Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σοβαρό θέμα με νηπιαγωγό: οι απόψεις σας;


Recommended Posts

Χαιρετώ όλα τα μέλη του parents.gr και ευελπιστώ ότι θα μπορέσω να βοηθήσω την παρέα σας μέσα από τις σελίδες του forum κι εγώ με τις γνώσεις μου πάνω σε ζητήματα εκπαίδευσης και μαθησιακών ιδιαιτεροτήτων.

 

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με το παιδί μου το οποίο φέτος πηγαίνει για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο σε μια πολύ ακριτική περιοχή. Οι νηπιαγωγοί που έρχονται εδώ παραμένουν για ένα χρόνο διδάσκοντας το πολύ 6 παιδάκια.

 

Η δική μας νηπιαγωγός, ενώ ξεκίνησε με πολύ καλές διαθέσεις, έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στα παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία δεν μιλούν καν καλά ελληνικά, ενώ δείχνει να μη συμμερίζεται βασικούς κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του νηπιαγωγείου.

 

Κατ' αρχήν, μιλάει πολύ χρόνο στο κινητό της τηλέφωνο αφήνοντας τα παιδιά να παίζουν. Δεν τα συνοδεύει πλέον στην τουαλέτα, η οποία είναι σε εξωτερικό χώρο, ενώ μπορεί να στείλει ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι μαζί στην τουαλέτα, λέγοντάς τους ότι δεν μπορεί να πάει γιατί μιλάει στο τηλέφωνο.

 

Δεύτερον, τους δίνει 10 λεπτά για να φάνε, έχοντας δώσει συγκεκριμένο μενού το οποίο πρέπει να έχουν τα παιδιά μαζί τους ανά ημέρα, και αν δεν προλάβουν, τους σταματά.

 

Τρίτον, όταν κάποιο παιδάκι κάνει φασαρία ή αν γίνει κάτι που εκείνη δεν εγκρίνει, τα κλείνει όλα μαζί μέσα σε ένα μεγάλο παιχνίδι το οποίο είναι σαν σπιτάκι για να τα τιμωρήσει, έχοντάς τα όρθια μέχρι να αποφασίσει εκείνη ότι τα συγχωρεί. Και φυσικά, και πάλι μιλάει στο τηλέφωνο.

 

Τέταρτον, και εξαιρετικά επικίνδυνο, παίρνει τα παιδιά και τα πηγαίνει εκδρομή, χωρίς να έχουμε γνώση εμείς, χωρίς να έχουμε ντύσει λίγο πιο χοντρά τα παιδιά μας, και εμείς απλά τα ψάχνουμε. Εντάξει, είπαμε, ακριτική περιοχή, αλλά αν ένα παιδάκι πέσει και χτυπήσει, ποιος θα φέρει την ευθύνη μετά, με δεδομένο ότι εδώ δεν υπάρχουν παροχές υγείας; Και μιλάω για εκδρομές στο δάσος, χωρίς να έχει πάρει άδεια ούτε καν από την Πρωτοβάθμια.

 

Πέμπτον, τα παιδιά κάνουν διάλειμμα μαζί με τα παιδιά του δημοτικού σχολείου με το οποίο συστεγάζεται το νηπιαγωγείο, και μάλιστα τις ίδιες ώρες, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τουαλέτες.

 

Έκτον, τώρα που τους μαθαίνει κάποια πράγματα, αν δεν τα ξέρουν τους φωνάζει πολύ, ίσως γιατί πρέπει να μιλήσει στο κινητό της τηλέφωνο (διδάσκοντας ακτινοβολία).

 

Έβδομον, αφήνει παιδιά λερωμένα από ούρα (που δεν πρόλαβαν να πάνε τουαλέτα) έτσι βρεγμένα, χωρίς να ειδοποιήσει κανένα, για να μάθουν ότι πρέπει να κρατιούνται.

 

 

Και τέλος, ενώ μας έβαλε να δώσουμε για αυτή τη χρονιά ό,τι υλικό μπορούσαμε καταγράφοντάς το σε λίστες ανά γονέα, ως δια μαγείας οι λίστες αυτές χάθηκαν και αν χρειαστούμε κάτι, απλά "δεν μπορούμε να το πάρουμε" επειδή έχασε τις λίστες.

 

Η συγκεκριμένη κυρία είναι σχετικά άπειρη, παρουσιάζει εκρήξεις θυμού και κυκλοθυμίας και κάνει ό,τι θέλει χωρίς να ελέγχεται από πουθενά. Επίσης, επειδή πάσχει από πρόβλημα υγείας, αγγίζει τα παιδιά μας έχοντας αγγίξει πρώτα δικό της αίμα για να κάνει κάποιες μετρήσεις. Φυσικά, μετά ούτε πλένεται ούτε τίποτα.

 

Θα ήθελα τις απόψεις σας, σχετικά με το τι θα μπορούσα να κάνω, καθώς εγώ φέτος βρίσκομαι εκτός Ελλάδας για ακαδημαϊκή έρευνα και το παιδί μου είναι με τη μαμά της, η οποία κάνει έρευνα εκεί. 2 εβδομάδες που κατάφερα και πήγα και τους είδα, όλα όσα σας περιγράφω έγιναν. Φυσικά της μίλησα, πολύ ευγενικά, αλλά με έβγαλε τρελό και μου είπε να μάθω το παιδί μου να μη λέει ψέμματα. Δεν το συνέχισα για να μην στιγματίσω το παιδί. Σε άλλου γονέα παράπονο για το λέρωμα του παιδιού του, είπε ότι δεν είναι υποχρεωμένη να δεχτεί προνήπια αν δεν ξέρουν να πηγαίνουν στην τουαλέτα μόνα τους κι ότι μπορεί να τα σταματήσει, αν το θελήσει.

 

Οι υπόλοιποι γονείς είναι αλλοδαποί και διστάζουν να παραπονεθούν για οτιδήποτε. Θα πρέπει να βγάλω μόνος μου το φίδι από την τρύπα, καθώς ήδη το παιδί μου μου δηλώνει ότι το σχολείο είναι απαίσιο, και πιστέψτε με, την κατανοώ. Επειδή συζήτησα λίγο μαζί της, κατάλαβα ότι με τις νέες μειώσεις μισθών, τα 630 ευρώ ακούγονται και είναι όντως λίγα. Όμως, για 4 ώρες δουλειά, και μάλιστα με 6 παιδάκια, δεν είναι κι άσχημα. Και σε τελική ανάλυση, το να είσαι παιδαγωγός έχει ελάχιστη σχέση με το μισθό σου. Πρέπει να το αγαπάς, καθώς είναι λειτούργημα και όχι αγγαρεία.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Θα προσπαθήσω να παντήσω συνοπτικά.

Αρχικά να πω ότι είμαι νηπιαγωγός, άρα γνωρίζω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνεται μέσα στην τάξη, τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει.

 

Ας ξεκιν'ήσουμε από το τι δεν μπορεί να γίνει.

Δεν μπορεί η νηπιαγωγός, όσο λίγα και αν είναι τα παιδιά, να τα πηγαίνει στην τουαλέτα! Το ότι η τουαλέτα είναι σε εξωτερικό χώρο είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα, αλλά δεν ευθύνεται η νηπιαγωγός, και ούτε μπορεί να αφήσει τα υπόλοιπα παιδιά (είτε είναι 5 είτε είναι 24) για να συνοδέψει ένα παιδί στην τουαλέτα. Φανατστείτε τι θα συμβεί αν κάποιο από τα παιδιά που θα μείνουν στην τάξη ανεβεί σε ένα τραπέζι, πηδήξει και χτυπήσει πολύ άσχημα το κεφάλι του ή σπάσει το πόδι του....Αν η νηπιαγωγός δεν ήταν στην τάξη φέρει την αποκλειστική ευθύνη!

Επίσης, δεν μπορεί, από τη στιγμή που είναι οι τουαλέτες σε εξωτερικό χώρο, να αφήσει ένα παιδί να πάει εντελώς μόνο του. Οπότε τα στέλνει 2-2 για να προσέχει το ένα το άλλο (όσο αυτό είναι δυνατό). Άρα καλά κάνει και στέλνει αγόρι-κορίτσι! Αν δεν θέλει κάποιο άλλο κορίτσι να πάει τουαλέτα τι να κάνει; Να το στείλει με το ζόρι;

Όσον αφορά τα διαλείμματα. Από τη στιγμή που συστεγάζονται τα σχολεία, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό από το να γίνεται ταυτόχρονα διάλειμμα.... Αλλιώς, πολύ απλά την ώρα του διαλείμματος του δημοτικού δεν θα μπορεί να κάνει δουλειά μέσα στην τάξη λόγω της φασαρίας και της ψυχολογίας των παιδιών που θα αισθάνονται "μαντρωμένα" ενώ τα άλλα διασκεδάζουν, και αντίστοιχα δεν θα μπορεί να κάνει μάθημα το δημοτικό όταν τα νήπια είναι έξω. Δυστυχώς, όταν συστεγάζονται σχολεία, το ένα ακολουθεί το πρόγραμμα του άλλου.

Απαράδεκτο θεωρώ το γεγονός ότι μιλάει στο τηλέφωνο! Αλήθεια όμως μιλάει συνεχώς, ή το έκανε μια φορά και το παιδί είπε ότι το κάνει συνέχεια; Εσείς πώς το διασταυρώσατε; Εάν έγινε μία φορά, δικαιολογείται. Αν, όμωε, γίνεται συνέχεια δεν υπάρχει καμία διακιολογία!

Όπως δεν υπάρχει και διακιολογία για την τιμωρία! Τα παιδιά δεν τα τιμωρούμε! Υπάρχουν άλλοι τρόποι να τα ηρεμήσουμε! Αλήθεια, όμως, έγινε αυτό όντως ως τιμωρία ή μήπως το παιδί το παρεξήγησε; Και εξηγώ. Μια χρονιά στην τάξη παίζαμε το παιχνίδι του "κουτουλήματος", ερχόταν τα παιδιά και χτυπούσαμε (ουσιαστικά ακουμπούσαμε) τα κεφάλια μας (εννοείται πολύ ελαφρά, άλλωστε δεν το έκανα για να πονάνε, αλλά γιατί περνούσαμε ωραία). Ξεκίνησε το παιχνίδι γιατί μια φορά 2 παιδιά χτύπησαν τα δικά τους κεφάλια και δεν μπορούσα να τα ηρεμήσω, Οπότε τους είπα "κοιτάξτε τι ωραίο παιχνίδι που είναι.....κλπ". Ένα παιδί, όμως, το είπε στη μαμά του και ήρθε μια μαινόμενη μητέρα να μου κάνει παρατήρηση ότι χτυπάω τα κεφάλια των παιδιών! Όταν της έδειξα τι κάνουμε, απλά γέλασε και ζήτησε συγνώμη!

Απαράδεκτο είναι να αφήνει τα παιδιά που είχαν ατυχήματα με την τοαυλέτα λερωμένα! Δεν είναι δουλειά της να τα αλλάξει, αλλά έχει την υποχρέωση να ειδοποιήσει κάποιον να έρθει να τα αλλάξει!

Επίσης, ναι. τα προνήπια πρέπει να έχουν καθαρίσει. Ναι, τα προνήπια δεν είναι υποχρεωτικά. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι αν έχουν ένα ατύχημα τα φήνουμε έτσι! Βέβαια, αν το ατύχημα συμβαίνει κάθε μέρα, εκεί κάνουμε παρέμβαση στο γονιό. Τον βοηθάμε να βρει την αιτία της συμπεριφοράς, τον ακτευθύνουμε σε γιατρούς για να ψάξει μήπως υποβόσκει κάποιο ιατρικό ρπόβλημα, τη βοηθάμε να εκπαιδεύσει το παιδί σε θέματα τουαλέτας.

Και πάμε στο θέμα το φαγητού. Είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να αφήσει τα παιδιά να τρώνε επ' αόριστον, αλλά ούτε και το κάθε παιδί να τρώει όποτε αυτό θέλει. Σίγουρα πρέπει να ορίσει κάποιο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο πρέπει να φάνε όλα τα παιδιά. Το διάστημα αυτό πρέπει να είναι ικανοποιητικό. Τα ενδεικτικά ημερήσια προγράμματα ορίζουν (αν θυμάμαι καλά) ώρα για κολατσιό/δεκατιανό 10:00-10:15...15 λεπτά. Φυσικά αυτό δεν είναι θέσφατο και μπορεί να προσαρμοστεί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να είναι πάνω από 20 λεπτά, γιατί δεν μπορείς να κάνεις άλλες δραστηριότητες. Αν τώρα λάβω υπόψη μου και τις συνθήκε ςπου έχουν περιγραφεί (διαλέιμματα μαζί με το δημοτικό), υποθέτω ότι το πρώτο διάλειμμα είναι γύρω στις 9μιση και κρατάει 20 λεπτά (???) και μετά 11:45 για 15 λεπτά (????). Ας πάρουμε το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου.... Αρχίσουμε στις 8:15, μέχρι τις 9 είναι οι ελέυθερες δραστηριότητες, 9 καθόμαστε στον "κύκλο" και λέμε προσευχές, νέα, καιρό, ημερομηνία μέχρι τις 9:30....να το διάλειμμα για 20 λεπτά.....μετά μέχρι να μπουν μέσα και να ηρεμήσουν λίγο, πάνε άλλα 5 λεπτά, 1 δραστηριότητα άλλα 20 λεπτά φτάνουμε 10:30, 5 λεπτά μέχρι να πλύνουν χέρια, 10:35. Φαγητό για 15 λεπτά και πάμε στις 10:50, άλλα 5 λεπτά μέχρι να συμμαζευτούν, και πάμε στις 11. Μια δραστηριότητα μέχρι τις 11:30 και πάλι διάλειμμα.......και μετά φεύγουν!

Όπως βλέπετε, το πρόγραμμα βγαίνει οριακά, με 15 λεπτά για φαγητό!

 

Όσο για τα υλικά, δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε, οπότε δεν το πιάνω το θέμα.

 

Μήπως, λοιπόν, πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, πρέπει να μιλήσετε με τη νηπιαγωγό να δείτε τι ακριβώς κάνει και γιατί το κάνει;

Τι ακριβώς γίνεται, γιατί γίνεται; Μήπως το παιδί έχει μεγαλοποιήσει πράγματα; Μήπως εσείς ως γονείς έχετε μεγαλοποιήσει πράγματα;

Αν, καταλήξετε ότι όντως έτσι είνια τα πράγματα, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στο διευθυντή α/βάθμιας εκπαίδευσης.

Καταλαβαίνω ότι για σας είναι δύσκολο μιας και βρίσκεστε στο εξωτερικό, αλλά η σύζυγος σίγουρα μπορεί να έχει μια καλύτερη οπτική των πραγμάτων......

Link to comment
Share on other sites

emmaki, ξέρεις πόσο σέβομαι τη γνώμη σου σε εκπαιδευτικά θέματα, αλλά όχι, δεν θα κάνει ο μπαμπάς τον ντέντεκτιβ. Της τα είπε, τα αρνήθηκε, τώρα, αφού το παιδί επιμένει, θα μεταφέρει τις καταγγελίες του παιδιού στην αρμόδια διεύθυνση και εκείνοι θα κάνουν τη δουλειά τους, ελπίζω.

Καλή η συναδελφική αλληλεγγύη αλλά υπαρχουν και συνάδελφοι που ΔΕΝ κάνουν καλά τη δουλειά τους.

ΥΓ. Μακάρι να πήγαιναν τα παιδιά μου εκδρομές στο δάσος! Αυτό μου ακούγεται τέλειο........

Link to comment
Share on other sites

Α! Και επειδή το ξε΄χασα.....

 

Εκδρομές ψυχαγωγικές στο νηπιαγωγείο απαγορεύονται! Επιτρεπονται ΜΟΝΟ οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και αυτές μετά από ενημέρωση του γραφείου α/βάθμιας.

 

Πρακτικά, πάντα ενημερώνονται οι γοενείς έτσι ώστε αν κάποιος δεν θέλει να συμμετέχει το παιδί του να μην το πάει στο σχολείο εκείνη τη μέρα, ή για να ντύσουν πιο χοντρά κλπ. Επίσης, εγώ πάντα ζητάω 1) γονείς να βοηθήσουν, γιατί πάντα είχα μεγάλα τμήματα και δεν μπορούσα να τα πάρω μόνη μου και να τα πάω κάπου, 2) υπεύθνη δήλωση του γονέα ότι είναι ενημερωμένος για την επίσκεψη και επιτρέεπι τη συμμετοχή του παιδιού του, για να μην μου λένε μετά "δεν ήξερα, δεν ήθελα κλπ"

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

emmaki, ξέρεις πόσο σέβομαι τη γνώμη σου σε εκπαιδευτικά θέματα, αλλά όχι, δεν θα κάνει ο μπαμπάς τον ντέντεκτιβ. Της τα είπε, τα αρνήθηκε, τώρα, αφού το παιδί επιμένει, θα μεταφέρει τις καταγγελίες του παιδιού στην αρμόδια διεύθυνση και εκείνοι θα κάνουν τη δουλειά τους, ελπίζω.

Καλή η συναδελφική αλληλεγγύη αλλά υπαρχουν και συνάδελφοι που ΔΕΝ κάνουν καλά τη δουλειά τους.

 

Και όχι, όσο και να συστεγάζονται τα σχολεία, ξέρω ότι τα νήπια βγαινουν άλλες ώρες διάλειμμα. Δεν παίζουν τα παιδιά του δημοτικού έξω από τα παράθυρα του νηπιαγωγείου. Και αν παίζουν, ας το προβλέψουν αλλιώς.....

 

Δεν διαφωνώ με αυτό πουθ λες.

Στη θεωρία έτσι είναι τα πράγματα.

Η πράξη, όμως, είναι τελέιως διαφορετική από τη θεωρία!

 

Κάνε το εξής με το δικό σου παιδί....Το καλοκαίρι, που παίζουν όλα τα παιδιά στο δρόμο, προσπάθησε να κρατήσεις το δικό σου μέσα και βάλτο να κάνει μια χειροτεχνία ή ακόμα χειρότερα μαθηματικά! Πάω στοίχημα, ότι όσο και αν δεν παίζουν τα παιδιά κάτω απότ ο παράθυρο σου, όσο το δικό σου τα ακούει, θα είναι απίστευτα δύσκολο να συγκεντρωθεί σε αυτό που πρέπει να κάνει!

Πολλαπλασίασε το επί 6 (όσα είναι τα παιδιά στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο) και κάντο κάθε μέρα.........

 

όσο για το αν θα κάνει ο μπαμπάς τον ντεντέκτιβ.....'εδωσα παράδειγμα από δική μου εμπειρία για το πώς διαστρεβλώνονται τα πράγματα από τα παιδιά και πώς μεγεθύνονται από τους γονείς.......

 

ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν γι' αυτή τη δουλειά!!!!!! Είμαι η πρώτη που θα το παραδεχτεί! \

Αλλά πριν ρίξουμε κάποιο συνάδελφο στην πυρά ως ακατάλληλο, ας βεβαιωθούμε πρώτα ότι έτσι είναι τα πράγματα.......

 

Και αναρρωτιέμαι......Ο μπαμπάς λείπει, η μαμά είναι παρούσα. Κάθε μέρα η μαμά έχει επαφή με τη συνάδελφο. Η μαμά τι λέει; Η μαμά τι έκανε για όλο αυτό που επικρατεί; Ο μπαμπάς πολύ καλά έκανε και πήγε να μιλήσει όταν τα έμαθε......

Δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά το πιο λογικό είναι το παράπονο/διαμαρτυρία να γίνεται από αυτόν που γνωρίζει την καθημερινή κατάσταση και έχει συχνή επαφή με κάποιον.....

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ. Μακάρι να πήγαιναν τα παιδιά μου εκδρομές στο δάσος! Αυτό μου ακούγεται τέλειο........

 

Στο δάσος δεν θα πάνε εκδρομή με την έννοια που θα πάνε τα παιδιά του δημοτικού ή του γυμνασίου.

Θα πάνε (ή πρέπει να πάνε) γιατί θα είναι η εκδρομή/επίσκεψη ενταγμένη σε κάποιο θέμα που επεξεργάζονται στο σχολείο....Μπορεί να θέλουν να δουν τα κίτρινα φύλλα......

Όντως είναι απίστευτο το πόσο "βοηθάει" τα παιδιά η άμεση επαφή με το αντικέιμενο που συζητάνε στο σχολείο....π.χ. αν μιλάνε για μουσεία, μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, αν μιλάνε για υγιεινή διατροφή μια επίσκεψη στο μανάβη ή στο σούπερ μάρκετ για να "ψωνίζουν" τα υγιεινά τρόφημα από όλα όσα υπάρχουν στα ράφια..........

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με το emmaki στα περισσότερα αλλά κυρίως στην εύλογη ερώτηση...." η μαμά τί λέει για όλα αυτά"?? Αν και η μαμά είναι απόλυτα σύμφωνη τί να πω...έφριξα με όλα αυτά που διάβασα!!! Αν ρώταγες τους υπόλοιπους γονείς? Τί κι αν είανι αλλοδαποί? Θα σε βοηθήσει να δεις αν το παιδί σου τα μεγαλοποιεί λίγο τα πράγματα (που δε νομίζω, τόσο πολύ πια?).

Εφόσον έκανα αυτά τα 2 και διαστάυρωνα απόψεις και όλα συμφωνούσανε οτι η συγκεκριμενη νηπιαγωγός είναι "επικύνδινη"... θα προχωρούσα σε καταγγελία κανονικά και επιτόπου! Μη σου πω θα απαιτούσα να την εξτάσει ψυχολόγος-ψυχίατρος και , πραγματικά, ΠΟΛΥ περίεργη θα ήμουν για το πόρισμα!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

εχω φριξει με τα οσα διαβασα,απαραδεκτη "παιδαγωγος"

αρχικα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να βγαζει εξω μικρα παιδακια 4 χρονων χωρις να το γνωριζουν οι γονεις και χωρις να επιτρεπεται καν!!!

το κινητο πρεπει να της το απαγορευσετε εντελως μεσα στην αιθουσα....

οσο για τα υπολοιπα,τι να πω....

μετα απο την σχετικη καταγγελια θα παρουν ολα το δρομο τους.

και πληροφοριακα,στην περιοχη μου που δημοτικο-νηπιαγωγειο συστεγαζονται,ποτε δεν εβγαιναν για διαλειμμα τις ιδιες ωρες.

αυτα,και καλα ξεμπερδεματα.

fBaep3.png

 

uwK7p3.png

Link to comment
Share on other sites

ΣΥμφωνω πως καποια πραγματα γι αυτους που βρισκονται απο εξω κ ειδικα οταν μεταφερονται απο παιδια,φαινονται καπως...κ ισως στη οραξη να ανι τελειως αλλιως γιατι δε γινεται...Τ γιατι δε γινεται δε μπορω να το εξηγησω εφοσον δε γνωριζω τις συνηκες που επικρατουνε αν κ πανω κατω εκανε μια προσεγγιση μια κοπελα πιο πανω κ συμφωνω.Σο μονο που εχω ενσταση ειναι στο κινητο,αν οντως ισχυει οτι μιλαει συνεχεια....:rolleyes:

 

Να πω ομως το εξης που λεω σε πολλους...επειδη δε γνωριζουμε τι ανρωπος ειναι κ επειδη μια στις χιλιοις να ναι περιεργη σα χαρακτηρας....Να προσεχετε πως χειριζεστε τη κατασταση μην τυχον κ μεσα απο αυτη υπαρξει υπονομευση στο παιδι η οποια αλλου ειδους ρατσιστικη συμπεριφορα,γιατι υπαρχουνε κ καποιοι,λιγοι μεν αλλα το κανουνε κ το εχω δει...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η σύζυγός μου είναι εκείνη που μου μίλησε αρχικά για τα ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει. Το τηλέφωνο και η χρήση του, από τη στιγμή που το αποφεύγουμε και εμείς ως γονείς στο σπίτι, θεωρώ ότι δεν είναι δικαίωμά της.

 

Οι υπόλοιποι γονείς γνωρίζουν για τα θέματα αυτά, αλλά δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε κάποια κουβέντα με τη νηπιαγωγό επειδή θεωρούν ότι θα στιγματιστούν τα παιδιά τους και θα θυμώσει η κοπέλα.

 

Περνώντας απ' έξω από το νηπιαγωγείο ακούνε συχνά φωνές και παρατηρήσεις, ενώ το θέμα της τιμωρίας έχει συζητηθεί μεταξύ μας (ως γονείς) και κάποιοι γονείς το θεωρούν φυσιολογικό τρόπο επιβολής πειθαρχίας και τάξης. Μάλιστα στις τιμωρίες, "την πληρώνουν" και τα παιδιά που δεν έκαναν κάτι κακό ή ξέχασαν κάτι που έχουν διδαχθεί. Δηλαδή, πάντα τιμωρείται το σύνολο. Εμένα αυτό μου θυμίζει το στρατό, για να είμαι ειλικρινής.

 

Για το θέμα των υλικών που δεν κατάλαβε μια φίλη εδώ, εξηγώ ότι επειδή το νηπιαγωγείο ήταν άδειο από παιχνίδια και αντικείμενα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν τα παιδιά εκτός από κάποια φθαρμένα και παλιά, κληθήκαμε εθελοντικά να δανείσουμε στο νηπιαγωγείο τα παιχνίδια και τα υλικά των παιδιών μας για αυτή τη χρονιά, με τη διαβεβαίωση ότι θα καταγράφονταν και θα μας τα επέστρεφαν στο τέλος της χρονιάς. Όταν λοιπόν ζητήσαμε να πάρουμε πίσω κάποια από αυτά επειδή τα ήθελαν κάποια παιδιά στο σπίτι, μας είπε ότι έχει χάσει τις λίστες. Και δεν μιλάμε για πράγματα των 100 ευρώ, αλλά πολλών εκατοντάδων ευρώ.

 

Η εκδρομή η οποία έγινε, ήταν σε καφετέρια στο βουνό. Άρα, κανένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα δεν είχε.

 

Ο λόγος που σας έγραψα χτες είναι επειδή σε παράπονο για τα λερώματα κάποιων παιδιών, μας είπε ευθέως ότι δεν μπορούμε να μιλάμε γιατί τα παιδιά μας είναι κακομαθημένα και δεν θα πρέπει να επεμβαίνουμε στη δουλειά της.

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που σας έγραψα χτες είναι επειδή σε παράπονο για τα λερώματα κάποιων παιδιών, μας είπε ευθέως ότι δεν μπορούμε να μιλάμε γιατί τα παιδιά μας είναι κακομαθημένα και δεν θα πρέπει να επεμβαίνουμε στη δουλειά της.

