Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παιδιά με οικιακές βοηθούς σε παιδικές χαρές

Recommended Posts

Όπως έγραψα και σε άλλη ενότητα, αφού διάβασα μέσα από το site για μια παιδική χαρά στη Φιλοθέη με δέντρα, φύλαξη κτλ., αποφασίσαμε να την επισκεφθούμε το απόγευμα του Σαββάτου .Πραγματικά άξιζε τον κόπο, περάσαμε όλοι και κυρίως η μικρή μας πολύ ωραία. Όμως θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός ότι οι γονείς ήταν ελάχιστοι μπροστά στις φιλιππινέζες και στις μαύρες που συνόδευαν τα παιδάκια. Και αναρωτιέμαι, είναι τελικά τόσο δύσκολο μερικοί γονείς να αφιερώσουν 1 ώρα το Σάββατο το απόγευμα ή την Κυριακή στα παιδιά τους και να τα πάνε μία βόλτα; Διότι πλέον σε αυτή την περίπτωση το πράγμα ξεφεύγει από το ρόλο της οικιακής βοηθού και πάμε στο ρόλο της υπηρέτριας ή σε ακόμα χειρότερο που υποτίθεται το συναντούσαμε εκατοντάδες χρόνια πριν. Γιατί δεν ήταν μόνο το σκηνικό της φιλιππινέζας που έβγαλε βόλτα τα 2-3 παιδάκια της οικογένειας, αλλά και το εξής σκηνικό που εμένα και τον άντρα μου μας σόκαρε: ο μπαμπάς χυμένος στο ένα παγκάκι να κοιτάζει το υπερπέραν, η μαμά στο δίπλα παγκάκι να κάθεται απλά και η φιλιππινέζα δίπλα να ταΐζει εκείνη το παιδάκι (ένα φαγητό να υποθέσω που δεν είχε φτιάξει η μαμά, αλλά η οικιακή βοηθός), λες και η μαμά είχε πιάσιμο. Και δυστυχώς δεν ήταν η μόνη οικογένεια εκεί σε αυτή την κατάσταση, υπήρχαν τουλάχιστον 1-2 ακόμα. Και από τη μία καταλαβαίνω την ανάγκη μιας γυναίκας που ίσως εργάζεται, να έχει μια οικιακή βοηθό, όπως επίσης καταλαβαίνω και την απουσία του παππού και της γιαγιάς όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσουν το ζευγάρι, αλλά άλλο να σου κρατά κάποιος το παιδί για να δουλέψεις και άλλο να στο μεγαλώνει και να στο ψυχαγωγεί ουσιαστικά ένας ξένος τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Ίσως κάποιος να πει ότι βγάζω βιαστικά συμπεράσματα και ότι απλά αυτό ήταν ένα κομμάτι μιας καθημερινότητας που δε γνωρίζω. Ίσως αυτές οι γυναίκες να εργάζονται πολύ, ίσως να ασχολούνται άλλες ώρες με τα παιδιά τους που εγώ δεν είδα. Και μακάρι να ναι έτσι, αλλά έχω την αίσθηση ότι πολλά από αυτά τα παιδιά που υποτίθεται έχουν μια άνετη ζωή, μεγαλώνουν με απέραντη μοναξιά και την απουσία της μαμάς και του μπαμπά, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν έχουν χρόνο για αυτά και είναι πολύ λυπηρό.

Διαφημίσεις

Xα! Εδω γελανε....

Που να δεις τι γινεται στην πολη μου, ειναι ενα πραγμα που κανει τρομερη εντυπωση. Που να δεις στην παραλια την μαμα στην ξαπλωστρα κ την οικιακη βοηθο να ψυχαγωγει, κολυμπα, ταιζει, παιζει με τα παιδια. Το ιδιο κ στον Κηπο, στην παιδικη χαρα, στους παιδοτοπους κ αλλου.

