Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κι άλλη αγχωμένη μανούλα! Θέλω πολύ να συνεχίσω να θηλάζω!

Recommended Posts

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38 και 6

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγοράκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ στο τέλος χρησιμοποιήθηκε βεντούζα

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη

τιμή και ποια η ελάχιστη.

14,3 μεγιστη φύγαμε από το Λητώ με 12,5, 6 μέρες μετά τη γέννηση του

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

την 5η και την 6η μερα νοσηλεύτηκε κάτω από διπλή λάμπα ΣΤΗ ΜΕΝΝ για να πέσει ο ικτερος....

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Γέννηση 3.980

Εξιτίριο 3.880

25-1 3.950

29-1 4.080

1-2 4.200

5-2 4.380

Οπως βλεπετε ζυγίζω λίγο πιο συχνά γιατί ειμαι αγχωμένη, ειδικά γιατί αρχικά μου είχαν πει οτι πρέπει να ενυδατώνεται καλά για να μην έχουμε προβλημα με τον επιμονο ίκτερο...2

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Αν σας πω ότι το κοντρολάρω, θα είναι ψέματα! Μερικές μέρες πριν τα σημείωνα και ήταν γύρω στα 8, αλλά τώρα με την αυπνία το έχω χάσει! Αυτό γιατί μένει πάρα πολύ ώρα στο στηθος, κοιμάται πολύ λίγο. ποιά είναι αυτά τα μωράκια που κοιμούνται 16 ώρες την ημέρα αλήθεια; Έτσι καταλίγο να κοιμάμαι ενώ θηλάζουμε μαζί στο κρεβάτι κλπ...Μπορεί να θηλάζει 4 μεχρι 5μιση και στις 6μιση να ζητάει και πάλι φαγητό...

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα. Σπάνιες εξαιρέσεις όπου βγήκα έξω και του έδωσε μπουκαλάκι με γαλατάκι που είχα βγάλει με θήλαστρο ο άντρας μου

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Στο συμπλήρωμα πιάνεται κ το μητρικό γάλα; Αν ναι, δίνω μερικές φορές δικό μου όταν νομίζω ότι δεν έχει φάει καλά.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

20-100 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

medela lactation electric plus

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

οποτε νιώθω ότι δεν έχει αδειάσει το στήθος μου και ο μίκρούλης έχει κοιμηθεί παραπάνω και δεν θέλω να τον ξυπνησω. Περίπου μια φορα την ημέρα

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Συνήθως μέσα στα 7 πρώτα λεπτά το στήθος μου σταματάει να βγάζει γαλα.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Άπό 5 έως 7

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Μέχρι χτες κοιμότα ελάχιστα και πεινούσε συνέχεια! Απο χτές άρχισε να κοιμάται περισσότερο, τον άφησα και εγώ χωρίς να τον ξυπνησω και αγχωνομαι μήπως δεν έχει φάει καλά!

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι φαίνεται να τρώει λίγο στο στηθος, το πολύ 10 λεπτά καταπίνει, συνήθως 5, και μετά κάθεται με τις ώρες στο στήθος μου πιπολάει αραιά και που και αν τον αφήσω κλαίει πολύ έντονα και επιμονα! Επαναλαμβάνω, μου αρέσει που κάθεται στο στήθος, δε μου αρέσει που ανησυχω αν εχει φάει αρκετά ή όχι. Όσο προσπαθώ να τον ενεργοποιήσω να φάει με τις γνωστές μεθόδους δεν καταφέρνω τίποτα.

Σκέφτομαι ότι ίσως το προβλημα μου το δημιούργησαν στη ΜΕΝΝ του Λητώ όπου πέρασε 2 μέρες...Εκεί λοιπόν 2 φορές που πήγα είδα ότι του ειχαν δώσει πιπίλα(είχα πει ότι δεν θέλω και αυτή μας έλεγαν ότι δεν συνάδει με τον αποκλειστικό θηλασμό!!!!) Σημειώστε ότι εκείνες τις μέρες είχα δεχτεί να του δώσουν συμπλήρωμα αν χρειαστεί για να περάσει πιο εύκολα ο ικτερος. Δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά ειχα αγχωθεί παρα πολύ και μου έλειπε πολύ το μωρό μου, ήθελα να έρθουμε στο σπιτι μας το συντομότερο!!!! Πήγαινα βέβαια και τον θήλαζα 4 φορές την ημέρα, και τους αφηνα δγαλατάκι, έβγαζα μα το θηλαστρο, μου είπαν ότι ελάχιστες φορές του έδωσαν συμπληρωμα, τώρα αν κρίνω απτήν πιπίλα, που την είδα και 2η φορά ενώ τους είπα οτι δεν θέλω να του δίνουν...δε μπορώ και να πω ότι εμπτιστεύομαι τι μου είπαν...

Πιστεύεται ότι η πιπίλα, η εντατική και το συμπλήρωμα που πήρε για 5 μέρες μπορεί να δημιουργησε τη δυσκολία με το θηλασμό

η όλα είναι φυσιολογικά και απλά πρέπει να χαλαρώσω και να μη φοβάμαι;

Το άλλο που με ανησυχεί ειναι ότι και η μαια μου είπε ότι μετά τα 10 λεπτά έρχεται το θρεπτικό γάλα. Εμένα φαίνεται να τρώει το πολύ 10 λεπτά όμως, και ας πιπιλάει με τις ώρες!!!! Επίσης πρεπει να ομολογήσω ότι η απιστευτη αυπνια δε με βοηθάει να ειμαι αποτελεσματική! Εχω περάσει μεγάλες φάσεις καταθλιψης στη ζωή μου (επαιρνά και αγωγή) νιώθω περήφανη που γέννησα και δε νιώθω τα γνώριμα συμπτώματα (αν και ενιωσα να φλερτάρω με αυτά όταν τον έβαλαν στην ΜΕΝΝ και δεν τον είχα δίπλα μου) αλλά η έλλειψη υπνου δεν βοηθάει! Χτες κοιμήθηκε 12 με 3μιση το βράδυ, ξύπνησε τον έβαλα στο στήθος και μετά μάλλον μας πήρε ο ύπνος και τους 2! Νιώθω τύψεις γιαυτό!

Να είστε όλες χαρούμενες με τα μωράκια και την οικογενειά σας εύχομαι!

Ευχαριστώ για κάθε απάντηση!

preg.png

Διαφημίσεις

Λίγο τσαπατσούλικο το μήνυμα μου τώρα που το ξαναείδα, είναι γιατί βιαζόμουν να γράψω πριν ξυπνήσει ο μικρούλης μου και κάπου στη μέση ξύπνησε και έκλαιγε...

Με την ευκαιρία μάλλον επιβεβαιώθηκα ότι δεν έχει φάει καλά από χτές, πριν λίγο που τον άλλαξα τα κακακια ήταν πρασινωπα και όχι μουσταρδί όπως συνήθως...Αλλά μήπως χρειαζόταν κι αυτός παραπάνω ύπνο όπως κ γω;

Και άλλη μια ερώτηση: Χτες για πρώτη φορά παρατήρησα ότι οι γουλίτσες που έβγαζε ήταν σαν κομμένο γάλα και μύριζαν ξινίλα σαν εμετός...Σημαίνει κάτι αυτό;

Σας ευχαριστώ και πάλι!

preg.png

Τα μωράκια με ίκτερο είναι πιο νωθρα στο θηλασμό. Αν έχει ακόμα ίκτερο ή αν τον ξεπέρασε πολύ πρόσφατα είναι φυσιολογικό να κουράζεται στο στήθος και να σταματάει να πίνει για να πιπιλίσει λίγο. Όταν ξεπεράσει τον ίκτερο θα δεις βελτίωση στο πόσο καλά θηλάζει. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην τον αφήνεις χωρίς φαγητό για πάνω από 4 ώρες.