 

Και μονο αυτο σαν απαντηση φτανει...ειναι απαραδεκτο μια παιδαγωγος να μιλαει ετσι σε ενα γονιο που ανησυχει για το παιδι του.Τα υπολοιπα δεν θελω καν να τα σχολιασω.Απλα σ΄αυτη τη χωρα θα πρεπει καποια στιγμη να σταματησει το φαινομενο "εγινα παιδαγωγος γιατι εκει περασα στις πανελληνιες".

Νομιζω οτι πρεπει να κανετε καταγγελια.

xceZp3.png

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τα διαλείμματα. Από τη στιγμή που συστεγάζονται τα σχολεία, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό από το να γίνεται ταυτόχρονα διάλειμμα.... Αλλιώς, πολύ απλά την ώρα του διαλείμματος του δημοτικού δεν θα μπορεί να κάνει δουλειά μέσα στην τάξη λόγω της φασαρίας και της ψυχολογίας των παιδιών που θα αισθάνονται "μαντρωμένα" ενώ τα άλλα διασκεδάζουν, και αντίστοιχα δεν θα μπορεί να κάνει μάθημα το δημοτικό όταν τα νήπια είναι έξω. Δυστυχώς, όταν συστεγάζονται σχολεία, το ένα ακολουθεί το πρόγραμμα του άλλου.

 

Συγγνώμη που παρεμβαίνω ενώ δεν είμαι νηπιαγωγός αλλά από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι γίνεται να βγουν διαφορετικές ώρες διάλειμμα. Σε δύο σχολεία που ξέρω, στο ένα είναι η κόρη μου και στο άλλο στο διπλανό χωριό, συστεγάζεται το νηπιαγωγείο με το δημοτικό και τα νηπιαγωγάκια βγαίνουν διάλειμμα σε διαφορερτικές ώρες από τα παιδιά του δημοτικού για να μην χτυπήσουν τα μεγάλα παιδιά τα μικρά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται να καταγγείλω κανένα γιατί δεν θέλω να κάνω κακό. Έχω κλείσει θέση με το αεροπλάνο και έρχομαι Ελλάδα για να συζητήσω μαζί της μεθαύριο το βράδυ. Αυτά τα πράγματα μπορούν να λυθούν πολιτισμένα, απλά θέλω να μου πει τη δική της πλευρά για άλλη μια φορά. Αν δεν βγάλω άκρη, θα βρω τρόπο να πάρω το παιδί μου απο εκεί, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνουμε επαγγελματικές θυσίες.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η σύζυγός μου είναι εκείνη που μου μίλησε αρχικά για τα ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει. Το τηλέφωνο και η χρήση του, από τη στιγμή που το αποφεύγουμε και εμείς ως γονείς στο σπίτι, θεωρώ ότι δεν είναι δικαίωμά της.

 

Οι υπόλοιποι γονείς γνωρίζουν για τα θέματα αυτά, αλλά δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε κάποια κουβέντα με τη νηπιαγωγό επειδή θεωρούν ότι θα στιγματιστούν τα παιδιά τους και θα θυμώσει η κοπέλα.

 

Περνώντας απ' έξω από το νηπιαγωγείο ακούνε συχνά φωνές και παρατηρήσεις, ενώ το θέμα της τιμωρίας έχει συζητηθεί μεταξύ μας (ως γονείς) και κάποιοι γονείς το θεωρούν φυσιολογικό τρόπο επιβολής πειθαρχίας και τάξης. Μάλιστα στις τιμωρίες, "την πληρώνουν" και τα παιδιά που δεν έκαναν κάτι κακό ή ξέχασαν κάτι που έχουν διδαχθεί. Δηλαδή, πάντα τιμωρείται το σύνολο. Εμένα αυτό μου θυμίζει το στρατό, για να είμαι ειλικρινής.

 

Για το θέμα των υλικών που δεν κατάλαβε μια φίλη εδώ, εξηγώ ότι επειδή το νηπιαγωγείο ήταν άδειο από παιχνίδια και αντικείμενα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν τα παιδιά εκτός από κάποια φθαρμένα και παλιά, κληθήκαμε εθελοντικά να δανείσουμε στο νηπιαγωγείο τα παιχνίδια και τα υλικά των παιδιών μας για αυτή τη χρονιά, με τη διαβεβαίωση ότι θα καταγράφονταν και θα μας τα επέστρεφαν στο τέλος της χρονιάς. Όταν λοιπόν ζητήσαμε να πάρουμε πίσω κάποια από αυτά επειδή τα ήθελαν κάποια παιδιά στο σπίτι, μας είπε ότι έχει χάσει τις λίστες. Και δεν μιλάμε για πράγματα των 100 ευρώ, αλλά πολλών εκατοντάδων ευρώ.

 

Η εκδρομή η οποία έγινε, ήταν σε καφετέρια στο βουνό. Άρα, κανένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα δεν είχε.

 

Ο λόγος που σας έγραψα χτες είναι επειδή σε παράπονο για τα λερώματα κάποιων παιδιών, μας είπε ευθέως ότι δεν μπορούμε να μιλάμε γιατί τα παιδιά μας είναι κακομαθημένα και δεν θα πρέπει να επεμβαίνουμε στη δουλειά της.

 

ΟΧΙ! Αυτά δεν πρέπει να γίνονται από κανένα εκπαιδευτικό κ αι σε κανένα σχολικό πλαίσιο!!!!!

 

Ο τρόπος αντιμετώπισης έιναι ένας: Κάνετε αναφορά στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι προϊσταμένη αρχή όλων των νηπιαγωγών και δασκάλων!

