Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο χρόνο θέλει η διατροφή μας να επηρεάσει ένα μωρό που θηλαζει;

Recommended Posts

Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο χρόνο κάνει κάτι που φάγαμε και προκαλεί σε ένα παιδι αλλεργία η κολοικους να δράσει. Η μικρή μου που είναι 1 μηνος και 3 ημερών έχει βγάλει την τελευταία 1 μιση εβδομάδα στο πρόσωπο και στο σώμα της ( εκτός απο χέρια και πόδια ) κόκκινα εξανθηματα και είδα τις 2 τελευταίες μέρες βλεννες στα κακακια της ( μουσταρδι τα κακακια της και μερικές φορές έχουν λίγο πράσινο). Γνωρίζω ότι το αγελαδινο μπορεί να προκαλεί αλλεργία η κολοικους ( πινω κατσικίσιο αν και τις τελευταίες μέρες πινω αγελαδινο) δεν τρώω καθόλου όσπρια, κουνουπιδι, μπροκολο και λαχανο. Αλλα τρώω κανονικά μοσχάρι, αυγό, ψάρι. Απο κολοικους πάμε σχετικά καλα, είναι μερικές μέρες που εχει αλλα δεν κρατάνε πολυ. Τα κακακια της ήταν μέχρι προχθές καλα απλά έβλεπες μερικές φορές και το πράσινο. Απλά αυτές οι κοκκινιλες με κάνουν να πιστεύω ότι την ενοχλεί κάτι στο φαγητό και το άλλο είναι ο τρόπος που τρώει σε μερικά γεύματα της. Το έχω αναφέρει και σε άλλο θέμα, παλεύει με το στήθος! Τρώει στην αρχη μια χαρα, την βάζω να ρευτει και μετα τρώει πάλι και αφού σταματήσει την βάζω να ρευτει πάλι και μετα αρχίζει ο πόλεμος! Το πιανει, το αφήνει, κλαίει την σηκωνω να ηρεμισει και ξαναπροσπαθω. Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη με αυτο, αν έχετε καμία ιδέα εσείς θα βοηθούσε πολυ. Δεν καταλαβαίνω αν θέλει πιπιλισμα και απλά βγάζει γάλα το στήθος και εκνευριζεται η δεν πεινάει. Πάντως δεν είναι σίγουρα η έντονη παραγωγή γάλα απο το στήθος μου. Το έχω ελέγξει.

Τι άλλο σε τροφή μπορεί να προκαλεί αλλεργία και αυτα τα εξανθηματα; Απο αφρολουτρο χρησιμοποιώ της weleda και δεν είχα πρόβλημα με την μεγάλη μου. Επίσης βάζω και στην αλλαγή πανας κρεμα weleda και εκεί δεν βγάζει και έτσι θεωρώ ότι δεν πρέπει να είναι αυτο. Συγνώμη για το μεγάλο post. Ευχαριστώ πολυ.

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

Διαφημίσεις

ο τρόπος που τρώει σε μερικά γεύματα της. Το έχω αναφέρει και σε άλλο θέμα, παλεύει με το στήθος! Τρώει στην αρχη μια χαρα, την βάζω να ρευτει και μετα τρώει πάλι και αφού σταματήσει την βάζω να ρευτει πάλι και μετα αρχίζει ο πόλεμος! Το πιανει, το αφήνει, κλαίει την σηκωνω να ηρεμισει και ξαναπροσπαθω. Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη με αυτο, αν έχετε καμία ιδέα εσείς θα βοηθούσε πολυ. Δεν καταλαβαίνω αν θέλει πιπιλισμα και απλά βγάζει γάλα το στήθος και εκνευριζεται η δεν πεινάει. Πάντως δεν είναι σίγουρα η έντονη παραγωγή γάλα απο το στήθος μου. Το έχω ελέγξει.

.

Καλησπέρα. Γι' αυτό που ρωτάς στον τίτλο δεν ξέρω να σου απαντήσω. Σχετικά με τον ΄"πόλεμο" όμως θέλω να σου πω ότι σε 2-3 βδομαδούλες θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας. Είναι χαρακτηριστική συμπεριφορά των νεογέννητων. Αν ψάξεις εδώ στο φόρουμ θα βρεις και ένα σχετικό θέμα με τον τίτλο "μανιακό πιπίλισμα της θηλής".

Κανείς δε μπορεί να σου πει με σιγουριά. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το πόσο χρόνο μένει η τροφή στο δικό σου πεπτικό σύστημα, πόσο αλλεργικό είναι το μωρό κλπ.

Κόψε για αρχή ΟΛΑ τα γαλακτομικά (και αγελαδινά και κατσικίσια) κρυφά και φανερά για ένα μήνα. Και μετά ξαναβλέπεις την κατάσταση του παιδιού και αποφασίζεις ανάλογα. Αν αποφασίσεις να ξαναβάλεις γαλακτοκομικά καλό θα ήταν να είναι γιαούρτι κατσικίσιο που θα φτιάξεις εσύ (είναι πανεύκολο) ξεκινώντας με ελάχιστη ποσότητα (π.χ. ένα κουταλάκι του γλυκού τη μέρα).

Πέρνα μια βόλτα από το θέμα αλλεργία σε μωρό που θηλάζει και gaps diet, candida και αλλεργίες. Εύχομαι γρήγορα και καλά ξεμπερδέματα και κυρίως να σου ζήσει το μπεμπάκι (και το μεγαλύτερο παιδάκι σου βέβαια).

FLcUp3.png0BQfp3.png