Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως ξεχνας τις κουβέντες που λέγονται πάνω σε έναν τσακωμό?

elen07

Recommended Posts

Γειά σας.Θέτω αυτό το ερώτημα γιατί από το Σάββατο το βράδυ τσακώθηκαμε με βαριές κουβέντες ο σύζυγος μου προς εμένα,μιλάμε τα τυπικά,ευτυχώς το παιδί είναι στην γιαγιά του.Πώς να ξεχάσω αυτά μου μου είπε και να προσπαθήσω πάλι για ανακωχη?Αυτός δεν το συζητάμε ο πιο εγωιστής και αλλές φορές εγώ έκανα την πρώτη κίνηση.Ισως γιατί έφταιγα εγώ.Κια αυτή την φορά πάλι εγώ φταίω άθελα μου πιστέψτε με ειλικρινάΠάλι εγώ να προσπαθήσω?.Κουράστηκα να κάνω πίσω.Αυτή την φορα θα περιμένω να έρθει αυτός πρώτος.Εχω αξιοπρέπεια και προσωπικότητα που πιστεύω πρέπει νατα σέβεται και δεν είμαι καίά του δρόμου.ΌΠΩς ΛΈΕΙ ΤΟΝ ΞΕΦΤΊΛΙΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΆΞΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΌς ΜΕ ΤΑ ΛΌΓΙΑ ΤΟΥ.

Διαφημίσεις

Οσο περναει ο καιρος τα ξεχνας. Οποιος ξεχναει πρωτος μιλαει και πρωτος. Εγω καμια φορα ξεχναω και τον λογο που μαλωσα. Φυσικα εξαρταται και απο την σοβαροτητα του καυγα. Αλλα οσο μεγαλος και αν ειναι το ξεχνας. Μια μερα, δυο, τρεις!!Μια βδομαδα θα το ξεχασετε....Ειναι ασχημο οταν ανταλλασουμε κουβεντες που πληγωνουν τον αλλον. Και απο τις δυο πλευρες. Αλλα τι κανουμε ημαστε ανθρωποι με αδυναμιες....

Κοριτσακι μου δεν ξερω πως μπορω να σε βοηθησω... :?

Το θεμα αυτο ειναι αρκετα σοβαρο...καθε ζευγαρι εχει τους δικους του κωδικες επικοινωνιας και τα δικα του ορια...

Εσυ και μονο εσυ ξερεις πως να φερθεις...αστο να ''κρυωσει'' λιγο και μιλα στον αντρα σου...για το τι σε πειραξε...

Ελπιζω να τα ξαναβρειτε συντομα. :)

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Κάθε σχέση ζευγαριού είναι διαφορετική. Μόνο εσύ ξέρεις πως περνάς με τον σύζυγό σου, τι σχέση έχετε και πως επικοινωνείτε μεταξύ σας. Καλά είναι να συμφωνήσετε όταν είστε τόσο νευριασμένοι να μην συζυτάτε εκείνη τη στιγμή και λέτε βαριές κουβέντες ο ένας στον άλλον. Πάντα όταν αφήνουμε κάτι να καταλαγιάσει το βλέπουμε έπειτα τελείως διαφορετικά. Τώρα για τον αν θα κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση ή θα περιμένεις αυτό το ξέρεις εσύ. Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να σε σέβεται και να σε εκτιμά αλλά μέσα σε μια δυνατή, υγιή και ειλικρινή σχέση πιστεύω πως θα πρέπει να κάνετε το βήμα ταυτόχρονα να αφήσετε τον εγωισμό στην άκρη και να συζυτήσετε από καρδιάς. Καλή συνέχεια elen μου.

Ευχαριστώ κορίτσια.Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.Σε γενικές γραμμές η σχέση με τον άντρα είναι πολύ καλή.Θα μου πείτε αν ήταν καλή δεν θα φτάνατε σε αυτό το σημείο.Είναι ένας ήπιον τόνο άνθρωπος,αν δεν του δώσω αφορμή για τσακώμο ίσως να μην τσακωνόμαστε ποτέ.Έκανα λάθη,το παραδέχομαι,όμως ό,τι έγινε έγινε.έβαλα μυαλό αλλά μήπως είναι αργά πιά? Με πλήγωσαν τα λόγια του και δεν θέλω να του δείξω ό,τι είχε δίκιο εν μέρει,θα προσπαθήσω να μην ενδώσω για να καταλάβει ό,τι με πείραξε η συμπεριφορά του.

Διαφημίσεις

Σε έναν τσακωμό δεν φταίει ποτέ ένας...Το ίδιο κ σε ένα χωρισμό...Το ότι έκανες κ κάνεις λάθη,δεν σημαίνει ότι δεν σου έδωσε το δικαίωμα να τα κάνεις...

Ευχαριστώ κορίτσια.Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.Σε γενικές γραμμές η σχέση με τον άντρα είναι πολύ καλή.Θα μου πείτε αν ήταν καλή δεν θα φτάνατε σε αυτό το σημείο.Είναι ένας ήπιον τόνο άνθρωπος,αν δεν του δώσω αφορμή για τσακώμο ίσως να μην τσακωνόμαστε ποτέ.Έκανα λάθη,το παραδέχομαι,όμως ό,τι έγινε έγινε.έβαλα μυαλό αλλά μήπως είναι αργά πιά? Με πλήγωσαν τα λόγια του και δεν θέλω να του δείξω ό,τι είχε δίκιο εν μέρει,θα προσπαθήσω να μην ενδώσω για να καταλάβει ό,τι με πείραξε η συμπεριφορά του.

για μένα δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο

μπορείς κάλλιστα να του ζητήσεις συγγνώμη για το δικό σου λάθος και ταυτόχρονα να του κρατήσεις "μούτρα" για όσο νιώθεις ότι σου μίλησε πολύ άσχημα κι άδικα

Ολοι θα τσακωθούμε, όλοι θα κάνουμε λάθος, όλοι θα σηκώσουμε και τη φωνή αλλά.... δεν βρίζουμε όλοι τον σύντροφο μας επειδή έκανε λάθος

Δεν ξέρω... για μένα είναι πολύ σοβαρό το να ανταλλάσσουν ύβρεις τα ζευγάρια μεταξύ τους ότι κι αν συμβαίνει

Δείχνει τρομερή ασέβεια κατ εμέ

Δε μπορώ βέβαια να ξέρω ούτε τι λάθος έκανες ούτε με τι κουβέντες σε "Στόλισε" αλλά εγώ δεν θα δεχόμουν ούτε "ηλίθια" ή "βλαμμένη" να με πει... λέξεις θεωρητικά "απλές", πόσο μάλλον κάτι πιο χοντρό

Εγώ, αν υπήρχε τέτοιο θέμα θα ζητούσα συγγνώμη απ τον άντρα μου για τη συμπεριφορά μου και το λάθος μου αλλά μετά θα "απαιτούσα" και τη δική του συγγνώμη και να μην επαναληφθεί ποτέ κάτι τέτοιο...

Πρώτα είναι η λεκτική βία και κακοποίηση και μετά? Η σωματική? Ποιο είναι το επόμενο στάδιο? Να πέσει καμιά μπάτσα επειδή είχες άδικο?

Συμφωνώ με τη μάμά του Ωρίωνα, να παραδεχτείς το λάθος σου να ζητήσεις συγνώμη και μετά να απαιτήσεις και την δική του συγνώμη για τα λόγια που σου είπε!

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Την ιδια απορια εχω κι εγω καλη μου elen07. Το χειροτερο ειναι οταν στον καυγα αναφερονται και προσωπα της οικογενειας του καθενος,πραγμα που στη δικη μας περιπτωση συμβαινει συχνα. Αισθανομαι πολυ ασχημα που το λεω και ειμαι αξιοκατακριτη γι΄αυτο,αλλα καθε φορα που τσακωνομαι με τον αντρα μου,ολο ανακατευω σην κουβεντα κατι που εκανε η αδελφη του και με πειραξε,κατι που ειπε ο ταδε συγγενης του και στραβωσα κλπ..Απο την πλευρα του κι εκεινος κατα καιρους κοντραρεται με τη μανα μου κυριως στα θεματα του παιδιου (επειδη εκεινη ειναι παιδιατρος εχει λιγο "αρχηγικη" συμπεριφορα οσον αφορα την ανατροφη του μωρου) κι οπως καταλαβαινετε συχνα-πυκνα στους καυγαδες μου πεταει διαφορα για τη μανα μου,αρχιζω κι εγω τα δικα μου και γινεται το σω-σε!!! Πραγματικα αναρωτιεμαι κι εγω πως μπορει κανεις να ξεχασει αυτα που λεγονται πανω στους καυγαδες,κυριως οταν αφορουν και σε τοσο στενα οικογενειακα προσωπα οπως γονεις κι αδελφια. Η αληθεια ειναι οτι καμμια φορα ακομη κι οταν ειμαστε μια χαρα με τον αντρα μου θυμαμαι πραγματα που εχω πει και ντρεπομαι πολυ και σκεφτομαι οτι μπορει κι εκεινος να τα θυμαται και ντρεπομαι ακομη περισσοτερο. :oops: Φανταζομαι οτι συμβαινει και με εκεινον το ιδιο,τι να πω,ειδικα η οικογενεια και οι συγγενεις του καθενος καλο ειναι να μην εμπλεκονται (ουτε καν εν αγνοια τους) στους καυγαδες του ζευγαριου γιατι τοτε δυσκολα ξεπλενεται η ντροπη και δυσκολα ξεχνιουνται τα λογια. :roll:

Koρίτσια μου εγώ ζήτησα συγνώμη από την πρώτη στιγμή γιατί άθελα μου και εν αγνοία μου έγινε ό,τι έγινε.Δεν είχα σκοπό να τον"ξεφτιλίσω"όπως είπε αλλά δεν το σκέφτηκα εκείνη την στιγμή να φύγω από την κοινωνική εκδήλωση ώστε να μην προλάβει να έρθει(δούλευε) και να μην γινόμασταν μπάχαλο.Έχει πρόβλημα όταν μέσα σε κόσμο τυχαίνει να βρίσκεται κάποιος πρώην μου.Τι να κάνω να τους εξαφανίσω η να εξαφανιστώ εγώ να τελειώνουμε?Προς το παρόν ζούμε η μάλλον συγκατοικούμε στο σπίτι.Αν διαβάζει καμιά κοπέλα απο Πάτρα και ξέρει κάποιον ψυχολόγο ας μου στείλει πμ.Απο καιρό ήθελα να πάω και τώρα πιστεύω ήρθε η κατάλληλη στιγμή.Εχω πολλά μέσα μου που πρέπει να τα πω να ξεσκάσω.

Διαφημίσεις

για μένα δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο

μπορείς κάλλιστα να του ζητήσεις συγγνώμη για το δικό σου λάθος και ταυτόχρονα να του κρατήσεις "μούτρα" για όσο νιώθεις ότι σου μίλησε πολύ άσχημα κι άδικα

Ολοι θα τσακωθούμε, όλοι θα κάνουμε λάθος, όλοι θα σηκώσουμε και τη φωνή αλλά.... δεν βρίζουμε όλοι τον σύντροφο μας επειδή έκανε λάθος

Δεν ξέρω... για μένα είναι πολύ σοβαρό το να ανταλλάσσουν ύβρεις τα ζευγάρια μεταξύ τους ότι κι αν συμβαίνει

Δείχνει τρομερή ασέβεια κατ εμέ

Δε μπορώ βέβαια να ξέρω ούτε τι λάθος έκανες ούτε με τι κουβέντες σε "Στόλισε" αλλά εγώ δεν θα δεχόμουν ούτε "ηλίθια" ή "βλαμμένη" να με πει... λέξεις θεωρητικά "απλές", πόσο μάλλον κάτι πιο χοντρό

Εγώ, αν υπήρχε τέτοιο θέμα θα ζητούσα συγγνώμη απ τον άντρα μου για τη συμπεριφορά μου και το λάθος μου αλλά μετά θα "απαιτούσα" και τη δική του συγγνώμη και να μην επαναληφθεί ποτέ κάτι τέτοιο...

Πρώτα είναι η λεκτική βία και κακοποίηση και μετά? Η σωματική? Ποιο είναι το επόμενο στάδιο? Να πέσει καμιά μπάτσα επειδή είχες άδικο?

αυτό...

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Δυστυχώς νομίζω ότι το πρόβλημα των ζευγαριών που τελικά φτάνουν στο σημείο να ανταλλάσουν κακίες (και ημών συμπεριλαμβανομένων) είναι πολύ βαθύτερο από το κάθε τυχαίο γεγονός της στιγμής που νευρίασε.

Καμιά φορά οι απογοητεύσες, οι ματαιώσεις, η απώλεια του έρωτα, οι τρίτοι - κυρίως αυτοί- είναι οι βαθύτερες αιτίες των τσακωμών και επί της ουσίας , οι αιτίες του χωρισμού των ζευγαριών ή της απόστασης που δημιουργείται ανάμεσά τους.

Δεν πιστεύω ότι το χάσμα γεφυρώνεται εύκολα, δεν ξέρω καν αν γεφυρώνεται, αν και οι δύο δεν έχουν την ίδια βούληση να αντιμετωπίσουν τα πράγματα κατάφατσα και να προχωρήσουν από κοινού την ζωή τους.

Είναι επίσης δύσκολο να ξεχάσεις τα λόγια που λέγονται ιδίως αν είναι σκληρά και προσβλητικά. Αν ο σύζυγός σου είναι εγωπαθής, ή αν είσαι εσύ, λίγες ελπίδες ουσιαστικής γεφύρωσης εχετε. Απλώς κάποια στιγμή θα το βάλετε πίσω σας αναγκαστικά για να προχωρήσετε, αν ιδίως έχετε παιδιά. Αλλά κανείς σας δεν θα ξεχάσει.

Αν πάλι ο σύζυγός σου είναι διαλλακτικός, τότε ίσως ένας έμπειρος σύμβουλος, ένας ψυχίατρος κλπ, να μπορεσει να σας βοηθήσει.

Λυπαμαι πολύ που βλέπω τετοια αδυναμία στα νέα ζευγάρια, ιδίως από τους άνδρες, να δείχνουν τόση απαξίωση και έλλειψη σεβασμού στις συζύγους τους. Ο πατέρας μου κοίταζε την μητέρα μου στα μάτια, αυτό είχε μάθει πως είναι σεβασμός. Και η μητέρα μου από την άλλη, τον είχε πρώτο στις επιλογές της και πάντοτε πάνω από αυτή. Ετσι έζησαν μέχρι θανάτου.

ευχομαι ταχεία αποκατάσταση της σχέσης σας. Είναι πραγματικά πολύ κρίμα.

Σε έναν τσακωμό δεν φταίει ποτέ ένας...Το ίδιο κ σε ένα χωρισμό...Το ότι έκανες κ κάνεις λάθη,δεν σημαίνει ότι δεν σου έδωσε το δικαίωμα να τα κάνεις...

Συμφωνώ με την άποψη της εμβρυούλας.

Πάντως, κοπέλα μου, μην στενοχωριέσαι. Οι άντρες, ειδικά οι ήπιων τόνων, συγχωρούν τα πάντα εκτός από το κέρατο. Αφού αυτό δεν υπήρξε σε σας τότε μπόρα είναι... θα περάσει!

Grow up and get a life!

Συμφωνώ με την άποψη της εμβρυούλας.

Πάντως, κοπέλα μου, μην στενοχωριέσαι. Οι άντρες, ειδικά οι ήπιων τόνων, συγχωρούν τα πάντα εκτός από το κέρατο. Αφού αυτό δεν υπήρξε σε σας τότε μπόρα είναι... θα περάσει!

Δεν έχει περάσει ποτέ απο το μυαλό μου να τον απατήσει,δεν έχω τέτοια σκέψεις.Περνάω καλά(εκτός απο αυτό),σηνύθως για τρίτους ξακωνόμαστε,αχ να μην υπήρχαν αυτοί οι τρίτοι.Έχω νέα.Με έβγαλε έξω για φαγητό,την συγνώμη ακόμη την περιμένω..Θα δείξει.Κάθε φορά που ξακωνόμαστε(ομολογουμένως είχαμε πάνω από τρίμηνο)εγώ κάνω την πρώτη κίνηση να πάω κοντά του,τώρα θα περιμένω,το έχω βάλει πίσμα,να καταλάβει ό,τι προσβλήθηκα.

elena

το κάθε ζευγάρι τσακώνεται και βγαίνει εκτός εαυτού. Ίσως περισσότερο εκείνα τα ζευγάρια που είναι ο ένας εκ των δύο "ήπιων τόνων".

Εμείς δεν ήμαστε και τσακωνόμαστε συχνά πυκνά και ανταλλάσουμε, όπως λες κι εσύ, λόγια βαριά κι ασήκωτα. Ακριβώς αυτό που λέει ο λαός: "η γλωσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει".

Για να το έχεις πάρει τόσο επί πόνου σημαίνει ότι δεν γίνεται συχνά (αν έπρεπε να γράφω όλες τις φορές, θα είχα πιάσει το μισό site).

Μήπως ήταν, λοιπόν, μια μέρα φορτωμένη, συγχυσμένη, με πανσέληνο, ανάδρομο Ερμή κλπ και δεν σας πήγε καλά;

Θα σου έλεγα να μην "υποχωρήσεις" όπως λες, να τον πλησιάσεις λίγο αν θες και, αν είστε καλά - που θα είστε αν κάνεις το πρώτο βήμα - να του εξηγήσεις τι ακριβώς σε πείραξε. Εγώ του το συζήταγα συνήθως στον πρώτο καφέ/ποτό που πίναμε μόνοι μας ή συνήθως μετά από... την πρώτη ιδιαίτερη στιγμή μας ή ακριβώς πριν. :oops::oops:

Και μην ανησυχείς, τις ξεχνάς τις κουβέντες. Φροντίζει γι' αυτό ο χρόνος και οι ασχολίες σας. Επίσης, τις ξεχνάς πιο εύκολα όταν έχει επέλθει η συμφιλίωση...

Και, όπως λέει και η embryoula, ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας...

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, θύμωσε επειδή ήταν κάποιος πρώην σου στην εκδήλωση και εσύ δεν σηκώθηκες να φύγεις?

Αν είναι έτσι,δεν έκανες κάτι το τρομερό που να δικαιολογεί την αντίδρασή του.

Άρα δεν χρειάζεται να απολογήσαι.Θα πρέπει να καταλάβει οτι, ότι είχες στο παρελθόν είναι παρελθόν,και τώρα είσαι μαζί του επειδή το θέλεις.

Το να τσατίζεται κάθε φορά που βλέπει κάποιον πρώην σου είναι πολύ ψυχοφθόρο γι΄αυτόν και κάνει κακό στην σχέση σας.

Βοήθησέ τον να το ξεπεράσει.

Το ίδιο πρόβλημα έχει και μια ξαδέρφη μου και τώρα μετά από 23 χρόνια γάμου αν προκείψει κάτι,κάνει την...Κινέζα.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Μαλλον κατι τετοιο εγινε , αρα μαλλον η κοπελα δεν εχει καν αδικο , δηλαδη προς Θεου , τι λογια ειναι αυτα ? "με ξεφτελισες με τις πρα3εις " που ζουμε ρε παιδια ? ολοι μας εχουμε πρωην και εμεις και οι αντρες μας ε και τι εγινε ? για αυτο λεγονται πρωην επειδη ειναι στο παρελθον , το σημαντικο ειναι να εχουμε εμπιστοσυνη στο συντροφο που διαλεξαμε να περασουμε τη ζωη μας μαζι του . Δεν ξερω ρε κοριτσια ειμαι πολυ εγωιστρια σε τετοια θεματα , ουτε θα μπορουσα να ανεχτω γελοιες ζηλειες που με προσβαλουνε σαν ατομο και προσωπικοτητα αλλα ουτε και φυσικα να ανεχτω βρισιδια ουτε καν οπως ειπε και μαμα του Ωριων ενα "ηλιθια" ή "βλαμενη" για κανενα λογο ποτε , ειμαι εντελως απολυτη σε αυτο . Οπως και εγω με τη σειρα μου δεν θα εβριζα ποτε τον αντρα μου . Αλλο να μαλώσεις , να καυγαδησεις , να ουρλιαξεις και αλλο να αρχησεις να βριζεσε , αν μη τη αλλο διχνει και ελλειψη σεβασμου , οπως και η ζηλεια . Βασικα η κοπελα δεν εχει αδικο καπου , απλως μαλλον ητανε σε μια εκδηλωση οπου ητανε και ενας πρωην , ε και τι να εκανε ? να εφευγε ? γιατι ? τελως παντων το καλυτερο που εχεις να κανεις elen07 ειναι να κατσεις να μιλησεις μαζι του και να δειτε πιο ειναι πραγματικα το προβλημα του , διοτι κανεις δεν εχει δικαιωμα να ξεφτελιζει με τα λογια κανενα ποσο μαλλον το συντροφο της ζωης .

αν είναι αυτό η αιτία του καυγά, δε μπορώ καν να το σχολιάσω....

υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ....

ελπίζω να μην είναι αυτό "το πρόβλημα" ...

προσπαθήστε να μην βάζετε εγωισμούς και μικροπρέπειες πάνω από την ΔΙΚΗ σας ευτυχία..είναι κρίμα να τσακωνόσαστε για ανύπαρκτα προβλήματα ή για κουβέντες τρίτων ..

εύχομαι ολόψυχα να τα βρείτε και να ηρεμήσετε από εδώ και στο εξής :wink:

Δεν νομιζω να ηταν μονο αυτο το προβλημα. Μου φαινεται πολυ χαζο. Αλλα αν δεν ειναι αυτο το θεμα μονο και αισθανεσαι οτι εχεις κανεις εσυ το λαθος, δεν θεωρω διατηρηση της αξιοπρεπειας σου , το να κρατας μουτρα και να μην ζητας συγνωμη.

Νομιζω οτι αξιοπρεπης ειναι ο ανθρωπος που , ζηταει συγνωμη, αναγνωριζει τα λαθη του και ξερει να δειχνει τα συναισθηματα του.

Θεωρω πως η βαση των περισσοτερων προβληματων μας , ειναι η μη εξωτερικευση οσων εχουμε μεσα μας.

Ειμαι σιγουρη οτι αν κανεις την κινηση να τα βρειτε και αφου χαλαρωσετε . του εξηγησεις,ειλικρινα και ομορφα ποσο σε πληγωσαν τα λογια του, θα το καταλαβει και θα το σκεφτει πιο καλα και πιο πολυ στον επομενο καβγα( που μακαρι να μην υπαρξει).

Αν περιφερεσαι απλα με μουτρα η αν αυτο που θες το ζητας με γκρινια και καβγα, θα σε καταταξει στις γκρινιαρες και τελος.

Εγω μια φορα ετσι εχω αποφασισε να κανω. Και οι καβγαδες εχουν σχεδον εξαφανιστει....ασε που ακουει πλεον τι του λεω και τι θελω!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Θεωρω πως η βαση των περισσοτερων προβληματων μας , ειναι η μη εξωτερικευση οσων εχουμε μεσα μας.

Ειμαι σιγουρη οτι αν κανεις την κινηση να τα βρειτε και αφου χαλαρωσετε . του εξηγησεις,ειλικρινα και ομορφα ποσο σε πληγωσαν τα λογια του, θα το καταλαβει και θα το σκεφτει πιο καλα και πιο πολυ στον επομενο καβγα( που μακαρι να μην υπαρξει).

Αν περιφερεσαι απλα με μουτρα η αν αυτο που θες το ζητας με γκρινια και καβγα, θα σε καταταξει στις γκρινιαρες και τελος.

Εγω μια φορα ετσι εχω αποφασισε να κανω. Και οι καβγαδες εχουν σχεδον εξαφανιστει....ασε που ακουει πλεον τι του λεω και τι θελω!

απολυτοποιείς τα πράγματα vouraikos θεωρώντας ότι όλοι έχουν τις ίδιες αντιδράσεις. Δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο όμως και σε πολλούς άνδρες θα δεις ότι δεν είναι εύκολο να "εξωτερικευτέι", όπως λες, μια γυναίκα. Δεν ακούνε όλοι ούτε είναι όλοι πρόθυμοι να καταλάβουν. Η αλήθεια καμιά φορά επηρεάζει αρνητικά και τα συναισθήματα μιας γυναίκας απαξιώνονται. Το ευρύτερο περιβάλλον μου, δυστυχώς, βρίθει από τέτοιους άντρες. Νομίζω ότι κάπου εκεί κινείται ο σύζυγος της ανωτέρω.

Μπορει και να εχεις δικιο , θεωρω οτι η κουβεντα πιανει σε ολους.

Αν τωρα μιλαμε για εναν ανθρωπο που δεν ξερει να μιλησει, δεν ξερει να ακουσει, δεν ξερει να εκτιμησει την ειλικρινια και την προσπαθεια σου για καλυτερευση της σχεσεις και της καταστασεις.....τοτε δεν φταιει αυτος, αλλα εμεις που ειμαστε μαζι του.

Δεν λεω κατι για τον συζυγο της κοπελας.....μην παρεξηγηθουμε....θεωρητικα μιλαςω.

Και το λεω με βεβαιοτητα γιατι το εκανα. Εφαγα πολυ χρονο απο την ζωη μου , με αχρηστο υλικο......αλλα δεν φταινε αυτοι......εγω που τους επελεξα και καθομουνα......!!!

Βεβαια στις περιπτωσεις που μιλαμε για γαμο και παιδι και βεβαια τα πραγματα περιπλεκονται.

Μια ιδεα εριξα για ενα αλλο στυλ αντιμετοπισης, αφου αυτο που εχει τωρα δεν φαινεται να πιανει.....δεν εχει να χασει κατι.

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

ναι καταλαβαίνω τι εννοείς και εγώ από προσωπική εμπειρία μιλάω. Εξάλλου, οι άνθρωποι αλλάζουν, άλλους ερωτευτήκαμε, άλλους επιλέξαμε να παντρευτούμε, με άλλους τελικά κάναμε παιδιά...είναι τόσο σχετικά τα πράγματα...

Και η αποχώρηση δεν είναι η λύση. Με ή χωρίς παιδιά. Είμαι κατά του διαχωρισμού και υπέρ της ενοποίησης. Ο γάμος δουλεύεται, δεν είναι αυτονοητος. Αυτό όμως προυποθέτει την εμπλοκή και των δύο. Για αυτό λέω στο πρώτο ποστ μου ότι τα προβλήματα είναι βαθύτερα από αυτά που φάινονται με την διατύπωση κατηγοριών και παραπόνων εν ώρα καυγά. Αυτά είναι που πρέπει να εντοπισθούν και να επιλυθούν με την βούληση και των δύο.

Εγω παλι γιατι τσατιστηκα? στην αρχη ηθελα να γραψω οτι εχει αδικο γιατι αν φταιει πρεπει να κανει αυτη το πρωτο βημα και οπως ειπωθηκε και παραπανω μετα να του πει πως νοιωθει με το... "στολισμα".

τωρα ομως αν καταλαβα καλα η ολη φαση εγινε επειδη απλα βρεθηκε η κοπελα στον ιδιο χωρο με ενα πρωην? :shock::shock::mad::mad:

μηπως του ειχες πει οτι εισαι παρθενα? μονο αν του ειπες κατι τετοιο ισως θα δικαιολογουσα τετοια αντιδραση! αλλα και ετσι να ειναι αυτος μπρικια κολλαει? δεν καταλαβαινει ποια ειναι παρθενα και ποια οχι? και αν δεν του ειπες κατι τετοιο με καποιον θα ειχες παει....λογικα...αλλο τροπο δεν ξερω. αυτον τον καποιο/ους πρεπει να τους αφανισουμε?

φαντασου να του πεις οτι παντα θα τους εχεις στη καρδια σου γιατι ειναι ενα κομματι σου....

συγγνωμη κιολας αλλα θεωρω οτι ο ανθρωπος εχει προβλημα...και οχι τιποτα αλλο αλλα τετοιου ειδους στασεις οδηγουν σε ασχημες καταστασεις...

αυτα τα ολιγα. elen ελπιζω να μη με παρεξηγησεις... το ξερω οτι τα ειπα καπως χοντροκομμενα αλλα ετσι μου βγηκε. τα ιδια ισχυουν και για μενα..

Συμφωνώ ότι μάλλον θα ήταν η πρώτη φορά που σε έβρισε και σου μίλησε άσχημα.Το χειρότερο απο το να σου μιλήσει ο άλλος άσχημα και να σε ταπεινώσει με τα λόγια του ξέρεις πιο είναι?? Να είναι την επόμενη μέρα σαν να μην τρέχει τίποτα..σαν να μην τον νοιάζει και να σου λέει ότι εσύ με αναγκασες να σου μιλήσω έτσι και δεν αξίζεις συγνωμη.

A3Oip2.png

MzPrp2.png