Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ!!!!!

mata

Recommended Posts

Σήμερα πήγαμε σε βάφτιση ξαδέρφης του άντρα μου. Βάφτιζαν το κοριτσάκι τους.

Στο τραπέζι της βάφτισης, συναντηθήκαμε και καθίσαμε μαζί με άλλον πρώτο ξάδερφο του άντρα μου και τη γυναίκα του.

Αυτός είναι Ελληνας και η γυναίκα του Αμερικάνα. Η γυναίκα του ήρθε για έναν μήνα εδώ στην Ελλάδα μαζί με τα παιδιά, γιατί ήταν αρκετό καιρό σε διάσταση, και έτσι ήρθε να περάσουν χρόνο όλοι μαζί σαν οικογένεια.Και ευτυχώς ξανάσμιξαν!!

Τα δυο της αγόρια, 6 χρονών (δίδυμα) συνομίληκα με τον γιό μου, μέσα σε λίγα λεπτά πήγαν να παίξουν όλοι μαζί, (αφού τους κάναμε τις απαραίτητες συστάσεις, και τους γνωστοποιήσαμε ότι είναι ξαδέρφια), στην παιδική χαρά που υπήρχε στο μαγαζί.

Δεν μπορούσαν να συννενοηθούν μια που τα παιδιά μιλούσαν αγγλικά και φυσικά ο γιος μου ελληνικά.

Κάποια στιγμή αγκαλιάστηκαν όλοι μαζί σαν να πόζαραν για φωτογραφία.Εμείς συγκλονιστήκαμε!!!! Ο ένας από τους ανιψιούς μου, ήρθε στο τραπέζι και έψαχνε τον γιό μου, την ώρα που εκείνος είχε πάει στην τουαλέτα.

Η μητέρα τους που τη γνώριζα δυστυχώς για πρώτη φορά είναι ένας υπέροχος άνθρωπος.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για συναντηση, μια που θα μείνουν κανένα 10ημερο ακόμη, και τα παιδιά στο ΄τέλος ξαναγκαλιάστηκαν. Ο γιος μου χαιρέτησε τα ξαδέρφια του εκ Νέας Υόρκης, με ένα goodnight και εμείς χαρήκαμε ιδιαίτερα μ'αυτήν την εξοικίωση.

Τελικά τα παιδιά μιλούν τη δική τους γλώσσα, και επιβεβαιώνοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν κοντά με 1002 τρόπους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Μου έχει συμβεί και μένα κάτι παρόμοιο με τα παιδιά του ξαδερφού μου που ζει στην Γαλλία, όταν συναντήθηκαν με τον γιό μου. Χωρίς να μιλάνε την ίδια γλώσσα τα βρήκαν αμέσως και έπαιζαν σαν να γνωρίζοταν καιρό.

Ίσως και το οτι είναι συγγενείς και έχουν το ίδιο αίμα, να παίζει κάποιο ρόλο.

_____________594281btfkjxbhfu.gif

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Γεια σου mata

αυτο εχει συμβει σε μενα οταν ειμουν παιδι.

Η γιαγια μου οταν εμενε στην γερμανια οι γονεις μου

με εστελναν εκει τα καλοκαιρια, η γιαγια μου με εστελνε

κατι σαν κατασκηνωση πηγενα το πρωι και γυρνουσα το

βραδυ για 20 μερες ετσι για να μαθω και τη γλωσσα.

με τα παιδια μπορουσα να συννενοηθω μια χαρα.

Δεν ξερω τι συμβαινει αλλα γινεται.

Ματα μου εχεις απολυτο δικιο...οντως τα παιδια μπορουν να μιλησουν το ενα με το αλλο και ας μην ξερουν τη γλωσσα....το θεμα ειναι πως το καταφερνουν... :roll::roll:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Ναι πραγματικά είναι αξιοπερίεργο γιατί όχι μόνο κατάφεραν να παίζουν μαζί αλλά ένοιωσαν συμπάθεια και μεταξύ τους!!!

Δεν σας κρύβω ότι εμείς οι γονείς νοιώσαμε μεγάλη συγκίνηση την ώρα που τους βλέπαμε να έχουν πιαστεί όλοι από τον ώμο και να έχουν στηθεί στη σειρά!!!

Πρότρεψα βέβαια τον ξάδερφο του άντρα μου, όταν πλέον εγκαταστηθεί εκεί τον Νοέμβριο να μιλάει στα παιδιά του ελληνικά και να προσπαθήσει όσο γίνεται να μάθουν τη μητρική γλώσσα του πατέρα τους.¨Ειναι μικρά σε ηλικία και με λίγη προσπάθεια από την πλευρά του, μπορούν να μάθουν έστω και να συννενοούνται λίγο.

Η ξαδέρφη μου είπε ότι θα πηγαίνουν μία μέρα την εβδομάδα κάπου(ελληνικό σχολείο νομίζω) για να μάθουν λίγα πράγματα. :wink::D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις