Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Από πως θα κοιμάται μόνο του 5,5 μηνών

Babycakes

Recommended Posts

Ναι, αλλά μην μετράς μέρες. Θα αρχίσεις να του δίνεις το κουκλάκι κάθε φορά που κοιμάται, μέρα ή νύχτα. Και θα του το βάζεις δίπλα όπου κι αν κοιμάται, ακόμα και στο κρεβάτι σου, για να αρχίσει να το συνδιάζει με τον ύπνο. Όταν δεις ότι το αποδέχεται, το παίρνει αγκαλιά ή τρίβει τη μουρίτσα του στο κουκλάκι μες στον ύπνο του, τότε θα αρχίσεις να τον βάζεις στην κούνια να κοιμηθεί μαζί με το κουκλάκι. Αφού δηλαδή έχει κάνει στο μυαλό του τον συνδιασμό κουκλάκι = ύπνος. Μην προσπαθήσεις να του τα μάθεις όλα σε 2 μέρες. Θέλει υπομονή αυτό που ξεκινάς να κάνεις. Αλλά ξεκίνα σύντομα γιατί μετά τον 6ο μήνα είναι πιο δύσκολο να τους αλλάξεις συνήθειες (ιδανικά αυτό που κάνεις εσύ τώρα, θα έπρεπε να γίνεται μέχρι τον 3ο μήνα). Αυτά! Πάω να ψάξω για λινκ.

Εσύ από ό,τι θυμάμαι δεν θήλασες αποκλειστικά...οπότε πώς μπορείς να ξέρεις χωρίς να τα έχεις βιώσει;;;; λέω εγώ τώρα...

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Διαφημίσεις

α ωραίο βιβλίο, που σου λέει να το αφήσεις να κλαίει...μια χαρά...η επόμενη πρόταση θα είναι να κόψεις το θηλασμό....

Χαιρετίσματα στην εξουσία!!!

χαχαχα..ακριβως το ιδιο ομως..απλα ο πασας κ εμεις στην ακρουλα στριμωγμενα..στη ακρη τι του χεις βαλει για να μη πεσει?εγω εχω το σφηνακι..κ γερνει κ προς τα μας..εμ 8κιλα απ τη μια, 140+ κιλα απ την αλλη (εγω κι ο αντρας μου):D:D:D

πηγα σε 2μαγαζια με μωρουδιακα κ δεν την ειχανε την κουβερτουλα ουτε το αρκουδακι κ εντελει ψωνισα ρουχαλακια..στα πρεναταλ εχουνε βαλει 80%..ασχετο αλλα του πηρα ενα μπουφανακι ζεστο απο 40ευρω μονο 8!!:P

πηγα σε 2μαγαζια με μωρουδιακα κ δεν την ειχανε την κουβερτουλα ουτε το αρκουδακι κ εντελει ψωνισα ρουχαλακια..στα πρεναταλ εχουνε βαλει 80%..ασχετο αλλα του πηρα ενα μπουφανακι ζεστο απο 40ευρω μονο 8!!:P

Μεγειά σας! :D Στα Prenatal έχω βρει κατά καιρούς πολύ καλές προσφορές στις εκπτώσεις.

Είσαι στην Αθήνα; Εγώ το αρκουδάκι της Chicco το είχα πάρει από τα Λητώ.

Το παρακινδυνευμένο είναι να δίνουν συμβουλές άτομα που δεν έχουν εμπειρία σε κάποιο θέμα μόνο και μόνο μιλώντας μέσα από άρθρα...

Α και κάτι άλλο...τα παιδιά που θηλάζουν γίνονται πιο ανεξάρτητα και ασφαλή παιδιά γιατί έλαβαν αυτό που χρειάζονταν τη στιγμή που έπρεπε...

Διαφημίσεις

Ακριβώς και μένα το παιδί μου από πολύ μικρό δεν καθόταν ούτε λεπτό με άλλον άνθρωπο...γι'αυτό λέω ότι άσχετοι άνθρωποι δίνουν συμβουλές χωρίς να τις έχουν εφαρμόσει ποτέ, μόνο και μόνο για να κάνουν τους ξερόλες...

Το παρακινδυνευμένο είναι να δίνουν συμβουλές άτομα που δεν έχουν εμπειρία σε κάποιο θέμα μόνο και μόνο μιλώντας μέσα από άρθρα...

Α και κάτι άλλο...τα παιδιά που θηλάζουν γίνονται πιο ανεξάρτητα και ασφαλή παιδιά γιατί έλαβαν αυτό που χρειάζονταν τη στιγμή που έπρεπε...

Η τελευταία γενίκευση δεν νομίζω ότι είναι επιχείρημα, διότι η δική μου κόρη που δεν θήλασε καθόλου, έγινε ανεξάρτητη και σίγουρη για τον εαυτό της σε σημείο που με απασχολεί ;)

Και με την σιγουριά ότι κάποια στιγμή θα φάω κάρτα, θα πω ότι τα καρφιά και οι σποντίτσες από διάφορα άτομα εξακολουθούν...

''έλαβαν αυτό που χρειάζονταν τη στιγμή που έπρεπε''

ενώ τα άλλα όχι????????

Η τελευταία γενίκευση δεν νομίζω ότι είναι επιχείρημα, διότι η δική μου κόρη που δεν θήλασε καθόλου, έγινε ανεξάρτητη και σίγουρη για τον εαυτό της σε σημείο που με απασχολεί ;)

Και με την σιγουριά ότι κάποια στιγμή θα φάω κάρτα, θα πω ότι τα καρφιά και οι σποντίτσες από διάφορα άτομα εξακολουθούν...

''έλαβαν αυτό που χρειάζονταν τη στιγμή που έπρεπε''

ενώ τα άλλα όχι????????

Το πήρες στραβά και διαφορετικά και φυσικά και η ερμηνεία που δίνεις για ανεξαρτησία κ.λπ, ίσως είναι διαφορετική από αυτήν που εννοώ εγώ...και φυσικά στάθηκες σε αυτό που ήθελες...το ότι αναφέρθηκε παραπάνω ότι τα παιδιά που θηλάζουν αργουν να ανεξαρτητοποιηθούν δεν το σχολίασες...

θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό το θέμα...

Το θέμα είναι πως μια μαμά που θηλάζει αποκλειστικά ζητά μια γνώμη και - το λέω αόριστα - κάποιες μαμάδες που δεν θήλασαν ή δεν θήλασαν αποκλειστικά και άρα δεν έχουν βιώσει αυτή την κατάσταση, δίνουν συμβουλές από την ώρα που θα ξυπνήσει το μωρό μέχρι που θα κάνει τσίσα του, τι πρέπει να γίνει...

Ε, συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι παράλογο;;;

Έχεις δίκιο για τα άρθρα αλλα εγω τα έβαλα γιατι ο λόγω παιδιατρος ειναι και γνωστης του θηλασμου κι έχει μεγάλη εμπειρια στο θέμα ύπνου.

Nina Nana....ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ΔΕΝ αναφερόμουν σε σένα :P

Ακριβώς και μένα το παιδί μου από πολύ μικρό δεν καθόταν ούτε λεπτό με άλλον άνθρωπο...γι'αυτό λέω ότι άσχετοι άνθρωποι δίνουν συμβουλές χωρίς να τις έχουν εφαρμόσει ποτέ, μόνο και μόνο για να κάνουν τους ξερόλες...

Έχω διαβάσει την ιστορία σου κάποια στιγμη. Νομίζω τίτλο είχε attachment parenting;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Καλά βρε παιδιά, μερικές φορές πιάνεστε από κάτι και φτιάχνετε ολόκληρες ιστορίες! Η υπερβολή στο μεγαλείο της!

Άσχετα με το αν αυτά που λέει η Little Monkey είναι σωστά, αποδεκτά, εμπεριστατωμένα, αποδεδειγμένα κτλ κτλ, λες και περιμένετε μερικές στη γωνία να πιαστείτε από ένα ''και'' που θα γράψει για να αναπτύξετε ολόκληρες θεωρίες!

Δηλαδή η άσχημη κριτική σε ορισμένα ποστ με τα οποία απλά δεν συμφωνείτε καταντά κουραστική!

Έχεις κάποιες έρευνες υπόψην σου που να έχουν αποδείξει αυτό που λες; Βάλε μας παραπομπές ώστε να μπορέσουμε να κρίνουμε την ορθότητα του επιχειρήματος. Εμένα μου φαίνεται για αμπελοφιλοσοφία..... όπως τα επιχειρήματα περί καισαρικής που ακούμε συχνά-πυκνά ότι τα παιδάκια με καισαρική είναι προβληματικά, ότι οι μανούλες που γέννησαν με καισαρική δεν ανταποκρίνονται σωστά στις ανάγκες των μωρών τους και άλλα τέτοια.

Εκτός αν μιλάς από προσωπική πείρα; :confused:

Έχεις κάποιες έρευνες υπόψην σου που να έχουν αποδείξει αυτό που λες; Βάλε μας παραπομπές ώστε να μπορέσουμε να κρίνουμε την ορθότητα του επιχειρήματος. Εμένα μου φαίνεται για αμπελοφιλοσοφία..... όπως τα επιχειρήματα περί καισαρικής που ακούμε συχνά-πυκνά ότι τα παιδάκια με καισαρική είναι προβληματικά, ότι οι μανούλες που γέννησαν με καισαρική δεν ανταποκρίνονται σωστά στις ανάγκες των μωρών τους και άλλα τέτοια.

Εκτός αν μιλάς από προσωπική πείρα; :confused:

Θα στις παραθέσω όταν δεν θα είμαι στη δουλειά...από την άλλη, εσένα δεν σου φαίνεται αμπελοφιλοσοφία ότι τα θηλάζοντα ΑΡΓΟΥΝ να ανεξαρτητοποιηθούν όπως αναφέρθηκε ε;;;;;

Εάν έχεις την καλοσύνη πές μας τ όνομα της γιατί αυτό που σου είπε είναι αντίθετο τόσο στην οδηγία του Παγκόσμιου οργανισμού υγείας, όσο και άκυρο γενικότερα. Δεν είναι επι του παρόντος βέβαια, αλλά είμαι πολύ περίεργη να μάθω ποια σύμβουλος θηλασμου λέει: "σε καμία περίπτωση να μην συνεχίσω το θηλασμό μετά το χρόνο", νομίζω πολλές μαμάδες θα ήθελαν να το ξέρουν αυτό ;)

Διαβάζοντας και τα υπόλοιπα σχόλια είδα πως συζητήθηκε και το θέμα της ανεξαρτησίας ή όχι των νηπίων σε σχέση με το θηλασμό: Η σύγχρονη έρευνα (Piaget, Pearce και άλλοι) έχει καταλήξει στο οτι τα παιδιά που απολαμβάνουν απλόχερα σχέσεις απόλυτης στοργής & ασφάλειας με τον φροντιστή τους, ανεξαρτητοποιούνται γρηγορότερα και εξελίσσονται σε περισσότερο ασφαλείς κι ισορροπημένους ενήλικες. Στηριγμένοι λοιπόν σ αυτό, μπορούμε να πούμε πως ,εφ όσων ο θηλασμός (ή ο υπνος αγκαλίτσα πχ κλπ) αποτελεί έκφραση απόλυτης στοργής και ασφάλειας, τα παιδιά που θηλάζουν (αλλά και όχι μόνο αυτά, πχ και αυτά που μοιράζονται το κρεβάτι των γονιών τους, και αυτά που χαίρουν διαρκούς προσοχής, αποδοχής, χαδιών, παιχνιδιού κλπ από τον γονέα) ναι, ανεξαρτητοποιούνται πιο γρήγορα κι έυκολα, από τα παιδιά που για τους Χ λόγους δεν έχουν χορτάσει από νωρίς αυτό το αίσθημα ευδαιμονίας και ασφάλειας. ας μην ξεχνάμε πως ο εγκέφαλος είναι ενα χημικό εργαστήρι, στο οποίο όλα τα συναισθήματα μεταφράζονται σε ορμόνες, ουσίες δηλαδή που ελέγχουν τον ψυχισμό μας και άρα τον χαρακτήρα μας. Έχει βρεθεί πως η παραγωγή ντοπαμίνης (και άλλων "θετικών" ουσιών που δεν έχω πρόχειρες τωρα) αυξάνεται με την στοργή, το χάδι, το παιχνίδι, ειδικά στον παιδικό εγκέφαλο. Όσο περισσότερη ντοπαμίνη παράγεται σε μικρή ηλικία, τόσο πιο θετικούς, ασφαλείς και ισορροπημένους ενήλικες έχουμε αργότερα. Συχωρέστε με, δεν είμαι επιστήμονας να σας τα γράψω με τους σωστούς όρους, απλά μια μαμά που διαβάζει πολύ τα βράδια ;) Αλλά βλέπω στην πράξη πως όλα αυτά ισχύουν (τόσο στα δικά μου, όσο και σε άλλα παιδιά). (Αν όμως κάποια θέλει πηγές ευχαρίστως να ξεσκαλίσω και να παραθέσω.)