Ασε γιατι τρελαινομαι με κατι τετοια... Δεν τους τα κρατανε απλα για να δουλευουν, τους τα κρατανε ειτε δουλευουν ειτε οχι, ως επισης τα μεγαλωνουν με ολες τις εννοιες αλλοδαπες γυναικες κ οχι οι μανες του.

Το σιχαινομαι!!!

Eτσι ετσι... Οπως τα λεει η Χριστινα... Καθε σπιτι και φιλιππινεζα-Σριλανκεζα-Βιετναμεζα και δεν ξερω τι αλλο σε ρολο οικιακης βοηθου, γκουβερναντας, κηπουρου, κουβαλητη ψωνιων (καμια φορα αντικαθιστουν και τη συζυγο στα...αλλα της καθηκοντα)... Τις φερνουν απ' εξω με μισθο 280-300 ευρω το μηνα και τους βγαζουν το ζουμι... Συνθηκες συγχρονης δουλειας. Αλλα ξεφυγαμε απ' το θεμα...

Eτσι ετσι... Οπως τα λεει η Χριστινα... Καθε σπιτι και φιλιππινεζα-Σριλανκεζα-Βιετναμεζα και δεν ξερω τι αλλο σε ρολο οικιακης βοηθου, γκουβερναντας, κηπουρου, κουβαλητη ψωνιων (καμια φορα αντικαθιστουν και τη συζυγο στα...αλλα της καθηκοντα)... Τις φερνουν απ' εξω με μισθο 280-300 ευρω το μηνα και τους βγαζουν το ζουμι... Συνθηκες συγχρονης δουλειας. Αλλα ξεφυγαμε απ' το θεμα...

Δεν ξεφυγαμε Jean μου, για ολα αυτα φταιει η νοοτροπια κ ο νεοπλουτισμος. Συγνωμη που μιλαω ετσι αλλα ετσι ειναι.

Δεχομαι τις γυναικες που ΠΡΕΠΕΙ να δουλεψουν να εχουν μια νταντα για τις ωρες που χρειαζεται οχι ομως συνεχεια. Εκεινη αναλαμβανει να μεγαλωσει τα παιδια που φερνουμε στον κοσμο...

Ε, οχι ρε παιδια. ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ Κ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ!!!

Να ειμαι μαζι με το παιδι μου, να μπορω κ να μην ασχολουμαι μαζι του???

Μαλλον δεν εχεις παει ποτε Μυκονο,εκει θα δεις ολο αυτο το σκηνικο που περιεγραψες αλλα να γινεται παντου,στην θαλασσα στην ταβερνα στα σοκακια,εχουν γυναικες να τους μεγαλωνουν κυριολεκτικα τα παιδια τους,κ φαινομενικα τουλαχιστον να μην ενδιαφερονται γιατι κλαινε τα παιδια τους κ να μην δινουν σημασια καμιοα

Διαφημίσεις

Μαλλον δεν εχεις παει ποτε Μυκονο,εκει θα δεις ολο αυτο το σκηνικο που περιεγραψες αλλα να γινεται παντου,στην θαλασσα στην ταβερνα στα σοκακια,εχουν γυναικες να τους μεγαλωνουν κυριολεκτικα τα παιδια τους,κ φαινομενικα τουλαχιστον να μην ενδιαφερονται γιατι κλαινε τα παιδια τους κ να μην δινουν σημασια καμιοα

Δεν χρειαζεται, πηγα κ στην Μυκονο αλλα σκεψου εκει μιλαμε για τις ψωναρες! Εδω να δεις ψωναρες!!! Αφου ολα τα βρηκανε ετοιμα ετσι ειναι...

Συγνωμη κ παλι αλλα με ενοχλει το θεαμα :(

εκνευρίζομαι και χαλιέμαι αφάνταστα-κάνουμε παιδιά και δεν μπορούμε να τα μεγαλώσουμε?? τότε γιατί τα κάνουμε? για να τα μεγαλώνει κάποιος άλλος κι εμείς και καλά να καμαρώνουμε??

τα έχω δεί ολα αυτα και τα ξερω. Μένω κυρίως στην απορία της ΚΡΙΝΑ παραπάνω-όλα καλά,αλλά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ το σαββατοκύριακο να αφιερώσω στο παιδί μου? :evil::evil::evil:

Και για να συνεχισω...Οι γονεις μου εχουν στο σπιτι μια Βιετναμεζα που την πηραν για τα του σπιτιου μια και η κλονισμενη υγεια της μαμας μου δεν της επιτρεπει να σχολειται με τα οικιακα. Οταν λοιπον πηγα το Πασχα να τους επισκεφθω με το που μπηκα ετρεξε η κοπελα να μου παρει το παιδι. Την αφησα φυσικα μιας και ημουν φορτωμενη με αποσκευες. Το επομενο λεπτο παιρνω το παιδι να το αλλαξω και τρεχει ξωπισω μου και με νοηματα καταλαβα πως ηθελε να το αλλαξει. Της εξηγω οτι θα το κανω εγω. Στεκεται διπλα μου και πριν προλαβω καλα καλα να βγαλω την πανα την παιρνει και τρεχει να την πεταξει. Κανω μετα το μεσημεριανο του παιδιου, το χτυπαω στο μπλεντερ και το αφηνω να κρυωσει. Παω τουαλετα και με το που γυρισα ειχε ηδη αρχισει να το ταιζει... Δεν την αφηνω φυσικα. Μετα μου κανει νοημα να παρει το παιδι για να παω να ξεκουραστω... Μεχρι εκει αντεξα. Της εξηγησα οτι η δουλεια της στο σπιτι ειναι προκαθορισμενη αυστηρα κι οτι το παιδι ειναι δικη μου ευθυνη κι οχι δικη της. Το καταλαβε κι εκει εληξε η ιστορια. Η συμπεριφορα της ομως εδειξε οτι στο προηγουμενο σπιτι που ηταν εκανε τα παντα κι αυτο με στενοχωρησε πολυ... Μιλαμε για συνθηκες δουλείας...

Εγώ ευτυχώς εδώ στο Βόλο δεν έχω πετύχει κάτι αντίστοιχο. Όσες φορές έχω πάει βόλτα τη μικρή μόνο ένα παιδάκι έχω δει που το προσέχει νταντά (σε πάρκο εννοώ). Συνήθως τα παιδιά είναι ή με τους γονείς ή με τους παππούδες. Πάλι καλά δηλ.

Για το παραπάνω γνώμη μου (λίγο σκληρή μάλλον, αλλά αυτό πιστεύω εγώ), αν ένας γονιός δεν έχει το χρόνο να αφιερώσει ούτε μια ωρίτσα την ημέρα για να ασχοληθεί με το παιδί, τότε μάλλον δεν είναι η ώρα του να κάνει παιδιά.

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Εγώ ευτυχώς εδώ στο Βόλο δεν έχω πετύχει κάτι αντίστοιχο. Όσες φορές έχω πάει βόλτα τη μικρή μόνο ένα παιδάκι έχω δει που το προσέχει νταντά (σε πάρκο εννοώ). Συνήθως τα παιδιά είναι ή με τους γονείς ή με τους παππούδες. Πάλι καλά δηλ.

Για το παραπάνω γνώμη μου (λίγο σκληρή μάλλον, αλλά αυτό πιστεύω εγώ), αν ένας γονιός δεν έχει το χρόνο να αφιερώσει ούτε μια ωρίτσα την ημέρα για να ασχοληθεί με το παιδί, τότε μάλλον δεν είναι η ώρα του να κάνει παιδιά.

Η δική σας περιοχή δεν είναι η χαρα του νεοπλουτου, οπως η Μυκονος, γι αυτο... Κι εμεις στη γειτονια μας δεν βλεπουμε τετοια φαινόμενα... Είναι όντως λυπηρό να μην αφιερώνεις λίγο από τον χρόνο σου στα παιδια σου και να σε υποκαθιστα η οικιακή βοηθός :cry:

Γιατί δεν ήταν μόνο το σκηνικό της φιλιππινέζας που έβγαλε βόλτα τα 2-3 παιδάκια της οικογένειας, αλλά και το εξής σκηνικό που εμένα και τον άντρα μου μας σόκαρε: ο μπαμπάς χυμένος στο ένα παγκάκι να κοιτάζει το υπερπέραν, η μαμά στο δίπλα παγκάκι να κάθεται απλά και η φιλιππινέζα δίπλα να ταΐζει εκείνη το παιδάκι (ένα φαγητό να υποθέσω που δεν είχε φτιάξει η μαμά, αλλά η οικιακή βοηθός), λες και η μαμά είχε πιάσιμο. Και δυστυχώς δεν ήταν η μόνη οικογένεια εκεί σε αυτή την κατάσταση, υπήρχαν τουλάχιστον 1-2 ακόμα.

Έχω δει τόσα (δούλευα σε παιδότοπο), που το μόνο που με εντυπωσιάζει, είναι ότι οι γονείς ήταν στο πάρκο..............

Άσχετο : Πού είναι το πάρκο??????

Και για να συνεχισω...Οι γονεις μου εχουν στο σπιτι μια Βιετναμεζα που την πηραν για τα του σπιτιου μια και η κλονισμενη υγεια της μαμας μου δεν της επιτρεπει να σχολειται με τα οικιακα. Οταν λοιπον πηγα το Πασχα να τους επισκεφθω με το που μπηκα ετρεξε η κοπελα να μου παρει το παιδι. Την αφησα φυσικα μιας και ημουν φορτωμενη με αποσκευες. Το επομενο λεπτο παιρνω το παιδι να το αλλαξω και τρεχει ξωπισω μου και με νοηματα καταλαβα πως ηθελε να το αλλαξει. Της εξηγω οτι θα το κανω εγω. Στεκεται διπλα μου και πριν προλαβω καλα καλα να βγαλω την πανα την παιρνει και τρεχει να την πεταξει. Κανω μετα το μεσημεριανο του παιδιου, το χτυπαω στο μπλεντερ και το αφηνω να κρυωσει. Παω τουαλετα και με το που γυρισα ειχε ηδη αρχισει να το ταιζει... Δεν την αφηνω φυσικα. Μετα μου κανει νοημα να παρει το παιδι για να παω να ξεκουραστω... Μεχρι εκει αντεξα. Της εξηγησα οτι η δουλεια της στο σπιτι ειναι προκαθορισμενη αυστηρα κι οτι το παιδι ειναι δικη μου ευθυνη κι οχι δικη της. Το καταλαβε κι εκει εληξε η ιστορια. Η συμπεριφορα της ομως εδειξε οτι στο προηγουμενο σπιτι που ηταν εκανε τα παντα κι αυτο με στενοχωρησε πολυ... Μιλαμε για συνθηκες δουλείας...

Ευτυχως για σενα Jean μου εισαι απο τις εξαιρεσεις κ χαιρομαι γι'αυτο!

Αν ειχα την δυνατοτητα ισως να φερναμε κ εμεις μια γυναικα για την μαμα κ την γιαγια του συζηγου μου, το σκεφτηκαμε κ για το παιδι οταν θα ημουν δουλεια κ μονο για τοτε αλλα κ παλι δεν μπορω να το κανω.

1ον πως θα μεγαλωσει το παιδι μου με μια ξενη κ μαλιστα αλλοδαπη?

2ον πως θα βαλω σπιτι μου μια ξενη?

Οχι με τιποτα δεν θα το εκανα εκτος αν εμενα σε σπιτι ( η Jean ξερει τι εννοω) μια μεγαλη μονκατοικια δλδ κ δεν την εβλεπα δεν με εβλεπε αλλα απλα εκανε τις δουλειες του σπιτιου με δικο της χωρο living room κ υπνοδωματιου. Χωρις να δουλευω ομως κ να μεγαλωνει εκεινη το παιδι μου. Δεν ειναι ρατσισμος αλλα πως θα μαθει να μιλαει το παιδι μου ακουγοντας βιετναμεζικα ή πακιστανικα?

Ασε που το να φερεις γυναικα ειναι σαν το λαχειο... Ή θα σε κλεψει ή αν εισαι τυχερος δεν θα θες να σου φυγει.

Ασχετο, το θεμα ειναι να μεγαλωνω εγω τα παιδια μου. Μαζι μου να μαθουν οσα πρεπει, με την δικη μου νοοτροπια κλπ.

Ισως γι'αυτο δεν μ'αρεσει κ τα παιδια μου να μεγαλωσουν με γιαγια παππου, ισως αν ειχα την πολυτελεια να μην ελεγα οχι γιατι θα ηταν μια τεραστια βοηθεια...

Σημασια εχει πως υπαρχουν γυναικες που το μονο που θελουν ειναι την ησυχια τους, τι κανεις παιδια τοτε καλη μου?!

Το ακομη πιο λυπηρο ειναι οι πρωτες λεξεις του παιδιου να ειναι στα βιετναμεζικα.

Να λεει την οικιακη βοηθο μαμα.

Να χτυπαει και να τρεχει κλαιγοντας για παρηγορια στην οικιακη βοηθο.

Εγω προσωπικα σε μια απο τις 3 παραπανω περιπτωσεις θα ειχα πεσει να πεθανω... Αλλα φαινεται δεν τις νοιαζει και τοσο... Το μαλλι να ειναι χτενισμενο και το νυχι περιποιημενο και ποιος νοιαστηκε για το παιδι...

Το ακομη πιο λυπηρο ειναι οι πρωτες λεξεις του παιδιου να ειναι στα βιετναμεζικα.

Να λεει την οικιακη βοηθο μαμα.

Να χτυπαει και να τρεχει κλαιγοντας για παρηγορια στην οικιακη βοηθο.

Εγω προσωπικα σε μια απο τις 3 παραπανω περιπτωσεις θα ειχα πεσει να πεθανω... Αλλα φαινεται δεν τις νοιαζει και τοσο... Το μαλλι να ειναι χτενισμενο και το νυχι περιποιημενο και ποιος νοιαστηκε για το παιδι...

Το φανταζεσαι? Το διαβασα κ σηκωθηκε η πετσα μου!!!

Εχω γνωστη της οποιας η κορη οτι την ρωτησεις σου λεει "Η Τζενη αυτο, η Τζενη εκεινο" την πρωτη φορα της λεω "Ποια ειναι η Τζενη?" κ μου λεει "η κοπελα μας!"

Για την μανα της δεν λεει τιποτα...

Διαφημίσεις

Έχω δει τόσα (δούλευα σε παιδότοπο), που το μόνο που με εντυπωσιάζει, είναι ότι οι γονείς ήταν στο πάρκο..............

Άσχετο : Πού είναι το πάρκο??????

Η παιδικά χαρά είναι στη Φιλοθέη.Το βρήκα ψάχνοντας στην ενότητα Playgrous-παιδικά πάρτυ-παιδότοποι στο θέμα Παιδικές χαρές. Την είχε πρωτοαναφέρει η Μαρία Στυλιανάκη και είναι όντως πολύ όμορφα.Και η Φιλοθέη είναι πολύ όμορφο προάστιο.Απλά δεν περίμενα να ζει τόσο διαφορετικά ο κόσμος εκεί.

Κορίτσια μην ανησυχείτε γιατί αυτοί οι γονείς που το κάνουν αυτό αργά ή γρήγορα θα το μετανιώσουν και θα το πληρώσουν ακριβά....και μετά αντε βρες αυτή τη νταντά του ΣΚΑΙ! :lol::lol::lol:

Δεν μπορείς να εμφυσύσεις συνείδηση σε κανέναν άνθρωπο

Δεν θα μου αρεσε καθολου να εχω στο σπιτι μου καποια κυρια που να μεγαλωνει το παιδι μου αντι εμου.

Το εχω δει αρκετα ,και μαλιστα στις καλοκαιρινες διακοπες μας οπου ηταν στο ιδιο ξενοδοχειο με εμας οικογενεια και μια κοπελα στον ρολο της νταντας.Οι γονεις εμεναν σε ενα δωματιο και η νταντα με το κοριτσακι σε δευτερο δωματιο.

Η νταντα εφτανε με το κοριτσακι για πρωινο νωρις το πρωι,οι γονεις την ωρα που φευγαμε.

Η νταντα εκανε μπανιο στην θαλασσα με το κοριτσακι ,οι γονεις ηλιοθεραπεια.

η νταντα ηταν στην παιδικη χαρα με το κοριτσακι,οι γονεις δεν ξερω :lol:

Η νταντα στην τραπεζαρια για φαγητο με το κοριτσακι οι γονεις και παλι αφαντοι(ισως εκαναν διαιτα :lol: )

Αυτο δεν ειναι οικογενειακες διακοπες,αυτο δεν ειναι καν οικογενεια.

Εμενα μου αρεσει να περναω χρονο με το παιδι μου.Μου αρεσει να ειμαστε και οι 3 διακοπες!!Μετραω τις ημερες μεχρι να παμε :D

Δεν θα επετρεπα σε κανεναν να μας κλεψει τις στιγμες μας!!!!!!!!

Δεν θα επετρεπα σε κανεναν να γινει η μαμα του παιδιου μου!!!!!!!!!

Αυτο που με βαζει πολλες φορες σε σκεψεις ειναι πως τα ιδια τα βλεπω οχι μονο με την νταντα μα και με την γιαγια :roll:

Η γιαγια ντυνει ,αλλαζει,ταιζει,προσεχει,παιζει κ.λ.π. το παιδι :την ιδια ωρα που οι γονεις τρωνε ,πινουν καφε, διαβαζουν περιοδικο κ.λ.π. :roll:

Αυτο που με βαζει πολλες φορες σε σκεψεις ειναι πως τα ιδια τα βλεπω οχι μονο με την νταντα μα και με την γιαγια :roll:

Η γιαγια ντυνει ,αλλαζει,ταιζει,προσεχει,παιζει κ.λ.π. το παιδι :την ιδια ωρα που οι γονεις τρωνε ,πινουν καφε, διαβαζουν περιοδικο κ.λ.π. :roll:

Δυστυχως αυτο ειναι ακομα πιο συχνο φαινομενο!!Πως μπορουν????

Η αλήθεια είναι ότι στην πόλη μου δεν το έχω συναντήσει το φαινόμενο. Ακόμα και τις πλούσιες και "επώνυμες" οικογένειες της πόλης, τους συναντώ με τα παιδιά τους σε παιδότοπους σε πάρκα, στην πλατεία και όπου αλλού βρισκόμαστε και όλοι οι υπόλοιποι, που ανήκουμε στους μετρίου οικονομικού επιπέδου. Όσους γνωρίζω δεν έχουν γυναίκα στο σπίτι της παρά μόνο όταν δουλεύουν. Ακόμα και οι κόρες γνωστών πλουσίων, τα διαστήματα που δεν δουλεύουν μεγαλώνουν εκείνες τα παιδιά τους και το γνωρίζω αυτό στα σίγουρα αν όχι για όλες, αλλά τουλάχιστον για την πλειοψηφία αυτών των οικογενειών.

Ούτε και έξω που τους βλέπω, δεν έχει τύχει να δώ κάποιον να συνοδεύεται από κάποια γυναίκα που να προσέχει το παιδί ή τα παιδιά.

Όντως είναι πολύ λυπηρό για τα παιδιά και πιστεύω ότι κάποια στιγμή μετά από κάποια χρόνια θα το μετανοιώσουν και οι ίδιοι οι γονείς που δεν χάρηκαν τα καλύτερα χρόνια των παιδιών τους.

