Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιταλικό ή ελληνικό παιδικό .....σχολείο!!

Recommended Posts

Το ξέρω ότι είναι νωρίς αλλά το θέμα με βασανίζει από τώρα. Το κοριτσάκι μου θα γίνει 3 το καλοκαίρι και σκέφτομαι μήπως το στείλω σε ιταλικό παιδικό σταθμό (του ιταλικού κράτους) με προοπτική βέβαια να συνεχίσει στο καθαρά ιταλικό σχολείο όπου τα ελληνικά μαθαίνονται ως ξένη γλώσσα μαζί με αγγλικά.

Είμαι ελληνίδα με ιταλική καταγωγή όχι όμως ιταλικό διαβατήριο. Μιλάω τα ιταλικά ως ξένη γλώσσα. Το παιδάκι μου ήδη μιλάει κανονικά...(σαν να ήταν 4 ετών , τα ελληνικά). Σκέφτομαι λοιπόν του χρόνου παιδικό στο ιταλικό τμήμα με ιταλίδες δασκάλες όπου θα ξεκινήσει την γλώσσα.

Οι λόγοι που το σκέφτομαι αυτό είναι:

1) να μάθει άπταιστα ιταλικά

2) να αποκτήσει μια καλή παιδεία και καλλιέργεια

3) να πάει σε ένα σχολείο που λειτουργεί σαν ιδιωτικό χωρίς όμως να υπάρχει κόστος

4) να μην απειλούμαστε από τις απεργίες και τα προβλήματα εργασιακής φύσης των ελλήνων εκπαιδευτικών

5) ίσως να είναι καλύτερα για το μέλλον του παιδιού και να του ανοίξει μια πόρτα

6) πιστεύω ότι θα προσέχουν περισσότερο τα παιδιά

7) καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή

Οι προβληματισμοί μου

1) δεν έχουμε ιταλική ιθαγένεια (όχι ακόμα τουλάχιστον)

2) δεν θα έχει επαφή τόσο πολύ με την ελληνική πραγματικότητα και ίσως μετέπειτα να μην μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα (εγώ τουλάχιστον που πήγαινα σε ιδιωτικό ελλήνογαλλικό, είχα ένα θέμα)

3) φίλοι μη έλληνες

4) πρόβλημα ίσως με την εισαγωγή σε ελληνικό πανεπιστήμιο (εάν και θεωρώ ότι ένα καλό ιδιωτικό κολλέγιο δίνει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση)

5) πιθανή ρατσιστική αντιμετώπιση από τους έλληνες

Εσείς πως το βλέπετε;; θα το κάνατε;;

είμαι ελληνίδα, ζω στην Ελλάδα, δεν σκέφτομαι να φύγω, εδώ έχω συγγενείς και περιουσία αλλά για κάποιο λόγο αισθάνομαι ότι ένα ξένο σχολείο θα ήταν ένα αβαντάζ για το παιδί.

Θα ήθελα πολύ να το στείλω σε ιδιωτικό αλλά νομίζω ότι είναι τελείως ασύμφορο ενώ αισθάνομαι ότι μελλοντικά ίσως να μην μπορώ.

Διαφημίσεις

κι εγω το σκεφτομαι για τους ιδιους ακριβως λογους μονο που ο αντρας μου εχει ιταλικη υπηκοοτητα οπως και ο γιος μου που γεννηθηκε εκει, το σχολειο ειναι και καλο και οικονομικο

εχει και παιδικο απο 3 ετων με κοστος 1500 ευρω το χρονο

το μονο μου προβλημα ειναι με την αποσταση γιατι δεν παρεχουν πουλμαν

απο το 2010 μπορουν να εγγραφουν οχι μονον ιταλοι υπηκοοι αλλα απ ολη την ευρωπαικη ενωση

για να τον δεχθουν πρεπει να χει κλεισει τα 3 μεχρι τις 31 δεκεμβριου

εσενα ποσο ειναι το παιδακι σου? που μενετε κοντα?

κι εγω το σκεφτομαι για τους ιδιους ακριβως λογους μονο που ο αντρας μου εχει ιταλικη υπηκοοτητα οπως και ο γιος μου που γεννηθηκε εκει, το σχολειο ειναι και καλο και οικονομικο

εχει και παιδικο απο 3 ετων με κοστος 1500 ευρω το χρονο

το μονο μου προβλημα ειναι με την αποσταση γιατι δεν παρεχουν πουλμαν

απο το 2010 μπορουν να εγγραφουν οχι μονον ιταλοι υπηκοοι αλλα απ ολη την ευρωπαικη ενωση

για να τον δεχθουν πρεπει να χει κλεισει τα 3 μεχρι τις 31 δεκεμβριου

εσενα ποσο ειναι το παιδακι σου? που μενετε κοντα?

ναι ξέρω το ισχύον νομικό πλαίσιο....και για αυτό έχω σκεφτεί να το γράψω το παιδί. Το καλοκαίρι γινόμαστε 3 ετών.