Οι πάνες του παιδιού δείχνει ότι τρέφεται ικανοποιητικά. Αν έχει 6-8 βραγμένες πάνες και 2-3 λερωμένες κάθε 24ωρο τότε σημαίνει ότι τρέφεται καλά. Μετά τον πρώτο μήνα επίσης είναι φυσιολογικό να μην κάνει κάθε μέρα κακά.

Σχετικά με την πιπίλα το προβλημα που μπορεί να δημιουργήσει στο θηλασμό είναι να πάθει το μωρό σύγχυση θηλών και μετά να μην πιάνει καλά το στήθος ή να μην το θέλει. Αν δεν έπιανε καλά τη θηλή θα μας έγραφες ότι είχες και πρόβλημα με πόνο στις θηλές (ο πόνος στις πρώτες γουλιές του μωρού είναι φυσιολογικός, ο πόνος σε όλη τη διάρκεια του θηλασμού σημαίνει κακή τοποθέτηση στο στήθος). Επίσης δε μας γράφεις να αρνείται το στήθος. Άλλο ένα πρόβλημα με την πιπίλα είναι ότι ένα νωθρό στο θηλασμό μωράκι ξεχνιέται με την πιπίλα και χάνει γεύματα. από τη στιγμή που δεν τη χρησιμοποιείς στο σπίτι δεν έχεις πρόβλημα.

Σχετικά με το συμπλήρωμα το πρόβλημα είναι ότι επειδή το μωρό μπαίνει λιγότερο στο στήθος, απομακρύνει λιγότερο γάλα με συνέπεια να μειώνεται η παραγωγή της μητέρας. Εσύ αυτές τις μέρες έβγαζες γάλα με το θήλαστρο όταν δεν θήλαζε το μωρό. Ακόμα όμως και να μειώθηκε λίγο η παραγωγή σου το συμπλήρωμα το πήρε μόνο όσο ήταν στο μαιευτήριο επομένως οι όποιες συνέπειές του στην παραγωγή σου κρατάνε μόνο λίγες μέρες.

Επομένως δε χρειάζεται να φοβάσαι ούτε για την πιπίλα ούτε για το συμπλήρωμα ότι σου έχουν αφήσει πρόβλημα. Δώσε λίγο χρόνο στο μωράκι σου να προσαρμοστεί και θα δεις ότι τα πράγματα θα φτιάξουν σύντομα.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Ίσως λοιπόν είναι συνέχεια στο στήθος για να ρυθμίσει την παραγωγή;

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση!

Για τα πράσινα κακάκια να μην ανησυχώ;

Για τον εμετούλι που είναι σαν κομένο γάλα και μυριζει ξινίλα; (Πρώτη φορά χτες το παρατήρησα αυτό...)

Για την πιπίλα προσπάθησα πολυ να μην του δώσω, μέχρι και η μαία μου όταν της είπα ότι δεν κοιμάμαι καθόλου μου είπε ότι ίσως απτην 20η μέρα μπορούμε να του δώσουμε λίγο πιπίλα, αλλά έκανα υπομονή και προς το παρόν τα καταφέραμε χωρίς¨:)

preg.png

Διαφημίσεις

Σχετικά με τα πράσινα κακάκια και τον εμετό δεν ξέρω να σου πω με πολύ ακρίβεια πολλά πράγματα. Κι εμένα καμιά φορά κάνει εμετό σαν κομμένο γάλα που μυρίζει ξινίλα αλλά δεν έδωσα σημασία. Αν δεν κάνει συχνά και πολύ εμετό τότε δε χρειάζεται να ανήσυχείς.

