Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τζάκι και υγεία παιδιών

Recommended Posts

Γνωρίζει κανεις εαν το να καις τζάκι στο σπίτι ειναι επιβλαβές για την υγεία, ιδίως των παιδιών? Εμεις φέτος καίμε το τζάκι καθε ημέρα γιατι ειναι σχεδόν αδύνατο να ζεσταθει το σπίτι μόνο με καλοριφέρ αρα δεν υπάρχει και άλλη εναλλακτική, δυστυχώς.

Διαφημίσεις

Κι εμείς ανάβουμε το τζάκι κάθε μέρα. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ ποιό πρόβλημα θα μπορούσε να προκαλέσει στην υγεία των παιδιών, πέρα βέβαια από το προφανές ότι αν έχουν βήχα καλό θα είναι να φροντίζεις να υγραίνεις την ατμόσφαιρα του χώρου που όπως και να χει την ξηραίνει το τζάκι και μπορεί να χειροτερεύει το βήχα...

Και φυσικά να "τραβάει" τέλεια το τζάκι και να μην καπνίζει μέσα στο σπίτι...

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Κάπου διάβασα οτι το τζάκι, ακομα και εαν δεν καπνίζει, ειναι 30 φορες χειρότερο απο το τσιγάρο για την υγεία. Μου φάνηκε υπερβολικό αλλα αναρωτιόμουν εαν υπαρχει καποια δόση αλήθειας.

δε νομίζω βρε κορίτσια, αλλιώς οι προηγούμενες γενιές που το είχαν συνέχεια αναμμένο, καθότι δεν υπήρχε άλλου είδος κλιματισμός ή τρόπος να μαγειρέψουν, θα είχαν φοβερά προβλήματα

Διαφημίσεις

Σε ένα ένθετο στην Καθημερινή τον προηγούμενο μήνα, παρουσίαζε μια έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας έδειχναν οτι ένα τζάκι ρυπαίνει το περιβάλλον όσο περίπου μία ολόκληρη πολυκατοικία...Αλλά μιλούσε για το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα και συμπεριελαμβανε εκτός από τους καπνούς και την στάχτη. Τώρα για μέσα στο σπίτι, αν δεν καπνιζει, δεν πιστεύω οτι δημιουργεί πρόβλημα πέρα από την ξηρότητα που ήδη αναφέρθηκε...

Εγώ γνωρίζω και μου το έχουν επιβεβαιώσει 3 μανούλες που τους το είπε διαφορετικός παιδίατρος πως το τζάκι και το ζ ε σ τ ό air-cond είναι "υπεύθυνο" για άσθμα μέχρι 1 έτους....

Μην μου πείτε: μα, στα παλιά τα χρόνια.... το ξέρω...και εγώ αυτό είχα πει....

Απλά "μεταφέρω" απόψεις και γνώμες παιδιάτρων