Ναι μένουμε πάρα πολύ κοντά....Γαλάτσι και το σχολείο είναι άνω πατήσια, μερικές στάσεις λεωφορείου. Αν μένεις μακριά είναι τεράστια ταλαιπωρεία, εκεί νομίζω δεν θα το σκεφτόμουν, εκτός εάν ήμουν τελείως αποφασισμένη. Απλά ο χρόνος είναι πολύ σημαντικό θέμα. Σε ποια περιοχή μένεις;;;

Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι μήπως το παιδί πατώσει στα μαθήματα αφού θα πρέπει να διαβάζει μόνη της, ειδικά όταν προχωρήσει στα μαθήματα της. Τα δικά μου ιταλικά είναι φροντιστηρίου ενώ δεν τα νοιώθω μητρική ώστε να τα μιλάω μαζί της. Αυτό το παθαίνουν και πολλά παιδάκια ξένα που παρακολουθούν το ελληνικό σχολείο, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο μάθημα γιατί οι γονείς δεν έχουν επαρκής γνώσεις. Βέβαια εγώ ξέρω και να γράφω, και να διαβάζω και να μιλάω αλλά......υπάρχει το αλλά....!

εγω μενω β προαστεια και μονο αυτο ειναι το θεμα μου

παντως οταν θα θελω παιδικο και στους δημοτικους δεν εχει θεση και θα πρεπει να δινω 300 ευρω τουλαχιστον το μηνα σε ιδιωτικο πως να μην το σκεφτομαι?

οσο για το τελευταιο που λες αν ξεκινησει απο παιδικο αταθμο δεν θα εχει κανενα προβλημα με την γλωσσα,,,θα δεις θα σου ερθουν κι εσενα

τωρα αν κανει μαθηματικα η βιολογια στα ιταλικα που το προβλημα?

εφοσον ξερεις ιταλικα δεν θα εχεις κανενα προβλημα να το βοηθας αλλα θα δεις πως δεν θα χρειαστει κι αν χρειαστει ε δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη!

στη θεση σου δεν θα ειχα ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ

ειναι σχολειο που προαγει την δημιουργικοτητα και την πρωτοβουλια σε πειθαρχημενο πλαισιο

για σπουδες κλπ αν θελει να σπουδασει χιλιες φορες στην ιταλια

Διαφημίσεις

Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι μήπως το παιδί πατώσει στα μαθήματα αφού θα πρέπει να διαβάζει μόνη της, ειδικά όταν προχωρήσει στα μαθήματα της. Τα δικά μου ιταλικά είναι φροντιστηρίου ενώ δεν τα νοιώθω μητρική ώστε να τα μιλάω μαζί της. Αυτό το παθαίνουν και πολλά παιδάκια ξένα που παρακολουθούν το ελληνικό σχολείο, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο μάθημα γιατί οι γονείς δεν έχουν επαρκής γνώσεις. Βέβαια εγώ ξέρω και να γράφω, και να διαβάζω και να μιλάω αλλά......υπάρχει το αλλά....!

κι αν πατωσει οπως λες με τα λεφτα που θα δινεις δεν θα εχεις προβλημα να πληρωσεις κανεναν αποφοιτο του σχολειου να βοηθησει που και που

Εγω ξερω ελληνες που πηγαν στο ιταλικο σχολειο..

Ομως εισαι σιγουρη οτι δεν θα απεργουν πχ? αν αυτο ειναι λογος για να το στειλεις εκει? Επισεις μια αποροια (γενικα για τα ξενα σχολεια). Μηπως κανουν βεβαια εντατικα ιταλικα αλλα το προγραμμα ειναι στα ελληνικα?

Εγω ξερω ελληνες που πηγαν στο ιταλικο σχολειο..

Ομως εισαι σιγουρη οτι δεν θα απεργουν πχ? αν αυτο ειναι λογος για να το στειλεις εκει? Επισεις μια αποροια (γενικα για τα ξενα σχολεια). Μηπως κανουν βεβαια εντατικα ιταλικα αλλα το προγραμμα ειναι στα ελληνικα?

Καμάρι μου δεν ξέρω εάν τα ιταλικά σχολεία απεργούν ξέρω όμως πόσο πολύ απεργούν τα ελληνικά εδώ και δεκαετίες όχι μόνο από τους καθηγητές αλλά και από τους μαθητές. ίσως όχι όλα αλλά το να χάνεις μήνες μαθήματος και τελευταία στιγμή να τρέχεις δεν είναι σχολείο.

Τα μαθήματα είναι όλα στα ιταλικά τα ελληνικά γίνονται σαν ξένη γλώσσα.

υπαρχει βεβαια και το ελληνοιταλικο που ξεκιναει απο γυμνασιο

εμενα μου τη σπαει που δεν εχουν σχολικο πολυ εχω ξενερωσει με αυτο, αν ειχε θα τον εστελνα

όμως το ελληνοιταλικό στοιχίζει όπως όλα τα ιδιωτικά μια μικρή περιουσία.....επειδή τα πράγματα είναι ρευστά....προσωπικά δεν θα το επιχειρούσα

Διαφημίσεις