 

Στόχος σας δεν πρέπει να είναι η απομάκρυνση του δικού σας παιδιού, προκειμένου να είναι το ίδιο καλά, αλλά η επίπληξη (και ίσως απομάκρυνση) του εκπαιδευτικού από τη θέση του, προκειμένου να μην "πληγώσει" άλλα παιδάκια.

Και βέβαια, λέγονατς απομάκρυνση, δεν εννοώ να φύγει από το Α σχολείο και να πάει στο Β......

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η νηπιαγωγός δεν είναι διορισμένη. Και δεύτερον, αν φύγει η νηπιαγωγός στη μέση της χρονιάς, δεν πρόκειται να έρθει άλλη.

 

Τα παιδιά ήταν μπροστά. Τους είπε ότι τα έχουμε κακομάθει και άκουσαν τον διαπληκτισμό. Ιστορίες για αγρίους.

Link to comment
Share on other sites

Η νηπιαγωγός δεν είναι διορισμένη. Και δεύτερον, αν φύγει η νηπιαγωγός στη μέση της χρονιάς, δεν πρόκειται να έρθει άλλη.

 

Τα παιδιά ήταν μπροστά. Τους είπε ότι τα έχουμε κακομάθει και άκουσαν τον διαπληκτισμό. Ιστορίες για αγρίους.

 

Θα έρθει άλλη....

 

Μόλις σήμερα ξαναέκανε προσλήψεις αναπληρωτών....

 

Αν υπάρχει ανάγκη (και μιλάμε για 6 παιδιά, όχι για 1 ή 2) και με λίγη πίεση στη διευθυνση θα έρθει καινούρια...

 

Αφήστε που νομίζω ότι (ειδικά αφού είναι αναπληρώτρια*) αν της γίνει 1 παρατήρηση από τον προϊστάμενο της, θα φτιάξουν τα πράγματα.....

 

 

*ξέρω ότι δεν είναι καλό αυτό που λέω, αλλά είναι γεγονός ότι οι αναπληρωτές "φοβούνται" περισσότερο από τους μόνιμους....Υπήρξα και γω αναπληρώτρια,.....

Link to comment
Share on other sites

Παντως και εδω βγαινουν για διαλειμα χωριστα τα μικρα και χωριστα τα μεγαλα. Ειναι δυνατο να βγαινει ο 2,5 χρονων μπομπιρας με το παιδακι της 6? Δεν θα το δει καν το μεγαλο! Και επειδη εχουν συνηθισει ετσι τα παιδια στο ελληνικο σχολειο που κανουν ολα μαζι δειαλειμα τα μικρα ειναι μαζεμενα σε μια γωνια.

Βεβαια στην περιπτωση που αναφερεται εδω καλυτερα που βγαινουν μαζι με τα μεγαλα για να τα προσεχουν οι αλλες δασκαλες τουλαχιστον...

(Και βολτες πηγαινουν εξω απο το σχολειο χωρις να μας ενημερωσουν δυστυχως)

Link to comment
Share on other sites

Νηπιαγωγός κι εγώ.

Στη μοναδική περίπτωση που έτυχε να βρίσκομαι σε σχολείο που χρησιμοποιούσε τον αύλειο χώρο του δημοτικού, "βγαίναμε διάλειμμα" όποτε βόλευε το πρόγραμμά μας ανεξάρτητα από το αν είχαν διάλειμμα τα μεγάλα παιδιά. Γενικά φρόντιζα να βολεύει σε ώρες που ήμασταν μόνοι μας γιατί το θεωρούσα πιο ασφαλές και ελεγχόμενο.

 

Για την τουαλέτα εγώ εφαρμόζω το ναζιστικό "όλοι μαζί μπουλούκι" την ίδια ώρα ειδικά αν είναι μακριά η τουαλέτα. Καλύτερα να τα κρατάω στη γραμμή και να περιμένουν τη σειρά τους παρά να διακινδυνεύσω παιδιά να περιφέρονται μόνα τους.

 

Για το τηλέφωνο και τα υλικά δε θα σχολιάσω καν μου φαίνονται απίστευτα.

 

Εφόσον δε βρείτε άκρη με τη συνάδελφο είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη να επικοινωνήσετε με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού σας και με τη Σχολική Σύμβουλο (για το ζήτημα των τιμωριών για τα παιδιά που δεν "'εμαθαν το μάθημα").

 

Το γεγονός ότι βρίσκεστε σε ακριτική περιοχή και το ότι υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί κάνει ακόμα πιο σημαντική την παρέμβαση αυτή από μέρους σας, γιατί για τα παιδιά αυτά το σχολείο μπορεί να είναι μία από τις ελάχιστες διεξόδους που υπάρχουν και πρέπει πάση θυσία να λειτουργήσει σωστά.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Στο δικό μας σχολείο, οι νηπιαγωγοί παραμένουν μόνο για ένα χρόνο και την επόμενη χρονιά έρχεται άλλη, αν υπάρχουν νήπια. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και είναι πολύ σπάνιο να δεις εκπαιδευτικό για δεύτερη χρονιά. Αυτό ξέρουμε από τους κατοίκους.

 

Και εδώ που τα λέμε, δεν είναι και ιδανικές αυτές οι μεταθέσεις, καθώς τους παίρνουν περίπου 250-300 ευρώ για ένα δωμάτιο, αφήνοντάς τους μόνο 350 ευρώ για να ζήσουν και να πληρώσουν εισιτήρια και λογαριασμούς.

Link to comment
Share on other sites

Θα φύγει από το δικό σας σχολείο όμως και θα πάει σε ένα άλλο. Αυτό είναι το ζήτημα.

