Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια εχώ μια μπεμπούλα 6 μηνών και δεν τρωει την φρουτόκρεμα (μήλο , αχλάδι , μπανάνα) τρωει 5-6 κουταλιές και μετά κλαίει και δεν θέλει άλλο σε αντίθεση μετ α λαχανικά που τρώει 200 gr με πολύ ευχαρίστηση .Δεν θέλω με τίποτα να της δώσω σε σκόνη φρουτόκρεμα έχετε καμια παρόμια εμπειρία και πως το αντιμετωπίσατε?

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια εχώ μια μπεμπούλα 6 μηνών και δεν τρωει την φρουτόκρεμα (μήλο , αχλάδι , μπανάνα) τρωει 5-6 κουταλιές και μετά κλαίει και δεν θέλει άλλο σε αντίθεση μετ α λαχανικά που τρώει 200 gr με πολύ ευχαρίστηση .Δεν θέλω με τίποτα να της δώσω σε σκόνη φρουτόκρεμα έχετε καμια παρόμια εμπειρία και πως το αντιμετωπίσατε?

Εμενα ο γιος μου ξεκινησε να την τρωει τον τελευταιο μηνα δλδ 13 μηνων οποτε μην αγχωνεσαι.

Ουτε του εδωσα ετοιμη...τον παλευα καθε μερα εστω 2-3 κουταλιτσες...εκανα δοκιμες με διαφορα φρουτακια αν και ειναι λιγο μικρουλι το δικο σου...προσεχε αλλεργιες.Η προσθετα λιγο ρυζαλευρο μεσα.Δοκιμασε να του δινεις ενα φρουτο..ετσι εμενα τα ετρωγε λιγο καλυτερα.Α και κατεληξα να του δινω τα φρουτα το απογυμα...το πρωι δεν ετρωγε ουτε κουταλια.

Ξαφνικα τον τελευταιο μηνα εχει αρχισει και τρωει τα παντα...αι τη φρουοκρεμα την τσακιζει ολη.Οποτε μη το πολυπιεζεις σιγα σιγα θα τα φαει.

Καμιά φορά τα φρούτα δεν είναι τόσο ζουμερά και η φρουτόκρεμα βγαίνει αρκετά πηχτή! Στην αρχή εγώ της πρόσθετα και λίγο νεράκι για να είναι πιο ευκολοφάγωτη, και αργότερα χυμό απο πορτοκάλι!

Μήπως να της προσθετες κανένα μπισκοτάκι μιράντα?

Διαφημίσεις

Υπάρχουν μπισκότα της Nutricia τα οποία είναι ειδικά για μωράκια, χωρίς ζάχαρη και συντηριτικά!!!Ειναι νοστιμότατα και βοηθάνε τα μωράκια μας και στην ανακούφιση από πόνους οδοντοφυϊας!!!

αυτά τα μπισκότα δεν έχουν ζάχαρη?

εχουν,κανονικα μπισκοτα ειναι,αλλα μιλαμε για κανα δυο οποτε δεν νομιζω οτι χαλασε και ο κοσμος...μπορεις επισης,να δοκιμασεις να της βαζεις μεσα λιγη απο την απογευματινη της κρεμα,αν τρωτε τετοιες κρεμες...αν φταιει η ξυνιλα των φρουτων θα βρεις πατεντα να την κανεις πιο γλυκεια,αν δεν αρεσουν τα φρουτα,οσο και να πιεσεις,δεν θα τα φαει

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Διαφημίσεις

Πάντως, επειδή κι εγώ είχα θέμα με την φρουτόκρεμα, θα σου πρότινα να παίξεις με τους συνδιασμούς και τις ποσότητες των φρούτων!Δοκίμασε λιγο περισσότερη μπανάνα, μετά λιγο λιγότερο αχλάδι...Εμάνα πχ έτρωγε λαίμαργα την φρουτόκρεμα μόνο όταν είχε πεπόνι, έστω και λίγο(ήταν καλοκαίρι) Αν δεν είχε πεπόνι, ούτε κουταλιά...Είδαμε και πάθαμε τον Οκτώβρη...Δοκίμασε και πες μας

Αν θελεις να την κανεις πιο γλυκια πολυ απλα βαζεις περισσοτερη μπανανα...τα μπισκοτα με τα συντηρητικα δε νομιζωοτι ειναι οτι καλυτερο.

