Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

MADE IN CHINA …..MADE IN PRC, Όχι άλλη κοροϊδία


Recommended Posts

Είμαι σίγουρη ότι πολλές μανούλες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με αυτό το θέμα σε πολλά είδη ρουχισμού δικά τους ή των παιδιών τους. Δεν είναι κακό να ψωνίσεις κινέζικο κακό όμως είναι να σε κοροϊδεύουν και να πληρώνεις το κινέζικο για ευρωπαϊκό.

 

Πρόσφατα πήγα για ψώνια για το παιδί και ενώ η πωλήτρια ξεκίνησε την γνωστή ρητορική της «ότι δεν είναι κινέζικο», μια απλή ματιά στην ετικέτα με έπεισε made in china. Να κοιτάζετε πάντα την ετικέτα. Επίσης θέλω να καταγγείλω ότι πολλά μαγαζιά που το παίζουν ότι δεν έχουν κινέζικα χρησιμοποιούν άλλο τρικ “made in PRC”. Αντί λοιπόν να γράφουν στην ετικέτα made in china, γράφουν made in PRC που πολύ απλά σημαίνει made in peopleʼs republic of china , σε πολύ απλά ελληνικά κατασκευασμένο στην λαική (P for people), δημοκρατία (R for republic), china (C for china).

 

Λοιπόν όχι άλλη κοροϊδία γιατί μετά να μην παραπονιούνται που δεν δουλεύουν και που όλος ο κόσμος πάει στις πολυεθνικές……(εάν είναι να πάρεις από κίνα ας το πάρεις σε καλή τιμή και όχι 15 ευρώ ένα μπλουζάκι) ! Αν είναι να αγοράσω κάτι ακριβότερα ας είναι ευρωπαϊκό.

 

 

Επίσης για τα raxevsky Που τα φώνιζα σαν τρελλή (και στο ανάλογο κόστος) .....ούτε αυτά είναι ευρωπαική ή ελληνικά, είναι σχεδιασμένα στην ελλάδα αλλά κατασκευάζοντα στην EG, να υποθέσω Egypt.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αναρωτιέμαι, υπάρχει κάτι που να κατασκευάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;

Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στα είδη ένδυσης.

Στο θέμα μας τώρα, όταν ήμουν έγκυος και πήγα να ψωνίσω τα πρώτα ρουχαλάκια και τις φορμούλες του μωρού, σε επώνυμα μαγαζιά, ζητούσα κάτι ελληνικό ή ευρωπαϊκό και όχι κατασκευασμένο στην Κίνα ή στην Κορέα.

Χωρίς υπερβολή έψαξα γύρω στα 10 μαγαζιά, για να καταφέρω να αγοράσω δυο φορμίτσες κατασκευασμένες στην Ευρώπη.

natassa + tasos = 15 years together

 

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Link to comment
Share on other sites

Επίσης θέλω να καταγγείλω ότι πολλά μαγαζιά που το παίζουν ότι δεν έχουν κινέζικα χρησιμοποιούν άλλο τρικ “made in PRC”. Αντί λοιπόν να γράφουν στην ετικέτα made in china, γράφουν made in PRC που πολύ απλά σημαίνει made in peopleʼs republic of china , σε πολύ απλά ελληνικά κατασκευασμένο στην λαική (P for people), δημοκρατία (R for republic), china (C for china).

 

Το Made in PRC δεν είναι καθόλου τρικ, είναι βάσει νομοθεσίας.

Τώρα αν ο μαγαζάτορας το PRC σου το πασάρει ως Ευρωπαϊκό, αυτό είναι άλλο θέμα.

 

Επίσης το MADE IN EE (δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ένωση) δεν σημαίνει ότι είναι Ιταλικό.

Μπορεί να κατασκευάστηκε στην Βουλγαρία ή στο Κάτω Δημινιό.... ΕΕ είναι κι αυτά.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)
Link to comment
Share on other sites

που εχουμε φτασει,να μην βρισκουμε ελληνικα προιοντα στην Ελλαδα.γ αυτο οταν αγορασα παπουτσια κ ειδα οτι ειναι made in greece τρελαθηκα απ τη χαρα μου.μπραβο στον tsakiri malla

κατι αλλο,παω που λετε στο κινεζικο,τι να κανω ηθελα μια φθηνη μπλουζα,κ βρισκω μια που μ αρεσει κ κοιταω την ετικετα ,made in spain ,καλα λεω μας δουλευουν οι κινεζοι?υπ οψιν προδιαγραφες προιοντων ΚΙΝΑ,παω επιτηδες να δω παρακατω κ βλεπω made in italy....το πιασα λεω ξυπνησαν οι κινεζοι κ αλλαξαν ταμπελιτσες.:evil:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

..το πιασα λεω ξυπνησαν οι κινεζοι κ αλλαξαν ταμπελιτσες.:evil:

Οι κινέζοι δεν αλλάζουν τίποτε αλλιώς θα τους μπλοκάρουν το εμπόρευμα στο τελωνείο τους.

