Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσα αυγά επιτρέπεται να φάει;

Recommended Posts

η τετράχρονη κόρη μου, πρόσφατα ανακάλυψε (με τη βοήθεια της γιαγιάς της) οτι της αρέσουν τα αυγά (βραστά), και από τότε μας ζητά καθημερινά.

Το ερώτημα είναι, υπάρχει κάποιο όριο στην κατανάλωση; Η γιαγιά της μας συμβουλεύει να της δίνουμε ένα κάθε 2η μέρα, αλλά θα ήθελα και τη δική σας άποψη.

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας,

Δεν το γνωρίζω αυτό εάν υπάρχει κάποιο όριο ποσότητας..μήπως γνωρίζει καμμία κοπέλα εάν μπορεί να φάει ψάρι και αβγό την ίδια μέρα??Δεν θυμάμαι τί μου είχε πει ο γιατρός μου.Η γιατρός της αδελφής μου της είχε πει να μην δίνει στον 2χρόνο ανηψιό μου..:confused:

Εμενα ο γιατρος μου εχει πει 1 αυγουλακι τη μερα...αλλοι παλι λενε μεχρι 3 την εβδομαδα.

Με την κατανάλωση ψαριού και αβγού γνωρίζεις εάν επιτρέπεται??

Δε μου εχει πει κατι...του δινω μια φορα την εβδομαδα και ψαρι και αυγο.ΒΕβαια δε τα δινω μαζι...το πρωι τρωει το αυγο...το μεσημερι το ψαρι.

Διαφημίσεις

Κι εγώ δίνω ψάρι και αυγό την ίδια μέρα. Τρώμε τις ζυγές μέρες αυγό και έτσι αν τύχει Σάββατο ή Κυριακή που έχω και ψάρι, το δίνω κανονικά. Όμως ο δικός μου δεν έχει τροφικές αλλεργίες.

Παρόλο που γενικά δεν είναι απαγορευτικό το ψάρι με το αυγό την ίδια μέρα, καλύτερα να το αποφεύγεις...Και προσοχή στο "κρυμμένο" αυγό μέσα σε κεικ και μπισκότα...Το ιδανικο είναι 3 φορές την εβδομάδα, για να τρώει κι άλλα πράγματα και να χει ποικιλία η διατροφή

η παιδίατρος μας έχει πει αβγό μέρα παρά μέρα. στην αρχή δε δίνεις την ίδια μέρα αβγό και ψάρι γιατί και τα 2 προκαλούν συχνά αλλεργίες και πρέπει να ξέρει ο γιατρός αν η αλλεργία που μπορεί να παρουσιαστεί οφείλεται στο ψάρι ή στο αβγό. αλλά νομίζω ότι σε μεγαλύτερα παιδάκια που δεν έχουν εμφανίσει αλλεργία δεν υπάρχει πρόβλημα. εγώ τώρα πια του δίνω και την ίδια μέρα.

Εμάς η παιδίατρός μας μας είπε μέχρι 3 αυγά την εβδομάδα , διότι το αυγό προκαλεί κ χοληστερίνη ακόμη και σε αυτήν την ηλικία. Αυτός μας είπε είναι ο λόγος . Ο γιός μου είναι 15 μηνών

Διαφημίσεις

Εμάς η παιδίατρός μας μας είπε μέχρι 3 αυγά την εβδομάδα , διότι το αυγό προκαλεί κ χοληστερίνη ακόμη και σε αυτήν την ηλικία. Αυτός μας είπε είναι ο λόγος . Ο γιός μου είναι 15 μηνών

Αυτο ειναι που με προβληματιζει.Γιατι εμεις εχουμε θεμα χοληστερινης σην οικογενεις και ο γιατρος το ξερει.Ηδη απο 10 μηνων του καναμε εξεταση για τη χοληστερινη του.Και ομως μου λεει αυγο καθε μερα.Σε αυτη την ηλικια λεει χοληστερινη δε θα ανεβασει ...αν ανεβασει απο το αυγο αλλα επειδη την παραγει το σωμα του...καπως ετσι.Αλλα και παλι εγω φοβαμαι.

Ο δικός μου είναι 6 ετών και δεν έχει φάει ποτέ του αυγό:(. Εγώ στη θέση σου μάλλον θα ρωτούσα τον παιδίατρο.

Λογικό μου φαίνεται και εδώ το παν μέτρο άριστο.