Εμένα έκανε πράσινα κακά επειδή είχα υπερπαραγωγή σε κάποια φάση και έτσι το μωρό προλάβαινε να πιει μόνο το νερουλό γάλα και όχι το λιπαρό. Όταν το μωρό πιεί μόνο το νερουλό γάλα τότε τα κακά είναι πράσινα. Δεν είμαι σίγουρη όμως αν υπάρχουν και άλλες αιτίες για πράσινα κακά. Νομίζω αν δεις μαζί και κλωστούλες αίμα στα πράσινα κακά τότέ ίσως το μωρό σου να έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά προϊόντα που καταναλώνεις. Αυτό με το 10λεπτο που σου είπε η μαία δεν ισχύει. Το αν προλαβαίνει να πιει το μωρό το λιπαρό γάλα εξαρτάται και από την παραγωγή της μαμάς και από το πόσο αποτελεσματικό στο θηλασμό είναι το μωρό. Δεν είναι το ίδιο για όλες τις μαμάδες και τα μωρά.

Αν το μωρό σου είναι κάτω από 40 ημερών τότε ναι ρυθμίζει την παραγωγή. Μεχρι τις 40 μέρες η παραγωγή ρυθμίζεται ακριβώς στις ανάγκες του μωρού. Η αύπνία είναι ταλαιπωρία τις πρώτες μέρες αλλά θα δεις, όλα θα πάνε καλά! Σε ακούω και αισιόδοξη και μπράβο σου, έτσι πρέπει. Να χαρείς αυτό το διάστημα γιατί δε θα είναι το μωρό σου τόσο μικρό για πολύ καιρό! Εμένα σχεδόν 3 μηνών είναι τώρα και ήδη μου λείπει η περίοδος που ήταν νεογεννητάκι!

Εχεις πολυ γαλα και ολα ειναι μια χαρα. Σταματα να χρησιμοποιεις θηλαστρο και να ξαναμπουκωνεις το μωρο με γαλα γιατι εχεις δημιουργησει αθελα σου υπερπαραγωγη γαλακτος, εξου και τα πρασινα κακα.

Τις ανοησιες που σου ειπε η μαια οτι δηθεν μετα τα 10 λεπτα ερχεται το θρεπτικο γαλα, ξεχασε τις.

Μην επεμβαινεις με θηλαστρο και μπουκαλια, γιατι τα πατε τελεια και θα δημιουργησεις προβλημα χωρις να υπαρχει

k9Tap3.png

Μην επεμβαινεις με θηλαστρο και μπουκαλια, γιατι τα πατε τελεια και θα δημιουργησεις προβλημα χωρις να υπαρχει

Δυστυχώς φαίνεται ότι το δημιούργησα το πρόβλημα!

Ενώ τα πράσινα κακακια ήταν περιστασιακά, τώρα κάνει μόνο πράσινα...

Στο στήθος είναι πάντα ανήσυχως και δείχνει να μην ικανοποιείται αν και του δείνω όποτε θέλει...

Εδώ και 3 μέρες έχει και έντονο πρόβλημα χώνευσης, ανεβαίνει και βγαίνει το γαλατάκι μόλις φάει...

Και παρατήρησα κ γώ ότι το στήθος μου κανει ʽπίδακαʽ αρχικά και μερικές φορές τον πνίγει η ροη του γάλατος ή δυσανασχετεί...

Την Τρίτη θα έρθει στο σπίτι και γιατρός, έχω ακούσει ότι είναι θετική με το θηλασμό και ίσως μπορεί να με βοηθήσει...

Μέχρι τότε έχετε καμια συμβουλή αγαπημένες;Δημιούργησα όντως πρόβλημα υπερπαραγωγής;

Μήπως το θρεπτικό γάλα δεν έρχεται ποτέ;

Στον τελευταίο θηλασμό (11 έως 1 διαλλειμματικα για να ρευτούμε, χωνέψουμε κλπ) έδωσα μόνο το ένα στήθος...αλλα δεν φάνηκε ικανοποιημένος...κλαίει και τώρα

preg.png

Αυτό με το 10λεπτο που σου είπε η μαία δεν ισχύει. Το αν προλαβαίνει να πιει το μωρό το λιπαρό γάλα εξαρτάται και από την παραγωγή της μαμάς και από το πόσο αποτελεσματικό στο θηλασμό είναι το μωρό. Δεν είναι το ίδιο για όλες τις μαμάδες και τα μωρά.

