Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θερμανση σε ολο το σπιτι απο τζακι

Recommended Posts

καλησπερα.

ειναι ευφυχτο να μπορεις να εχεις θερμανση σε ολα τα δωματια του σπιτιου σου απο το τζακι?

δηλ.

αναβεις το τζακι,και η θερμοτητα που θα αναπτυση με αερογωγους να διοχυτευεται σε ολα τα δωματια του σπιτιου.

εινια δυνατον να γινει και αν ναι ξερει καπιος λεπτομεριες,σχεδια,φωτο,ιστοσελιδες να μου προτινη?

Διαφημίσεις

Το έχω δει αυτό σε ξενοδοχείο στη λίμνη Πλαστήρα. Το τζάκι θέρμαινε νερό που μετακινούνταν με σωλήνες στα θερμαντικά σώματα σε όλο το ξενοδοχείο. Το είπα λίγο άτσαλα, αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω!

it's never too late to start all over again

Ξερω οτι γινεται και με αεραγωγους και εννοειται με συνδεση με καλοριφερ!

απλα ειναι αρκετα ακριβο.

Εμεις να καταλαβεις εχουμε ενεργειακο τζακι με 2 αεραγωγους που βγαινουν στον ιδιο ομως χωρο...Ζεσταινομαστε παρα πολυ..και ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι...Αν το ηξερα οτι θα ειναι τοσο καλο θα φροντιζα να βγαλω κι εναν αεραγωγο στο χωλ που βρισκονται οι πορτες των υπνοδωματιων και θα ειμασταν ακομη καλυτερα...

Αυτην την στιγμη να καταλαβεις ζεσταινονται επαρκως(δηλαδη πιανει 22 βαθμους ο χωρος) η σαλοτραπεζαρια με ενιαια κουζινα με τις πορτες των υπνοδωματιων ανοιχτες,οποτε ανεβαινει και η θερμοκρασια στα δωματια καμποσο..καλα,αν ειναι οι πορτες των δωματιων κλειστες φτανουμε και 23-24 βαθμους

Το σπιτι ειναι 114 τμ και τον περισσοτερο χρονο τον παιρναμε εννοειται στο στον ενιαιο χωρο.

Κοστισε με διακοσμηση 3500 ευρω και το τζακι ειναι της εταιρειας linea vz

Ξερω οτι γινεται και με αεραγωγους και εννοειται με συνδεση με καλοριφερ!

απλα ειναι αρκετα ακριβο.

Εμεις να καταλαβεις εχουμε ενεργειακο τζακι με 2 αεραγωγους που βγαινουν στον ιδιο ομως χωρο...Ζεσταινομαστε παρα πολυ..και ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι...Αν το ηξερα οτι θα ειναι τοσο καλο θα φροντιζα να βγαλω κι εναν αεραγωγο στο χωλ που βρισκονται οι πορτες των υπνοδωματιων και θα ειμασταν ακομη καλυτερα...

Αυτην την στιγμη να καταλαβεις ζεσταινονται επαρκως(δηλαδη πιανει 22 βαθμους ο χωρος) η σαλοτραπεζαρια με ενιαια κουζινα με τις πορτες των υπνοδωματιων ανοιχτες,οποτε ανεβαινει και η θερμοκρασια στα δωματια καμποσο..καλα,αν ειναι οι πορτες των δωματιων κλειστες φτανουμε και 23-24 βαθμους

Το σπιτι ειναι 114 τμ και τον περισσοτερο χρονο τον παιρναμε εννοειται στο στον ενιαιο χωρο.

Κοστισε με διακοσμηση 3500 ευρω και το τζακι ειναι της εταιρειας linea vz

..........

καλημερα.

καλο ακουγεται αυτο .μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες?

υπαρχει κατι σχετικο στο διαδυκτιο?

Αν φτάσεις να δώσεις 4000 για εγκατάση καλοριφέρ με αεραγωγούς (που νομίζω ότι θα είναι παραπάνω γιατί θέλεις και ventilater και μεγάλο τζάκι), τότε νομίζω ότι τελικά συμφέρει να βάλεις κεντρική θέρμανση. Επίσης, οι αεραγωγοί θα βγαίνουν ψηλά. Όμως όπως ξέρουμε από τη φυσική ο θερμός αέρας φτάνει ψηλά, συνεπώς η κυκλοφορία του αέρα με τον τρόπο αυτό δνε θα είναι η βέλτιστη, κοινώς δεν θα ζεσταίνεστε.

