Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αλλαξιερα και κουνια και πολλα αλλα...

Recommended Posts

Ειμαι εντελως ασχετη με ολο αυτο το θεμα. :oops: Θα ηθελα πολυ τα φωτα σας σε καποια πραγματα :

- Στην αρχη που κοιμαται το μωρο.Σε καλαθουνα ?Μεχρι ποσο κοιμαται στο δωματιο μας ?

- Για την ημερα τι πρεπει να αγορασω ? Κοιμαται τα πρωινα στην κουνια του ?

- Η αλλαξιερα ειναι απαραιτητη ? Αμα χρησιμοποιησω ενα επιπλο - απλη συρταριερα που εχει βαθος 50 εκατοστα ειναι καλα ή πρεπει να ειναι ειδικη αλλαξιερα ? Στο μπανιο δεν εχουμε πολυ χωρο.

Διαφημίσεις

Στην αρχή κοιμόταν στο πορτ μπεμπέ από το τριο της chicco (τη μέρα στο σαλόνι, τη νύχτα στο δωμάτιό μας).

Για αλλαξιέρα χρησιμοποίησα μια ωραιότατη συρταριέρα που χρησιμοποιώ ακόμα.

Γενικά ότι νομίζεις ότι θα σε βολέψει.

Με το καλό το μωράκι σου.

Εμένα κοιμάται σε καλαθούνα στο δωμάτιο μας. Θα τον έχω εκεί για όσο χωράει ακόμα. Όσον αφορά την αλλαξιέρα και εγώ συρταριέρα πήρα την οποία δεν με βολεύει να την χρησιμοποιήσω ως αλλαξιέρα. Τον αλλάζω στον καναπέ που έχουμε στο γραφείο γιατί εκεί τον ταίζω.

Με το καλό να έθει το μωράκι σου :D

Nai se ayta einai oti voleyei ton kathena , kalathouna den tin theoro poli praktikia pantos , kalitera sto krebbati tou apo tin arxi , an xoraei sto domatio omos tou baba kai tis mamas apo tin alli , ama xoraei einai idaniki lisi .Ala3iera kai ayto pou anafereis mia xara akougete , episis sto ikea poloune plastikes ala3ieres opou einai sxedon toso teleies oso kai oi alles kai boreis na tis baleis pano se ayto to epiplo . Emeis ton allazame sto krebbati alla den einai poli boliko giati i mesi mas egine aeroplanaki , eixame parei mia sirtariera me alla3iera alla den tin xrisimopoiisame , tha ti xrisimopiisoume omos tora sto deytero me to kalo .

Εμάς μας είχαν δώσει από τις ανιψούλες μας ένα λίκνο, που το είχαμε στο δωμάτιό μας (μετά τους τρεις μήνες πήγε στο δωμάτιό της) και ένα portbebe, που το είχαμε στο σαλόνι. Αργότερα μας έφεραν δώρο μια από αυτά τα χαλάκια δραστηριοτήτων, που το έχουμε στον καναπέ και είναι εκεί κατά τη διάρκεια της μέρας, παίζει και μπορεί να την πάρει και ο ύπνος.

Όσο για αλλαξιέρα, στην αρχή (γεννηθήκαμε 2,5kg) την άλλαζα στον πάγκο του μπάνιου. Τώρα δεν χωράμε, οπότε μετά το πλύσιμο, την τυλίγω στην πετσέτα και την πάω στο δωμάτιό της , πάνω στην αλλαξιέρα και....

tndLp2.png

FgHKp2.png

Διαφημίσεις

Eμεις παντως δεν εχουμε εμπειρια πανω σε αυτο το θεμα αλλα αποφασισαμε οτι για τους πρωτους 1-2 μηνες θα κοιμαται στην καλαθουνα στο δωματιο μας μονο το βραδυ ενω την ημερα και στο δωματιο της για να συνηθιζει και μετα στο δικο της δωματιο...Τι τοσο κοπο εκανα για να τις το κανω τελειο!!!!!!Βρε κοριτσια εγω θελω να ρωτησω κατι αλλο σχετικο με το στρωματακι της αλλαξιερας γιατι ακομη δεν εχω καταλαβει πως αλλαζουμε το μωρο εκει επανω....Λοιπον αυτο το στρωματακι ειναι ορθογωνιο,και οι δυο μακριες πλευρες ειναι σαν προστατευτικα βουναλακια(ελπιζω να καταλαβαινετε)ειμεις πανω στην συρταριερα αλλαξιερα το βαζουμε οπως ειναι και η συρταριερα δηλαδη μακροστενη...το μωρο το αλλαζω απο μπροστα που ειναι και τα συρταρια (αλλα το βλεπω πολυ στενο) ή απο τα πλαγια της συρταριερας που ειναι πιο μακροστενη ωστε να χωραει κανονικα το μωρο και για αρκετο καιρο??????

Για δωστε τα φωτα σας!!!!!!

Λοιπον αν καταλαβα καλα εχεις παρει συρταριερα -αλαξιερα ( αυτη που εχει απο πανω σαν ραφακι που ανοιγει και γινεται μια μεγαλη επιφανεια πανω στην συρταριερα ).Νομιζω πως εχεις παρει κατι τετοιο http://www.letoshop.gr/default.asp?pID=39&ct=1100301&la=1

Αυτο που εχεις παρει με τα "βουναλακια" δεν το παιρνουνε για αλαξιερες αλλα για κουνιες η παρκα , το τοποθετεις απευθειας πανω στν κουνια/παρκο και το πιανειςμε τα ασ το πουμε σχοινακια που εχει. Για την αλαξιερα ειναι οντως πολυ στενο και αβολο! Εγω εχω παρει στρωματακι αλαξιερας πουλανε μαζι με τις προικες ! Να φανταστεις ειναι σαν παπλωμα στην διασταση της αλαξιερας/συρταριερας , βαζω και ενα σελτεδακι απο πανω για να μην λερωνεται κ ειναι μια χαρα .

αυτα που σου λεω εγω ειναι σαν αυτα

http://www.letoshop.gr/default.asp?prOrder=0&prOrderBy=0&ct=1110218&pg=3&pid=39&la=1

θα δεις σε φωτο και συρταριερα ανοχτη δηλ αλαξιερα , μην μπερδευεσαι με τα ονοματα ! Το ιδιο πραγμα ειναι συρταριερα που πανω αλλαζεις το μωρο

Απο τις φωτο θα δεις την διαφορα που σου λεω

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Μαλλον τελικα θα παρουμε μια καλαθουνα για τους πρωτους μηνες ωστε να κοιμαται μαζι μας αλλα μετα θα παει στο δωματιάκι του και στην κουνια του. Ψαχνω παντου ομως μια καλαθουνα εντελως απλη, χωρις κορδελες, φρου - φρου και σχεδιακια. Ξερει κανενας μηπως που μπορω να βρω ?

Λοιπον αν καταλαβα καλα εχεις παρει συρταριερα -αλαξιερα ( αυτη που εχει απο πανω σαν ραφακι που ανοιγει και γινεται μια μεγαλη επιφανεια πανω στην συρταριερα ).Νομιζω πως εχεις παρει κατι τετοιο http://www.letoshop.gr/default.asp?pID=39&ct=1100301&la=1

Αυτο που εχεις παρει με τα "βουναλακια" δεν το παιρνουνε για αλαξιερες αλλα για κουνιες η παρκα , το τοποθετεις απευθειας πανω στν κουνια/παρκο και το πιανειςμε τα ασ το πουμε σχοινακια που εχει. Για την αλαξιερα ειναι οντως πολυ στενο και αβολο! Εγω εχω παρει στρωματακι αλαξιερας πουλανε μαζι με τις προικες ! Να φανταστεις ειναι σαν παπλωμα στην διασταση της αλαξιερας/συρταριερας , βαζω και ενα σελτεδακι απο πανω για να μην λερωνεται κ ειναι μια χαρα .

αυτα που σου λεω εγω ειναι σαν αυτα

http://www.letoshop.gr/default.asp?prOrder=0&prOrderBy=0&ct=1110218&pg=3&pid=39&la=1

θα δεις σε φωτο και συρταριερα ανοχτη δηλ αλαξιερα , μην μπερδευεσαι με τα ονοματα ! Το ιδιο πραγμα ειναι συρταριερα που πανω αλλαζεις το μωρο

Απο τις φωτο θα δεις την διαφορα που σου λεω

Εχεις δικιο ggeny τετοιο εχω παρει σαν την πρωτη φωτογραφια(αυτο πιστευα και εβλεπα σε αλλους οτι ειναι). Η συρταριερα ειναι απλα συρταριερα χωρις αλλαξιερα απλα εγω σκοπευα να βαλω εκει το στρωματακι αλλα τελικα επειδη το κρεβατι εχει μαζι και κομοδινο με συρταρια στο πλαι στο υψος του κρεβατιου την εβαλα εκει επανω για να βολευει περισσοτερο...Ευχαριστω παντως για την κατατοπιση!!!!

Μαλλον τελικα θα παρουμε μια καλαθουνα για τους πρωτους μηνες ωστε να κοιμαται μαζι μας αλλα μετα θα παει στο δωματιάκι του και στην κουνια του. Ψαχνω παντου ομως μια καλαθουνα εντελως απλη, χωρις κορδελες, φρου - φρου και σχεδιακια. Ξερει κανενας μηπως που μπορω να βρω ?

Κι εμεις ακριβώς το ίδιο θα κάνουμε....για τις πρώτες μέρες στην καλαθούνα δίπλα μας και μετά στο δωμάτιό της...είναι ακριβώς δίπλα στο δικό μας.

Είχα βρει μια ωραία καλαθούνα στο Mothercare, απλή τελείως με λευκό ύφασμα...όμως δεν θυμάμαι καθόλου τιμή.... :(

Διαφημίσεις

Εμένα με έχει σώσει η αλλαξιέρα- συρταριέρα που πήραμε.

Τόσες πολλές φορές που τον αλλάζω θα με είχε πιάσει η μέση μου

αν δεν το είχα αυτό το επιπλο. Ασε που του αρέσει πολύ εκεί πάνω....

Μια ωραία απλή σκέτη σε κρεμ απόχρωση καλαθούνα είχα δει στο ΗΡΑ

αλλά δεν κοίταξα τιμή γιατι δε χρειαζόμουν καλαθούνα.