Οι Ισπανοί/ Ιταλοί / Έλληνες κλπ μπορεί να εισάγουν το ύφασμα από Κίνα και απλά να το ράβουν στην χώρα τους. Έτσι γίνεται made in Spain / Italy κλπ.

 

Γιατί το μπλουζάκι που βλέπεις πολλές φορές made in Greece μην είσαι τόσο σίγουρη ότι το ύφασμα δεν έχει έρθει από Κίνα.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)
Link to comment
Share on other sites

γ αυτο μου φανηκαν προδιαγραφες κινας...ξερουν τι κανουν!

παρεπιπτοντως τα ελληνικα παπουτσακια που αγορασα ηταν φθηνα!

επισης στην Θεσ/νικη στην Αγιας Σοφιας βρηκα στα μαγαζια ρουχα με παρα πολυ καλες τιμες (ασχετα που δεν αγορασα :-D) κ εγραφαν επανω οτι ειναι εξ ολοκληρου ελληνικα.κ απορρησα ξυπνησαν οι Ελληνες?

Link to comment
Share on other sites

Ρούχα από οργανικό βαμβάκι

 

 

 

www.letsgogreen.gr/index.php?route για ριξτε εδω μια ματιά. το βρηκα πολυ ενδιαφερον.αγορασα 2 πραγματακια (ενα φορμακι και μια κουβερτουλα) .πολυ ομορφα και πραγματικα καταλαβαινεις την διαφορα στην ποιότητα αλλα ειναι λιγο ακριβουτσικα για μας. απλα η γιαγια ηθελε να μας κανει ενα δωρο τις γιορτές και διαλεξα το φορμακι.κοστισε γυρω στα 20 ευρω.

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Link to comment
Share on other sites

ελεος δηλαδη δεν μπαινεις μεσα στο κινεζικο για να μην παρεις κινεζικο και σε ολα τα μαγαζια ειναι κινεζικα!!εγω εβγαλα αλλεργια απο τα παλιορουχα τους!και τα ακριβοπληρωσα κιολας γιατι υποτιθεται δεν ηταν κινεζικο!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

χαχα κοριτσια να σας πω κ το αλλο οταν δουλευα σε ενα μαγαζακι με υποδηματα το αφεντικο εφερνε κ κινεζικεσ τσαντες τις επαιρνε 3-4-5 ευρω κ τισ πουλαγε μεχρικ 35 ευρω το κομματι κ μαλιστα μας το ελεγε κιολας οτι ειναι απο κινεζους απο αθηνα κ μια φορα πηρα μια τσαντουλα που μου αρεσε κ ενω ηξερε οτι ξερω οτι την πηρε 5 ευρω μου την εδωσε απο 25 που την πουλαγε τοτε ειχε 15 ευρω το γυφτο ποσο ηλιθια ημουν που καθομουν ακομα εκει με τα απο αυτο...οποτε οτι τσαντουλες αγοραζετε απο καταστηματα με τσαντουλες κ παπουτσακια τσεκαρετε πρωτα κανα κινεζικο της γειτονια μπας κ εχει την ιδια πιο φθηνη,,,,, επισεις κ απο ρουχα δεν με νοιαζει αν ειναι κιμεζικο η ελληνικο με ενδιαφερει η τιμη να μην ειναι χρυση....

Link to comment
Share on other sites

Εγω προσπαθω όσο μπορώ να στηρίζω ελληνικα ρουχα και παπούτσια.

Πχ στου Ψυρη εχει πολλα μαγαζιά με χειροποίητα παπούτσια και τσαντες με πολυ ωραία δερματα! Το κακο είναι οτι είναι λιγο ακριβούτσικα αλλα δεν παθαίνουν τίποτα! Επίσης τα ελληνικα ρουχα είναι μεν πιο ακριβά αλλα στις εκπτώσεις βρίσκεις καλές τιμές.

Για την μικρη προσπαθω να παίρνω απο οργανικό βαμβάκι και δικαίου εμπορίου. Είναι κυρίως ινδικής κατασκευής αλλα πληρούν όλες τις προδιαγραφές. Βέβαια τα κινεζικά δεν τα γλιτωνεις με τίποτα! Για να μην σχολιάσω για τα παιδικά παιχνίδια που σχεδόν όλα είναι κινέζικα!

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που εγινε στην Ελλαδα,ειναι οτι ηρανε πριν καιρο οι κινεζοι κ αγορασανε το βαμβακι σε μεγαλυτερη τιμη,απο τους παραγωγους,απο οτι το περνανε οι Ελληνες..ετσι μακροπροεσμα οι βιοτεχνιες κλεινουνε οποτε δεν υπαρχει παραγωγη...κ ετσι τα καταστηματα εδω δε βρισκουνε ρουχα οποτε προμυευονται απο οπου αλλου...Ετσι μου εχουνε πει πολλοι καταστηματαρχες,που παλια ειχα τα ρουχα σα ποιοτητα....εχω πιζαμες απο τη πεμπτη δημοτικου παιδικες,που τις φοραω μεχρι κ τωρα,δεν εχω ψηλωσει αλλο απο τοτε,και αν τις δειτε...δε προκειται να καταλαβετε οτι ειναι δεκαπενταετιας...με τιποτα...ουτε μια φορα...ουτε καν γαριασανε,ουτε ενας κομπος....

Η ιδια βιοτεχνια πλεον παει για κλεισιμο κ μας ειπε οτι δεν εχει πρωτη υλη για να ραψει...:?

 

Τωρα για την απατη με τα καρτελακια κ τις μαρκες...τι να πω...καποιοι ειναι αξιοι της μοιρας τους....Οπου μπορω περνω ελληνικα προιοντα, εχω βρει ενα μαγαζακι μικρο που εχει κατεξοχην ελληνικα φορμακια κ ρουχακια,ενα κορμακι φαινεται σε μια αγγελια μου τι γραφει το χαρτακι που ειναι κολημενο στο ρουχο τα ελληνικα με την εκπτωση βγαινουνε το ιδιο....:roll:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Link to comment
Share on other sites

Επειδη η νυφη μου ειναι απο Ταιβαν να σας πω οτι republic of china ειναι η επισημη ονομασια της Ταιβαν και δεν θα επρεπε να τη χρησιμοποιουν.Η επισημη ονομασια της Κινας ειναι peopleʼs republic of china και αυτο θα επρεπε να γραφουν επανω.Στην Ελλαδα μονο στο ικεα το εχω δει.Στην ασια τα made in China (ταιβαν) δεν ειναι φτηνα γιατι θεωρουνται καλης ποιοτητας.Ο αδερφος που μενει εκει μου ειπε οτι π.χ η timberland εκει το εργοστασιο που βγαζει την καλή ποιότητα και πανε κυριως αμερικη και τα δευτερης ποιοτητας τα κατασκευαζει στην Κινα,οπως και πολλες αλλες εταιριες

UeNTp3.png
Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, δούλευα σε μεγάλη ελληνική εταιρεία με παιδικά ενδύματα.. πολλά χρόνια και γενικά το ψάχνω το θέμα και εκεί μέσα έμαθα πολλά για πολλές εταιρείες.

κοιτάξτε πώς έχουν τα πράγματα: ακόμα και τα ακριβά ρούχα τα περισσότερα είναι φτιαγμένα στην κίνα. και τα ηλεκτρικά, bosch, siemens, κτλ κτλ όλα αυτά τα εργοστάσια μεταφέρθηκαν στην κίνα. πού να δείτε που και άλλα τύπου hugo boss (δε μιλάω συγκεκριμένα για αυτήν την μάρκα, σας λέω τύπου) φτιάχνονται στην κίνα....

απλά υπάρχει μία στοιχειώδης διαφορά: όσα είναι κινέζικα κινέζικα δηλ. όλο δουλεμένο από κινέζους είναι πολύ αμφιβόλου ποιότητας και μπορεί ακόμα και να έχουν χρησιμοποιήσει καρκινογόνες ουσίες.

όσα είναι οι εταιρείες ανά τον κόσμο πχ ελληνικές κτλ στέλνουν εκεί προδιαγραφές και έχουν δυτικούς υπαλλήλους εκεί και τα ελέγχουν να τηρούν τις προδιαγραφές και μετά πηγαίνουν και από εκεί για έλεγχο ποιότητας και τα ξαναελέγχουν εδώ όταν έρχονται. καλά λαμογιές γίνονται και οι κινέζοι είναι πολύ πίσω από τον κόσμο και τα στάνταρ τους για το τι σημαίνει, καθαριότητα (μπλιάχ), υγεία, ποιότητα είναι στον πάτο, πιο πάτο δε γίνεται αλλά κάτι διασφαλίζεις...

έχω πάει κίνα δύο φορές από έναν μήνα για έλεγχο ποιότητας και το τι έχουν δει τα μάτια μου δε φαντάζεστε.....σιχάθηκα ό,τι ακούγεται κινέζικο

το τι φρίκη δε λέγεται...

ένα σας λέω: μη τύχει ποτέ και φορέσετε καινούριο ρούχο πριν το πλύνετε....

μη σας πω τι κάνουν ενώ παράλληλα ράβουν ρούχα ή τα ελέγχουν: τρώνε κάτι κίτρινα απαίσια πράγματα και στάζουν στα ρούχα, κοιμούνται πάνω, τι να σας πω.....

anyway να προτιμάμε τα ελληνικά γιατί γιαυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. και τα ρούχα που αγοράζουμε κινέζικα είναι πιο φτηνά γιατί εκμεταλεύονται παιδάκια 10 χρονών και δουλεύουν 12 ώρες τη μέρα για 60€ το μήνα.....

και τα υφάσματα δεν έχουν την σύνθεση που γράφουν πάνω πάντα.....είναι βαμβάκι με όλο το πετρέλαιο πάνω......

ελληνικά αλλά και φτηνά (και οι έλληνες το θέλουν το μαθηματάκι τους)

4opXp3.png 1cSqp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πω πω..γι αυτο εχει γεμισει ο κοσμος ανρωπους ,με καρκινο...Παντως κ στα καλα μαγαζακια βρισκεις,αλλα που να ξερεις τι ειναι κινεζικο...?Αν γνωριζει καποια ελληνικες εταιτεριες με ρουχα ας μας τα πει να τα ξερουμε,γιατι προσωπικα πολυ λιγα εχω βρει κ αυτα σε συνοικιακα μαγαζακια.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω...μπλιαχ!!!! Αυτο ομως το εχω ακουσει να γινεται και εδω.Φιλη μου που δουλευε σε βιοτεχνια γνωστης εταιρειας εσωρουχων μου ειχε πει πως τα ετοιμα κομματια σουτιεν κτλ τα στοιβαζαν σε μεγαλες ντανες στο πατωμα της αποθηκης πριν φυσικα μπουν τα ταμπελακια και μπουν σε κουτια. Οσον αφορα τα κινεζικα θελει οντως αρκετο ψαξιμο για να τα αποφυγουμε αλλα επιβαλλεται ειδικα στα βρεφικα-παιδικα ρουχαλακια...μια μικρη ευαισθησια να χει το μωρο στο δερματακι του ...την πατησαμε!

Link to comment
Share on other sites

Τα κόστη παραγωγής στην ΕΕ είναι πολύ υψηλά. Γιαυτό δεν παράγεται τίποτα σχεδόν πια εδώ στην ΕΕ.

 

Στην Κίνα γίνονται όλα. Και τα φθηνά και τα ακριβά. Και τα ανώνυμα και τα ΝΟ ΝΑΜΕ.

 

Με διαφορετικές προδιαγραφές.

 

Στο ίδιο εργοστάσιο που φτιάχνονται τα Χ επώνυμα παπούτσια, φτιάχνονται και ίδιου σχέδιου αλλά φθηνότερων υλικά ΝΟ ΝΑΜΕ.

 

Τα 'ιταλικά' made in PRC/China δεν είναι παράνομη σαν διαδικασία. Είναι προιόντα κινέζικης κατασκευής που παίρνουν τον κοινοτικά χαρακτήρα, χαρακτηρίζονται δηλαδή σαν 'κοινοτικά' στην πρώτη χώρα εισόδου στην ΕΕ, συνήθως την Ιταλία. Το αν μας αρέσει ή όχι αυτό, είναι άλλο καπέλο. Είναι αντικείμενα που κατασκευάστηκαν στην Κίνα με ευρωπαικές προδιαγραφές. Αν έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες τελωνειακές διαδικασίες, δεν μπορούμε να πούμε κάτι.

 

Γιαυτό αν έχετε παρατηρήσει, οι ξύπνοι και συνειδητοποιημένοι αφήνουν το made in China ταμπελάκι κάπου επιμελώς κρυμμένο (είναι υποχρεωμένοι άλλωστε από την κοινοτική νομοθεσία να αναγράφουν χώρα κατασκευής και υλικό κατασκευής) και βάζουν κάπου ένα άλλο 'Style in Italy';);)

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Link to comment
Share on other sites

Ναι μωρε και τι εγινε θα ηθελα να ηξερα. Σχεδον ολα που παιρνω και ειναι ολα επωνυμα γραφουν made in china και ειναι λογικο. Εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ γραμμη παραγωγης και ΠΟΛΛΑ φθηνα εργατικα χερια. Επισης δεν επαθα ΠΟΤΕ τπτ απο επωνυμο made in china με ευρωπαικες προδιαγραφες. Ουτε αλλεργιες ουτε τπτ και τα υφασματα ειδικα στις μικρης ειναι παντα υπεροχα. Τωρα ελληνικο εχει τυχει να παρω και να το πλυνω 2 φορες και να μπει 2 νουμερα. Αλλα εχει τυχει και να παρω ελληνικα (κατα κορων) Μινερβα συγκεκριμενα τα οποια μου αρεσουν πολυ (και εχει και φοβερα εσωρουχακια και πυτζαμακια για το παιδι αλλα απο μια ηλικια και πανω) και δεν εχουν παθει ποτε τπτ, και τα προτιμω σαν ποιοτητα........απο εκει και περα δεν με χαλαει η ταμπλεα ΑΝ βλεπω οτι εχει ωραιο υφασμα και σωστη επεξεργασια. Και εννοειτε το κινεζικο(υφασμα) + κινεζικο(προδιαγραφες και επεξεργασια) ουδεμια σχεση εχει με τα παραπανω επωνυμα......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

Tα σχέδια, τα υφάσματα, γενικά η α' ύλη, μπορεί να είναι ευρωπαϊκή και η εργασία να έγινε στη Κίνα επειδή έχει φθηνό κόστος κατασκευής. Δε σημαίνει ότι είναι κατ'εξοχήν κινέζικο. Απλά εκεί κατασκευάστηκε.

Γιατι οι BMW (π.χ.) κατασκευάζονται στη Γερμανία; Τα περισσότερα εξαρτήματα βρίσκονται σε εργοστάσια στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου και γίνεται η συναρμολόγηση.

iyuNp3.png4hNCp3.png
Link to comment
Share on other sites

...

έχω πάει κίνα δύο φορές από έναν μήνα για έλεγχο ποιότητας και το τι έχουν δει τα μάτια μου δε φαντάζεστε.....σιχάθηκα ό,τι ακούγεται κινέζικο

το τι φρίκη δε λέγεται...

ένα σας λέω: μη τύχει ποτέ και φορέσετε καινούριο ρούχο πριν το πλύνετε....

μη σας πω τι κάνουν ενώ παράλληλα ράβουν ρούχα ή τα ελέγχουν: τρώνε κάτι κίτρινα απαίσια πράγματα και στάζουν στα ρούχα, κοιμούνται πάνω, τι να σας πω.....

 

Καλα το οτι παντα πλενουμε τα ρουχα πριν τα βαλουμε νομιζω οτι ειναι γνωστο οχι μονο για τα Κινεζικα αλλα και για τα Ελληνικα. Αλλα αυτο που τονισα ΔΕΝ θες να ξερεις ΠΟΣΟ ασχημα διαβαζεται..........:?

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

Καλα το οτι παντα πλενουμε τα ρουχα πριν τα βαλουμε νομιζω οτι ειναι γνωστο οχι μονο για τα Κινεζικα αλλα και για τα Ελληνικα. Αλλα αυτο που τονισα ΔΕΝ θες να ξερεις ΠΟΣΟ ασχημα διαβαζεται..........:?

 

συγνώμη αλλά δε κατάλαβα αυτό που τονίζω με ποια έννοια το λες...ότι κακώς το είπα έτσι;;; μα μετέφερα ακριβώς τα συναισθήματά μου για κάτι που δε θες να ξέρεις πόσο άσχημα ήταν όταν τα έβλεπα....

και μη νομίζεις ότι όλοι πλένουνε τα ρούχα τους πάντα....ξέρω άτομα που πλένουν μόνο τα εσώρουχα και όχι πχ μπλούζες παντελόνια

4opXp3.png 1cSqp3.png

Link to comment
Share on other sites

Tα σχέδια, τα υφάσματα, γενικά η α' ύλη, μπορεί να είναι ευρωπαϊκή και η εργασία να έγινε στη Κίνα επειδή έχει φθηνό κόστος κατασκευής. Δε σημαίνει ότι είναι κατ'εξοχήν κινέζικο. Απλά εκεί κατασκευάστηκε.

Γιατι οι BMW (π.χ.) κατασκευάζονται στη Γερμανία; Τα περισσότερα εξαρτήματα βρίσκονται σε εργοστάσια στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου και γίνεται η συναρμολόγηση.

 

δεν είναι έτσι!!!ό,τι γράφει κινέζικο είναι κατεξοχήν κινέζικο σε όλα του...α' ύλη, βαφή, επεξεργασία κτλ. γιατί η κίνα έχει και φτηνές α' ύλες...

μόνο στην βουλγαρία, αλβανία κτλ γίνεται αυτό γιατί είναι κοντά και είναι λίγα τα μεταφορικά και μικρός ο χρόνος που απαιτείται..

να φανταστείς ένα φορτίο για να έρθει από την κίνα θέλει 1 μήνα. επομένως αυτό επί δύο (να στείλουμε α' ύλη, να λάβουμε ρούχα) είναι ακατόρθωτο χρονικά και κοστολογικά....

4opXp3.png 1cSqp3.png

Link to comment
Share on other sites

επίσης αν έχετε προιόντα mother care ρίξτε μια ματιά στα ταμπελάκια. Δεν ξέρω για τα ρούχα αλλά κάποια στιγμή που είχα βγάλει το καρεκλάκι φαγητού στο μπαλκόνι να το πλύνω με το λάστιχο έπεσα πάνω στην ετικέτα που έλεγε made in china. επίσης Ιταλικό πεδιλάκι που πήρα απο το παιδικό τμήμα των hondos center όταν είδα το ταμπελάκι μετά έλεγε σχεδιασμένο στην ιταλιά και ραμμένο στην κίνα...

Link to comment
Share on other sites

......και μη νομίζεις ότι όλοι πλένουνε τα ρούχα τους πάντα....ξέρω άτομα που πλένουν μόνο τα εσώρουχα και όχι πχ μπλούζες παντελόνια

 

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα που θες να καταλήξεις.

 

Επειδή δηλαδή κάποιοι δεν πλένουν μπλούζες παντελόνια, θα πρέπει να γίνεται τι πριν ?

 

δεν είναι έτσι!!!ό,τι γράφει κινέζικο είναι κατεξοχήν κινέζικο σε όλα του...α' ύλη, βαφή, επεξεργασία κτλ. γιατί η κίνα έχει και φτηνές α' ύλες...

μόνο στην βουλγαρία, αλβανία κτλ γίνεται αυτό γιατί είναι κοντά και είναι λίγα τα μεταφορικά και μικρός ο χρόνος που απαιτείται..

να φανταστείς ένα φορτίο για να έρθει από την κίνα θέλει 1 μήνα. επομένως αυτό επί δύο (να στείλουμε α' ύλη, να λάβουμε ρούχα) είναι ακατόρθωτο χρονικά και κοστολογικά....

 

Όχι ακριβώς. Οι πρώτες ύλες δεν αποστέλλονται πάντα από χώρες εκτός Κίνας. Και όταν γίνεται αυτό, τα χρονικά περιθώρια δουλεύουν διαφορετικά. Οι πρώτες ύλες βρίσκονται στο εργοστάσιο μήνες πριν αρχίσει η παραγωγή.

 

Η Κίνα διαθέτει πολλές πρώτες ύλες. Φθηνές.

 

Όσο για τα μεταφορικά, είναι ένα ανεκτό κόστος για τις εταιρείες, αφού κερδίζουν από το μειωμένο κόστος παραγωγής.

 

επίσης αν έχετε προιόντα mother care ρίξτε μια ματιά στα ταμπελάκια. Δεν ξέρω για τα ρούχα αλλά κάποια στιγμή που είχα βγάλει το καρεκλάκι φαγητού στο μπαλκόνι να το πλύνω με το λάστιχο έπεσα πάνω στην ετικέτα που έλεγε made in china. επίσης Ιταλικό πεδιλάκι που πήρα απο το παιδικό τμήμα των hondos center όταν είδα το ταμπελάκι μετά έλεγε σχεδιασμένο στην ιταλιά και ραμμένο στην κίνα...

Και εγώ αυτό είπα. Σχεδιασμένο (προδιαγραφές, υλικά, γραμμή παραγωγής) εκτός Κίνας και κατασκευή στην Κίνα.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...