Κι εγώ απορώ πάντως πως το ανέχονται όλο αυτό και κοιτάζουν τα παιδιά τους στα μάτια χωρίς τύψεις!!! :?

n3kPp3.png

zewgp3.png

Εμένα σε ένα πάρκο με ρωτησαν αν εχω καιρό την κόρη μου :shock: γιατι με πέρασαν για την νταντα :lol::lol:.Βλέπεις ήμουν με φόρμα και αθλητικά και κυλιόμουνα κυριολεκτικά στα χώματα.Ναι δεν ήξερα να στολιστώ και να πίνω τον καφε μου στην παιδική χαρά!!!

Εδώ βρε κορίτσια όταν καμία "επώνυμη" μαμά ασχολείται με το παιδί της την κάνουν εξώφυλλο στα περιοδικά και θέμα στην TV. Λες και δεν κάνει το αυτονόητο και αυτό που κάνουν χιλιάδες μάνες σε όλο τον κόσμο και μάλιστα πιο σκλήρα εργαζόμενες και αμειβόμενες πολύ λιγότερο.

Αλλά είπαμε για ορισμένους ένα παιδί είναι "μόδα" και μετά ψάχνουν να βρουν να το παρκάρουν σε μία οικιακή βοηθό, σε ένα ακριβό σχολείο για να το ξαναθυμηθούν όταν θα έρθει η ώρα για να παντρευτεί το παιδί και να οργανώσουν τον "τέλειο γάμο".

20iyp2.png mI5Hp2.png

Λοιπόν, εμένα πείτε με ψωνάρα, αλλά δεν θα με χάλαγε να παίρναμε μία κοπέλα στις διακοπές μας να μας βοηθάει (και ίσως το κάνουμε του χρόνου με δύο παιδιά). Μπορεί να μην ταιριάζει στο στυλ των διακοπών μας (αποφεύουμε τα μεγάλα ξενοδοχεία και τις πισίνες κλπ) αλλά δεν το καταδικάζω κιόλας. Στις διακοπές πρέπει να ξεκουράζονται όλοι. Και ειδικά αν οι γονείς δεν πάνε κάπου διακοπές μόνοι, τότε δεν είναι κακό να βγουν κανένα βράδυ μόνοι, να κοιμηθούν λίγο παραπάνω το μεσημέρι, ενώ το παιδί δεν θα έχει όρεξη. Μη πέσετε να με φάτε, μία γνώμη λέω.

Λοιπόν, εμένα πείτε με ψωνάρα, αλλά δεν θα με χάλαγε να παίρναμε μία κοπέλα στις διακοπές μας να μας βοηθάει (και ίσως το κάνουμε του χρόνου με δύο παιδιά). Μπορεί να μην ταιριάζει στο στυλ των διακοπών μας (αποφεύουμε τα μεγάλα ξενοδοχεία και τις πισίνες κλπ) αλλά δεν το καταδικάζω κιόλας. Στις διακοπές πρέπει να ξεκουράζονται όλοι. Και ειδικά αν οι γονείς δεν πάνε κάπου διακοπές μόνοι, τότε δεν είναι κακό να βγουν κανένα βράδυ μόνοι, να κοιμηθούν λίγο παραπάνω το μεσημέρι, ενώ το παιδί δεν θα έχει όρεξη. Μη πέσετε να με φάτε, μία γνώμη λέω.

Μαya μου, αλλο στις διακοπες να εχεις μια βοηθεια (δεδομενου οτι καποιες ωρες παιζεις με το παιδι σου και του αφιερωνεις το χρονο που δικαιουται) κι αλλο το καθημερινο παρκαρισμα!! Για καθημερινο παρκαρισμα μιλαμε και για πληρη αντικατασταση των γονεων απο αλλο προσωπο μιλαμε. Ολοι οι ανθρωποι δικαιουνται ωρες ξεκουρασης, γιατι να πεσουμε να σε φαμε;;