Νομίζω ότι μου το είπε ‘χοντρικά‘ για να καταλάβω ότι καλύτερα να δίνω απτο ένα στήθος ανά γεύμα...Γιατί και σε κάποια αγγλικά sites που διάβαζα σήμερα είδα για το νερουλό και το πιο παχύ γαλατάκι...Που μακάρι να ήξερα πότε έρχετε και αν έρχεται τελικά!

preg.png

Εμένα σχεδόν 3 μηνών είναι τώρα και ήδη μου λείπει η περίοδος που ήταν νεογεννητάκι!

Κάτι μου λέει ότι και μένα θα μου λείπει! Η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω τις περισσότερες ώρες! Η πιο γλυκιά ταλαιπωρία! Και νομίζω ότι με όσα γίνονται γύρω μας τον τελευταίο καιρό είμαστε τυχερες που έχουμε αυτά τα πλασματάκια! Ηρθαν τη σωστή στιγμη να μας δώσουν λίγη αισιοδοξία και να μας ‘μονώσουν‘ απτην δυστυχία που μας περιβάλει!!!

preg.png

Διαφημίσεις

Και το γάλα που βγαίνει στην αρχή θρεπτικό είναι, δεν είναι σκέτο νερό, απλά δεν έχει λίπος. Επίσης δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην έρχεται ποτέ το λιπαρό. Είναι στη φυσιολογία του μαστού να παραγάγει έτσι το γάλα. Θα καταλάβεις αν έχει πιεί το λιπαρό γάλα αν τα κακά του γίνουν ξανά κίτρινα. Επίσης αν βγάλεις μια σταγόνα γάλα από το στήθος σου στην αρχή θα δέις ότι είναι λίγο διαφανές. Όταν φάει το μωρό και προσπαθήσεις να βγάλεις λίγο γάλα θα δεις ότι είναι άσπρο, δηλαδή είναι το λιπαρό.

Τα προβλήματα παραγωγής μην τα φοβάσαι καθόλου. Η μικρή παραγωγή λύνεται με πιο συχνά γεύματα (όχι προγραμματισμένα από μας, το μωρό τα ζητάει μόνο του αφού δεν έχει πιεί πολύ γάλα). Η υπερπαραγωγή λύνεται με το να δίνουμε το ένα στήθος σε κάθε γεύμα. Το στήθος πέρνει το μήνυμα να παραγάγει λιγότερο γάλα μετά από 3-4 μέρες. Αν μετά από αυτές δε δούμε διαφορά αλλά έχουμε ακόμα πολύ γάλα, αρχίζουμε να δίνουμε δύο γεύματα από το ίδιο στήθος και μετά να αλλάζουμε.

Το ότι το μωρό σου περνάει πολύ ώρα στο στήθος έχει να κάνει και με το πόσο αποτελεσματικό είναι το μωρό στο θηλασμό. Τα νεογέννητα μωράκια κουράζονται γρήγορα και ρουφάνε πιο αργά και λιγότερο οπότε μέχρι να χορτάσουν περνάει περισσότερη ώρα. Σιγά σιγά το "πιάνουν το κόλπο" και όταν γίνουν 2-3 μηνών μπορεί να θηλάζουν 5 λεπτά και να χορταίνουν.

Θα σου έλεγα κι εγώ όταν μπορέσεις να σταματήσεις το θήλαστρο και να αφήσεις το μωρό να ρυθμίσει την παραγωγή σου. Το ότι βγάζει το γάλατάκι είναι ίσως επειδή του πέφτει απότομα στο στομαχάκι του από τους πήδακες λόγω υπερπαραγωγής. Γι' αυτό και δυσανασχετεί κιόλας. αν το μωρό σου κουραστεί και κοιμηθεί ή γκρινιάξει για λίγο επειδή θέλει να ρευτεί, μετά ξαναβάλε το στο ίδιο στήθος. Όταν σιγουρευτείς ότι έχασε το ενδιαφέρον του (που σημαίνει ότι η ροή του γάλατος μειώθηκε πάτρα πολύ, που σημαίνει ότι το στήθος παρήγαγε πια και το λιπαρό του γάλα) τότε άλλαξε στήθος αν το μωρό σου πεινάει ακόμα. Είναι φυσιολογικό το μωρό σου να τρώει μία ώρα ,μετά το τέλος του προηγούμενου γεύματός της. Ακόμα και μεγαλύτερο μωράκια όταν περνάνε άλμα ανάπτυξης μπορεί να τρώνε κάθε μία ώρα.

τίποτα από όσα γράφεις δεν είναι ανησυχητικό! όλα μέσα στο πρόγραμμα :) εμείς είχαμε γουλίτσες, ξινές και μη που έχουμε ακόμα δηλαδή, πράσινα κακά εναλλαξ με κίτρινα, κολικούς (πολλά αέρια και πόνους), μέχρι και φαγούρα γιατί έκανε δερματίτιδα σε όλο το πρόσωπο. πιπίλα εγώ έδωσα από 10 ημερών, παρόλο που η γενική οδηγία είναι μετά τις 40 μέρες γιατί είχε γίνει τεράστιος ήδη και χρειαζόταν οπωσδήποτε να πιπιλάει !! :)

Είναι μικρούλι ακόμα, θα στρώσει πολύ σύντομα. Υπομονή και όλα θα φτιάξουν.

Συμφωνώ οτι το θήλαστρο δεν χρειάζεται προς το παρόν και μάλλον σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια..

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Κι εμένα μια χαρά μου φαίνονται όλα...οι πρώτοι 2 μήνες είναι δύσκολοι!!!Μην αγχώνεσαι τόσο πολύ!!Τα πράσινα κακά,αν υπάρχουν καμιά φορά δεν είναι κάτι κακό,και οι γουλιές είναι στο πρόγραμμα!!Αν θηλάζει συχνά και για λίγη ώρα,να του δίνει το ίδιο στήθος για ένα 3ωρο για να παίρνει και το θρεπτικό γάλα!Και μετά το 3ωρο θα δίνεις το άλλο στήθος για το επόμενο 3ωρο!Για να ξεκουράζεσαι,κοιμίσου με το μωρό σου,εγώ κοιμάμαι με τον μικρό από το μαιευτήριο ακόμα!;) Οι πάνες σας είναι πολύ καλές και δεν χρειάζεται να αμφιβάλλεις για το αν του φτάνει το γάλα σου!Και συμφωνώ στο να μην του δίνεις μπουκάλι τουλάχιστον ακόμα και με το δικό σου γάλα για τους πρώτους 2 μήνες!Να σου ζήσει και ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Θα καταλάβεις αν έχει πιεί το λιπαρό γάλα αν τα κακά του γίνουν ξανά κίτρινα..

Μετά από πολύ θηλασμό και αυπνία, νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο! Εχουμε ένα συνδιασμο κίτρινου και πρασινου σήμερα.

Εχουμε πλάκα όμως. Στην τελευταία αλλαγή πάνας ενθουσιαστηκα, ηταν λίγα, άλλα άρχισα να φωνάζω ‘κίτριναααααα‘ :rolleyes: ποιος θα μου το έλεγε ένα χρονο πριν ότι θα ασχολούμουν με κακακια...δεν θα το πίστευα...

preg.png

τίποτα από όσα γράφεις δεν είναι ανησυχητικό! όλα μέσα στο πρόγραμμα :)

Πως φαινόμαι η ψαρωμένη όμως ε; Ήθελα λιγο κιτρινάκι στην πάνα για να ηρεμήσω. Μετά από ένα 8ωρο διαλειμματικού θηλασμου, ευτυχώς ο συζυγος κάθησε με τον Οδυσσέα (τον μικρό μας) που εξακολουθούσε να κλαίει και εγώ πήγα μια μακρυνή βόλτα με το σκυλάκο μας. Γυρισα ανανεωμένη και έτοιμη για νεο μαραθωνιο θηλασμού :D Τελικά είναι καλό να ξεφευγουμε έστω για λίγο! Χτες είχα φοβερό άγχος γιατι κοιμήθηκε παρα πολύ και έχασε γεύματα, δεν ξέρω σαυτή την περίπτωση ποτε πρέπει να τον ξυπνάω και πόσο πρεπει να τον ζορίζω να ξυπνησει, νιώθω ανασφαλής και σ’αυτό.