 

Το πόσο καίει το μισθολογικό το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Σκέψου ότι με 8 χρόνια υπηρεσίας και μεταπτυχιακό τελικά παίρνω σχεδόν όσα και η αναπληρώτρια που αναφέρεις. όμως αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της εργασίας που πρέπει να προσφέρεις. Αυτή η συμπεριφορά με ποιο τρόπο ανεβάζει τα έσοδά της; Ίσα ίσα που κάνει την εκεί παραμονή της δυσκολότερη.

 

Μίλησέ της να δεις τι άκρη μπορεί να βγει. ίσως να χρειάζεται βοήθεια και να μη τη ζητάει σωστά, τι να πω. Αυτό εύχομαι, να είναι απλώς νέα ψαρωμένη και πελαγωμένη και να χρειάζεται τη στήριξη της κοινότητας. Γιατι αλλιώς βράστα.....

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Απαράδεκτη. Διαβάζοντας όλα αυτά, πιστεύω ότι η συγκεκριμένη συμπεριφέρεται έτσι ακριβώς επειδή είναι σε ακριτική περιοχή και έχει την εντύπωση ότι κανένας δεν θα παραπονεθεί για τον τρόπο "διδασκαλίας" της. Το νήπιο που πάει ο μικρός μου, συστεγάζεται με δημοτικό, παρόλα αυτά βγαίνουν πάντα σε διαφορετικές ώρες διάλειμμα, έτσι είναι καθιερωμένο για περισσότερη ασφάλεια. Τώρα για τα υλικά και εμάς ήταν τελείως άδεια η τάξη, γιατί φέτος χρησιμοποίησαν μια ακόμα τάξη του δημοτικού και μας ζήτησαν να τους πάμε ότι μπορούσαμε, από παζλ, παιχνίδια, βιβλία, πράγματα που ήταν σε καλή κατάσταση και δεν τα θέλαμε. Όμως δεν μας είπανε ότι θα μας τα επιστρέψουν και για να πω την αλήθεια ούτε σκοπεύω να τα ζητήσω πίσω. Έδωσα αρκετά πράγματα και μάλιστα βοηθήσαμε όλοι οι γονείς για να αγοράσουμε φούρνο μικροκυμάτων.

s-age.pngs-age.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται να καταγγείλω κανένα γιατί δεν θέλω να κάνω κακό. Έχω κλείσει θέση με το αεροπλάνο και έρχομαι Ελλάδα για να συζητήσω μαζί της μεθαύριο το βράδυ. Αυτά τα πράγματα μπορούν να λυθούν πολιτισμένα, απλά θέλω να μου πει τη δική της πλευρά για άλλη μια φορά. Αν δεν βγάλω άκρη, θα βρω τρόπο να πάρω το παιδί μου απο εκεί, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνουμε επαγγελματικές θυσίες.

 

Το ζητουμενο δεν ειναι το να μην κανεις "κακο" στη νηπιαγωγο,που στην τελικη δεν κανει καλα τη δουλεια της.Ειναι να προστατευτουν τα παιδακια που κανει μαθημα και αυτα που θα τους κανει στο μελλον απο τετοιες μεθοδους.

Επισης με το να απομακρυνετε το παιδακι σας το προβλημα δεν λυνετε. Οταν εντοπιζουμε τετοιες συμπεριφορες καλο ειναι να κανουμε κατι ακομα κι αν δεν αφορα το δικο μας παιδι.

xceZp3.png

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο τα τελευταια που αναφερετε οι σκεψεις μου ποικιλουν...Δε μπορω να κατανοησω τη συμπεριφορα της...Το γιατι τα κανει αυτα,οχι για ολα...γιατι καποια μου ειναι απολυτως φυσιολογικ οι φωνες,το φαγητο,το διαλλειμα γιατι ειναι κ τα δυο σωστα?Απλα τι βολευει το καθενα...κ αναλογα τις συνθηκες...

Μηπως καποιος εξ αρχης τη πηρε με το αγριο κ καταλαβε οτι ειναι κατα καποιο τροπο αντιπαθητικη?Κι ετσι με ολα τα αλλα νιωθει θυμο κ τον βγαζει στα παιδια?Με προβληματιζει που οι αλλοι γονεις δεν εμπλεκονται μη στιγματισουνε τα παιδια τους...προφανως εχει δωσει τετοιο δικαιωμα...?Οτι ξεχωριζει τα παιδια των γονιων που κανουνε παραπονα...

Δε ξερω..πολλα με προβληματιζουνε απο οσα λετε κ καποια μου ειναι φυσιολογικα.

 

Το οτι μιλησε ετσι μπορστα στα παιδα κυριως...γιατι αυτο απαγορευεται να το κανουμε κ ως γονεις,να τα χαρακτηριζουμε,ειναι απλα απαραδεκτο κ παρανομο,ανηθικο.

 

Αν συμπαιρενεται οτι η συμπεριφορα της ειναι αδικαιολογητη...τοτε καντε αναφορα στη πρωτοβαθμια κ προσπαθηστε αν γινεται να πεισετε κ τους αλλους γονεις να μιλησουνε,αν γινεται ωστε να αντικατασταθει ...θα γινει...χωρις δευτερη σκεψη.

 

Συνηθως οταν τα πραγματα φτανουνε εκει καλα ειναι να χωριζουνε οι δρομοι κ να φευγει ο ενας,σαφως η δασκαλα,γιατι αλλιως ισως να ναι κ προκατελημενη.Μακαρι ολα αυτα να νει απλα συμπτωσεις η κακες στιγμες κ να σας δωσει μια καλη εξηγηση....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...