Καλα μη συγκρινουμε τωρα ανομοια πραγματα...

'ισως είναι καλύτερα να φάει 1 μπισκοτάκι παρά καθόλου φρούτα. α, και την μπανάνα για κάποιο λόγο μας λένε να τη δίνουμε μισή κι όχι ολόκληρη...

Διαφημίσεις

δεν τρωμε ακόμα κρέμα δυστηχώς .θα δοκιμάσω την μπανάνα όπως είπατε να βάλω παραπάνω .Επειδή τις πρώτες μέρες μας έκανε δυσκοιλιότητα μας ειπε η παιδίατρος περισσότερο αχλάδι λιγότερο μπανάνα και μήλο

Εγω παντα βαζω ενα απο τα 2..ή μηλο ή μπανανα...δε του βαζω και τα 2 αν και ποτε δε μου εχει κανει δυσκοιλιοτητα.Ειναι μικρο ακομα το παιδι...μη το πιεζεις...αστο να φαει οσο θελει...σιγα σιγα θα τα φαει.

'ισως είναι καλύτερα να φάει 1 μπισκοτάκι παρά καθόλου φρούτα. α, και την μπανάνα για κάποιο λόγο μας λένε να τη δίνουμε μισή κι όχι ολόκληρη...

Συμφωνω αλλα 6 μηνων ειναι πολυ μικρο...υποθετω μολις ξεκινησε στερεες...εγω θα του εδινα χρονο να συνηθισει οπως και εκανα.Με τη μια δε θ κατεφευγα σε μπισκοτα.Εσυ που τους εδωσες μπισκοτα τωρα τα σκετα φρουτα τα τρωνε?Δεν ξερω βεβαια και ποσο ειναι τα παιδακια σου.

Εννοω ποσο ευκολα κοπηκε το μπισκοτο απο τη φρουτοκρεμα.

Συμφωνω αλλα 6 μηνων ειναι πολυ μικρο...υποθετω μολις ξεκινησε στερεες...εγω θα του εδινα χρονο να συνηθισει οπως και εκανα.Με τη μια δε θ κατεφευγα σε μπισκοτα.Εσυ που τους εδωσες μπισκοτα τωρα τα σκετα φρουτα τα τρωνε?Δεν ξερω βεβαια και ποσο ειναι τα παιδακια σου.

Εννοω ποσο ευκολα κοπηκε το μπισκοτο απο τη φρουτοκρεμα.

κι εγώ το μοισκοτάκι το έβαλα μετά από συμβουλή της παιδιάτρου, αφού είδα ότι δεν έτρωγαν τη φρουτόκρεμα με τίποτα. ο μεγάλος μου είναι τώρα 3.5 χρονών και τρελαίνεται για φρούτα (δεν τρώει πια φρουτόκρεμα). τρώει και γλυκά βέβαια, αλλά και ποιό παιδάκι δεν τρώει?? σημειωτέον, είναι και πολύ αδύνατος.

δηλαδή Νικι81 προτείνεις την μια να της βάζω αχλάδι -μπανάνα και την επόμενη μέρα αχλάδι μήλο?

