Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Ηθελα να ζητήσω την βοήθεια σας όσον αφορά ένα θέμα που προέκυψε με αγορά απο το Hondos Center Apollonia στην θεσσαλονίκη. Η μητέρα μου εκλεισε τα 55 πριν μία εβδομάδα και αποφασίσαμε με την αδελφή μου να της αγοράσουμε ένα ρολόι μια που είχε χάσει το παλιό της τελευταία. Είδαμε στο εντυπο (φθνοπορινό) που βγάζει το συγκεκριμένο κατάστημα κάθε σεζόν ένα ρολόι συγκεκριμένης μάρκας που μας άρεσε και έγραφε στην τιμή 193 ευρώ. Εστειλα τη αδελφή μου να το αγοράσει λεγοντας της ότι πάντα τέτοια εποχή κάνουν 20 εως 25% έκπτωση στις περισσότερες μάρκες ρολογιών οπότε να το έχει υπόψιν της.

Η αδελφή μου επέστρεψε απο το χόντος , το είχε αγοράσει το ρολόι. Η τιμή βιτρίνας που είχε ήταν 231 ευρω, της είχαν κάνει και -20% εκπτωση δηλ.46,20 άρα το ρολόι μας κόστισε 184,80.

Αυτό δεν μου φάνηκε σωστό , δηλαδή ένα ρολόι κοστίζει το Νοέμβριο 193 ευρώ σύμφωνα με τον κάτάλογο τους και στις εκπτώσεις το ανεβάζουμε στα 231 ευρώ και έπειτα κάνουν εκπτωση 20% ?

Τι λέτε εσείς , να πάω να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο εκεί , έχει κάποια παρόμοια εμπειρία ?

5Fhvp3.pngeVNwp3.png

Διαφημίσεις

Δεν τους ειπε τιποτα οταν της ειπαν την τιμη;Πιστευω δυσκολα θα βρεις ακρη....

Συνηθως σε καταλογους γραφουν με ψιλα γραμματα σε καποιο σημειο οτι οι τιμες του καταλογου μπορουν να αλλαξουν χωρις προειδοποιηση.Επισης κοιταξε μηπως εχει βγει καινουργιος καταλογος με διαφορετικη τιμη.

xceZp3.png

Καταρχήν κακώς που το αγοράσατε το ρολόι. Εγώ θα το άφηνα στο ταμείο και θα σηκωνόμουν να φύγω. Τι μπορείτε να κάνετε τώρα: αν έχετε κρατημένο τον κατάλογο και την απόδειξη αγοράς του ρολογιού, μπορείτε να πάτε στα γραφεία του ΙΝΚΑ και να εγγραφείτε για να κάνετε καταγγελία. Πληρώνεις ετήσια συνδρομή νομίζω κι από κει και μετά αναλαμβάνουν αυτοί. Αν δεν θέλεις να κάνεις εγγραφή, ρώτα να σου πουν εκεί πώς μπορείς να κινηθείς. Πάντως χρήματα σε καμία περίπτωση δεν θα πάρεις πίσω.

Συνηθησμένη τακτική αυτή στα hondos... Διαφημίζουν μια συγκεκριμένη μέρα 25% έκπτωση ας πούμε, ανεβάζουν τις αρχικές τιμές και με την έκπτωση έρχονται πάλι στα ίδια με πριν... Πριν χρόνια μου έτυχε κι εμένα με άρωμα και φυσικά δεν το αγόρασα και τους ξέχεσα... Σε λίγες μέρες η υπόθεση βγήκε στα κανάλια και βγαίναν και ζητούσαν συγνώμη από τους καταναλωτές... Προφανώς μυαλό δεν έβαλαν. Κακώς το αγορασε η αδερφή σου.

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Άν το κάνανε μόνο τα Hondos καλά θα ήτανε... αλλά δυστυχώς είναι πάγια τακτική πολλών μαγαζιών, που δεν θα με ξαναδούν. Ξέρετε τι πρέπει να κάνουμε όταν μας ενδιαφέρει ν' αγοράσουμε κάτι; Να το φωτογραφίζουμε στη βιτρίνα με την τιμή επάνω και να έχουμε και τη μηχανή ρυθμισμένη με την ημερομηνία να φαίνεται στη φωτό. Κι αν πάμε μετά από λίγες μέρες και δούμε ανεβασμένη την τιμή, να τους δείχνουμε τη φωτό και να απαιτούμε χαμηλότερη τιμή, αλλιώς καταγγελία. Να δεις για πότε σου κάνουν και τεμενάδες!!!

Διαφημίσεις

Καταγγελία μπορείς να κάνεις μόνο αν η τιμή της βιτρίνας είναι διαφορετική από την τιμή που θα βγάλει η ταμειακή.

Νομιμότατο ήταν αυτή που έκανε το Hondos, αλλά εσύ για τους δικούς σου λόγους δεν τον τιμώρησες ώς καταναλωτής.

Ούτε κορόιδο σε έπιασε ούτε τίποτα.

Αυτά κάνουμε οι έλληνες. Δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση και δεχόμαστε ότι νόμιμη και παράνομη λαμογιά κάνουν οι άλλοι.

