Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

EΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥ!!!!!!!

Recommended Posts

Καλησπερα.Ανοιξα ενα καινουριο θεμα για να παραθεσω την ιστορια μου και μαθω για τις εμπειριες αλλων.Εδω και ενα χρονο εκανα λαπαροσκοπιση γιατι ειχα εξωμητριο το οποιο ειχε πιαστει απο τον Απριλιο αλλα ο γιατρος ηταν σιγουρος οτι ηταν απλα μια αποβολη(με χοριακη 5295 δεω ειχε σχηματιστει σακος και εβλεπα αιμα)Φυσικα εχασα την δεξια σαλπιγγα και οταν εκανα σαλπιγγογραφια μου ειπαν οτι ο μονος τροποσ για να κανω παιδι ειναι με εξωσωματικη.Τον αλλο μηνα ξεκιναω.Ειμαι 29 το ίδιο και ο αντρας μου και το σπερμα του ειναι πολυ καλο.Θα ηθελα οσες εχουν μπει στη διαδικασια της εξωσωματικης να με βοηθησουν.Ποναεί οπως η σαλπιγγογραφια κατα την εμβρυομεταφορα?

3-08-09.Η ημερομηνια που αλλαξε τη ζωη μου.Εγινα και εγω μανουλα

16-3-12.Μανουλα ξανα!!!!!!!!!!!!!!! 

Διαφημίσεις

Aretim μου,γεια σου!Λυπάμαι γι'αυτό που σου συνέβη και σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ το ίδιο έπαθα πριν 3 μήνες.Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι γιατί κάνεις εξωσωματική.Η άλλη σάλπιγγα δεν είναι υγιής?Γιατί εμένα ο γιατρός μου ενώ είναι ειδικός εξωσωματικής μου είπε ότι δε χρειάζεται να κάνω,γιατί μπορώ να συλλάβω φυσιολογικά από την άλλη σάλπιγγα.Επίσης να σου πω ότι το θέμα της εξωμητρίου είναι πολύ λεπτό και δε φταίει ο γιατρός γι' αυτό που σου συνέβη.Ξέρω ότι έχεις θυμώσει,αλλά δυστυχώς ήταν να συμβεί...Σου εύχομαι το καλύτερο,αλλά ψάξε το θέμα πριν προχωρήσεις σε εξωσωματική,γιατί ξέρω τουλάχιστον 10 περιπτώσεις γυναικών με μια σάλπιγγα που έχουν τουλάχιστον 2 παιδιά...

τί να πρωτοπώ...

λυπάμαι για ό,τι διάβασα. Τί θα πεί "φυσικά έχασα τη δεξιά σάλπιγγα"?? Ηταν απαραίτητο? Ηταν ιατρικό λάθος? :shock:

δεν έχω προσωπική πείρα,αλλά η αδελφή μου έχει κάνει και σαλπιγγογραφία και εξωσωματική. Στη σαλπιγγογραφία πέθανε στον πόνο,ίσως να είναι και πιο ευαίσθητη,δεν ξέρω,γιατί έχω ακούσει απο άλλες κοπέλες οτι δεν πόνεσαν,αλλά αυτή τουλάχιστον πόνεσε πα΄ρα πολύ. Ηταν μια απο τις χειρότερες εμπειρίες της. Στην εμβρυομεταφορά αντίθετα δνε υπήρχε κανένα πρόβλημα. Γενικά ήταν μια πολύ γρήγορη και χαλαρή διαδικασία,και μου είπε οτι στιγμιαία είχε μόνο κάποια ενόχληση,όπως έχεις καμια φορά στο τεστ ΠΑΠ.

σου εύχομαι το καλύτερο! Εισαι πολύ μικρή και αυτό βοηθάει επισης πολυ ξέρεις :wink:

ερώτηση άσχετη-και με μια σαλπιγγα δεν ειναι δυνατον στις μερες μας να κανεις παιδί άνετα?? τί έχω διαβάσει λάθος?