Εγω αυτο κανω...βεβαια εμεινα ο παιδιατρος με ξεκινησε με μηλο-αχλαδι-πορτοκαλι...καθολου μπανανα...εκει να δεις ξινιλα ο μικρος.και η αλλεργιολογος που τον παρακολουθει για καποιο ασχετο λογο μου ειπε μπανανα ποτε ολοκληρη.Αλλα αφου δεν τα ετρωγε αναγκαστηκα και δοκιμασα κι αλλα φρουτα περα απο αυτα.Το πεπονι το ετρωγε καλυτερα,το αβοκαντο αρκει να ηταν καλα γινομενο.Απλα μου ειχε πει ο γιατρος να μη του δωσω φρουτα με χνουδι γιατι αυτα ειναι τα πιο αλλεργιογονα.

Πρεπει να δοκιμασεις να δεις ποιος συνδυασμος του αρεσει.Απλα μην αγχωνεσαι οτι πρεπει σωνει και ντε να φαει με τη μια ολο το φρουτο.Δινε του καθε μερα...δοκιμασε και μονο αχλαδι ή μονο μηλο να δεις υπαρχει καποιο που το τρωει πιο ευχαριστα.Ειναι σε μια φαση που και αυτο μαθαινει γευσεις κι εσυ πρεπει να μαθεις τι του αρεσει.

κι εγώ το μοισκοτάκι το έβαλα μετά από συμβουλή της παιδιάτρου, αφού είδα ότι δεν έτρωγαν τη φρουτόκρεμα με τίποτα. ο μεγάλος μου είναι τώρα 3.5 χρονών και τρελαίνεται για φρούτα (δεν τρώει πια φρουτόκρεμα). τρώει και γλυκά βέβαια, αλλά και ποιό παιδάκι δεν τρώει?? σημειωτέον, είναι και πολύ αδύνατος.

Παλι καλα.

δηλαδή Νικι81 προτείνεις την μια να της βάζω αχλάδι -μπανάνα και την επόμενη μέρα αχλάδι μήλο?

δοκιμάσαμε σήμερα μπανάνα -αχλάδι αλλά και πάλι τίποτα το ιδιαίτερο

Κι εμένα η μπουμπού μου ήταν δύσκολη στην φρουτόκρεμα, μέχρι που πήγε βρεφικό...Εκεί δεν ξέρω τι της κάνανε, αλλά από τότε ότι φρούτο και να της βάζω το τρώει, πλεον και σε μικρά κομματάκια (είναι 14 μηνών)!τα κόλπα που έκανα και πιάναν ήταν ή της έβαζα και 1 κουταλιά της σούπας φαριν λακτέ ή κρέμα βανίλια ή 2 τριμμένα μπισκοτάκια (πάντα με τις ευλογίες του παιδιάτρου μου) και της έδινα το πρωινό γάλα στις 7(μπορεί κι 6.30 αν ξύπναγα!) και την φρουτόκρεμα πάντα μετά τις 10.30, ώστε να έχει πεινάσει για τα καλά!Ο παιδίατρος μου έλεγε οτι εφόσον τρώει την μισή φρουτόκρεμα και παίρνει φυσιολογικά βάρος με υγιή εικόνα, ας τρώει όσο θέλει!

<P>ειχαμε το ιδιο προβλημα κ η γιατρος μας ειπε να σταματησουμε να της δινουμε για 15 μερες κ να ξαναπροσπαθησουμε τοτε.Επισης βαζαμε 1 μπανανα μισο αχλαδι κ μισο μηλο για να ειναι πιο γλυκια.Μετα τον 8ο μηνα ξεκινησαμε να βαζουμε κ λιγο κουακερ(δεν κανει για σας ακομα)Ποτε δεν τρελαθηκε με τα φρουτα αλλα ετρωγε τουλαχιστον τη μιση κρεμα,οπως μας ειχε πει η γιατρος.Κατα τη γνωμη μου ειναι λαθος να δωσεις απο τωρα επεξεργασμενες τροφες.Παρε κ τη συμβουλη της παιδιατρου σου παντως.κ μην πιεζεις το μωρακι σου,φερνει τα αντιθετα αποτελεσματα ακομα κ σε αυτη την ηλικια.Καλη επιτυχια!</P>