Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πότε το ανακοινώσατε στο μεγαλύτερο παιδί?

Recommended Posts

καλημέρα..είμαι στην 11η βδομάδα και έχω ένα κοριτσάκι πεντέμιση χρονών..περιμένει φυσικά σαν τρελή το αδελφάκι..αλλά ακομη δεν της εχω πει ότι είμαι εγκυος..κάτι η ηλικία μου, 41, κάτι μια μικρή αποκόλληση που είχα, περιμένω να κάνω και το παπ α , αυχενική..περιμένω πριν την ξεσηκώσω..

το θέμα ειναι ότι το ξέρει ο περίγυρος..συνέπεσε να χάσω τον πατέρα μου πριν 15 μέρες..και είχα αιμορραγία και δεν πήγα στην κηδεία..οπότε το έμαθε αναγκαστικά πολύς κόσμος που ρωτούσε πού είμαι

αισθάνομαι άσχημα που δεν το ξέρει η μικρή..ακόμη και στη δουλειά αναγκάστηκα να το πω αφού κάθισα στο κρεβάτι πέντε μέρες..

εσείς πότε το ανακοινώσατε σε ανάλογη περίπτωση?

Διαφημίσεις

αναλογη περιπτωση δεν με λες, μια και το πρωτο μου ειναι μικρο (20 μηνων τωρα), παντως στη θεση σου θα περιμενα σιγουρα μετα την αυχενικη και μαλλον οταν αρχιζε να φαινεται η κοιλια μου.αυτα στην περιπτωση που δεν εφτανε στα αυτια του πρωτου μου παιδιου το νεο απο καποιον αλλον,αν υπηρχε ο κινδυνος να το μαθει απο αλλου θα το ανακοινωνα αμεσα, για να μην κλονιστει η εμπιστοσυνη του σε μενα και νομιζει οτι του κραταω μυστικα...

wCzlp2.png

Eγώ από το δεύτερο μήνα το ανακοίνωσα στο πρώτο μου γιο, και έχουν δύομιση χρόνια διαφορά. Το περίμενε πως και πως και ούτε βαρέθηκε τόσους μήνες να το περιμένει, μάλιστα σε πολλές επισκέψεις για υπέρηχο τον επαιρνα και μαζί.

Βabycobra με το καλό το δεύτερο μωράκι σου και συλληπητήρια για το μπαμπά σου!

Κι εγω αμέσως της το ειπα.Ειναι μεγάλο το παιδάκι σου και θα χαρει πάρα πολύ.Δεν θα ειναι ακι ωραιο να το μαθει απο καποιον αλλον αλλα δεν θα μπορεις και να του κρυφτεις φανταζομαι;););)-Φου το ηθελε και τοσο !!!

Οσον αφορα τις εξετασεις σου ολα καλα θα πανε.Αν ειναι να συμβει κατι κακο που λεει ο λογος μπορει να συμβει και αργοτερα....

ΜΟιραστει τε το

Διαφημίσεις

εγώ δε το χω πει σε κανένα απ τα παιδιά μου ακόμα. απολύτως συνειδητά. ας πάνε όλα καλά πρώτα και μετά. μετά την αυχενική σίγουρα. δε τίθεται θέμα για το αν τα παιδιά θα χαρούν. αλλά επειδή τα πράγματα δε ξέρει κανείς πως θα εξελιχθούν με μια εγκυμοσύνη (εννοείται ότι πάντα υπάρχει φόβος αλλά στην αρχή λιγο περισσότερος) σε πρώιμο στάδιο δε θα θελα να τα εξοικειώσω σε μια πιθανή απώλεια από τόσο μικρά.

το ξέρω ότι κινδυνολογώ και ότι είναι δυσάρεστο αυτό που λέω αλλά επειδή μου χει τύχει μια χαμένη κύηση θα θελα να μαι καλυμμένη.

εξάλλου είναι νωρίς ακόμα υπάρχει άπλετος χρόνος για να κοινωνικοποιηθεί και να συνειδητοποιηθεί η έλευση του νέου μέλους!

με το καλό!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

εγώ δε το χω πει σε κανένα απ τα παιδιά μου ακόμα. απολύτως συνειδητά. ας πάνε όλα καλά πρώτα και μετά. μετά την αυχενική σίγουρα. δε τίθεται θέμα για το αν τα παιδιά θα χαρούν. αλλά επειδή τα πράγματα δε ξέρει κανείς πως θα εξελιχθούν με μια εγκυμοσύνη (εννοείται ότι πάντα υπάρχει φόβος αλλά στην αρχή λιγο περισσότερος) σε πρώιμο στάδιο δε θα θελα να τα εξοικειώσω σε μια πιθανή απώλεια από τόσο μικρά.

το ξέρω ότι κινδυνολογώ και ότι είναι δυσάρεστο αυτό που λέω αλλά επειδή μου χει τύχει μια χαμένη κύηση θα θελα να μαι καλυμμένη.

εξάλλου είναι νωρίς ακόμα υπάρχει άπλετος χρόνος για να κοινωνικοποιηθεί και να συνειδητοποιηθεί η έλευση του νέου μέλους!

με το καλό!

εγώ, μετά από 2 παλλίνδρομες, ανακοίνωσα τη νέα εγκυμοσύνη, ακόμα και στους γονείς μου, όταν ήμουν στον 5ο μήνα...

• 1 month later...

της το ανακοίνωσα μετά την αυχενική...και νομίζω της χάρισα το μεγαλύτερο δώρο..η λέξη "ενθουσιασμός" είναι λίγη για να περιγράψει τη χαρά της..σιγά μη θυμόταν τι της είχαν πει τα άλλα παιδάκια..χαϊδεύει την κοιλιά, τη φιλάει, ταϊζει το μωρό -δηλ εμένα- εμαθε ότι είναι και κορίτσια και έχει ξετρελλαθεί..

τελικά σε μεγαλύτερη ηλικία καταλαβαίνουν και χαίρονται..το ότι θα έχουμε ζήλιες ειναι δεδομένο βεβαια..

Στο δεύτερο μου παιδακι έκανα λήψη τροφοβλάστης

Περίμενα να βγουν τα αποτελέσματα και μετά το ανακοινώααμε στο πρωτο!!

Θέλαμε να περασουν οι πρωτες "δυσκολες" εβδομάδες και να μην υποβάλουμε το παιδί σε άσχημα νέα .....αν υπήρχαν.

Το πρώτο παιδάκι ήταν 4 (το αναφέρω γιατί και αυτό παίζει ρόλο στην απόφαση του γονιού )

Διαφημίσεις