Υποκλίνομαι!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

διωχτον οσο ειναι νωρις,εγω εδιωξα τον ανδρα μου ενα χρονο απ'το κρεβατι μας γιατι δεν χωρουσαμε ο ανθρωπος πιαστηκε στο καναπε τελικα 2-3 μερες μας πηρε μετα το πηρε αποφαση

μου φαινεται ολα θελουν μια κι εξω να γινονται

BkuAp2.pngNxSUp2.png

Μην αρχίσουμε μετο θέμα της ανεξαρτησίας γιατί δεν το εννοώ έτσι όπως το λέτε...

όσον αφορά για τα άρθρα, εννοείται πως διαβάζουμε όλοι άρθρα...αυτά που επεσήμανα είναι πως η little monkey δίνει συμβουλές στην κοπέλα από άρθρα - και μάλιστα με πάσα λεπτομέρεια - ενώ δεν έχει ιδίαν πείρα στο συγκεκριμένο θέμα...πιστεύω πως σε τέτοια πρακτικά θέματα που ανταλλάσσουμε απόψεις, μιλάμε από την πείρα μας και το τι μας έχει συμβεί...αν η κοπέλα ήθελε άρθρα σκέτα και ξερά, θα τα είχε ψάξει...όχι;;;;

Γιατί όμως αρχίζεις πόλεμο και δεν αφήνεις να γίνει διάλογος? Υπάρχουν και αναγνώστες που θέλουν να διαβάσουν τις απόψεις όλων και όχι εσένα να επιτίθεσαι σε συγκεκριμένα άτομα.

Κατά τα άλλα μην αρχίσουν οι άλλοι, αλλά να είσαι εσύ η πρωτοστάτρια?

εντάξει μόνο εσύ γέννησες και θήλασες, το πιάσαμε το υποννοούμενο.

Η πείρα η δικιά μου είναι 6 χρόνια σπουδών ψυχολογίας και εργασία στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ, σε ιδιωτικά κέντρα για παιδιά με ειδικές ανάγκες και σε σχολεία επί σειρά ετών. Δεν μιλάω μόνο από την προσωπική μου εμπειρία, ούτε ενημερώνομαι από το ίντερνετ. Τα λινκ τα δίνω επειδή πιστεύω ότι είναι σημαντικό όσες μανούλες ενδιαφέρονται να μπορούν να διαβάσουν περισσότερα και να μην βασίζονται στη γνώμη της κάθε μιας που μιλάει μόνο εκ πείρας.
δώσε δώσε! :D

Εχω αναφέρει τα σχετικά μηνύματα που κατηγορούν για ξερόλες, είναι πολύ κουραστικό να μετατρέπετε τα θέματα σε πεδία μάχης και να επικεντρώνεστε στον σχολιασμό της συμπεριφοράς άλλου μέλους. Κάντε το πριβέ επιτέλους.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του φόρουμ είναι η ενημέρωση που μας δίνει είτε από εμπειρίες άλλων μαμάδων είτε επειδή κάποια μέλη έχουν ήδη ψάξει και μπορούν να μας παραπέμψουν σε άρθρα ειδικών που αν ψάχναμε μόνοι μας θα κάναμε πολύ περισσότερο χρόνο να τα βρούμε.

Από αυτό το φόρουμ ανακάλυψα το the no-cry sleep solution. είναι ένα βιβλίο που το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους. Τη μέθοδο του βιβλίου μπορείς να την εφαρμόσεις από την πρώτη μέρα της γέννησης του παιδιού. Είναι διαφορετική μέθοδος όμως για μωρά μέχρι 4 μηνών και διαφορετική για μωρά πάνω από 4 μηνών.

έτσι είναι.

Κατατοπιστική η περιγραφή σου για το βιβλίο, σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες θα το πάρω!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

διωχτον οσο ειναι νωρις,εγω εδιωξα τον ανδρα μου ενα χρονο απ'το κρεβατι μας γιατι δεν χωρουσαμε ο ανθρωπος πιαστηκε στο καναπε τελικα 2-3 μερες μας πηρε μετα το πηρε αποφαση

μου φαινεται ολα θελουν μια κι εξω να γινονται

Πες μου ότι κάνεις πλάκα!

Αν όχι, ο άντρας σου είναι ακόμη μαζί σου?

Το ''διωχτον οσο ειναι νωρις'' δείχνει τέτοια έλλειψη σεβασμού στον άντρα σου που με ανατριχιάζει!

Και τί εννοείς όσο είναι νωρίς? Τί θα γίνει δηλαδή? Θα κοιμάσαι μια ζωή με το παιδί? Δηλαδή καλά μας το έκανε το παιδί ο άντρας, τώρα τον ΔΙΩΧΝΩ να κοιμάται στον καναπέ. Και μετά το πήρε απόφαση ε? Έφαγε και παντόφλα μήπως ο άνθρωπος?

Ρε δεν πάτε καλά... Και μετά λέμε γιατί έχουν αυξηθεί τα διαλυμένα ζευγάρια.....

Κι ας φάω και κάρτα, σε κάτι τέτοια αντιδράει ο οργανισμός μου!

Πες μου ότι κάνεις πλάκα!

Αν όχι, ο άντρας σου είναι ακόμη μαζί σου?

Το ''διωχτον οσο ειναι νωρις'' δείχνει τέτοια έλλειψη σεβασμού στον άντρα σου που με ανατριχιάζει!

Κι ας φάω και κάρτα, σε κάτι τέτοια αντιδράει ο οργανισμός μου!

μαλλον το "διωχτον" πηγαινε για το μωρο και οχι για τον συζυγο...Εγω τουλαχιστον ετσι καταλαβα....και ειναι εξισου ασεβες...πολλες φορες το πως εκφραζομαστε δηλοι και την γενικοτερη αντιμετωπιση μας στους ανθρωπους!

Γενικως ακυρη η εκφραση!

Μεγειά σας! :D Στα Prenatal έχω βρει κατά καιρούς πολύ καλές προσφορές στις εκπτώσεις.

Είσαι στην Αθήνα; Εγώ το αρκουδάκι της Chicco το είχα πάρει από τα Λητώ.

τωρα το ειδα :? σ ευχαριστω πολυυυ!!:D:D:Dπηραμε ενα μπουφανακι απο 40κ ευρω μονο 8ε..ναι αθηνα ειμαι..η μηπως σου απαντησα..εχω μπερδευτει..ναι το ειδα στο ιντερνετ οτι υπαρχει στα λητω..απλα ειναι λιγο μακρια κ εχω κ τον πονοδοντο κι ολο το αναβαλλω..αλλα πρεπει να παω!!

μαλλον το "διωχτον" πηγαινε για το μωρο και οχι για τον συζυγο...Εγω τουλαχιστον ετσι καταλαβα....και ειναι εξισου ασεβες...πολλες φορες το πως εκφραζομαστε δηλοι και την γενικοτερη αντιμετωπιση μας στους ανθρωπους!

Γενικως ακυρη η εκφραση!

κ εγω αυτο καταλαβα..οτι πηγαινε για το μωρο κι οτι απλα το σατιρησε!!;)