και πάλι καλή επιτυχία!!!

Areti, η εξωμητρια εγκυμοσυνη ειναι ενα εντελως τυχαιο γεγονος, κανεις δεν μπορει να φταιει γι΄αυτο. Ισως εννοεις οτι ο γιατρος δεν τη διεγνωσε νωριτερα, ωστε να σου δωσει φαρμακα για να "πεσει" το κυημα. Αν μεγαλωσε αρκετα ο σακος, η σαλπιγγα θα χανοταν ουτως ή αλλως, συνηθως δεν υπαρχει σωτηρια. :(

Τωρα το οτι σου προτεινουν εξωσωματικη, να υποθεσω, οτι εκτος απο την χαμενη σαλπιγγα και η αλλη εχει προβλημα διαβατοτητας?

Διαβασε τις πρατηρησεις του ακτινολογου στην σαλπιγγογραφια, γιατι οπως ειπαν τα κοριτσια και με μια σαλπιγγα, μια χαρα τεκνοποιει η γυναικα!

Μονο αν και οι δυο δεν λειτουργουν, τιθεται θεμα εξωσωματικης.

Παρε και μια δευτερη γνωμη, μην δεχτεις αμεσως τη λυση αυτη, δεδομενου οτι εισαι και μικρη. Αλλα αν οντως εχεις προβλημα και στην αλλη σαλπιγγα, μην περιμενετε καθολου.

Οσο αφορα στην εμβρυομεταφορα, ειναι εντελως ανωδυνη. Σαν να κανεις τεστ ΠΑΠ πραγματικα. Η εμβρυομεταφορα ειναι μαλλον η πιο αδιαφορη διαδικασια της εξωσωματικης. Περισσοτερο δυσκολη ειναι η αναμονη των δυο εβδομαδων, παρα οι ενεσεις, η ναρκωση της ωοληψιας, η ωοληψια ή εμβρυομεταφορα.

Ευχομαι πραγματικα το καλυτερο!

Δυστυχως στην σαλπιγγογραφια μου ειπαν οτι και η αριστερη ελεγχεται απο συμφυσεις.Εχω θυμωσει με τον γιατρο γιατι παροτι του τονιζα οτι ενιωθα πονο και ειχα αιμορραγια ηταν σιγουρος οτι δεν ηταν εξωμητριο.Να φανταστειτε οταν με επιασε η μεγαλη αιμορραγια λογω της ρηξης της σαλπιγγας μου ειπε οτι η αιμορραγια ηταν λογω μιας κυστης που ειχα αριστερα παροτι του ειπα οτι ενιωθα σουβλιες δεξια!!!Φοβαμαι οτι εξαιτιας του μολυνθηκε και η αριστερη γιατι οταν αλλαξα γιατρο (ο οποιος μου βρηκε ενα μορφωμα στη δεξια σαλπιγγα-εξωμητριο) μου βρηκε πρησμενη και την αριστερη.και να φανταστειτε οτι εμεινα εγκυος 2 φορες(η πρωτη παλινδρομη και η δευτερη εξωμητρια)χωρις να προσπαθησω πολυ.στην πρωτη στο δευτερο μηνα προσπαθειων.και ρωτω γινεται να ειχε προβλημα η μια μου σαλπιγγα απο παλια και να εμεινα εγκυος αμεσως με μια?ευχαριστω πολυ που μου απαντησατε.θα περιμενω και αλλα νεα σας.

Διαφημίσεις

Ετσι οπως τα περιγραφεις, ισως δεν εχεις και αδικο σχετικα με την αλλη σαλπιγγα οτι πιθανα να επηρεαστηκε απο ολη αυτη την ιστορια. Αλλα και παλι γιατρος δεν ειμαι... :?

Σχετικα με την ερωτηση σου: ναι, ειναι δυνατον ΑΝ ειχες απο παλια μια μονο καλη σαλπιγγα, να μεινεις εγκυος, ακομη και με την πρωτη.