Το κόστος κεντρικής θέρμανσης για 114 τετραγωνικά δεν είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά το μεγάλο προσόνο είναι η ομοιόμορφη θέρμανση του σπιτιού.

Διαφημίσεις

Πρίν λίγες μέρες είχαμε πάει εκδρομή κοντά στο Καρπενήσι και εκεί είχε μια ταβέρνα με τζάκι και για να ζεστάνει όλο τον χώρο είχε βάλει ένα μοτέρ και 4 σωλήνες ανοξείδωτες οι οποίες εκτόξευαν τον ζεστο αέρα έξω απο το τζάκι... την έκανε την ταβέρνα πολύ ζεστή...έκανε το τζάκι αερόθερμο....

Αυτό εδώ ήταν

http://www.csattica.com/~turbo/turbo/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=3&Itemid=8

και δές και εδώ

http://blogging4nothing.info/2012/01/%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF/

Σε σπίτι έχω δει το εξής: είχε φτιάξει το τζάκι και πίσω από το τζάκι είχε τοποθετηθεί ένα "καζάνι" με νερό. Εκεί είχε τοποθετηθεί ένας κυκλοφορητής σαν αυτόν που έχουν οι λέβητες του καλοριφέρ πετρελαίου. Το ζεστό νερό διοχετυόταν από τον κυκλοφορητή σε σώματα σε όλο το σπίτι. Επίσης το "καζάνι" ήταν συνδεδεμένο με μπόιλερ και τους παρείχε και ζεστό νερό. Κάπως έτσι τέλος πάντων. Δεν ξέρω ακριβώς πόσο τους κόστισε η εγκατάσταση πάντων δεν απ' ότι μου είπαν δεν ήταν πάρα πολύ ακριβή. Δεδομένο βέβαια ότι ο άνθρωπος είχε ρίξει και πολύ προσωπική εργασία.

Iqvfp3.png

Αν φτάσεις να δώσεις 4000 για εγκατάση καλοριφέρ με αεραγωγούς (που νομίζω ότι θα είναι παραπάνω γιατί θέλεις και ventilater και μεγάλο τζάκι), τότε νομίζω ότι τελικά συμφέρει να βάλεις κεντρική θέρμανση. Επίσης, οι αεραγωγοί θα βγαίνουν ψηλά. Όμως όπως ξέρουμε από τη φυσική ο θερμός αέρας φτάνει ψηλά, συνεπώς η κυκλοφορία του αέρα με τον τρόπο αυτό δνε θα είναι η βέλτιστη, κοινώς δεν θα ζεσταίνεστε.

Το κόστος κεντρικής θέρμανσης για 114 τετραγωνικά δεν είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά το μεγάλο προσόνο είναι η ομοιόμορφη θέρμανση του σπιτιού.

εδω θα συμφωνησω.Εμεις εχουμε κεντρικη θερμανση και πραγματι ειναι ομοιομορφη η ζεστη στο σπιτι,απλα αντι να βαλουμε ενα κλασσικο τζακι με μαντεμενια εστια+τα μαρμαρα/γυψοσανιδα και το προστατευτικο τζαμι δωσαμε κατι παραπανω και βαλαμε το ενεργειακο και απλα μας βγηκε πολυ καλο διοτι οταν το εχουμε και καιει κυκλοφορουμε ανετα στον χωρο και δεν ειναι "κρυα η πλατη" που ελεγαν και οι παλιοτεροι.

Επισης αν κανεις νομιζει οτι δεν καιει λιγα ξυλα το ενεργειακο θα πω οτι δεν ισχυει κι αν εχει κανεις σκοπο να το καιει ολημερις κι οληνυκτις εχει να χαλασει πολλα χρηματα σε ξυλα...

Απλα..και παλι...αν καποιος θελει να φτιαξει τζακι και μπορει να διαθεσει καποια χρηματα παραπανω ας το κανει ενεργειακο διοτι χαμενο δεν θα παει σιγουρα.