Καλά να πάθεις που έδωσες τα λεφτάκια σου, και καλά έκανε ο Hondos και εφάρμοσε αυτή την τακτική.

Και ξέρεις γιατί το κάνει; Γιατί βρίσκει τύπους σαν και εσένα που θα πάνε και θα ψωνίσουν, παρόλο που βλέπουν μποροστά στα μούτρα τους τις διαφορετικές τιμές. Μαγκιά του τύπου που καταφέρνει έτσι και σας παίρνει τα λεφτά!

Αν όμως δεν αγόραζες και δεν αγόραζε κανείς, τότε ο Hondos και ό όποιος άλλος, θα σταματούσε αυτές τις πρακτικές.

Άν το κάνανε μόνο τα Hondos καλά θα ήτανε... αλλά δυστυχώς είναι πάγια τακτική πολλών μαγαζιών, που δεν θα με ξαναδούν. Ξέρετε τι πρέπει να κάνουμε όταν μας ενδιαφέρει ν' αγοράσουμε κάτι; Να το φωτογραφίζουμε στη βιτρίνα με την τιμή επάνω και να έχουμε και τη μηχανή ρυθμισμένη με την ημερομηνία να φαίνεται στη φωτό. Κι αν πάμε μετά από λίγες μέρες και δούμε ανεβασμένη την τιμή, να τους δείχνουμε τη φωτό και να απαιτούμε χαμηλότερη τιμή, αλλιώς καταγγελία. Να δεις για πότε σου κάνουν και τεμενάδες!!!

Το εμπόριο είναι ελεύθερο. Δεν μπορείς να τους κάνεις καταγγελία, απλά να τους τιμωρήσεις με το να μην αγοράζεις.

Το εμπόριο είναι ελεύθερο. Δεν μπορείς να τους κάνεις καταγγελία, απλά να τους τιμωρήσεις με το να μην αγοράζεις.

Βασικά αναφερόμουν στην περίοδο των εκπτώσεων. Έχουν δικαίωμα να ανεβάζουν την τιμή σε προϊόν προηγούμενης σεζόν και μετά δήθεν να μας κάνουν έκπτωση και να το βλέπουμε στην τιμή που ήταν πριν τις εκπτώσεις;

Είχα βάλει στο μάτι δερμάτινη καπαρντίνα στο Toi&Moi στο Cosmos, αν θυμάμαι καλά 170 ευρώ προ εκπτώσεων. Ρωτάω την πωλήτρια πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις, γιατί καμιά φορά κάνουν και προσφορές πιο πριν, και μου λέει ότι μπορώ να δώσω προκαταβολή να μου την κρατήσουν. Δεν το κάνω, λέω θα ξαναπεράσω. Μια βδομάδα μετά που είχαν ήδη αρχίσει οι εκπτώσεις, πάω και βλέπω τιμή πάνω στο ίδιο ρούχο δήθεν αρχική 230 και με την έκπτωση την είχαν 180, δλδ ακόμα πιο ακριβή από πριν. Της το λέω, μου λέει "λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω τίποτα" και σηκώνομαι και φεύγω. Κάποιο άλλο κορόιδο όμως σίγουρα θα την αγόρασε. Γιατί να μην μπορείς να κάνεις καταγγελία σε τέτοια περίπτωση; Δεν κατάλαβα. :confused:

Είδαμε στο εντυπο (φθνοπορινό) που βγάζει το συγκεκριμένο κατάστημα κάθε σεζόν ένα ρολόι συγκεκριμένης μάρκας που μας άρεσε και έγραφε στην τιμή 193 ευρώ. Εστειλα τη αδελφή μου να το αγοράσει λεγοντας της ότι πάντα τέτοια εποχή κάνουν 20 εως 25% έκπτωση στις περισσότερες μάρκες ρολογιών οπότε να το έχει υπόψιν της.

Η αδελφή μου επέστρεψε απο το χόντος , το είχε αγοράσει το ρολόι. Η τιμή βιτρίνας που είχε ήταν 231 ευρω, της είχαν κάνει και -20% εκπτωση δηλ.46,20 άρα το ρολόι μας κόστισε 184,80.

Μηπως η τιμη στον καταλογο δεν ειχε φπα? Γιατι 231 μειον το φπα 23% βγαινει 187,80 που ειναι κοντα στο 193 που ελεγε ο καταλογος.

καλησπέρα κορίτσια,

Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες σας,

βασικά την μάλωσα την αδελφή μου που το αγόρασε το ρολόι όταν είδε διαφορά τιμής αλλά αυτή θεώρησε ότι ήταν μικρή η διαφορά τιμής για να μη το πάρει. Τέλος πάντων,

Σκεφτομαι να πάω αύριο απο κεί πρώτα να δώ τί θα μου πουν και θα επικοινωνήσω και με το ΙΝΚΑ.

υ.γ. Δεν νομίζω goddy να τίθεται θέμα ΦΠΑ.

Θα σας ενημερώσω για την εξέληξη,

Καλό σας βράδυ !

5Fhvp3.pngeVNwp3.png

Διαφημίσεις