Ευχαριστώ Sunsun, να χαίρεσαι τα μωράκια σου, συγχαρητήρια και για την ‘ηλιολουστη‘ στη φώτο ;)

preg.png

Διαφημίσεις

Αν θηλάζει συχνά και για λίγη ώρα,να του δίνει το ίδιο στήθος για ένα 3ωρο για να παίρνει και το θρεπτικό γάλα!Και μετά το 3ωρο θα δίνεις το άλλο στήθος για το επόμενο 3ωρο!Για να ξεκουράζεσαι,κοιμίσου με το μωρό σου,εγώ κοιμάμαι με τον μικρό από το μαιευτήριο ακόμα!;)

Περίπου αυτό κάνω από χτές...ανα 2μιση ώρες με ένα φόβο για μείωση παραγωγής...Συνήθως κοιμάμαι μαζί του :) ...όταν κοιμάται τα τριωράκια του τον αφήνω στην καλαθούνα του. Νομίζω ότι αφού έχουμε κιτρινο πρασινα σήμερα αρχίζω και βλέπω αποτέλεσμα. Περιμένω και γιατρό την Τετάρτη, έχω ακουσει ότι υποστηρίζει το θηλασμό, ελπίζω να είναι έτσι γιατι ή πρωτη που έφερα όταν ήρθαμε απτο νοσοκομείο μου φάνηκε άσχετη και αποφασίσαμε να βρούμε άλλη...

Αννουλα, Sunsun, Opal, Kassiani, ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα σε όλες και στα μωράκια σας! Οποιοδήποτε άλλο tip ευπροσδεκτο, πήρα κουραγιο!

preg.png

Μη φοβάσαι για μείωση παραγωγής. Λίγα σκαμπανεβάσματα να τα περιμένεις σε όλη τη γαλουχία αλλά σοβαρό θέμα με την παραγωγή δεν παίζει πια να έχεις αν δεν επεμβείς στο στήθος σου. (αν αρχίσεις συμπλήρωμα π.χ. θα μειωθεί η παραγωγή, με εκτεταμένη χρήση θηλάστρου θα αυξηθεί) Απλά όταν δεις πάλι σταθερά κίτρινα κακάκια να το αφήνεις πάλι να τρώει και από το άλλο στήθος αν το θέλει. Σε γενικές γραμμές για τη φυσιολογική παραγωγή ο κανόνας είναι δίνουμε από το ένα στήθος για όσο θέλει το μωρό. Μετά δίνουμε το άλλο κι αν το μωρό φάει, έχει καλώς, αν δεν φάει πάλι έχει καλώς.

Μη σε πιανει πανικος, τιποτα δεν παει στραβα.

Η οποια υπερπαραγωγη διορθωνεται σχετικα ευκολα.

Δινεις για λιγες μερες μεχρι να διορθωθει το ιδιο στηθος επι 2ωρο - 3ωρο. Δηλ επι 2 ωρες οσες φορες και να θηλασει, εσυ δινεις το ιδιο. Μετα το 2ωρο-3ωρο δινεις το αλλο παλι για 2-3 ωρες και παει λεγοντας.

Μολις διορθωθει η κατασταση, επιστρεφεις στον κανονικο ρυθμο, δηλ δινεις πχ το δεξι στηθος και μολις σταματησει απο μονο του το μωρο, το σηκωνεις να ρευτει, δινεις το αριστερο για οσο φαει. Στον επομενο θηλασμο κανεις τα ιδια ξεκινωντας απο το αριστερο.

k9Tap3.png