Ο δικός μου παιδίατρος μου είπε αυγό κάθε μέρα μέχρι 3 χρονών είναι ΟΚ. Μετά 3 την εβδομάδα.

Όσο για το ψάρι, το είπε μια κοπέλα παραπάνω: τσεκάρεις για αλλεργία και άν είσαι εντάξει τα δίνεις άφοβα.

Ο δικός μου είναι όμως πολύ κακόφαγος και αδύνατος.

8HQvp2.png

αυγο και εμεις καθε μερα ειπε η παιδιατρος...αλλα και το δικο μου παιδακι ειναι πολυ αδυνατο...διαφορετικα εχω ακουσει οτι συνιστατε,αυγο τρεις φορες την εβδομαδα...ρωτησε τον παιδιατρο σου που γνωριζει και το ιστορικο της κορης σου...παντως το αυγουλακι ειναι πληρης τροφη και καλο για τα παιδακια (οσα δεν το τρωνε δεν χαλασε και ο κοσμος)ψαρι και αυγο εγω αποφευγω να δινω την ιδια μερα

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Διαφημίσεις

η τετράχρονη κόρη μου, πρόσφατα ανακάλυψε (με τη βοήθεια της γιαγιάς της) οτι της αρέσουν τα αυγά (βραστά), και από τότε μας ζητά καθημερινά.

Το ερώτημα είναι, υπάρχει κάποιο όριο στην κατανάλωση; Η γιαγιά της μας συμβουλεύει να της δίνουμε ένα κάθε 2η μέρα, αλλά θα ήθελα και τη δική σας άποψη.

Συγνώμη αλλά δε καταλαβαίνω τι εννοείς...μέχρι τα 4 της δεν ήξερε τι είναι το αυγό;Δεν είχε φάει ποτέ;

Και εμείς 3 αυγά την βδομάδα τρώμε αν είναι σπίτι μαζί μου. Αν είναι στο σχολείο τρώμε συνήθως το Σαβ/κο εκτός αν το θυμηθεί και της δώσω κάποιο απόγευμα. Γενικά το αποφεύγω τα απογεύματα να της δίνω αυγό....όπως και να της το φτιάξω ευτυχώς το λατρεύει!

Συγνώμη αλλά δε καταλαβαίνω τι εννοείς...μέχρι τα 4 της δεν ήξερε τι είναι το αυγό;Δεν είχε φάει ποτέ;

μέχρι τώρα της δίναμε περιστασιακά και το έτρωγε αδιάφορα, οπότε είχαμε τον έλεγχο, αλλά τώρα άρχισε και μας το ζητά ευθέως και επίμονα, γι αυτό και προβληματίστηκα.

Δεν έχω ρωτήσει, ακόμη, την παιδίατρο μας, αλλά θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.

Διαβασε το αρθρο...το συνεδριο που αναφερει εγινε το 2011 στον Καναδα

http://www.bozatzidis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=112:o-&catid=45:2009-10-02-17-56-01&Itemid=76

Πολύ ενδιαφέρον.

Εμάς μας είχε πει ο παιδίατρος μέχρι τα 2 χρόνια μπορεί να τρώνε κάθε ημέρα, μετά 3 φορές την εβδομάδα. Με το γιο μου δεν είχα θέμα έτρωγε και τρώει κανονικά. Η μικρή ούτε να τα φτύσει. Όσο έτρωγε αλεσμένα της το έβαζα μέσα στο φαγητό από 13 μηνών περίπου που σταματήσαμε κόψαμε και το αυγό.

Στον 1ο μου εδινα καθε μερα μεχρι 1μιση χρονων περιπου που μου ειπε η παιδιατρος να τα ελατωσω.

Τωρα τους δινω μερα παρα μερα αλλα οχι αυστηρα...μπορει να ξεχασω καμμια φορα.

Η ανηψια μου οπως που εχει χοληστερινη (5,5 ετων τωρα)ετρωγε μονο το ασπραδι και αυτο μια φορα την εβδομαδα...(εξου και η ανακαλυψη του αρθρου)...

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Σήμερα που συνάντησα την παιδίατρο τη ρώτησα σχετικά με το θέμα μας, και η απάντηση της 3-4 την εβδομάδα. Δεν συστήνει περισσότερα καθώς τα παιδιά ίσως τρώνε κι άλλες τροφές που περιέχουν χοληστερίνη και γι'αυτό κρίνει πως 3-4 την εβδομάδα είναι αρκετά.