Αν εγινε η ωορρηξια απο την πλευρα την υγιους σαλπιγγας, ναι, με αρκετη τυχη, προκυπτει εγκυμοσυνη.

Μην σε πιανει πανικος παντως...την σημερινη εποχη ολα γινονται!

Να φανταστεις οτι η εξωσωματικη ξεκινησε βασικα, για να βοηθηθουν οι γυναικες που ειχαν προβλημα στις σαλπιγγες.

Ολα θα πανε καλα...απλα αν καταληξεις σε εξωσωματικη, να εισαι πολυ προσεκτικη στην επιλογη του γιατρου.

Σου στελνω πμ. flowers.gif

Κρίμα που ο γιατρός ήταν τόσο απόλυτος στη διάγνωση.Αυτό που μου φαίνεται παράξενο είναι:όταν χειρουργήθηκες δεν ελέγθηκε η άλλη σάλπιγγα ώστε αν είχε κι αυτή συμφύσεις να τις διορθώσουν.Στο λέω γιατί μόλις βγήκα από το χειρουργείο το πρώτο που μου είπε ο γιατρός είναι μην ανησυχείς η άλλη σάλπιγγα είναι πολύ καλή.Ή σου δημιουργήθηκαν μετά το χειρουργείο?Δε σου σχολίασε τίποτα για την εναπομείνασα σάλπιγγα?

Όσον αφορά το ότι σου ήλθε εύκολα η εγκυμοσύνη,έμεινα έγκυος δυο φορές με την πρώτη από την προβληματική σάλπιγγα η οποία είχε συμφύσεις και να η κατάληξη,αφαίρεση δεξιάς σάλπιγγας.Δυστυχώς όταν έχεις συμφύσεις ενώ έχει διαβατότητα η σάλπιγγα δεν την αφήνουν να κάνει σπασμούς για να ρίξει το έμβρυο στη μήτρα και έτσι γονιμοποιείται στη σάλπιγγα δυστυχώς.Πάντως να ξέρεις περιπτώσεις σαν τις δικές μας μένουν απευθείας έγκυος με εξωσωματική γιατί υπάρχει γονιμότητα μην ανησυχείς καθόλου.Σύντομα θα έχεις το μωράκι/τα μωράκια σου στην κοιλίτσα σου!!!

Miracle,αν έχεις κάποιο καλό γιατρό να προτείνεις, στείλε μου σε παρακαλώ και εμένα πμ!

Οταν εκανα το χειρουργειο το τεστ βατοτητας εδειξε και την αριστερη μη βατη (συμφυσεις στο στομιο)και ο γιατρος ειπε οτι δεν παιρνει θεραπεια αφου εχει συμφυσεις.Μου ειπε αλλος γιατρος να κανω νεα λαπαροσκοπηση για να την ανοιξω αλλα αλλοι γιατροι μου ειπαν οτι αυτο μπορει να μου προκαλεσει παλι εξωμητριο.φιλια

Τότε νομίζω καλώς περνάς στην εξωσωματική.Καλύτερα να μην το διακινδυνεύσεις και όλα θα πάνε καλά!Σωστά σου είπαν ότι το χειρουργείο μπορεί να προκαλέσει κι άλλο εξωμήτριο.Στην εποχή μου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις σύλληψη με την πρώτη!

Εδώ εγώ που μου έχουν πει ότι η αριστερή σάλπιγγα είναι καλή και σκέφτομαι την εξωσωματική...Ελπίζω σύντομα να έχουμε ένα μωράκι στην κοιλίτσα μας!!!

Καλημερα.Και εγω το ιδιο ευχομαι.Μολις πριν λιγο διαβασα ενα αλλο θεμα και πηρα πολυ θαρρος.Ελεγε για περιπτωσεις που πετυχε η εξωσωματικη με την πρωτη!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις