιο ηρεμα μπορω, δεν θελω να κανω την ξερολα αλλα καποια πραγματα ειναι κοινη λογικη. δεν την εχουνε??

Link to comment
Share on other sites

Ο δικός μας ο μπαμπάς, τις λίγες ώρες που βλέπει τη μικρή ασχολείται πολύ μαζί της. Μακάρι να γυρνούσε νωρίτερα από τη δουλειά....

Μπορεί να μην έχει φαντασία όσον αφορά τα παιχνίδια αλλά την κάνει βόλτες (τα τα τα του φωνάζει τι να κάνει και αυτός), της διαβάζει βιβλία με ξεχωριστό τρόπο και η μικρή ξεκαρδίζεται στα γέλια, παίζουν λίγο με τα παιχνίδια της και καμιά φορά την κρατάει και χορεύουν.

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΓΙΟ........... :shock::shock::shock:

Νομίζω ότι είναι στην κατηγορία των πολύ καλών μπαμπάδων....... :D:D

Link to comment
Share on other sites

Νομίζει ότι είμαστε όπως παλιά και έχει από το μωρό την απαίτηση να αντέχει σε όλα....ταξίδια, διαδρομές, χωματόδρομους, ζέστη, ήλιο κλπ.......

Επίσης δεν καταλαβαίνει τις φοβίες μου (οκ, κάπου κάπου υπερβολικές) σχετικα με διάφορα που αφορούν στο παιδί! Σε όλα λέει: δεν παθαίνει τίποτα! Εκεί είναι που τρελαίνομαι!

:?:?:?

 

Πέστα πέστα.. τα ίδια και εμείς.... και με ένα παραπάνω λόγο...έχει μια κόρη 20 ετών σήμερα οπότε...ξέρει αυτός...είναι έμπειρος....!!!!!! (εκείνο το Τefal που λέγαμε....!!!!!!!! :evil: ) άσε τη σύγκριση..η αδελφή σου 9 μηνών περπάταγε, 9 μηνών μίλαγε...9 μηνών έτρωγε...όλα 9 μηνών τα έκανε αυτό το παιδί!!!!!! :evil: Άυτό το έκοψα λίγο απότομα το καλοκαίρι...

 

Άντε και τα καλά! Είναι τρελλά ερωτευμένος με το γιό του και όοσ μεγαλώνει χειροτερεύει...μπάνιο μόνο αυτός. τοναλλάζει , τον ντύνει, τον βόλτες σε μπόουλιγκ, διαδηλώσεις...συγκεντρώσεις..όπου δηλαδή δεν θα τον πήγαινε η μαμά! Α! και μαγειρεύει υπέροχα... :P:P:P

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...